koper

Więcej o:

koper

  • Kiedy siać koper ogrodowy? Uprawa, zrywanie i suszenie kopru

    Uprawa kopru ogrodowego w ogrodzie Koper powinien rosnąć w każdym ogrodzie. Nie tylko jest aromatycznym dodatkiem do potraw, zawierającym dużo witamin. Chroni także inne warzywa przed chorobami i szkodnikami. Koper ogrodowy jest łatwy w uprawie. Najlepiej rośnie na słonecznych, osłoniętych od

  • Kiedy siać koper ogrodowy? Sposób uprawy, suszenie

    Koperek stanowi aromatyczny dodatek do wielu potraw oraz chroni pozostałe warzywa przed szkodnikami i chorobami, dlatego warto wygospodarować dla niego miejsce w ogródku. Jak uprawiać koper ogrodowy z powodzeniem? Zarówno wysiewanie kopru, jak i jego późniejsza pielęgnacja są bardzo proste

  • Koper włoski, czyli fenkuł - właściwości i przepisy

    Koper włoski ? co to jest? Koper włoski, inaczej fenkuł, to roślina z rodziny selerowatych. Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego i w tamtejszej kuchni jest dobrze znany. Jadalna jest zarówno bulwa kopru, jak i jego liście. Liście mają lekko anyżkowy smak, łagodniejszy niż zwykły koper. Bulwa

  • Sałatka z Villi Sedan

    sosie winegret (oliwa z oliwek, sok z cytryny, biały ocet winny, sól, pieprz, cukier). Główkę kopru włoskiego siekamy i mieszamy z sosem miodowo-musztardowym (miód, musztarda Dijon, sok z cytryny, oliwa z oliwek). Plastry marynowanej cukinii układamy na talerzu, pośrodku układamy sałatkę z pachnącego

  • Włóż kilka do słoika z ogórkami, a nie pożałujesz. Wyjdą lepsze niż zwykle

    na nie są różne, mogą się nieco różnić proporcjami, jednak jeśli chodzi o listę składników, to zazwyczaj pojawiają się na niej żelazne produkty: chrzan, czosnek i koper. O ile wszyscy wiemy, po co wkłada się do słoików te dodatki, o tyle inny składnik może dla niektórych stanowić pewną zagadkę. Przypomniały o

  • Młoda kapusta - sprawdź proste i pyszne przepisy

    kolejnym kroku główkę kapusty należy drobno posiekać i zalać wodą do połowy garnka, dodać koper oraz sól. Gotować przez ok. 20 minut i następnie dodać ocet i pieprz. W drugim etapie na patelnię z roztopionym masłem wsypujemy mąkę i tworzymy zasmażkę, którą następnie należy dodać do kapusty, zamieszać