kluski

Więcej o:

kluski

  • Szare kluski

    talerzyk i przy pomocy łyżki zgarniaj z niego niewielkie kluseczki bezpośrednio do wody. Kiedy kluski wypłyną na powierzchnię, gotuj je 3-4 minuty. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

  • Kluski kładzione z sosem kurkowym

    Składniki:Składniki na kluski:1 jajko1/4 szklanki wody2/3 szklanki mąki pszennejsól Składniki na sos:200 g kurek1 szalotka2 łyżki oleju1/3 szklanki śmietanki 30%2 łyżki posiekanego koperku Dodatkowo:olej lub masło do natłuszczenia łyżki Sposób przygotowania:Przygotuj kluski: niewielkiej misce

  • Werona: Król Ziemniaczanej Kluski

    Vico, bogaty mieszkaniec dzielnicy Świętego Zenona, który postanowił rozdać wszystkim gorące ziemniaczane kluski. Na placu Świętego Zenona, u stóp jednego z najpiękniejszych romańskich kościołów północnych Włoch, od rana kłębią się tłumy. Kilkudziesięciometrowa kolejka po

  • Kluski z makiem na wigilię - tradycyjny przysmak

    ! Warto również zrobić własny makaron. Jak zrobić kluski z makiem na wigilię? Sprawdźcie koniecznie! Kluski z makiem – przepis Składniki: - 300 g makaronu łazanki, - szklanka maku, - 2-2,5 szklanki bakalii: orzechy włoskie, orzechy laskowe, rodzynki, suszone śliwki, suszone morele, - 3 łyżki miodu

  • Włoskie kluski z ricottą - gnudi [HAPS VEGE]

    łyżce schłodzonej masy w zwilżone dłonie i formuj okrągłe, spłaszczone kluseczki. Kluski wrzucaj bezpośrednio na wrzącą wodę i gotuj około 2 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Gotowe gnudi polej roztopionym masłem i posyp odrobiną parmezanu.

  • Szpecle, czyli bawarskie kluski kładzione [PRZEPIS]

    Szpecle: przepis na kluski prosto z niemieckiej kuchni Szpecle to jak wspomniano danie wywodzące się z kuchni niemieckiej, które jest charakterystyczne zwłaszcza dla południowych regionów (Tyrolu czy Bawarii). Nazwa szpecle odnosi się do klusek wykonywanych z ciasta na bazie mąki i jajek

  • Szybkie kluski - cóż, że ze Śląska

    Składniki:Kluski śląskie klasyczne:1 kg ugotowanych ziemniakówmąka ziemniaczana Kluski z burakami:1 kg ugotowanych ziemniaków4 małe upieczone burakimąka ziemniaczana Sposób przygotowania:Kluski śląskie klasyczne:Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiksuj w płaskiej misce. Łyżką

  • Jak zrobić kluski leniwe? Prosty przepis na popularne pierogi leniwe

    Jak zrobić dobre kluski leniwe? Sekret dobrych klusek leniwych kryje się w mące i jej ilości. Jej idealne proporcje uczynią nasze kluski odpowiednio lepkimi, ale trzeba też uważać, by nie wyszły nam zbyt twarde i "gumowate". Odpowiednia konsystencja pierogów leniwych jest bowiem bardzo