kopytka przepis
-
Zrób tak kopytka, a rodzina cię ozłoci. U mnie zawsze znikają w kilka minut
Kopytka, czyli absolutny klasyk w polskiej kuchni, tym razem mamy dla was w letnim wydaniu. Aromatyczne kurki w maślanym sosie i niezastąpiony bób, które tworzą idealne uzupełnienie ziemniaczanej, kopytkowej bazy to mój pomysł na obiad, który...
-
Niebiańsko mięciutkie kopytka cioci Krysi. Nie tylko skład ma znaczenie, technika to podstawa
Szybki obiad nie kończy się na makaronach i gotowcach ze słoika. Przepis na kopytka cioci Krysi to prawdziwe mistrzostwo, które wymaga jedynie kilku składników. Rodzaj ziemniaków to podstawa jednak równie istotna jest słynna metoda czwórki.
-
Niebiańsko mięciutkie kopytka. Trik z mlekiem całkowicie odmieni ich smak, pamiętaj też o proporcjach
Zastanawiasz się przygotować kopytka idealne? To prostsze niż mogłoby się wydawać, jednak warto pamiętać o kilku szczegółach. Dobrze dobrane ziemniaki to połowa sukcesu - dodatek mleka także zrobi swoje. Wlej nabiał w odpowiednim momencie, a...
-
W tych kopytkach z miejsca się zakochasz. Jedna przyprawa ma szczególne znaczenie
Kopytka to klasyk nad klasykami. Chyba nie znamy osoby, która by ich nie lubiła. Co jest ich największą zaletą? To, że pasuje do nich praktycznie wszystko. Najlepszym na to dowodem jest przepis, który publikujemy poniżej. Pochodzi z książki "Nowe...
-
Z kopytek znów zrobił się budyń? To nie zbyt długie gotowanie, ale błąd w przygotowaniu ciasta
Kopytka to jedna z uwielbianych potraw. I trudno się dziwić! Są tanie i łatwe do zrobienia, smakują też świetnie z różnymi dodatkami. Są jednak pewne pułapki, które mogą sprawić, że kopytka będą zbyt miękkie. Jak temu zapobiec?
-
Kopytka z efektem wow. Brak ziemniaków, a smak równie dobry
Mączna potrawa to klasyk polskiej kuchni. Idealna na letni obiad, gdy pozostają nam ziemniaki z dnia poprzedniego. Jednak bez kartofli smakuje równie dobrze, a zastąpienie ich nie tylko zmieni wygląd, a także smak.
-
Kopytka z domowego przepisu babci. Potrzebujesz tylko czterech składników, które na pewno masz w kuchni
Koptyka - domowy przepis babci zaskakuje swoją prostotą! Przede wszystkim do ich wykonania potrzebujesz zaledwie czterech składników. Są proste, smaczne i świetnie komponują się z mięsami oraz warzywami.
-
Kopytka - przepis na aromatyczną wersję polskiej klasyki. Dwa składniki sprawią, że pokochasz je na nowo
Kopytka z dynią i szałwią są aromatyczną wersją klasycznego, polskiego przepisu. Są proste i szybkie do zrobienia, a dodatki naprawdę podbijają smak. Przekonajcie się sami.