kurkuma
-
Wsyp "złoty proszek" do jajecznicy. Oponka na brzuchu będzie znikać w oczach
Ta przyprawa nie tylko nadaje daniom wyjątkową barwę, ale też wspiera zdrowie i pomaga pozbyć się niechcianych boczków. Nie wiesz, do jakich potraw można dodawać kurkumę? Z powodzeniem włączysz ją do codziennej diety i szybko stanie się twoim...
-
Opalasz cebulę do rosołu? Wypróbuj dwie zupełnie inne metody, a każdy będzie prosić o przepis
Udany rosół ma nie tylko piękny kolor, ale przede wszystkim cechuje go duża głębia smaku. Dlatego, poza konkretnym mięsem i dodatkami, w zupie ląduje opalana cebula. W niektórych domach są to cienkie krążki, w innych całe warzywo. Zdradzamy, czym...
-
Jak smakuje złota owsianka? Przygotuj pyszne śniadanie i nie zapominaj o kluczowym składniku!
Złota owsianka cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Wbrew pozorom tego typu śniadanie zapewnia uczucie sytości na dłużej. Kompozycja smaków zależy wyłącznie od inwencji twórczej i upodobań. Za uzyskaniem pięknego koloru stoi jedna przyprawa...
-
Ogórki kanapkowe - przepis na smaczny rarytas, idealny na każdą okazję. Dodatek kurkumy podkreśli smak
Wśród pyszności i słoików, które wyposażają domową spiżarnię, nie może zabraknąć smacznych przetworów z sezonowych warzyw. Ciekawą alternatywą dla kiszonych i konserwowych są ogórki kanapkowe - przepis opiera się na aromatycznej zalewie z dodatkie...
-
Ogórki z kurkumą - przepis na aromatyczny rarytas zamknięty w słoiku. Kluczowa dla smaku jest zalewa
Aromatyczne ogórki z kurkumą to smaczna przekąska, ale także świetny dodatek do sałatek czy obiadu. To nie tylko ciekawa alternatywa dla tradycyjnych kiszonych i małosolnych, ale także źródło witamin. Jeśli chcesz, by warzywa były chrupiące i...
-
Złote mleko - przepis na zimowy nektar bóstw, który rozgrzewa i poprawia nastrój. Ten dodatek to strzał w 10
Złote mleko to napój tysiąca właściwości. Nie tylko świetnie smakuje, ale także wzmacnia odporność i pracę mózgu, uwalnia hormony szczęścia oraz, co najważniejsze w okresie zimowym - zwalcza przeziębienie w zarodku. Przepis na złote mleko jest...
-
Złote mleko - przepis na zimowy napój. Dzięki jednej z przypraw przeziębienie nie będzie ci straszne
Złote mleko to napój, który zdobył nasze serca nie tylko za sprawą wyjątkowego smaku, lecz także ze względu na walory zdrowotne. Złote mleko świetnie rozgrzewa i odżywia, idealnie więc sprawdza się jako naturalny przeciwnik zimowego przeziębienia....
-
Sanepid wydał ostrzeżenie. W przyprawie wykryto obecność Salmonelli
Eksperci z Głównego Inspektoratu Sanitarnego opublikowali informację o wycofaniu ze sprzedaży partii kurkumy. W badanej próbce wykryto szkodliwe bakterie.
-
Sałatka z ogórków na zimę? Ogórki z kurkumą są smaczne i szybkie w wykonaniu. [PRZEPIS]
Sałatka z ogórków na zimę przepis. Ogórki z kurkumą to ciekawe rozwiązanie, jeśli masz już dość oklepanych pomysłów na przetwory. Jest aromatyczna, smaczna i niesamowicie prosta w wykonaniu. Czego będziesz potrzebować?
-
Dobrze znana, a teraz również modna - jakie właściwości ma kurkuma i jak ją dobrze wykorzystać? [PRZEPISY]
Choć znana jest od wieków, właśnie przeżywa renesans popularności. Dziś wiemy, że może być nie tylko świetną przyprawą, lecz także wartościowym składnikiem diety. Jakie właściwości ma kurkuma i jak ją jeść, by je najlepiej wykorzystać?
- Już nie robię jarzynowej. Mam lepszą sałatkę, która zachwyca gości
- Mniej ości niż karp i niższa cena niż dorsz. Polacy rzadko wybierają
- Codzienne rytuały. Skarbnica wiedzy dla cierpiących na refluksMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Jak zrobić dobry farsz do krokietów? Tajemnicą jest jeden składnik
- Rozpoznasz te egzotyczne owoce na zdjęciach? To wcale nie jest łatwe!
- Rozpoznasz te egzotyczne owoce na zdjęciach? To wcale nie jest łatwe!
- Jak zrobić najlepszą kapustę z grochem? Prosty przepis na udaną Wigilię
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
-
Kurkuma - jak stosować tę orientalną przyprawę w polskiej kuchni?
Kurkuma to przyprawa charakterystyczna dla kuchni indyjskiej. W tamtych rejonach dodaje się ją do potrawki curry czy garam masala, ale ma również zastosowanie w kuchni polskiej. Użyta w potrawach, daje nie tylko ciekawy smak, ale również kolor. Ja...