krokiety
-
To najsmaczniejszy farsz do krokietów. Użyłam tego mięsa i grzybów, a o kapuście dawno zapomniałam
Lubisz krokiety, ale klasyczna wersja już ci się przejadła? A może szukasz czegoś, dzięki czemu całej rodzinie opadnie szczęka? Jeśli tak to mam coś specjalnego. Sama byłam do tego sceptyczna, ale po spróbowaniu od razu się to zmieniło. Takich...
-
Najlepszy farsz do krokietów. Babcia by mnie zabiła, ale to taka pysznotka
Farsz do krokietów musi być pyszny. Jednak ten przepis może was lekko zaskoczyć. Mięso z rosołu jest oczywistością, ale to dodatki robią robotę. Czosnek to obowiązek, ale to inne składniki sprawią, że krokiety będą najlepsze.
-
Takie krokiety robi się na weselach. Kucharka zdradziła mi trik, żeby nie pękały
Ciasto na naleśniki rwie się i pęka? Nie z tym przepisem. Naleśniki na krokiety są elastyczne, mięciutkie i bardzo cienkie, więc wymarzone. Jak je zrobić? Już mówimy. Pani Basia ma na to świetny patent.
-
Naleśniki do krokietów robię tylko z tym dodatkiem. Lepszych nie zrobi żadna Gessler tego świata
Naleśniki do krokietów powinny być elastyczne, delikatne i jędrne. Na całe szczęście mamy taki przepis. Te naleśniki będą hitem obiadowym, bo są idealne i do krokietów, i do zawijania, a jak chcesz je zrobić z serem - nic nie stoi na przeszkodzie....
-
Farsz do krokietów robię jak babcia pięćdziesiąt lat temu. Dzięki temu dodatkowi nigdy nie jest suchy
Jak zrobić krokiety? To wydaje się naprawdę banalne i jeśli masz dobry przepis na ciasto na krokiety, pół sukcesu za tobą. Jednak w krokietach liczy się środek. Jak zrobić farsz do krokietów z mięsem? Moja babcia miała na to świetny patent - farsz...
-
Co zrobić z mięsem z rosołu? Jasiek Kuroń zdradza najlepszy przepis na krokiety. Są proste i pyszne
Każdy z nas nie jeden raz zastanawiał się co zrobić z mięsem z rosołu. Jasiek Kuroń postanowił nam pomóc i już dawno zdradził sekret na niesamowite krokiety. Jest to nie tylko tanie danie dzięki użytym składnikom, ale także pyszne i proste w...
-
Ciasto na krokiety będzie elastyczne i delikatne. Ważną rolę odgrywa najlepsze smarowidło
Ciasto na krokiety to nie takie zwykłe naleśniki. Oczywiście robi się je w bardzo podobny sposób, ale ciasto na krokiety musi być sprężyste, delikatne i przede wszystkim nie może się rwać podczas składania. Mamy na to sposób. Masło.
-
Zawsze robię to danie w Wielki Czwartek. Rodzina błaga o dokładkę, która znika w 5 minut
Czas przed Wielkanocą może być niezwykle trudny. Wiele osób może nie wiedzieć, co przygotować na obiad. Na szczęście dzięki temu przepisowi ten problem zniknie. W Wielki Czwartek przygotuj to danie, a zobaczysz, jak zachwyceni będą bliscy.
-
Góralskie krokiety to nie byle co. Nie tylko zaskakują farszem, a także plackami, które robi się inaczej
Krokiety to bardzo dobrze nam znany przysmak, który podaje się jako samodzielną przekąskę lub dodatek do zup i sosów. Jego receptura nie jest skomplikowana, dlatego większość z nas ją pamięta i wie, jak jest zbudowana. Jednak ten sposób na krokiet...
-
Błyskawiczne, choć nieco oszukane krokiety. Pomiń smażenie naleśników, to nie jest potrzebne
Krokiety to danie nie tylko na wigilijny stół. Świetnie smakują o każdej porze roku i bez większej okazji. Trzeba jednak przyznać, że ich przygotowanie jest czasochłonne. Mam jednak przepis na obłędne, choć nieco oszukane krokiety, które można...
- Krem wyszedł za rzadki? Szybki trik Starmach. Tylko 1 łyżeczka
- Placki ziemniaczane Gessler nigdy nie ciemnieją. Sekretem ten składnik
- Na emeryturze chcesz korzystać z życia? Pomyśl o tym już dziś. 70ka to nowa 50kaMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Wlej łyżeczkę przed gotowanie jajek. Skorupki nie popękają
- Wrzuć do garnka i podgrzej. Będziesz miała obiad na kilka dni z głowy
- Tak jedzą placki ziemniaczane w Beskidach. Zaskakujące połączenie z... gołąbkami
- Strzelczyk wyszedł poza ramy. Niektórym opada szczęka na widok tego składnika w pomidorowej
- Uwaga, działkowiczu. Przyszła pora na zasadzenie pikantnego warzywa
- Szybko zrobisz, jeszcze szybciej zniknie. Każdy zapyta o przepis na to ciasto francuskie
- Czym zajadali się bohaterowie kultowych filmów? Sprawdź, jak dobrze je pamiętasz
-
Nie wymyślam i co roku robię w Środę Popielcową jedno danie. Ekspresowo znika z talerzy
Co na obiad w Popielec? Choć zawczasu wiemy, że należy zachować wstrzemięźliwość od niektórych pokarmów, decyzja nie zawsze jest prosta. Zazwyczaj króluje ryba z piekarnika, ale to niejedyne rozwiązanie. Co na obiad w post? Przedstawiamy szybki...
-
Jak zrobić ciasto na krokiety? To nie takie zwykłe naleśniki - jeden składniki jest ważny
Jak zrobić ciasto na krokiety? Cóż, to jest banalne, ale jeśli użyjemy zwykłych naleśników, możemy spodziewać się niepowodzenia. Jakie ma być idealne ciasto na krokiety? Po pierwsze cieniutkie i sprężyste. Nie każdy dodaje do ciasta ten składnik.
-
Krokiety idealne na kolację. Zamiast naleśników wykorzystaj ten składnik, a zrobisz je w 10 minut
Gdy słyszymy o krokietach, przed naszymi oczami ukazuje się nadziewany naleśnik. Jednak pod tą nazwą może się również ukrywać inny specjał, który wykonuje się znacznie szybciej. Zamiast mącznych placków wykorzystuje się coś innego, a w środku nie...
-
Te naleśniki są idealna na krokiety. Jeden składnik to klucz do odpowiedniego ciasta
Co roku powtarzam, że na świątecznym stole muszą pojawić się krokiety. Jednak nie mogą być przygotowane byle jak. Ich podstawą są naleśniki, a to właśnie najlepszy przepis na te placki. Z tej receptury zawsze się udają, a krokiety są zachwalane...
-
Zamiast mozolnie zawijać krokiety, postaw na chrupiący zamiennik. Wystarczy hojnie nadziać ciasto
Zapomnij o długich przygotowaniach na święta. Droga na skróty wcale nie musi wiązać się z podaniem gotowców czy nudnych potraw, a wręcz przeciwnie. Właśnie dlatego, zamiast mozolnie zawijać krokiety, postaw na chrupiący zamiennik z ciasta...
-
Mama nauczyła mnie patentu na idealne ciasto na krokiety. Wystarczą dwa sekretne składniki
Krokiety to jedna z potraw, których nie może zabraknąć podczas wigilijnej uczty. Pyszne paszteciki z mięsem, kapustą i grzybami lub serem nie są wcale trudne w przyrządzeniu. Podstawą idealnych krokietów jest odpowiednio elastyczne i miękkie ciast...
-
Jak mrozić krokiety, aby po odmrożeniu były złociste, świeże i równie smaczne? Niezawodna metoda
Krokiety często goszczą na wigilijnych stołach. Paszteciki ze smakowitym farszem i złocistą panierką to przysmak, któremu trudno się oprzeć. Niektórych zastanawia jednak kwestia ich przechowywania. Czy krokiety można mrozić? A jeśli tak, to w jaki...
-
"Oszukane" krokiety do świątecznego barszczu. Pójście na łatwiznę chyba nigdy nie było smaczniejsze
Umówmy się, krokiety są pyszne, ale ich wykonanie niestety zajmuje dużo czasu. Zbliżają się święta i w wielu domach barszcz podaje się właśnie z krokietami lub pasztecikami, z którymi jest jeszcze więcej roboty. My dziś jednak zdradzimy wam przepi...
-
Klasyczne krokiety to już przeszłość. Ten cukierniczy zamiennik odmieni smak wigilijnej potrawy
Wigilijne krokiety już nigdy nie sprawią ci problemu. Zamiast robić je według klasycznego przepisu z naleśnikami w roli głównej, sięgnij po ciekawą i równie smaczną alternatywę. Zamiennik króluje w kuchni raczej w słodkiej formie, ale z dodatkiem...
-
Zamiast nadziewać krokiety kapustą czy mięsem postaw na coś ekstra. Śniadaniowy rarytas zrobi furorę
Zastanawiasz się z jakim farszem przygotować krokiety? Zamiast w mięsną, grzybową lub kapuścianą klasykę znacznie lepiej sięgnąć po śniadaniowy rarytas. Taki duet może budzić kontrowersję, ale zapewniamy, że wypada mistrzowsko! Nie obejdzie się te...
-
Jak zrobić dobre naleśniki na krokiety, aby nie pękały? Oto przepis na perfekcyjne danie
Naleśniki na krokiety powinny być elastyczne i nie mogą się łamać podczas zwijania. Jest to jeden z problemów, z jakimi zmaga się wiele osób w kuchni. Sprawdźcie przepis na ciasto naleśnikowe do krokietów, które nie pęka.
-
Krokiety wigilijne z wyjątkowym farszem. Tego smaku nie da się zapomnieć
Krokiety wigilijne to jedno z najpopularniejszych świątecznych dań. Święta Bożego Narodzenia zbliżają się do nas wielkimi krokami. To idealny moment na to, aby poszukać dobrej receptury na krokiety.
-
Niektórzy delektują się nimi przy lampce buraczanego zakwasu. Oto przepis na świąteczne krokiety
Krokiety z kapustą i pieczarkami to danie, które można serwować nie tylko od święta, ale i przy innych okazjach. Soczyste w środku, chrupiące z wierzchu. Dobre z barszczem czy warzywnym sokiem.
-
Farsz do krokietów zawsze robię tak samo. Grzyby i kapusta to nie wszystko - dodaję jeszcze coś
Co jest najlepsze do świątecznego barszczyku? Oczywiście uszka labo krokiety. Dziś jednak podpowiemy wam, jak zrobić najlepszy farsz do świątecznych krokietów i nie będzie to tylko kapusta i grzyby. Od lat dodaje jeszcze dwie rzeczy i jedna z nich...
-
Czy można mrozić krokiety? Kultowego dodatku do barszczyku wcale nie trzeba przygotowywać "na świeżo"
Krokiety zalegają w lodówce po obiedzie lub rodzinnym spotkaniu? Zamiast marnować smakowite kąski lub objadać się na zapas można je śmiało przechowywać w chłodziarce. Mrożenie krokietów jest niebywale łatwe, jednak warto pamiętać o kilku złotych...
-
Elastyczne i mięciutkie naleśniki na krokiety. Nie uwierzysz jakie warzywo jest głównym składnikiem ciasta
Jeszcze nie tak dawno były wakacje, a teraz Polacy przygotowują się już do świąt Bożego Narodzenia. Większość z nas planuje porządki w domach i testuje przepisy, którymi następnie zachwycać będą się goście przy wigilijnym stole. Jak przygotować...
-
Krokiety ziemniaczane z niespodzianką w środku. Wychodzą złociste, chrupiące i nieziemsko smaczne
Krokiety ziemniaczane z mięsnym farszem to doskonała propozycja na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny. Przygotowanie złocistych krążków nie zajmie ci dłużej niż 20-30 minut. Podane ze świeżą surówką lub sałatą smakują wręcz obłędnie. Poniżej...
-
Nowa odsłona tradycyjnych krokietów. Podaj je do zupy, a rodzina oszaleje z zachwytu
Krokiety to znana i smaczna przekąska, którą robi się na różne okazje. Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis, który używany jest od lat. Tym razem chcemy pokazać coś nowego, co doda świeżości każdemu posiłkowi. Te krokiety smakują znakomicie.
-
Wczorajsze ziemniaki najlepsze są w takiej wersji. Znikną szybciej od schabowych
Gdy zostanie nam prawie cały garnek ugotowanych ziemniaków, możemy poważnie się zastanawiać, co z nich zrobić. Dla nas odpowiedź jest prosta i nie musimy się nad nią zastanawiać. Ten przepis jest najlepszy, a to, co z niego wychodzi, może powalić ...
-
Naleśniki na krokiety rwą się, zanim zwiniesz je do końca? Mamy na to sposób. Tajemnica tkwi w proporcjach
Największym problemem podczas zwijania krokietów, są zdecydowanie rwące się naleśniki. Nie da się wówczas dobrze zawinąć farszu, a całość nie prezentuje się zbyt apetycznie. Czy można temu zaradzić? Tak, ale trzeba zachować idealne proporcje...
-
Domowe krokiety z soczystym nadzieniem. Daj się zaskoczyć i zstąp klasyczną kapustę tym duetem
Zapomnij o nudnych obiadach i postaw na smakowite zawijasy. Krokiety z tym dodatkiem urozmaicą domowe menu i zaskoczą nawet najwybredniejszych. Kluczem do sukcesu są sprężyste naleśniki, jednak to farsz gra tu główną rolę. Grzybowo-serowy duet...
-
Jak zrobić krokiety? Zacznij od ciasta - nie będą to zwykłe naleśniki, dwa dodatki je podkręcą
Jak zrobić naleśniki na krokiety? Na pewno nie tak, jak te do dżemu lub sera. Naleśniki na krokiety mają być elastyczne, cienkie i podkreślać smak nadzienia, a do tego przydadzą się dwie rzeczy, jedną z nich jest masło, a druga przyda się w...
-
Niezastąpiony klasyk pochodzący z Hiszpanii. Krokietów w takiej formie nie znają najstarsze babcie. Smak to petarda
Krokiety, jakie znamy mają swoją formę od zarania dziejów. Wykonuje się je z naleśników, do środka wkłada farsz, a później panieruje w bułce tartej i jajku. Hiszpanie robią je jednak inaczej, czym zaskakują fanów naszej klasycznej wersji. Nie...
-
Zapomnij o standardowej wersji krokietów, bo te są znacznie lepsze. Są idealne na poranny posiłek
Jaki jest najlepszy pomysł na śniadanie? Taki, który jest szybki, prosty i zapełnia brzuch na długi czas. Dla tych, którym brakuje pomysłu na ten posiłek, przygotowaliśmy propozycje, które biją na głowę inne przysmaki. Znajdzie są coś dla smakoszy...
-
Gotuje na weselach, nam powiedziała, jak zrobić najlepsze naleśniki do krokietów. Będą sprężyste
Nie ma wątpliwości, że osoby, które mają duże doświadczenie w gotowaniu, są skarbnicami wiedzy kulinarnej. W małym palcu mają dziesiątki trików i porad. Jednymi z takich osób są kucharki weselne. Jedna z nich zdradziła swego czasu naszej redakcji,...
-
Krokiety ziemniaczane skradną twoje serce. Gdy ich spróbujesz, o tych tradycyjnych zapomnisz na długie lata
Krokiety najczęściej kojarzą się z kapustą i grzybami lub mięsem, jednak w tym wydaniu są jeszcze smaczniejsze. Ziemniaczane wnętrze rozpływające się w ustach i chrupiąca skórka z wierzchu przekonają niejednego sceptyka. Co więcej, ten przepis jes...
-
To najlepszy pomysł na podanie naleśników. Żaden twaróg, tylko ten farsz i panierka
Naleśniki robi się łatwo i szybko. Podaje się je zazwyczaj z twarogiem lub domową konfiturą. Aby trochę podkręcić ich smak i zrobić coś innego, proponujemy wykorzystać ten przepis. Nadzienie jest palce lizać, a panierka nadaje całości chrupkości.
-
Jak zrobić ciasto na krokiety, żeby było elastyczne? Trik pani Gosi to mistrzostwo. "A gdzie mi z tym mlekiem?!"
Jak zrobić ciasto na krokiety, które jest elastyczne, nie rwie się i nie pęka przy składaniu. Cóż, nie wystarczy nasmażyć zwykłych naleśników i doskonale wie o tym pani Gosia, która na co dzień pracuje w szkolnej stołówce, a w weekendy gotuje na...
-
Nie śląskie i nie kopytka. Z wczorajszych ziemniaków zrób coś chrupiącego. Dodaj ser i rozpłyń się razem z nim
Ziemniaki to warzywa z przeogromnym wręcz potencjałem kulinarnym, a cały czas robimy z nich tylko kluski śląskie, kopytka i placki. Dziś podpowiemy wam jak zerwać z ziemniaczaną monotonią i przygotować coś, co zagości na waszych stołach na dłużej....
-
Przepis na naleśniki do krokietów. Ciasto będzie sprężyste i gotowe do hojnej porcji soczystego farszu
Przepis na naleśniki do krokietów to nie lada sztuka. Placki powinny być cieki i sprężyste, by móc wypełnić je soczystym farszem mięsnym, grzybowym lub warzywnym. Sekret tkwi w prostym, tradycyjnym składzie i odpowiedniej metodzie smażenia.