konfitury
-
Wachowicz zdradziła sekret słodkiej konfitury. Nie chodzi o cukier. Owoce przestaną być cierpkie
Mogłoby się wydawać, że sezon na przygotowanie konfitur dawno się zakończył. Nic bardziej mylnego. Mianowicie są jeszcze owoce, na które teraz jest sezon i które warto zamknąć w słoikach. Ewa Wachowicz wskazała taki przysmak i zdradziła sekret na...
-
Dlaczego przetwory z pigwy są gorzkie? Popełniasz ten fatalny błąd. Musisz zrobić to przed ugotowaniem
Wiele osób zastanawia się, dlaczego przetwory z pigwy są gorzkie. Te osoby nie mają pojęcia o tym, że popełniają poważny błąd. A robią go jeszcze przed gotowaniem owoców. Sprawdź, czego nigdy więcej nie robić, by cieszyć się najlepszymi przetworam...
-
Przypalone powidła to przeszłość. Znamy proste rozwiązanie, które uratuje niejedne śliwki
Przypalone powidła to koszmar każdej gospodyni i gospodarza, którzy przygotowują zapasy na zimę. Jest to nie tylko wielka strata owoców, lecz także dżemów, którymi mogliśmy się cieszyć. Poznaliśmy jednak rozwiązanie, które jest skuteczne i dzięki...
-
Konfitura z aronii i jabłek to must-have jesiennych przetworów. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa
Wrzesień to idealny czas na zrobienie pysznej i zdrowej konfitury z aronii oraz jabłek. Schowana w słoiczku może stać na półce w piwnicy i czekać na odpowiedni moment do wykorzystania w kuchni. Świetnie sprawdzi się jako smarowidło do naleśników i...
-
Konfitura z pigwy to nie tylko słodycz, ale też porcja witamin na talerzu
Konfitura z pigwy to idealny sposób na dodanie koloru i słodyczy naszym śniadaniom i deserom. Jesień to czas, kiedy natura obdarza nas bogactwem smaków i aromatów. Jednym z niezwykle cennych darów tego sezonu jest pigwa - owoc pełen witamin i...
-
Ciocia robi go co roku i każdy prosi chociaż o jeden słoik. Owoc, którego używa do tego dżemu, ma mistrzowski smak
Sezon na przygotowywanie przetworów trwa w najlepsze. Każdy chciałby chociaż w małym stopniu zatrzymać słodki smak owoców w na dłużej. A nie ma na to lepszego sposobu, jak wykorzystanie do tego słoików. By to zrobić, nie trzeba wiele, wystarczy...
-
Półki w piwnicy aż uginają się od tego smarowidła. Sekretem jest odpowiedni sposób gotowania
Słodkie smarowidła to nie lata przysmak, który musi się znaleźć w każdej spiżarni i piwnicy. Teraz jest odpowiedni czas na jego przygotowanie, bo krzaki aż uginają się od owoców. Przygotowanie to banalna sprawa, ale nie zapomnij o odpowiednim...
-
Konfitura z płatków róży to doskonałe nadzienie do pączków i innych domowych słodkości. W czym tkwi sekret jej smaku?
Konfitura z płatków róży to obowiązkowa pozycja na półce w spiżarni dla wszystkich smakoszy pączków. Kto bowiem wyobraża sobie tłusty czwartek bez pączka z różą? Konfiturę z płatków róży wykorzystasz z resztą także do innych domowych deserów....
-
Leżą na chodniku, a my po nich depczemy. Pozbieraj je i zrób aromatyczny przysmak. Jest przez wielu niedoceniany
Niektóre produkty pomimo swoich walorów smakowych są bardzo niedocenione. Dobrym przykładem jest ten owoc, który mijamy każdego dnia. Przez wiele osób jest on omijany i deptany, lecz gdy tylko się go spróbuje można oniemieć z zachwytu. Lepiej go...
-
Dżem z fig - pyszny dodatek do ciast i mięs. Jak go zrobić? Prosty przepis
Dżem z fig, czyli jak odkryć autentyczną esencję smaku i bogactwo natury. To niezwykłe połączenie słodyczy i delikatnej konsystencji przeniesie cię w świat wyjątkowych kulinarnych przyjemności. Jeśli szukasz prostych przepisów na znakomity domowy...
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
O jej dokładkę można się bić. Przebija pomidorową, a nawet rosół
-
Jeśli odpowiesz trzy razy tak, jesteś na prostej drodze do uzyskania pięknej skóryMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Makowiec w kratkę, który wygląda, ale i smakuje. Oto sposób Ewy Wachwoicz
-
Wczoraj je zrobiłam, a dziś nie ma po nich śladu. Lepsze od mielonych
- Śledzie w zalewie nie muszą wiać nudą. Z tymi dodatkami ryba wyjdzie aromatyczna
- O każdy kawałek rodzina stoczy walkę. Nadzienie zachwyca nawet gospodynie
- Oto najlepsza sałatka, jaką kiedykolwiek jadłam. To sprawdzony hit na imprezę lub święta
- Takich krokietów jeszcze nie było. W roli farszu śniadaniowy rarytas
- Kotlety mielone znów wyszły za suche? Łyżka tego sosu załatwi sprawę
-
Dżem z dyni i pomarańczy, czyli prawdziwy przysmak jesieniary. Bardzo prosty przepis
Dżem z dyni to - oprócz zupy i placuszków dyniowych - kolejny doskonały sposób wykorzystania tego popularnego jesiennego składnika. Smakowite dżemy i konfitury są łatwe do przygotowania w domu o doskonale pasują do tostów, naleśników czy ciast....
-
Tym zapełnia spiżarnię Mateusz Gessler. Wykorzystuje omijane owoce, by zrobić pyszny dżem
Wykonując przetwory na zimę zazwyczaj sięgamy po składniki, które są nam bardzo dobrze znane. Jednak Mateusz Gessler wolał wykorzystać owoc, który jest bardzo często omijany. Jego smak jest specyficzny, ale przy odpowiedniej obróbce można z niego...
-
Nie tylko placki i leczo. Z tego sezonowego warzywa zrobisz też słodkie smarowidło. Gotowe w kilka chwil
Przygotowując słodkie dżemy zazwyczaj sięgamy po znane nam owoce. Zdaniem wielu to właśnie z nich wychodzą najlepsze smarowidła. Okazuje się jednak, że warzywa również nadają się do takiej obróbki. Przykładem jest ten przepis. Nawet się nie...
-
Konfitura wiśniowa jak ze spiżarni babci. Spróbuj, a zakochasz się w tym królewskim smaku
Czy jest coś bardziej kuszącego niż domowa konfitura z soczystych wiśni? Ta królewska mieszanka pysznych owoców zamknięta w słoiku jest doskonałym sposobem na zatrzymanie smaku lata na dłużej. Konfitura z wiśni doskonale sprawdzi się na śniadaniow...
-
Smakowity dżem z brzoskwini przypomni ci lato w chłodniejsze dni. Wystarczą dwa składniki
Dżem z brzoskwini to przysmak, który zachwyci i małych, i dużych. Ta sezonowa uczta przypomina nam, że najlepsze rzeczy w życiu są czasami proste i pochodzą prosto z natury. Do zrobienia dżemu brzoskwiniowego wystarczą soczyste owoce, trochę cukru...
-
Naturalnie pyszny dżem z jabłek w kilku prostych krokach. Przepis dla początkujących
Dżemy z jabłek to nie tylko pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych słodkości, ale także esencja wakacyjnych wspomnień i rodzinnych tradycji. Sięgnij po nasz prosty przepis na ten klasyczny smakołyk i zachowaj smak letnich owoców przez cały rok.
-
Moja prababcia zrywała je z krzaków, a później wkładała w słoiki. Idealna konsystencja to zasługa gotowania
Przygotowywanie zapasów na jesień i zimę w pełni. Każdy chce zamknąć w słoikach jak najwięcej. Nic dziwnego, w końcu zimą takie smakołyki smakują najlepiej. Oprócz znanych wszystkim ogórków, cukinii i innych warzyw, wiele osób decyduje się na...
-
Dżem lepszy od truskawkowego i malinowego. Gotowy w 30 minut, a zimą będzie najlepszym wyborem
Okres przygotowywania przetworów na jesień i zimę trwa w najlepsze. Najczęściej do słoików wrzuca się ogórki, paprykę i inne warzywa. Wiele osób zapomina jednak o owocach. Są równie dobre, a domowe dżemy jesienią smakują najlepiej. W tym roku...
-
Tej konfitury nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Żadna malina, truskawka, czy śliwka. Wykorzystaj kwiaty
Konfitury to przysmaki, które wykorzystuje się do wielu dań i przekąsek. Można nimi posmarować kromki chleba, gofry, a także naleśniki. W okresie jesienno-zimowym świetnie sprawdzą się jako dodatek do herbat, bowiem dodają im lepszego smaku. Aby w...
-
Pączki kładzione łyżką bez drożdży. Nie musisz zagniatać ciasta. Szybki przepis na tłusty czwartek
Pączki kładzione łyżką z serkiem homogenizowanym to mega szybkie rozwiązanie na tłusty czwartek. Nie musisz robić zaczynu, nie trzeba czekać godzinami, aż ciasto urośnie, a smażenie trwa kilka minut. Przepis jest prosty i zawsze się udaje.
-
Przepis na nalewkę na miodzie z dodatkiem pigwy. Prosto z zapisków babci. Zaskakuje smakiem
Pigwa to jesienny owoc, który staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Warto sięgać po przetwory z pigwy przede wszystkim ze względu na oryginalny, orzeźwiający, lekko kwaskowaty smak tego owocu. Przedstawiamy przepis na nalewkę na miodzie.
-
Konfitura z pigwy - przepis na jesienny rarytas z sezonowych owoców. Idealny do wypieków i śniadań
Wśród jesiennych przetworów nie może zabraknąć konfitury z pigwy. Must have każdej spiżarni, przygotowany z sezonowych owoców świetnie smakuje dodany do wypieków, domowych placków czy słodkich śniadań. Poza cukrem warto dodać także cynamon -...
-
Przetwory z pigwy to prawdziwa bomba witaminowa. Musisz zrobić dla nich miejsce w spiżarni
Przetwory z pigwy to idealna propozycja na każdą porę roku. Świetnie sprawdza się szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy dużo witamin i wzmocnienia odporności. Jak zatem przygotować przetwory z pigwy? Podpowiadamy.
-
"Polska cytryna" na przeziębienie, czyli konfitura z pigwy na lepszą odporność jesienią i zimą
Konfitura z pigwy jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa. Do tego nietrudno ją przygotować, więc każdy powinien mieć choć kilka słoiczków tego smakołyku w swojej spiżarni czy piwnicy. Wystarczy kilka składników i trochę czasu, aby cieszyć się...
-
Karol Okrasa zdradza przepis na wytrawną wersję konfitury. Znajdziesz tam nawet cukinię
Konfitury, które znamy to słodkie smaki, które pasują do naleśników lub kanapek. Da się je jednak zrobić inaczej. Dzięki temu z powidła skorzystają nawet ci, którzy nie lubią go w wersji owocowej. Karol Okrasa zdradza jak zrobić wytrawne smarowidło.
-
Turecki przysmak na zimne polskie wieczory. Ten owoc rozgrzeje każdego
Rewelacyjny przysmak prosto z Turcji wzbogaci nie tylko poranne kanapki, a także naleśniki podawane na kolację. Serwowany zarówno na zimno jak i na ciepło rozgrzeje nie jeden zimniejszy wieczór swoim aromatem i przyprawami.
-
Domowa konfitura z jeżyn - przepis. Ten przetwór powinien znaleźć się w twojej spiżarni
Domowa konfitura z jeżyn - przepis na obłędnie pyszny dodatek do naleśników, lodów i innych deserów. Co najlepsze, jest również bombą witaminową, dzięki czemu idealnie sprawdzi się w okresie zimowym. Jak ją przygotować? Podpowiadamy.
-
Dżem z wiśni - poznaj staropolskie przepisy na przetwory z wiśni. Babcina receptura najlepsza
Dżem z wiśni to jeden ze słodkich specjałów, który jest znakomitym dodatkiem do chleba, ciast czy deserów. Kulinarna historia wiśniowych przetworów sięga dawnych czasów. Poznaj staropolskie przepisy na wiśniowe konfitury i dżemy.
-
Przetwory z derenia jadalnego. Przepis na dereniówkę oraz domową konfiturę na zimę
Choć przygotowywanie wszelkiego rodzaju weków to polska specjalność, nie każdy wie, że istnieje możliwość przyrządzenia przetworów z derenia jadalnego. Co to za roślina i jakie ma właściwości? Do czego możemy jej użyć. Na te i inne pytania...
-
Prosta konfitura z borówki amerykańskiej na zimę. Przepis na pyszny dodatek do ciast i naleśników
Wielkimi krokami zbliża się do nas jesień. To dobry czas, aby zaplanować wsparcie naszego organizmu przed atakiem wirusów i innych drobnoustrojów, które wywołują różne choroby. Aby temu zapobiec, należy wzmocnić swoją odporność. Pomocna będzie...
-
Bezcukrowe, klasyczne powidła śliwkowe - przepis Magdy Gessler na słodki dodatek do wypieków
Klasyczne, zrobione bez dodatku cukru powidła śliwkowe z przepisu Magdy Gessler, są pysznym i całkiem zdrowym dodatkiem do każdego wypieku. Na pewno posmakują fanom słodkich przekąsek. Przekonajcie się sami.
-
Babcina konfitura z wiśni. Przepis na tradycyjny dodatek do tortów, czy mięs
Babcina konfitura z wiśni wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także konsystencją. Sposób przygotowania sprawia, że jest ona nie tylko smaczna, ale także pięknie prezentuje się na stole. Sprawdzi się także jako dodatek do tortów, mięs, czy serów.
-
Konfitura z jarzębiny - przepis na ciekawy produkt do spiżarni. Smakuje wyśmienicie podana z mięsem
Konfitura z jarzębiny to oryginalny i wyjątkowo smaczny pomysł na domowe przetwory. Ten nietypowy i ciekawy składnik wyśmienicie smakuje jako dodatek do serów czy mięs. To nie tylko ciekawa alternatywa dla przetworów z żurawiny, ale także wyjątkow...
-
Dżem bez cukru - przepis na słodki i domowy dodatek bez niezdrowego dosładzania
Dżem bez cukru brzmi jak herezja smakowa, ale nic bardziej mylnego. Jak najbardziej da się samemu w domu zrobić dżem bez słodzenia, co czyni go idealnym dla cukrzyków czy małych dzieci. Spróbujcie sami.
-
Przetwory z dyni - proste przepisy. Nie zawsze trzeba je pasteryzować. Zatem kiedy?
Przetwory z dyni stają się coraz chętniej przygotowywanymi zapasami w naszych domowych spiżarniach. Dzieje się to za sprawą rosnącej popularności dyni, która jest nie tylko smaczna i aromatyczna, ale także pełna ważnych składników odżywczych.
-
Konfitura z pigwy - wyraźne smaki na każdą okazję. Poznaj sprawdzony przepis
Konfitura z pigwy to smaczny dodatek zarówno do śniadania jak i obiadu. Pigwa to też skuteczne wsparcie podczas przeziębień i dobra wkładka do herbaty. Szukasz pomysłu na pigwę? Sprawdź, co można zrobić.
-
Jak zrobić dżem z borówki amerykańskiej? Prosty przepis na domowe konfitury w kilka minut
Jak zrobić dżem z borówki amerykańskiej? Konfitury te szczycą się nie tylko lekko kwaskowatym smakiem, ale także prostotą wykonania. Nasz przepis jest szybki, prosty i obłędnie smaczny.
-
Dżem z rabarbaru. Jak przygotować słodki dżem na zimę? Podpowiadamy
Dżem z rabarbaru to jeden ze sposobów na to, aby zatrzymać wyjątkowy kwaskowaty smak tego sezonowego przysmaku na dłużej. Oto sprawdzona receptura.
-
Konfitura z dyni i pomarańczy - wspaniały dodatek do deserów. Jak ją zrobić? [PRZEPIS]
Trudno zliczyć, ile pysznych potraw można przygotować z dyni. Zupa, wypieki, placuszki... Dziś zachęcamy was do przygotowania czegoś na słodko. Konfitura z dyni i pomarańczy - przepis. Jak zrobić pyszną konfiturę dyniową? Sprawdźcie.
-
Konfitura i dżem z czarnej porzeczki. Jak przygotować przetwory?
Dżem z czarnej porzeczki oraz konfitura to najpopularniejsze przetwory przyrządzane z tych owoców. Można szukać ich na sklepowych półkach, ale można też przygotować je samodzielnie! Czym różni się dżem od konfitury? Jak je przygotować w domu?...