kuchnia azjatycka
-
Sajgonki - przepis na chińską przekąskę bez wychodzenia z domu. Podstawą są odpowiednie składniki
Sajgonki to popularne danie kuchni azjatyckiej, które przypomina nieco polskie krokieciki jednak różnica jest znacząca. Przygotowuje się je ze świeżych warzyw, mięsa i papieru ryżowego. Nie brakuje też aromatycznych przypraw i sosów, które...
-
Sajgonki - przepis na azjatycką przekąskę. Sekretem smaku są odpowiednio dobrane składniki
Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz wielu krajów Azji Południowo-Wschodniej. Przekąska przypomina dobrze nam znane krokiety, jednak składniki znacząco się różnią. W naszym przepisie podpowiadamy, jak je prawidłowo przygotować oraz...
-
Pasta curry, czyli odrobina orientu na naszym talerzu. Do czego jej użyć? Podpowiadamy
Pasta curry to jeden z tych produktów, które bezsprzecznie kojarzą nam się z kuchnią orientalną. Do czego stosowana jest pasta curry i jak możemy ją przemycić do naszych potraw?
-
Kurczak po wietnamsku - tradycyjny orientalny smak w twojej kuchni. Prosty przepis z egzotyczną nutą
Pomysł na szybki i nietypowy obiad? Przepis na kurczaka po wietnamsku zasmakuje największym smakoszom kuchni orientalnej. Aromatyczny i wyrazisty w smaku - dorówna temu z najlepszej azjatyckiej restauracji. Sprawdź co sprawia, że jest tak smaczny.
-
Zupa pho. Przepis na popularną wietnamską potrawę. Jak zrobić ją w domu?
Masz ochotę na danie w azjatyckim stylu? Przygotuj pyszną zupę pho. Podpowiadamy, jak ją ugotować, by smakowała jak ta z najlepszej wietnamskiej restauracji.
-
Sajgonki - przepis na azjatyckie krokiety. Smakują jak w chińskiej restauracji
Sajgonki to popularna przekąska, pochodząca z krajów azjatyckich, zdobywająca coraz większą popularność wśród polskich smakoszy. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe i bez problemu zrobisz je w swojej kuchni, wystarczą tylko ulubione składniki,...
-
Sajgonki, czyli smak Azji w twojej kuchni. Jak je zrobić, by wszystkim smakowały?
Sajgonki, czyli przekąska przypominająca krokiety, szczególnie popularna w krajach azjatyckich, szturmem zdobyła nasze serca i podniebienia. Przepis jest banalny i daje mnóstwo możliwości w kompozycji składników. Jak zrobić sajgonki, by wszystkim...
-
Kurczak w sosie teriyaki, czyli przepis na azjatycki obiad w kilka minut [PRZEPIS]
Przepis na obiad z kurczakiem? Kurczak w sosie teriyaki to sposób na wykwintny obiad, który zrobisz samodzielnie w kilka minut. Przepis jest prosty, smaczny i niesamowicie aromatyczny. Kurczak teriyaki przepis.
-
Tofu - przepisy, które przeniosą cię w kulinarną podróż. Znacie pad thai? Nie? Kulinarny grzech!
Przepisy na tofu to morze możliwości pod warunkiem, że się je dobrze przyrządzi. Szukasz sprawdzonych pomysłów na twarożek z soi? Sprawdź pyszne przepisy poniżej.
-
Lubicie kopytka? Koreańczycy rzucają im wyzwanie. Próbowaliście tteokbokki?
Domowe kopytka to jedno z dań, którym trudno się oprzeć. Smakują świetnie z bardzo różnymi dodatkami i są wręcz stworzone do tego, by wykorzystać nadmiar ugotowanych ziemniaków. Czy wiecie, że w kuchni koreańskiej występuje bardzo podobna potrawa?...
-
Owsianka według Anny Lewandowskiej to idealne śniadanie na upały. Wystarczy pięć składników
-
Mizeria idealna - przepis. Kluczowa jest kolejność dodawania składników
-
Ciasta bez pieczenia na upały. Cztery idealne sposoby na ochłodę i osłodę dla każdego łasucha
-
Jak pozbyć się much z kuchni? Przyda się m.in. lubiane zioło i mikstura za cztery złote
-
Przepisy na obiad w upał, czyli świeżo, lekko i przyjemnie. Trzy błyskawiczne dania
- Jak przedłużyć trwałość warzyw? Wykorzystaj pięć tanich i prostych sposobów
- Domowa czereśniówka - przepis na smak lata zamknięty w nalewce. Pomoże pokonać te dolegliwości
- Jakich zup nie gotować na "rosole z wczoraj"? To może popsuć ich charakterystyczny smak
- Ile soli do ogórków małosolnych? Są konkretne proporcje, których warto się trzymać
- Domowy izotonik najlepszy na upały. Zrobisz go szybko i tanio, a nawodni lepiej niż woda
-
Polak by wyrzucił, w Azji to rarytas. Czarny czosnek genialny do makaronu i solo. Jak go zrobić?
Słyszeliście już o czarnym czosnku? W krajach azjatyckich uchodzi on za rarytas! Jest również pełen witamin i nadaje się jako dodatek do wielu potraw. Gdzie kupić czarny czosnek? Czy da się go zrobić samodzielnie? Sprawdzamy.
-
Uszaki bzowe - odrobina Azji w polskich lasach. Można je zbierać nawet w styczniu
Uszaki bzowe to grzyby, które można zbierać przez cały rok. Nie są obce wielbicielom kuchni azjatyckiej - są znane jako grzyby mun. Co warto wiedzieć o uszakach bzowych? Jak je zbierać?
-
Aromatyczna zupa chińska z kukurydzą i kurczakiem - przepis na pyszne danie na obiad
Szukasz pomysłu na smaczne danie obiadowe z kurczakiem? Przygotuj pyszną zupę chińską z kukurydzą i filetem. To świetny pomysł na obiad nie tylko dla wielbicieli kuchni azjatyckiej. Chińska zupa kukurydziana z kurczakiem to potrawa, którą zjemy w...
-
Lubisz kuchnię azjatycką? Przygotuj coś samodzielnie! Mamy kilka inspiracji
Jeżeli jedyny kontakt, jaki mieliście z kuchnią azjatycką, to zupki instant i smażony ryż z budki na rogu, czas to zmienić. Mamy dla was kilka przepisów na dania inspirowane Dalekim Wschodem. Są naprawdę proste w przygotowaniu. Potrzeba do nich...
-
Oto najlepsze restauracje w Polsce według serwisu Pyszne.pl. Na czele Kuchnia u Babci Maliny
Już po raz piąty popularny serwis Pyszne.pl przyznał nagrody dla najlepszych restauracji w Polsce. Pyszne.pl Awards od 2015 roku przyznawane jest na bazie opinii i ocen klientów, którzy skorzystali z oferty danej restauracji.
-
Wok - patelnia dobra do każdej kuchenki. Jaką wybrać i co na niej smażyć? Podpowiadamy
Wiele filmów dokumentalnych o Azji ukazuje uliczne targi czy zwykłe restauracje, gdzie kucharze z niesamowitą gracją posługują się dużymi, głębokimi patelniami. Też tak chcecie? Dziś na tapecie patelnia wok - co to jest i do jakich potraw ją...
-
Jak zrobić sajgonki? Najpopularniejsze danie kuchni chińskiej w twoim domu, kiedy tylko zechcesz
Sajgonki to jedna z najpopularniejszych przystawek kuchni orientalnej. Znamy ją przede wszystkim z licznych barów i na pewno każdy próbował ich chociaż raz. Są łudząco podobne do naszych krokietów, lekkie w smaku i bardzo uniwersalne w...
-
Jak zrobić sushi w domu? Przepis i porady
Jak zrobić sushi w warunkach domowych? Czy to jest w ogóle możliwe? Czy takie sushi będzie tak smakowało, jak to przygotowane przez specjalistów z restauracji? Z tymi wątpliwościami mierzy się wiele osób, które chcą spróbować przygotować japoński...
-
Kurczak po chińsku - taki jak w chińskiej restauracji
Kurczak po chińsku to jeden z najważniejszych powodów, dla których tak bardzo lubimy popularne bary z kuchnią azjatycką. W ich menu możemy znaleźć kilkanaście wersji tej potrawy i bez problemu znaleźć swoje ulubione. Czy danie chińskie z kurczakie...
-
Ramen - przepis na najsłynniejszą japońską zupę
Ramen to tradycyjna japońska zupa, która swoje korzenie ma w kuchni chińskiej. Danie to podbija serca coraz większej liczby Europejczyków. Ramen staje się coraz popularniejszym daniem, po które nie tylko latamy do kraju kwitnącej wiśni, ale także...