kuchnia tajska
-
Pad thai - przepis na tajski makaron. Składników jest sporo, ale obiad przygotujesz błyskawicznie
Pad thai, przepis na wyjątkowo smaczny makaron z dodatkiem warzyw pokochają zwłaszcza te osoby, które lubią słodko-kwaśne, azjatyckie smaki. Potrawa ta szczególnie sprawdzi się, kiedy za oknem szaro, buro i ponuro. Jego kolory dodadzą nam energii ...
-
Zupa tajska na dwa sposoby- sprawdź i wybierz swój ulubiony
Zupa tajska to prawdziwa uczta dla zmysłów. Można ją przyrządzić na milion różnych sposobów. Dziś prezentujemy dwa pyszne przepisy na bazie krewetek i kurczaka.
-
Potrawka z kurczaka idealna na obiad i kolację? Kurczak w mleku kokosowym to hit!
Nie masz pomysłu na szybki obiad? Ta potrawka z kurczaka w tajskim wydaniu smakuje obłędnie, jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż 10 minut. Spróbuj także panierki z wiórek kokosowych. Kurczak w cieście to ulubione danie nawet największych...
-
Jajka zięcia na Wielkanoc? Sprawdzamy, co kryje się pod kontrowersyjną nazwą i jak zrobić to danie
Czym są jajka zięcia? Pod tą kontrowersyjną nazwą kryje się bardzo smaczna potrawa, którą można podać na Wielkanoc. Sprawdźcie, jak zrobić to danie.
-
Kurczak po tajsku? Top trzy przepisy z pastą curry, mleczkiem kokosowym, chili i trawą cytrynową dla fanów orientalnych potraw
Kurczak po tajsku to doskonały pomysł na danie w chłodne, ponure dni. Doda nam energii, rozgrzeje, przywiedzie na myśl egzotyczne podróże. Kuchnia tajska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie i zdobywa coraz większą popularność wśród...
-
Kaffir, czyli niemożliwy do zastąpienia sekret tajskiej kuchni
Kaffir, czyli małe owoce, przypominające limonkę, to niezbędny składnik wielu tajskich i indonezyjskich potraw. W kuchni wykorzystuje się nie tylko ich skórkę i sok, ale również liście. Jak i do czego ich używać?