kremy
-
Deser i kawa w jednej szklance. Wygląda jak piankowa chmurka. Na samą myśl cieknie ślinka
Deser z kawy rozpuszczalnej? Choć brzmi niepozornie, jest efektowny i niezwykle smaczny. Wystarczy kilka składników i chwila mieszania, by stworzyć coś, co wygląda jak słodka chmurka. W dodatku to wszystko bez wychodzenia z domu.
-
Czerstwe bułki zamieniłam w krem i wysmarowałam biszkopty. Nikt nie mógł uwierzyć
Co zrobić z czerstwą bułką? Większość z nas po prostu wyrzuca ją do kosza. A tymczasem wystarczy odrobina mleka, trochę masła i słodkich produktów, by przemienić ją w dodatek do ciast. Nawet się nie spodziewasz, co może wyjść z tej mieszanki.
-
Żaden budyń, teraz ptysie robi się tak. Nie ma takich w cukierni. Opadnie ci szczęka
Ptysie zawsze robią wrażenie zarówno wyglądem, jak i smakiem. Chrupiące ciasto parzone samo w sobie jest wyborne, ale prawdziwym efektem "wow" jest nadzienie - aksamitne, puszyste i przyciągające wzrok. Jeśli myślisz, że nic cię już nie zaskoczy,...
-
Zamieniłam kajmak na inny krem. Wykorzystam go do mazurka. Teściowa spróbuje i zaniemówi
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią tradycja przygotowywania ciast. Zamiast sięgać po ciężkie kremy na bazie masła i śmietany, warto rozważyć alternatywę, która zaspokoi ochotę na słodkie i pozytywnie wpłynie na zdrowie. Jakie...
-
Nie wyrzucaj zwarzonego kremu, babcia ma na to sposób. Wystarczy jeden składnik z lodówki
Wiele osób miało do czynienia z sytuacją, kiedy przygotowywanie tortu lub ciasta skończyło się niepowodzeniem. Gdy pojawią się grudki lub masa zaczyna się rozwarstwiać, nie musi od razu trafiać do kosza. Co zrobić, gdy krem się zwarzy? Istnieje...
-
Nigdy nie kupuję pasty pistacjowej. Robię ją sama. Wystarczy kilka składników i chwila w kuchni
Jak się robi krem pistacjowy? Podczas gdy w sklepie za niewielki słoiczek trzeba zapłacić konkretną sumkę, równie pyszną pastę zrobisz samodzielnie. Słodki dodatek sprawi, że wykorzystasz ją do wielu dań lub... zjesz bez niczego. Trudno się jej...
-
Deser naszego dzieciństwa czyli domowe rurki z kremem. Babcia zdradziła mi, jak zrobić je samemu od podstaw
Tym deserem zaimponujesz każdemu. Nie sztuką jest bowiem nadziać gotowe rurki do kupienia w większości marketów. Z tego powodu moja babcia od lat piecze je sama i za każdym razem wychodzą obłędnie. Nareszcie postanowiła podzielić się ze mną...
-
Jak go spróbujesz, będziesz chciała smarować nim wszystko. Domowy krem o smaku popularnych pralinek to kosmos
Słodkie kremy pasują idealnie do deserów, ciast lub na pieczywo. Choć najpopularniejszym smarowidłem jest zdecydowanie Nutella, to warto przygotować jej kokosową konkurencję. Gęsty krem o smaku pralin Rafaello zrobi furorę w niejednym domu, a...
-
Krem sułtański: przepis na deser z minionej epoki. Przygotuj, jeśli masz ochotę na kulinarną podróż w czasie
Krem sułtański - przepis na ten słynny deser z czasów PRL-u warto wypróbować także dziś. Ubita słodka śmietanka kremówka w dwóch odsłonach, jasnej i ciemnej - kakaowej, była uwielbiana nie tylko przez najmłodszych.
-
Krem z brokułów. Przepis na pyszną i pożywną zupę. Przyszykujesz ją z kilku składników
Jak zrobić krem z brokułów? Przepis, który podajemy, jest bardzo prosty i szybko sobie z nim poradzicie. Przygotowanie tego dania nie zajmie wam wiele czasu. Idealnie skomponuje się z chrupiącymi grzankami.
-
Ciasto piasek pustyni może nawet zastąpić tort. Tajemniczy przepis wykorzystują najlepsze cukiernie
Delikatne kakaowe ciasto przełożone kilkoma warstwami rozmaitych kremów - dzięki swojej wyjątkowej konsystencji ciasto piasek pustyni stanie się hitem każdej rodzinnej imprezy. Wypróbuj ten przepis, a goście będą prosić o dokładkę.
-
Krem z mascarpone - różne oblicza słodkiej masy. Sprawdź najlepsze przepisy!
Krem z mascarpone to dobra baza do idealnego deseru. Pasuje do większości składników i zapewnia gładką konsystencję. Szukasz pomysłu na mascarpone? Sprawdź kilka poniższych przepisów.
-
Krem do tortu - lekki, puszysty, a przy tym wytrzymały. Mamy trzy przepisy
Krem do tortu powinien być lekki, puszysty i bardzo, bardzo smaczny. Przygotowanie naprawdę dobrego kremu jest niezwykle ważne! Jeśli upieczenie tortu to zadanie, które czeka cię w najbliższym czasie, sprawdź, jak zrobić najlepszy krem do niego....
-
Lemon curd - krem cytrynowy do ciast, deserów i naleśników. Jak go zrobić? Podajemy prosty przepis
Lemon curd to pyszny i aromatyczny krem, który można wykorzystać do wielu wypieków. Kwaśno-słodki, intensywnie żółty i pięknie pachnący lemon curd jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wyjaśniamy, jak go przygotować!