kuchnia marokańska

Więcej o:

kuchnia marokańska

  • Kuchnia marokańska - co się je w Maroku?

    . Wytworzony jest z ostrej papryki i czosnku, zazwyczaj z dodatkiem kolendry, kminku, kminu rzymskiego oraz oliwy. Kiedyś był przygotowywany w domach, dziś kupuje się go w puszkach lub tubkach. Co ciekawe, jego smak można złagodzić, dodając do niego oliwę z oliwek. Maroko - kuchnia marokańska/shutterstock

  • Ile kosztuje obiad w różnych częściach świata?

    i kolorowa kuchnia marokańska opiera się w dużej mierze na trzech podstawowych składnikach: jagnięcinie, kuskus i ciecierzycy. Najpopularniejszym daniem, które dzięki dostępności tradycyjnych glinianych naczyń możemy przygotowywać także w Polsce jest tadżin. Danie główne w Maroku możemy zjeść za kilkanaście

  • Co kraj, to kuchnia, czyli nasze kulinarne skojarzenia ze światem

    . Paella / Fot. Yasmapaz & ace_heart / Flickr.com / CC BY SA Maroko. Kuchnia marokańska Tadżin to chyba najbardziej rozpoznawalny element kuchni marokańskiej. W pierwszej kolejności chodzi o gliniane naczynie z charakterystyczną pokrywką w kształcie stożka, w którym przyrządza się posiłki, w drugiej - o

  • Z owoców nie tylko słodkie dżemy. Mamy kilka propozycji na wytrawnie

    i mieszamy. Sos przekładamy do słoików i szczelnie zamykamy. Chutney można przechowywać do roku. Ważne - nabiera aromatu dopiero po miesiącu od przygotowania. Jest doskonałym dodatkiem do mięs. Autor: Aneta Kosiba Marynowane, czyli kiszone cytryny to przysmak kuchni marokańskiej. Pasują szczególnie

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.