kuchnia świata

Więcej o:

kuchnia świata

  • Najzdrowsze kuchnie świata

    Japończycy słyną z długiego życia i dobrego zdrowia. Tajemnicą ich długowieczności jest odpowiednia dieta. Głównymi składnikami kuchni japońskiej są warzywa, ryby, owoce morza. Głównym źródłem białka w ich diecie są ryby i soja, które dobrze wpływają na serce. Kolejnym ważnym składnikiem dań

  • Kuchnie świata. Smaczne historie!

    Po raz pierwszy skomponował ją w 1860 r. francuski kucharz Lucien Olivier pracujący dla cara, a zarazem prowadzący ekskluzywną restaurację Ermitaż w Moskwie. Przepis był pilnie strzeżony, a kucharz zabrał jego tajemnicę do grobu. Receptury, które są teraz używane, zostały odtworzone. Według przepisu

  • Kuchnie świata - jakie akcesoria przydadzą się w kuchni amatora gotowania?

    uznawana jest za jedną z najbardziej urozmaiconych kuchni świata, to takie dobrze znane nam potrawy jak: sushi, sajgonki czy Dim sum gotowane na parze. Aby bez problemu przygotować te orientalne dania powinniśmy posiadać niezbędne akcesoria, takie jak: parowniki bambusowe, akcesoria do sushi, czy ryżowary

  • Taka jest Tajlandia, czyli nie bój się Azji!

    , którego nie wolno wnosić do hotelu. Dlaczego? Ze względu na jego słynny zapach, który odstrasza osoby o wrażliwszym powonieniu. Wypić można soki owocowe, a także piwo - polecane są zwłaszcza Singha i Chang, oraz wino ryżowe. Kuchnia świata dla początkujących: Tajlandia, Brazylia, Argentyna, Maroko, Indie

  • Pilaw - ryż pełen smaków

    Pilaw (zwany również pilafem) to danie charakterystyczne zwłaszcza dla kuchni tureckiej i indyjskiej. Pojawia się jednak również w kuchniach Bałkanów i Wschodniej Afryki. Od risotto różni się konsystencją. W przeciwieństwie do niego nie powinien być bowiem kremowy i kleisty, tylko sypki. Od paelli

  • Nowość! Poznaj autentyczne smaki świata Knorr

    doskonały smak i aromat unikalny dla kuchni danego kraju. Wegański skład i uniwersalność Receptury produktów z linii ?Kuchnie świata? mają wegański skład. Osoby, które wykluczyły ze swojego jadłospisu składniki pochodzenia zwierzęcego, mogą sięgać po nie bez obaw. Jednocześnie nowe przyprawy cechują