kuchnia azjatycka

Więcej o:

kuchnia azjatycka

  • Singapur od kuchni - sekrety kuchni azjatyckiej

    Kuchnia azjatycka - Singapur. Różnorodność przede wszystkim Na różnorodność kuchni Singapuru składają się wpływy sztuki kulinarnej Chin, Indii, Półwyspu Malajskiego, Europy, a także Sri Lanki, Tajlandii, Filipin i Bliskiego Wschodu. Równie dobrze szef kuchni chińskiej restauracji może

  • Kurczak po chińsku. Z tym przepisem wyjdzie jak z restauracji

    Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl. Jeśli szukasz dania, które przygotujesz w niespełna godzinę i jesteś fanem azjatyckich smaków - ten przepis jest dla ciebie. Wystarczy usmażyć kurczaka z warzywami i odpowiednimi przyprawami i ugotować ryż. Nie

  • Najlepszy sos do krewetek. Potrzebujesz tylko kilku składników

    Więcej sprawdzonych przepisów znajdziecie na stronie Gazeta.pl. Nasz sos będzie pasował zarówno do krewetek usmażonych na maśle z czosnkiem, jak i do tych, które zdecydujecie się zaserwować w tempurze czy panko. Najlepiej podać je ze świeżą bagietką. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na

  • Polski grzybek mun. Odrobina Azji w polskich lasach

    czarnego bzu.  Przysmak kuchni azjatyckiej Jest bardzo popularny w kulturze azjatyckiej. W medycynie chińskiej uszaki były polecane pacjentom z nadciśnieniem, ponieważ uważano, że ekstrakt z suszonych grzybów skutecznie obniża poziom cholesterolu we krwi. Są obowiązkowym składnikiem wielu potraw

  • Tajska kuchnia we własnym domu? To możliwe! Kilka prostych przepisów

    — najbardziej wyspecjalizowany dostawca w branży gastronomicznej, specjalizujący się szczególnie w kuchniach azjatyckich. Placówki tej sieci znajdują się w największych miastach Polski — w Warszawie, Krakowie, Gdańsku, Wrocławiu, Poznaniu, Katowicach, Bydgoszczy oraz Łodzi, a zakupy można

  • Patelnia wok - naczynie must have dla miłośników orientalnej kuchni

    Co to jest patelnia wok? Wok jest patelnią o wyjątkowym kształcie - spełnia jednocześnie rolę garnka i parowara. Wok jest głęboki, a do smażenia nie jest konieczna duża ilość tłuszczu - wystarczy wlać odrobinę oleju, który rozchodzi się po naczyniu w równomierny sposób. Warto pamiętać, że