kuchnia rosyjska
-
Rosolnik, czyli zupa ogórkowa, której nie znamy. Niektórzy jedzą ją na kaca, a najważniejsze jest mięso
Rosolnik, lub jak kto woli - razsolnik, to odmiana zupy ogórkowej, którą zajadają się za wschodnią granicą po imprezach. Zupa jest kwaśna, treściwa i naprawdę pyszna, a to za sprawą mięsa, po które my sięgamy dość rzadko. Jeśli lubisz ogórkową i n...
-
Użyj do zupy tego mięsa, a nie opędzisz się od pytań o przepis. Z innym nie smakuje tak dobrze
W okresie jesiennym zupy są na wagę złota. To właśnie one najlepiej rozgrzewają, gdy pogoda nie jest dla nas już tak łaskawa. Jednak jeśli masz już dość smaku rosołu, pomidorowej czy kapuśniaku, mamy coś lepszego. To ona zapełni brzuch i rozgrzeje...
-
Pochodzi ze wschodu i potrafi zachwycić smakiem. Gdy podasz ją na obiad, każdy zapyta o przepis
Dania wywodzące się z innych rejonów świata coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. Nic dziwnego, ponieważ właśnie w taki sposób możemy poznać nowe kombinacje smakowe i się zainspirować. Ta zupa pochodzi ze wschodu i idealnie łączy kilka...
-
Kulebiak Magdy Gessler - genialna słowiańska przekąska [PRZEPIS]
Lubicie paszteciki podawane do barszczu? To na pewno posmakuje wam kulebiak Magdy Gessler. Przygotowany z kremową wątróbką z aromatycznymi przyprawami będzie stanowił doskonałe danie obiadowe lub przekąskę. Jak zrobić kulebiak Magdy Gessler?...