kuchnia roślinna
-
Polacy do tofu podchodzą jak do jeża. A zrobisz z niego genialne skwarki. "Wiele osób się nabrało"
Tofu w Polsce wciąż nie ma łatwego życia. Jedni je uwielbiają, inni kręcą nosem, że nie ma smaku. Tymczasem wszystko rozbija się o odpowiednie przygotowanie. Tofu świetnie kamufluje się w tofurniku (wegański odpowiednik sernika), pierogach ruskich...
-
Zakazali używania mięsnych nazw dla produktów roślinnych. Kary mogą iść w tysiące euro
Nie będzie już roślinnych steków i szynek. Francja wprowadziła zakaz nazywania produktów roślinnych terminami zarezerwowanymi dla tych pochodzenia zwierzęcego. Nowe prawo to efekt nacisków hodowców bydła. Za złamanie zakazu przewidziane są wysokie...
-
Pasta tak pyszna, że kłócą się o nią dwa kraje. Łatwo zrobisz ją w domu, wystarczy blender
Hummus to tradycyjny dip kuchni śródziemnomorskiej, który podbił serca smakoszy na całym świecie. Ten kremowy przysmak z ciecierzycy może być wzbogacony o wiele różnorodnych dodatków. Dzięki bogatemu wachlarzowi przypraw podbija podniebienia na...
-
Najtrudniej zrezygnować nam z sera i kotletów - raport "Kuchnia roślinna w Polsce"
"To co ty jesz, trawę i kamienie?" - to pytanie funkcjonuje już w środowisku wegan jako żart. Co Polacy wiedzą o diecie opartej na roślinach? Dlaczego tak trudno na nią przejść? Sprawdźcie wyniki raportu "Kuchnia roślinna w Polsce".