kuchnia japońska

Więcej o:

kuchnia japońska

  • Podróże kulinarne: kuchnia japońska

    (szaszłyki), obsmażane ryżowe kulki i proste sashimi. Zobacz także: Kuchnia japońska. Co się jada w Tokio W Tokio przynajmniej raz powinno się zjeść kaiseki ryori, japoński posiłek o wiekowej tradycji, złożony z kilku różnych dań, serwowany w restauracjach i ryokan. Składniki zależą od pory roku i regionu

  • Robert de Niro otworzy w Warszawie hotel Nobu. Restauracja ma zachwycać

    marki - aktor Robert de Niro. 120 luksusowych pokoi i kuchnia japońsko-peruwiańska Jak donosi serwis warszawa.naszemiasto.pl, inwestycja, której koszt szacuje się na 100 mln złotych, jest już niemal ukończona. Obiekt powstanie w miejscu dotychczasowego Hotelu Rialto (ul. Wilcza 73). Nowoczesna bryła

  • Jak zrobić ramen? To japońskie danie możemy przyrządzić w domu

    Ramen jest to w dużym uproszczeniu nasz polski rosół. Jest on jednak dużo bardziej urozmaicony, ponieważ jemy go z dodatkami innymi niż sam makaron. Jest wiele wariantów tej zupy dzięki czemu, każdy może znaleźć coś dla siebie. Jego podstawą jest aromatyczny bulion, który jest przyrządzany w

  • Sos teriyaki - co to jest? Do jakich dań go wykorzystać?

    Sos teriyaki ? skład Sos teriyaki to jeden z najpopularniejszych japońskich sosów zarówno w swojej ojczyźnie, jak i w innych krajach. Głównymi jego składnikami są: sos sojowy, ocet ryżowy, imbir, czosnek, miód, olej sezamowy i mąka kukurydziana. Można go przygotować samemu lub kupić w sklepach z

  • SEN z sesją wizerunkową

    Mistrz Świata w sushi z Tokio - Alon Than. W menu goście znajdą obecnie klasyki kuchni japońskiej i doskonałe zestawy szefa kuchni. Karta baru to przede wszystkim autorskie koktajle Asi Chełchowskiej, która przy opracowywaniu receptur bazowała głównie na azjatyckich przyprawach takich jak wasabi, matcha

  • Podróże kulinarne. Gdzie zjemy najsmaczniej?

    dla ozdoby. Na talerzach triumfują także owoce morza. Odważniejsi mogą spróbować wyjątkowych potraw takich jak smażone pasikoniki czy smażone żaby z dodatkiem czosnku. Kuchnia chińska skupia w sobie elementy dziedzictwa kulinarnego Wschodniej Azji, zwłaszcza kuchni japońskiej, singapurskej i wietnamskiej