magda gessler
-
Bigos Magdy Gessler. Przepis na staropolski obiad. Podgrzej go następnego dnia, a poczujesz różnicę
Bigos Magdy Gessler, przepis skomponowany z produktów najlepszej jakości. Dzięki temu smak staropolskiej potrawy jest unikatowy, a z każdym kolejnym podgrzaniem staje się jeszcze bardziej aromatyczny. Jak go przyrządzić? Sprawdź i przekonaj się, ż...
-
Magda Gessler przerażona tym, co znalazła w restauracji z Kuchennych rewolucji. "Ja bym nic nie tknęła"
Magda Gessler zasłynęła tym, że odmienia (a w niektórych przypadkach stara się odmienić) oblicze restauracji, których właściciele nie radzą sobie z prowadzeniem biznesu. Przez lata odwiedziła już mnóstwo miejsc, których czystość często pozostawiał...
-
Pączki od Gessler bez wydawania fortuny. Zjedz przysmak restauratorki bez czekania w kolejce
Z roku na rok przysmaki znanej restauratorki zdobywają coraz to większą popularność. Kolejki przy jej lokalach piętrzą się szczególnie w okresie tłustego czwartku. Nic dziwnego, ponieważ przez niektórych pączki Magdy Gessler są jednymi z lepszych...
-
Kupiłam pączki u Magdy Gessler. Zapłaciłam 96 zł. Smak? "Dałabym najwyżej 6 zł"
Tłusty czwartek to czas, kiedy wszyscy wszędzie mówią o pączkach (ewentualnie o faworkach). Jest to zatem idealny moment, aby trochę je potestować. Najwięcej mówi się zazwyczaj o pączkach Magdy Gessler (choć na ostatniej prostej chyba zaczyna...
-
Wojewódzki znokautował Magdę Gessler. Za pączka gwiazdor życzy sobie niemal trzy razy tyle, co blond restauratorka
Kuba Wojewódzki prowadzi w Gdyni restaurację Niewinni Czarodzieje TrzyZero. W lokalu można zjeść lunch, napić się drinka ze znajomymi, a z okazji tłustego czwartku także zjeść pączka. I to nie byle jakiego, bo z jadalnym złotem. Do tej pory...
-
Nigdy nie dodawaj tego mięsa do rosołu. Magda Gessler twierdzi, że zupa nada się tylko do kosza
Rosół to niezwykle aromatyczna zupa, którą kochają Polacy. Wielu z nas nie wyobraża sobie, by podczas niedzielnego obiadu mogło zabraknąć na stole tej zupy. Okazuje się jednak, że większość z nas popełnia błąd, gotując rosół. Zdaniem Magdy Gessler...
-
Kupiłyśmy cztery pączki u Gessler. Zapłaciłyśmy 75 złotych. "Były dobre, ale nie najlepsze, jakie jadłam"
Nasza redakcja wybrała się ostatnio do cukierni Słodki Słony, którą stworzyła Magda Gessler, a właścicielką jest jej córka Lara. Choć wiedziałyśmy, ile w tym roku kosztuje tam jeden pączek, końcowa cena na paragonie mimo wszystko nas zszokowała. Z...
-
Ewa Wachowicz wiele razy odwiedzała restauracje Magdy Gessler. Skomentowała ceny
Ewa Wachowicz od lat należy do grona najpopularniejszych polskich gwiazd związanych z gotowaniem. Prowadzi nie tylko program kulinarny, lecz także restaurację Zalipianki. W rozmowie z pomponik.pl wyjaśniła, co składa się na cenę dania w lokalu....
-
Pączki Magdy Gessler - kulinarny hit idealny na tłusty czwartek. Sprawdź, jak zrobić najlepsze pączki
Pączki Magdy Gessler sprawdzą się idealnie na tłusty czwartek. Dla wielu restauratorka jest niekwestionowanym kulinarnym autorytetem. Sprawdź, ile kosztują pączki Magdy Gessler w tym roku i dowiedz się, jak zrobić je samemu w domu.
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Przepis na chrupiące i delikatne. Zwróć uwagę na proporcje
Placki ziemniaczane Magdy Gessler to przepis na udany obiad. Słynna restauratorka znana jest z tego, że prosi o porcję tego dania w miejscu, gdzie planuje przeprowadzić rewolucje. Zwraca uwagę nie tylko na smak, ale także na konsystencję i...
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Zamiast wymyślnego ciasta, jak z cukierni robię taki deser w każdą sobotę. Pasuje do wszystkiego
- Przygotuj schab na niedzielę w taki sposób, a przez całe lato nie wrócisz do zwykłych kotletów
- Nie tylko do chleba. Ekologiczna alternatywa naszych babć na ochronę roślin
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
-
Pieczone ziemniaki z chrupiącą skórką. Przepis Magdy Gessler na pyszny dodatek do kolacji
Pieczone ziemniaki to pyszna alternatywa dla gotowanej i dość nudnej wersji tego warzywa. Jednak nie zawsze udaje się uzyskać zamierzony efekt. Przepis Magdy Gessler sprawi, że ziemniaki będą aromatyczne, zyskają chrupiącą skórkę i miękki środek.
-
Magda Gessler dodaje ten płyn do burgerów. Zastępuje nim jeden oczywisty składnik
Po burgery najczęściej kierujemy się do lokali, które oferują jedzenie typu fast food. Jednak aby zjeść pełnowartościowe amerykańskie danie nie trzeba nawet wychodzić z domu. Magda Gessler pokazała jak przyrządzić je samodzielnie. Jeden składnik...
-
Ceny pączków u Gessler jeszcze wyższe niż rok temu. Ale czy to zaskoczenie? Można się było spodziewać
Choć tłusty czwartek dopiero 16 lutego, temat pączków już od kilku tygodni rozgrzewa internet. A przynajmniej jego kulinarną część. Niedawno gruchnęła informacja o tym, ile w tym roku trzeba będzie zapłacić za pączka w cukierni SłodkiSłony, którą...
-
Restauracja upadła nawet z pomocą "Kuchennych rewolucji". Miała być pizzeria, a jest paczkomat
"Kuchenne rewolucje" to program, który ma pomóc właścicielom w prowadzeniu ich lokali. Jednak nie wszyscy mają to szczęście, aby przetrwać na rynku gastronomicznym. Olsztyńska restauracja postanowiła się zamknąć, a na jej miejscu powstał paczkomat.
-
Odwiedziła restaurację sygnowaną nazwiskiem Magdy Gessler. Lokal nie zachwyca. "Powinien przejść rewolucję"
Redaktorka serwisu Plotek.pl, Anna Wójtowicz, postanowiła odwiedzić restaurację Polka, która sygnowana jest nazwiskiem Magdy Gessler. Spodziewała się, że skoro restauratorka prowadzi słynne na całą Polskę "Kuchenne rewolucje", to w lokalu, który...
-
Sałatka z ogórków Kaliny Jędrusik. Magda Gessler wspomina legendarny przepis na zieloną misę witamin
Sałatka z ogórków Kaliny Jędrusik to prawdziwy rarytas, który wspomina w jednym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler. Kultowy przepis to prawdziwa bomba zielonych witamin, ale także smaczny kąsek doskonały na każdą okazję. Kluczem do sukce...
-
Przepis Magdy Gessler na faworki jest dziecinnie prosty. Z niego wyjdzie chrust idealny
Idealnie kruche ciasto, złoty kolor i pierzynka zrobiona z cukru pudru. Tak właśnie można opisać faworki Magdy Gessler. W jej przepisie nie ma nic skomplikowanego, a wykonanie faworków zajmie kilka chwil. Przygotuj je nie tylko na tłusty czwartek.
-
Mało kto robi takie pierogi jak Magda Gessler. "Takiego ciasta do pierogów jeszcze nie widzieliście"
Magda Gessler to jedna z kultowych postaci związanych z polską gastronomią. Jej przepisy odtwarzane są przez tysiące osób. Restauratorka podzieliła się swoim przepisem na ciasto na pierogi, które zwali każdego z nóg. Jego smak jest bezkonkurencyjny.
-
Babka ziemniaczana według przepisu Magdy Gessler. Sekret tkwi w prostocie i swojskich składnikach
Przepisy Magdy Gessler to niejednokrotnie prawdziwe arcydzieła kulinarne, ale także proste, swojskie dania, które można odtworzyć w swojej kuchni. Receptura na babkę ziemniaczaną to właśnie taka przysłowiowa bułka z masłem. Kluczowy jest jednak...
-
Rosół z przepisu Magdy Gessler. Dodaj do niego ten rodzaj mięsa, a wyjdzie nieziemsko smaczny
Zupy to podstawa kuchni polskiej. Takie rozgrzewające dania sprawdzają się szczególnie zimą. Podajemy przepis na rozgrzewający rosół Magdy Gessler - gwiazda proponuje przygotowywać go z różnych rodzajów mięs drobiowych.
-
Śledzie według receptury Magdy Gessler. Sekretem aromatu jest odpowiednio przygotowany sos
Magda Gessler zdradza przepis na świąteczne śledzie, które podbiją kubki smakowe, nawet najbardziej wymagających gości. Sekretem aromatu jest odpowiednio przygotowany sos i nietypowe dodatki takie jak anchois czy marynowane jabłka.
-
Magda Gessler zaprasza na Sylwestra. Za menu degustacyjne "U Fukiera" zapłacimy niemal tyle, co państwo za dwoje dzieci
Końcówka grudnia to maraton świętowania - ledwo kończy się Boże Narodzenie, a już myślami jesteśmy przy sylwestrowej zabawie. Jeśli nie macie pomysłu, jak spędzić tę wyjątkową noc, jednym z rozwiązań może być romantyczna kolacja "U Fukiera"....
-
Sernik last minute Magdy Gessler. Robiony na ostatnią chwilę będzie tak pyszny, jak z najlepszej cukierni
Sernik to ciasto, które nieważne czy z rodzynkami, czy bez obowiązkowo musi pojawić się na wigilijnym stole. Z przepisem Magdy Gessler zrobisz go nawet na ostatnią chwilę, a smakiem będzie dorównywał najlepszym cukierniom.
-
Sałatka jarzynowa Magdy Gessler. Znajdziesz tam dodatek, którego się nie spodziewasz. Zaskakujące, jak poprawia smak
Sałatka jarzynowa to wręcz narodowa świętość i każdy mam na nią swój ulubiony sposób, Magda Gessler także. Restauratorka oprócz warzyw i jabłka dodaje także jeden nietypowy składnik, który nadaje sałatce fantastycznego smaku. Chodzi o marynowane...
-
Magda Gessler pokazała, jak zrobić faworki z karpia. "Od babci wiem, co robić, by nie miał ości"
Pierwsze skojarzenie, które nasuwa nam się na myśl, gdy słyszymy "faworki", to oczywiście tłusty czwartek i słodkości posypane cukrem pudrem. Magda Gessler na swoim kanale na YouTubie pokazała jednak, że można je zrobić również z ryby. Restaurator...
-
Magda Gessler podzieliła się przepisem, bez którego nie wyobraża sobie świąt. Ważny składnik to konkretne owoce
Magda Gessler to jedna z najpopularniejszych w Polsce osób związanych ze środowiskiem kulinarnym. Wiele osób chętnie korzysta z jej przepisów przez cały rok, a przed świętami to zainteresowanie jeszcze się wzmaga. A jaki jest jej ulubiony przepis ...
-
Magda Gessler podała przepisy na wigilijne potrawy. Jej śledzia w oleju zrób pod pierzynką
Śledzie podawane są na wigilijnym stole w wielu wersjach. Najczęściej można ich skosztować wraz ze śmietaną, octem lub olejem. Ta wersja Magdy Gessler uwzględnia pierzynkę. Zrobisz ją w kilka chwil, a zniknie ze stołów jeszcze szybciej.
-
Tradycyjny makowiec Magdy Gessler. Smak to zasługa tego ciasta drożdżowego. "Moje makowce są najlepsze w Polsce"
Święta zbliżają się wielkimi krokami, coraz mniej zostało czasu na ich przygotowania. Ciasta powinny już piec się w piekarniku, a potrawy powinny gotować się na kuchence. Jednak niestety, niektórzy jeszcze nie znaleźli idealnego dla siebie przepis...
-
Magda Gessler zdradziła przepis na naleśniki, które są idealne na krokiety. Wskazała poważny błąd
Magda Gessler to ikona polskiej gastronomii, która bez wątpienia wie, jak powinno się gotować. Jakiś czas temu zdradziła, jak przygotowuje naleśniki. Przy okazji wspomniała o błędzie, który popełnia większość osób przy ich przygotowywaniu. To on...
-
Barszcz wigilijny przepisu Magdy Gessler. Restauratorka radzi - ważny jest dodatek jesiennych jabłek
Wśród tradycyjnych potraw wigilijnych nie może zabraknąć klasyki, jaką bez dwóch dań jest barszcz czerwony. Magda Gessler zdradza swój przepis na idealną zupę. Na liście składników nie może zabraknąć najwyższej jakości produktów takich jak buraki,...
-
Trik Magdy Gessler na zawsze puszysty sernik. Chodzi o odpowiednie ubicie
Takie ciasto, jakim jest sernik, zawsze musi pojawić się na świątecznym stole. Magda Gessler pokazała, co robi, aby zawsze wychodził puszysty jak chmurka. Wszystko zależy od odpowiedniego ubicia.
-
Barszcz za 43 zł, karp za prawie 100 zł, a makowiec jeszcze droższy. Takie ceny proponuje Magda Gessler w te święta
Magda Gessler to znana wszystkim restauratorka. Jest właścicielką restauracji U Fukiera, w której można zjeść tradycyjne polskie dania. Lokal ma w swojej ofercie produkty świąteczne. Jakich cen można się spodziewać wybierając się na obiad?
-
Kapusta wigilijna Magdy Gessler. Świąteczny smak na talerzu. Z tymi składnikami wyjdzie przewybornie
Kapusta jest jednym ze składników, które co roku królują na świątecznych stołach. Podajemy przepis na kapustę wigilijną Magdy Gessler. Gwiazda przygotowuje ją w nieco inny sposób niż zwykle. Dodaje do niej jabłka i pigwy.
-
Sałatka śledziowa Magdy Gessler. Blond gwiazda wie, jak połechtać polskie podniebienia - wystarczą proste składniki
Sałatka śledziowa Magdy Gessler to fantastyczna propozycja na wigilijny stół, kiedy jednocześnie uwielbiasz klasyczne smaki i masz ochotę na coś innego niż jarzynowa. Przepis jest banalny, Magda Gessler stawia na prostotę i ukochane połączenia...
-
Śledzie z przepisu Gessler. Ten rodzaj oleju nada im naprawdę wyjątkowego smaku na Boże Narodzenie
Śledzie w oleju to jedna z najpopularniejszych bożonarodzeniowych potraw. Przedstawiamy oryginalny przepis na śledzie z przepisu Magdy Gessler. Gwiazda łączy smak ryby z różnymi ziołami. Dodaje do nich między innymi olej lubczykowy.
-
Za cenę jednego pieroga u Magdy Gessler przygotujesz obiad dla całej rodziny. Tak ceni się gwiazda
Pierogi to jedno z tradycyjnych i najprostszych dań kuchni polskiej. Nie może ich zabraknąć w Boże Narodzenie. Magda Gessler oferuje catering świąteczny - średnio jeden pieróg u słynnej restauratorki kosztuje niemal tyle, ile całe opakowanie...
-
Pierogi z przepisu Gessler. Gwiazda dodaje do farszu nieoczywisty składnik. Goście będą błagać o dokładkę
Magda Gessler podaje przepis na świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. Nie jest to jednak tradycyjne danie. Gwiazda polskiego świata kulinarnego dodaje do nich pewien nioczywisty składnik, który dodaje im charakteru.
-
Świąteczna budka Gessler stanęła w centrum miasta. Niektórzy nic nie zjedli i od razu zawrócili. Powód już chyba nie dziwi
Grudzień to miesiąc, w którym możemy cieszyć się jarmarkami świątecznymi w całej Polsce. Co roku na rynku w Warszawie staje też bożonarodzeniowa budka Magdy Gessler. Jakie potrawy można tam znaleźć i ile kosztują? Ceny niektórych zwalają z nóg.
-
Kiedy robić uszka na Wigilię? Magda Gessler wskazuje jeden termin i radzi, jak je mrozić
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych potraw, a flagowym daniem bez wątpienia jest barszcz z uszkami. Magda Gessler podpowiada, kiedy przygotować małe pierożki z grzybowym nadzieniem. Restauratorka zdradza najlepszy termin i radzi, j...
-
Uszka. Magda Gessler zdradza triki, dzięki którym wyjdą idealne. Przyda się dużo masła i ciepła miska
Robienie uszek to wręcz biżuteryjna czynność i wiele pań domów czuje obawę przed wykonywaniem tych maleńkich pierożków, bo oprócz zręcznych palców, trzeba mieć także dużo cierpliwości. Magda Gessler tę czynność opanowała do perfekcji i swoimi...