konfitury
-
Pączki kładzione łyżką bez drożdży. Nie musisz zagniatać ciasta. Szybki przepis na tłusty czwartek
Pączki kładzione łyżką z serkiem homogenizowanym to mega szybkie rozwiązanie na tłusty czwartek. Nie musisz robić zaczynu, nie trzeba czekać godzinami, aż ciasto urośnie, a smażenie trwa kilka minut. Przepis jest prosty i zawsze się udaje.
-
Przepis na nalewkę na miodzie z dodatkiem pigwy. Prosto z zapisków babci. Zaskakuje smakiem
Pigwa to jesienny owoc, który staje się coraz bardziej popularny w naszym kraju. Warto sięgać po przetwory z pigwy przede wszystkim ze względu na oryginalny, orzeźwiający, lekko kwaskowaty smak tego owocu. Przedstawiamy przepis na nalewkę na miodzie.
-
Konfitura z pigwy - przepis na jesienny rarytas z sezonowych owoców. Idealny do wypieków i śniadań
Wśród jesiennych przetworów nie może zabraknąć konfitury z pigwy. Must have każdej spiżarni, przygotowany z sezonowych owoców świetnie smakuje dodany do wypieków, domowych placków czy słodkich śniadań. Poza cukrem warto dodać także cynamon -...
-
Przetwory z pigwy to prawdziwa bomba witaminowa. Musisz zrobić dla nich miejsce w spiżarni
Przetwory z pigwy to idealna propozycja na każdą porę roku. Świetnie sprawdza się szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy dużo witamin i wzmocnienia odporności. Jak zatem przygotować przetwory z pigwy? Podpowiadamy.
-
"Polska cytryna" na przeziębienie, czyli konfitura z pigwy na lepszą odporność jesienią i zimą
Konfitura z pigwy jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa. Do tego nietrudno ją przygotować, więc każdy powinien mieć choć kilka słoiczków tego smakołyku w swojej spiżarni czy piwnicy. Wystarczy kilka składników i trochę czasu, aby cieszyć się...
-
Karol Okrasa zdradza przepis na wytrawną wersję konfitury. Znajdziesz tam nawet cukinię
Konfitury, które znamy to słodkie smaki, które pasują do naleśników lub kanapek. Da się je jednak zrobić inaczej. Dzięki temu z powidła skorzystają nawet ci, którzy nie lubią go w wersji owocowej. Karol Okrasa zdradza jak zrobić wytrawne smarowidło.
-
Turecki przysmak na zimne polskie wieczory. Ten owoc rozgrzeje każdego
Rewelacyjny przysmak prosto z Turcji wzbogaci nie tylko poranne kanapki, a także naleśniki podawane na kolację. Serwowany zarówno na zimno jak i na ciepło rozgrzeje nie jeden zimniejszy wieczór swoim aromatem i przyprawami.
-
Domowa konfitura z jeżyn - przepis. Ten przetwór powinien znaleźć się w twojej spiżarni
Domowa konfitura z jeżyn - przepis na obłędnie pyszny dodatek do naleśników, lodów i innych deserów. Co najlepsze, jest również bombą witaminową, dzięki czemu idealnie sprawdzi się w okresie zimowym. Jak ją przygotować? Podpowiadamy.
-
Dżem z wiśni - poznaj staropolskie przepisy na przetwory z wiśni. Babcina receptura najlepsza
Dżem z wiśni to jeden ze słodkich specjałów, który jest znakomitym dodatkiem do chleba, ciast czy deserów. Kulinarna historia wiśniowych przetworów sięga dawnych czasów. Poznaj staropolskie przepisy na wiśniowe konfitury i dżemy.
-
Przetwory z derenia jadalnego. Przepis na dereniówkę oraz domową konfiturę na zimę
Choć przygotowywanie wszelkiego rodzaju weków to polska specjalność, nie każdy wie, że istnieje możliwość przyrządzenia przetworów z derenia jadalnego. Co to za roślina i jakie ma właściwości? Do czego możemy jej użyć. Na te i inne pytania...
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Matteo Brunetti pokazał swój sernik. "Jest niesamowicie smaczny, 10/10"
-
Pierś i butelka, czyli jak sprawnie karmić mlekiem mamyMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Naleśniki - przepis. Będą dużo pyszniejsze i delikatne, jeśli dodasz składnik znany z sernika i nie jest to twaróg
-
Jajko po ugotowaniu ma zielonkawą obwódkę? Nie każdy wie, dlaczego
- Sprawdź, czy znasz te wypieki. Pytamy głównie o pieczywo, które przecież każdy zna
- Jak zrobić lukier do babki wielkanocnej, żeby był gęsty i się nie rozlewał?
- Tylko świadomi konsumenci mogą liczyć w tym quizie na komplet. Należysz do nich?
- Tanie ciasto bez pieczenia. Smakuje bosko, mieni się kolorami tęczy i kosztuje mniej niż 15 zł
- Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi. To dzięki japońskiej recepturze
-
Prosta konfitura z borówki amerykańskiej na zimę. Przepis na pyszny dodatek do ciast i naleśników
Wielkimi krokami zbliża się do nas jesień. To dobry czas, aby zaplanować wsparcie naszego organizmu przed atakiem wirusów i innych drobnoustrojów, które wywołują różne choroby. Aby temu zapobiec, należy wzmocnić swoją odporność. Pomocna będzie...
-
Bezcukrowe, klasyczne powidła śliwkowe - przepis Magdy Gessler na słodki dodatek do wypieków
Klasyczne, zrobione bez dodatku cukru powidła śliwkowe z przepisu Magdy Gessler, są pysznym i całkiem zdrowym dodatkiem do każdego wypieku. Na pewno posmakują fanom słodkich przekąsek. Przekonajcie się sami.
-
Babcina konfitura z wiśni. Przepis na tradycyjny dodatek do tortów, czy mięs
Babcina konfitura z wiśni wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także konsystencją. Sposób przygotowania sprawia, że jest ona nie tylko smaczna, ale także pięknie prezentuje się na stole. Sprawdzi się także jako dodatek do tortów, mięs, czy serów.
-
Konfitura z jarzębiny - przepis na ciekawy produkt do spiżarni. Smakuje wyśmienicie podana z mięsem
Konfitura z jarzębiny to oryginalny i wyjątkowo smaczny pomysł na domowe przetwory. Ten nietypowy i ciekawy składnik wyśmienicie smakuje jako dodatek do serów czy mięs. To nie tylko ciekawa alternatywa dla przetworów z żurawiny, ale także wyjątkow...
-
Dżem bez cukru - przepis na słodki i domowy dodatek bez niezdrowego dosładzania
Dżem bez cukru brzmi jak herezja smakowa, ale nic bardziej mylnego. Jak najbardziej da się samemu w domu zrobić dżem bez słodzenia, co czyni go idealnym dla cukrzyków czy małych dzieci. Spróbujcie sami.
-
Przetwory z dyni - proste przepisy. Nie zawsze trzeba je pasteryzować. Zatem kiedy?
Przetwory z dyni stają się coraz chętniej przygotowywanymi zapasami w naszych domowych spiżarniach. Dzieje się to za sprawą rosnącej popularności dyni, która jest nie tylko smaczna i aromatyczna, ale także pełna ważnych składników odżywczych.
-
Konfitura z pigwy - wyraźne smaki na każdą okazję. Poznaj sprawdzony przepis
Konfitura z pigwy to smaczny dodatek zarówno do śniadania jak i obiadu. Pigwa to też skuteczne wsparcie podczas przeziębień i dobra wkładka do herbaty. Szukasz pomysłu na pigwę? Sprawdź, co można zrobić.
-
Jak zrobić dżem z borówki amerykańskiej? Prosty przepis na domowe konfitury w kilka minut
Jak zrobić dżem z borówki amerykańskiej? Konfitury te szczycą się nie tylko lekko kwaskowatym smakiem, ale także prostotą wykonania. Nasz przepis jest szybki, prosty i obłędnie smaczny.
-
Dżem z rabarbaru. Jak przygotować słodki dżem na zimę? Podpowiadamy
Dżem z rabarbaru to jeden ze sposobów na to, aby zatrzymać wyjątkowy kwaskowaty smak tego sezonowego przysmaku na dłużej. Oto sprawdzona receptura.
-
Konfitura z dyni i pomarańczy - wspaniały dodatek do deserów. Jak ją zrobić? [PRZEPIS]
Trudno zliczyć, ile pysznych potraw można przygotować z dyni. Zupa, wypieki, placuszki... Dziś zachęcamy was do przygotowania czegoś na słodko. Konfitura z dyni i pomarańczy - przepis. Jak zrobić pyszną konfiturę dyniową? Sprawdźcie.
-
Konfitura i dżem z czarnej porzeczki. Jak przygotować przetwory?
Dżem z czarnej porzeczki oraz konfitura to najpopularniejsze przetwory przyrządzane z tych owoców. Można szukać ich na sklepowych półkach, ale można też przygotować je samodzielnie! Czym różni się dżem od konfitury? Jak je przygotować w domu?...