leniwe

Więcej o:

leniwe

  • Pierogi leniwe wychodzą zbyt twarde? Grunt to nie przesadzić z mąką

    Pierogi leniwe przepis Dobre leniwe to takie, które są elastyczne, miękkie i rozpływają się w ustach. Wszystko zależy od tego, ile dodamy mąki! Jeśli damy jej zbyt wiele mogą wyjść niestety zbyt gumowate. Ilość mąki w żadnym z przepisów, które znajdziemy w internecie czy w książkach kucharskich nie

  • Świąteczne leniwe z makiem

    widelcem. Dodaj jajko, szczyptę soli, mąkę oraz mak i szybko zagnieć ciasto, łącząc je w kulę. Porcję ciasta przełóż na oprószony mąką blat i uformuj z niego wałek o szerokości około 3 centymetrów. Lekko spłaszcz go palcami i pokrój ukośnie na kawałki. Leniwe wrzucaj na lekko osolony wrzątek i gotuj około

  • Jak zrobić kluski leniwe? Prosty przepis na popularne pierogi leniwe

    Jak zrobić dobre kluski leniwe? Sekret dobrych klusek leniwych kryje się w mące i jej ilości. Jej idealne proporcje uczynią nasze kluski odpowiednio lepkimi, ale trzeba też uważać, by nie wyszły nam zbyt twarde i "gumowate". Odpowiednia konsystencja pierogów leniwych jest bowiem bardzo

  • Kulinarne starcie Euro. Kto dziś wygra: słowackie haluszki czy nasze leniwe?

    . Możemy też polać wytopionym z niego tłuszczem. Z leniwymi jest u nas kilka niejasności. To pierogi czy kluski? Powstały jako leniwa wersja pierogów - nie trzeba robić osobno ciasta i farszu ani lepić misternych falbanek. Sposób przygotowania i wygląd sugerują jednak kluski. A co z dodatkami? Jedni jedzą

  • Babka cytrynowa - pyszny dodatek do aromatycznej herbaty

    Babka cytrynowa wilgotna - klasyk słodkości  Smak babki cytrynowej z pewnością większość z was pamięta z dzieciństwa, stosunkowo krótka lista składników sprawiła, że babka cytrynowa wilgotna królowała na stołach w PRL-u. Dziś spróbujemy na nowo przywołać ten wyjątkowy smak i aromat. Szczegóły

  • Neo(n) Bistro zaskakuje na koniec sezonu - po raz pierwszy trio Chefów!

    czosnku i czarnego pieprzu czy kluski leniwe z pieczonej dyni i twarogu z kamykami śliwkowymi, ajerkoniakiem i owocami leśnymi. Brzmi zachęcająco? Uwierzcie, że smakuje jeszcze lepiej! Co więcej - w najbliższy weekend kolację uświetni Marcin Kruk - zwycięzca konkursu barmańskiego World Class Poland 2018