kołduny
-
Wrzuć je do rosołu, a będą smaczniejsze od makaronu. Elastyczne ciasto kryje w sobie przepyszny farsz
Gdy wspominamy o pierożkach, przed oczami pojawiają się pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, albo z kaszą. Tym razem za tą nazwą kryje się coś innego. Miękkie ciasto wypełnione jest mięsnym farszem. Gotowe wrzuca się później do ulubionej zupy. Ic...
-
Kołduny - litewskie pierożki, które wzbogacą każdą zupę. Regionalny specjał z hojną porcją farszu
Kołduny to tradycyjny przysmak kuchni litewskiej, chociaż bez problemu można spotkać je także na Białorusi i w Polsce. Małe pierożki przypominające nasze tradycyjne uszka, wypełnione są po brzegi soczystym mięsnym farszem. Sekretem jest sprężyste...
-
Kołduny - przepis z restauracji Magdy Gessler. Sekret idealnego smaku tkwi w cieście
Kołduny to rodzaj małych pierożków, nadziewanych farszem mięsnym z dodatkiem bulionu. Odpowiednio przyrządzone kołduny to prawdziwy rarytas, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Sekret smaku kołdunów to przede wszystkim ciasto - Magda Gessle...