Łódź
-
Co przed laty jadało się w Łodzi? Dziad, fifka, butersznyt, a może żulik? Zaskakujące potrawy
Staropolska kuchnia jest bogata w wiele różnych smaków i aromatów. Jednak każdy region posiadał własne ulubione potrawy. Dawniej jedzenie było proste i bazowało na łatwodostępnych produktach. Nie oznacza to, że dania były mdłe i mało ciekawe....
-
Makiełki wigilijne, czy makówki śląskie? Przepis na danie, którego nie może zabraknąć w Boże Narodzenie
Makiełki wigilijne nazywane także makówkami śląskimi. Jak je przyrządzić? Przepis przyda się przed Świętami Bożego Narodzenia. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a smak pozostaje w pamięci na długo. Nie każdy zna tę potrawę, dlatego wyjaśni...
-
Z map znika kolejna cukiernia. Powód? Już chyba nie dziwi... "Do zobaczenia w lepszych czasach"
Branża gastronomiczna w ostatnich latach nie ma lekko. Ostatnie miesiące pokazały, że coraz więcej lokali nie jest w stanie utrzymać się na rynku. Kolejna, ceniona przez klientów cukiernia, niestety znika z mapy Polski. Chodzi o Cukiernię Wasiakow...