konserwacja
-
Jak zrobić domową wędlinę do słoika? Kiełbasa prezesówka dzięki konserwacji postoi w spiżarni latami
Szukasz przepisu na mięsny rarytas, który można spokojnie zawekować i przechowywać w spiżarni? Kiełbasa prezesówka to sposób na domową wędlinę - zrobisz ją ekspresowo, a dobrze zakonserwowana może stać wśród przetworów latami. Wszystko za sprawą...
-
Jak pasteryzować w piekarniku? Bezpieczniejsza alternatywa dla pękających we wrzątku słoików
Pasteryzacja przetworów pozwala na dłuższe przechowywanie oraz gwarantuje zachowaną świeżość i niezmienny smak. Sposobów na wekowanie jest kilka, jednak jeden z nich gwarantuje bezpieczny i szybki efekt. Pasteryzacja w piekarniku sprawi, że słoiki...
-
Pasteryzacja w zmywarce? To możliwe. Weki zrobią się same, a ty zyskasz chwilę na odpoczynek
Pasteryzacja w zmywarce? Brzmi absurdalnie, ale działa! Koniec ze spędzaniem długich godzin w kuchni i skaczącymi w garnku słoikami. Ten jeden prosty trik sprawi, że już nigdy nie będziesz pasteryzować potraw w tradycyjny sposób.
-
Jak pasteryzować przetwory? Technika konserwacji jest szybka i łatwa, jeśli przestrzegasz tych zasad
Lato i wakacje to czas sezonowych produktów, które chętnie przerabiamy na dżemy i soki. Jak pasteryzować przetwory, by zachowały smak i aromat przez długi czas? Pomocne mogą okazać się te metody i wskazówki.