kotlety
-
Dania z kalafiora - poznaj wyjątkowe przepisy na kalafiorowe potrawy. Szybkie, smaczne, a do tego proste
Dania z kalafiora to doskonała propozycja na obiad. Warzywo jest pożywne, smaczne i pełne witamin. Ponadto cechuje się ono bardzo dużą uniwersalnością. Możemy tworzyć z niego, mnóstwo przepysznych dań. Przekonajcie się sami!
-
Kotlety z kalafiora - przepis na szybki obiad nie tylko dla wegetarian
Wiosna to czas świeżych warzyw, lżejszej kuchni i dbania o sylwetkę. Teraz jest najlepszy moment na eksperymenty kuchenne i wprowadzenie do swojego jadłospisu nowych dań. Dzisiejszy przepis na kotleciki z kalafiora to idealna opcja nie tylko dla...
-
Kotlety mielone - przepis, który zaskoczy niejednego smakosza. Nadzienie we włoskim stylu robi robotę
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale z drugiej strony, tę potrawę można urozmaicać na setki różnych sposobów. Dziś mamy dla ciebie przepis na kotlety mielone, których smak z pewnością cię zaskoczy - wszystko za sprawą nadzienia z...
-
Kotlety mielone Magdy Gessler. Zastosuj trik z cebulką. Niektórych zaskoczył
Oto prosty przepis na kotlety mielone Magdy Gessler. Popularna restauratorka podzieliła się recepturą, dzięki której mięso będzie bardziej aromatyczne. Wystarczy dodać cebulę, ale w nieco inny sposób niż robi to wiele osób.
-
Kotlety siekane, którym nikt się nie oprze. Odpowiednia mąka jest tutaj kluczowa
Kotlety siekane to smaczna odmiana od tradycyjnych mielonych czy schabowych. Ich przygotowanie wprawdzie zajmuje chwilkę, ale smak wynagradza każdą minutę spędzoną w kuchni. O czym należy pamiętać, by kotlety siekane były idealne? Ważny jest rodza...
-
Kotlety z jajek, czyli bezmięsny obiad w pół godziny. Dodatek lubianego warzywa sprawi, że będą soczyste i delikatne
Kotlety z jajek to świetna opcja obiadowa, kiedy masz ochotę na coś smacznego, a jednocześnie po Wielkanocy doskwiera ci lekki przesyt mięsa. Kotlety z jajek zrobisz w pół godziny, a dodatek kalafiora sprawi, że będą nie tylko przepyszne, ale takż...
-
Boczniaki - przepis na grzyby w chrupiącej panierce. Świetnie zastąpią kotlety schabowe
Boczniaki - przepis na przyrządzenie boczniaków warto zapisać, bo te grzyby są świetną alternatywą dla mięsnych obiadów. Jak je przyrządzić? Zachęcamy do wypróbowania przepisu na wegetariańskie kotlety w chrupiącej panierce.
-
Kotlet pożarski, czyli boskie połączenie delikatności i chrupkości. Ważny jest rodzaj mięsa, ale nie tylko
Kotlet pożarski nie gości na naszych stołach tak często jak mielony czy schabowy, a wielka szkoda. Jest bosko chrupiący za sprawą grubej panierki, a w środku delikatny i soczysty. Przygotowanie tego specjału jest proste, ale musisz zwrócić uwagę n...
-
Bitki wołowe - przepis. Zaskakujący składnik sosu wydobędzie głębię smaku mięsa
Bitki wołowe to przepis na danie w sosie grzybowym w sam raz dla mięsożerców. Sposób wykonania tej potrawy przedstawia Ewa Wachowicz. Co ciekawe, w przepisie znajduje się jeden, bardzo interesujący składnik, którego dodanie całkowicie podbija smak...
-
Kotlety ziemniaczane, czyli jak zrobić coś z niczego. Dodatek sera i pewnej przyprawy jest niezbędny, by smakowały bosko
Kotlety ziemniaczane to prosty i szybki sposób na wykorzystanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków. Danie wydaje się zwyczajne, ale pewne dodatki zamienią je w coś naprawdę pysznego. Chodzi oczywiście o ser - pyszny i delikatnie ciągnący się po...
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
-
Najłatwiejszy sposób na parzenie liści kapusty. Zajmuje mniej niż pół godziny
-
Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
-
Góralska pierś z kurczaka to pomysł na komunijny posiłek według Ewy Wachowicz. Goście będą zachwyceni
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
- Ciasto na weekend. TOP 3 najlepszych i najprostszych przepisów
- Zupa pieczarkowa. Przepis babci na kremowe i pożywne danie. Obficie posyp ją pieprzem
- Babeczki idealne od góry do dołu. Wystarczy zastosować trik z ryżem
- Wyjazd na wakacje, dłuższa nieobecność w domu? Włóż złotówkę do zamrażarki
- Jak przechowywać ogórki gruntowe by zachowały jędrność i świeżość? Znamy odpowiedź
-
Dewolaje - przepis na domowy obiad. Te dodatki sprawią, że kotlet po kijowsku będzie smakował wybornie
Nie chcesz już serwować zwykłych kotletów podczas niedzielnego obiadu? Mamy dla ciebie ciekawe rozwiązanie - dewolaje lub zgodnie z tym, jak nazywane są w krajach na Wschodzie, kotlety po kijowsku. Przepis, który przedstawiamy sprawi, że mięso...
-
Kotlety mielone - przepis, który odczaruje znane danie. To nadzienie nada im włoskiego charakteru
Kotlety mielone to klasyka polskich obiadów. Przepis na kotlety mielone jest znany i lubiany, ale istnieje pewien sposób, by odczarować klasykę i nadać jej nowy, włoski wymiar. Dodatek suszonych pomidorów, sera oraz ziół spraw, że twoje kotlety...
-
Kotlet z kalafiora - przepis, który pokochasz. Potrzebujesz trzech składników, które masz w lodówce
Kotlet z kalafiora - przepis, którym chcemy się dziś podzielić, to idealna opcja dla zabieganych, kiedy trzeba na szybko zrobić obiad. Mają fantastyczną strukturę i świetny smak. Kotleciki z kalafiora polecamy na obiad jako alternatywę dla...
-
Szukasz pomysłu na danie bez mięsa? Pieczone kotlety z buraka to król wśród warzywnych burgerów
Pieczone kotlety z buraka to typowa wegetariańska kuchnia, która... posmakuje także mięsożercom. Jest to ciekawa alternatywa dla potraw mięsnych na obiad. Pieczone kotlety z buraka to istny sztos wśród warzywnych burgerów. Zobacz jak w prosty spos...
-
Kotlety mielone - przepis. Zamień patelnię na piekarnik, a będą zdrowsze i jeszcze pyszniejsze
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ciesząca się niesłabnącą sympatią wśród młodszych i starszych mięsożerców. Jeśli jednak mamy ochotę na zdrowszą i mniej tłustą wersję mielonych, warto zrezygnować ze smażenia na rzecz pieczenia. Kotlety...
-
Kotlet pożarski różni się od innych sposobem przyrządzenia mięsa. Podpowiadamy, jak go zrobić
Kotlet pożarski nie jest tak popularny w polskich kuchniach jak kotlet schabowy czy kotlet mielony, a wielka szkoda. Jest pyszny, delikatny w smaku i tradycyjnie przygotowuje się go z drobno siekanego drobiu. Jak zatem przygotować kotlet pożarski,...
-
Kotlet po kijowsku - sprawdzony przepis. Podpowiadamy, w czym tkwi sekret jego chrupiącej skórki
Kotlet po kijowsku jak sama nazwa wskazuje, wywodzi się z kuchni ukraińskiej. Przepis narodził się w XVII w. i szybko zyskał popularność dzięki soczystemu wnętrzu i chrupiącej panierce. Wschodnioeuropejski przepis na kotlet po kijowsku ma też...
-
Kotlety sojowe. Jak przygotować i z czym podawać?
Kotlety sojowe są daniem wegańskim, ale na tyle zadomowiły się już naszych jadłospisach, że chętnie sięgają po nie także osoby jedzące mięso. Jakie są tajniki ich przyrządzania? Z czym warto je podawać?
-
Kotlety siekane nie mają panierki, a są genialne. Jak je zrobić, by były miękkie i chrupiące?
Kotlety siekane to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli masz dość kotletów w panierce lub po prostu za takimi nie przepadasz. Mimo jej braku kotleciki są złociste i chrupiące. Na dodatek wcale nie są trudne do zrobienia, więc nie martw się, ...
-
Boczniaki - przepis, który musisz znać. Tak przyrządzone smakują jak kotlety schabowe
Panierowane boczniaki to wspaniały pomysł na szybki obiad, kiedy mamy ochotę na coś bezmięsnego i naprawdę bardzo smacznego. Przepis jest banalny, a tak przygotowane boczniaki smakują nawet lepiej niż kotlety schabowe. Jesteś fanem grzybów? Ten...
-
Roladki schabowe z piekarnika - tradycja w wersji light
Czy kotlety schabowe z piekarnika mogą być smaczne? Uważamy, że kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie. Roladki schabowe z piekarnika to ciekawy kompromis pomiędzy kuchnią tradycyjną, a nowoczesną. Coraz częściej zwracamy uwagę na...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Kotlety jajeczne - przepis na bezmięsny i szybki obiad. Jak je zrobić, by były pyszne?
Kotlety jajeczne to świetna propozycja obiadowa, gdy przejadły ci się kotlety mielone czy schabowe lub po prosu masz ochotę na coś pysznego i niekoniecznie mięsnego. Przygotowanie kotletów jajecznych jest banalnie proste i zajmuje kilka chwil. Jak...
-
Chrupiące kotlety ziemniaczane. Ten obiad kosztuje grosze
Kotlety ziemniaczane to jeden z najprostszych pomysłów na bezmięsny obiad. Są proste w przygotowaniu, a dodatek sera i pieczarek sprawi, że ich smak będzie bogaty i powinien przypaść do gustu wszystkim członkom rodziny. Podpowiadamy, jak sprawić, ...
-
Kotlety z mortadeli były klasykiem PRL-u. Mamy przepis na to danie z książki z lat 60.
Pamiętacie kotlety z mortadeli? W czasach PRL-u pojawiały się na stołach w zastępstwie klasycznych schabowych. Choć z pewnością wiele osób wcale za nimi nie tęskni, nie brakuje i takich, które czują do kotletów z mortadeli pewien sentyment.
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Kotlety mielone, czyli obiadowa klasyka. Wypróbuj trik z wodą, a będą pyszne i puszyste
Kotlety mielone to danie, które bardzo często gości na naszych stołach. Mimo tego, że przepis na kotlety mielone w wielu domach jest identyczny, wszędzie smakują nieco inaczej. Co zrobić, by nasze kotlety były puszyste i absolutnie przepyszne?...
-
Schabowy potrzebuje tej prostej marynaty. Będzie soczysty w środku i chrupiący na zewnątrz
Kotlet schabowy to obiadowy klasyk, do którego wiele osób wraca najchętniej. Kojarzy się z pysznym obiadem u mamy czy babci. Do tego mizeria albo kapusta zasmażana i możemy mówić o raju na ziemi. Jeśli chcecie samodzielnie przygotować idealnego...
-
Kotlety schabowe na oleju roślinnym to dla wielu kulinarny skandal. Więc na czym je smażyć?
Na czym smażyć kotlety schabowe? To pytanie budzi wiele kontrowersji. Są osoby, które twierdzą, że smażenie ich na oleju roślinnym to największy kulinarny grzech. Jaki inny tłuszcz wybrać? Podpowiadamy.
-
Przepis na mielone Magdy Gessler jest banalny. Wiele osób pomija jednak ważny krok
Przepis na tradycyjny kotlet mielony jest banalny, dlatego tak go uwielbiamy. Od wielu lat kotlet mielony to obowiązkowa pozycja w niedzielnym menu wielu polskich rodzin, najlepiej smakuje z ziemniakami i buraczkami. Magda Gessler zdradza swój...
-
Kotlety schabowe Magdy Gessler to hit. Nie zapomnij o ważnym etapie, a będą idealne
Kotlety schabowe Magdy Gessler to często wyszukiwany przepis. Nic dziwnego, bowiem restauratorka podzieliła się masą wskazówek, dzięki którym będą one perfekcyjne. O czym nie wolno zapomnieć? Jak uniknąć zwijania się mięsa podczas smażenia? Jak...
-
Jesienny obiad wege - dwa przepisy dla zabieganych i lista produktów
Jesienny obiad wege to alternatywa posiłku dla miłośników zielonej kuchni. Propozycje przepisów, które przedstawimy, będą równie pożywne, jak posiłki z mięsem. Poznaj wyjątkowe receptury, które zachwycą niejedno podniebienie.
-
Klasyczny pomysł na obiad w wersji "po królewsku". Kotlet szwajcar zachwyci gości!
Kotlet szwajcar, to po prostu potoczna nazwa kotleta po szwajcarsku. Inaczej nazywany cordon bleu to znakomite danie, które zachwyci twoich gości. Królewska wersja tradycyjnego obiadu wręcz rozpływa się w ustach. Poznaj przepis, który nie wymaga...
-
Kotlet szwajcarski - pyszny obiad, który przygotujesz w okamgnieniu
Kotlet szwajcarski to doskonała alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Jego przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu, a jego smak zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia.
-
Obiad inny niż wszystkie? Kotlet po parysku jest szybki w wykonaniu i niesamowicie aromatyczny [PRZEPIS]
Szukasz pomysłu na szybki obiad? Wypróbuj nasz przepis na kotlet po parysku. To danie przygotujesz w kilka minut, a efekt końcowy naprawdę może cię zaskoczyć. Aromatyczny, soczysty i smaczny.
-
W czym tkwi sekret na udany kotlet de volaille? Nie chodzi tylko o masło
Jeśli znasz doskonale przepis na kotlet schabowy, kotlet mielony i sznycel z kurczaka, to czas poznać przepis na kotlet de volaille. Wiele osób myśli, że jedyny sekret to wypływające ze środka masło. Znamy tajemny składnik, który uczyni to danie...
-
Kotlet lwowski od Magdy Gessler, czyli przepis na przedwojenny obiad w kilka minut
Szukasz pomysłu na szybki obiad? Kotlet lwowski Magdy Gessler z pewnością skradnie serce niejednego łakomczucha. Jest szybki, smaczny i nawiązuje do przedwojennej tradycji.
-
Kotlet pożarski to proste danie z PRL-u, które smakuje po królewsku. Jest pyszny!
Ten kotlet odmieni twoje obiadowe menu. Przysmak PRL-u smakuje po królewsku i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Poznaj przepis na kotlet pożarski z najlepszych barów mlecznych.
-
Rumsztyk z cebulką poleca się na rodzinny obiad. Wołowy czy wieprzowy? Jak go przygotować?
Rumsztyk w towarzystwie dużej ilości aromatycznej cebuli to ciekawa i smaczna propozycja na rodzinny obiad, tuż przed długim spacerem. Szukasz pomysłu na rumsztyk z cebulką? Sprawdź poniższe propozycje.
-
Pomysł na szybki obiad w wersji wege? Kotleciki z kalafiora robią furorę w sieci [PRZEPIS]
Szukasz pomysłu na wegetariański obiad? Zdecyduj się na kotleciki z kalafiora, czyli aromatyczny i mięciutki zamiennik tradycyjnego mięsa. Przygotujesz je w kilka minut.