magda gessler
-
Odwiedził flagową restaurację Magdy Gessler. Kotlet schabowy "U Fukiera" był mocnym zaskoczeniem
Maciej Blatkiewicz z kanału "Maciej je" postanowił odwiedzić "U Fukiera", czyli restaurację Magdy Gessler na warszawskiej starówce. Na złożonym przez niego zamówieniu znalazł się m.in. tradycyjny kotlet schabowy. Autor przyznaje, że danie było duż...
-
Tego nie znajdziesz w klasycznym przepisie. Ryba Magdy Gessler jest nie tylko bogata w smak
Ryba po grecku to klasyczne danie, które zawsze znajdzie się na świątecznym stole. Nie można o nim absolutnie zapomnieć, bo może to wywołać oburzenie wśród jej smakoszy. Magda Gessler podkręca smak dania tymi dodatkami. Według niej tak smakuje...
-
Zupa rybna według przepisu Magdy Gessler. Rozgrzewający bulion podrasują pomidory i kremówka
Rozgrzewające dania królują teraz w menu, a jedną z ciekawych receptur jest zupa rybna według przepisu Magdy Gessler. Aromatyczny bulion wymaga jednak odpowiednich składników i powolnego gotowania. Niepowtarzalny smak gwarantują odpowiednie gatunk...
-
Placki ziemniaczane - przepis. Magda Gessler opanowała go do perfekcji, a sekretem jest kwaśny dodatek
Umówmy się - placki ziemniaczane to jeden z powodów, dla których życie uznajemy za piękne. Prawdą jest także, że każdy z nas robi je tak, jak lubi. Dziś mamy jednak dla was placki od Magdy Gessler, która dodaje do nich kwaśną śmietanę. Jaki jest...
-
Przepis na tradycyjny barszcz wigilijny. Magda Gessler zdradza sekretną recepturę - kluczowy jest owoc
Barszcz czerwony to jedna z tradycyjnych potraw wigilijnych, ale i lubiane danie obiadowe. Magda Gessler zdradziła przepis na idealny wywar. Kluczowe są składniki, brak pośpiechu i nietypowy dodatek, który w połączeniu z burakami tworzy łodko-kwaś...
-
Aktorka z "Na Wspólnej" sprzedaje świąteczne potrawy - koszt zaskakuje. U Gessler tyle nie zapłacisz [CENNIK]
Anna Korcz, aktorka znana między innymi z serialu pt. "Na Wspólnej" poza pracą zawodową rozwija swoje skrzydła w gastronomii. Właścicielka uroczego lokalu w Pomiechówku zamieściła w mediach społecznościowych informację dotyczącą sprzedaży dań...
-
Karp Magdy Gessler w kształcie znanych ciastek. Tym sposobem pozbędziesz się wszystkich ości
Karp to najpopularniejsza wigilijna ryba, która podawana jest na różne sposoby. Magda Gessler przedstawiła swój sposób, który może kojarzyć się z popularnymi ciastkami. Dodatkowo pokazana metoda pozbywa się wszystkich ości z ryby.
-
Przepis na barszcz czerwony od Magdy Gessler. Ważne jest odpowiednie warzywo, by przywołać smak dzieciństwa
Przepis na barszcz czerwony Magdy Gessler to kwintesencja wspomnień kulinarnej gwiazdy. Autorka powraca myślami do czasów wczesnego dzieciństwa, które ściśle są związane z niezapomnianymi smakami. Okazuje się, że aby przyrządzić pyszną potrawę...
-
Magda Gessler pokazała zdjęcie z pierwszą miłością. "Sąsiad z ulicy Brzozowej"
Magda Gessler to nie tylko uznana restauratorka i osobowość telewizyjna. To także uwielbiana przez fanów i preżnie działająca w mediach społecznościowych gwiazda, która chętnie podejmuje konwersacje z obserwatorami, a także dzieli się z nimi różny...
-
Magda Gessler zdradziła przepis na de volaille. Pyszny, bo ze środka tryska ten jeden składnik
Aksamitny w środku chrupki na zewnątrz. Taki właśnie jest kotlet Magdy Gessler, który wprowadziła w jednej restauracji. Możesz odtworzyć go w domu, ale musisz pamiętać, że z jego wnętrza musi tryskać ten składnik.
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Grzyboznawcy zmartwieni. "Jeśli będzie jak rok temu, to będzie dramat"
- Mój głos w sprawie zwierząt - rozmowa z Dorotą Sumińską, weterynarką, dziennikarką radiową i autorką książek MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
- Prawie nikt go nie zna, a to wielki błąd. Serwowała go pierwsza dama
- Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne chowaj na dnie szuflady
- Tak pulpety robiła moja babcia kilkadziesiąt lat temu. Odtworzyłam przepis i nie mogłam wyjść z szoku [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
- To najpopularniejsze gwiazdy w polskim Internecie. Kto jest najcenniejszy w 2024 roku?
- Domowe nawozy na ogórki. Jak ich użyjesz, zbierzesz pełne kosze
-
Staropolski barszcz grzybowy Gessler. Najlepszy przepis wigilijne danie z aromatycznych leśnych zbiorów
Staropolski barszcz grzybowy Magdy Gessler to propozycja na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zapach, jaki towarzyszy tej potrawie urzeka wszystkich domowników. Wszystko za sprawą leśnych grzybów, których aromat w trakcie gotowania roznosi się...
-
Keks. Przepis Magdy Gessler to niejedyny sposób na wyjątkowy wypiek świąteczny
Keks według przepisu Magdy Gessler to coś, co prawie każdy chciałby mieć na swoim stole. Znana restauratorka strzeże jednak swoich tajemnic kulinarnych i nie wszystkie zdradza swoim fanom. Jakie są najlepsze receptury na keks świąteczny?
-
Szybkie ciasto bez pieczenia, czyli obłędne tiramisu. Magda Gessler podpowiada, jak zrobić najlepszy krem
Jak zrobić szybkie i pyszne ciasto bez piekarnika? Tiramisu to chyba najlepszy wybór. Dziś mamy dla ciebie idealny przepis na deser, który sprawdzi się na każdą okazję. W jednym z odcinków kuchennych rewolucji, Magda Gessler pokazała swój przepis ...
-
Zupa czosnkowa. Magda Gessler dodaje pewien specjalny składnik, z którym wychodzi rewelacyjna
Zupa czosnkowa z przepisu Magdy Gessler smakuje naprawdę fenomenalnie. Będzie idealnym pomysłem na obiad jesienią i zimą. Jak ją zrobić? Przedstawiamy przepis na rozgrzewające danie o intensywnym smaku i aromacie.
-
Magda Gessler zdradziła sekret obłędnie dobrego wypieku. "Najpyszniejsze kruche ciasto"
Okres jesienno-zimowy wyjątkowo kojarzy się z wypiekami, piernikami i innymi smakołykami. Niektórzy nawet przygotowują się już na święta i pieką domowe kruche ciasta, aby zaoszczędzić czas w grudniu. Magda Gessler również zaprezentowała swój...
-
Podwójnie mięsne i podwójnie pyszne schabowe Magdy Gessler. Uklep schab z karkówką i kotletowa rewolucja gotowa
Kotlety schabowe to absolutna klasyka polskich stołów i chyba nie ma w tym kraju osoby, która nie przepada z tym daniem. Magda Gessler wie o tym doskonale, dlatego w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" pokazała, jak zrobić kotlety schabowe na...
-
Magda Gessler zdradza patent na soczyste i kruche schabowe. Smakują lepiej niż u babci
Magda Gessler to znana restauratorka, która lubi dzielić się przepisami kulinarnymi i trikami kuchennymi. Tym razem zdradza, jak zrobić pyszne kotlety schabowe, które będą kruche i soczyste. Jaka jest więc zatem receptura na idealne schabowe?...
-
Ceny "U Fukiera" poszybowały w górę. Za desery Magdy Gessler trzeba słono zapłacić
Restauracja "U Fukiera" to oczko w głowie Magdy Gessler. Niestety do ciepłego, kolorowego wnętrza także zajrzała szybująca inflacja. Za desery, takie jak szarlotka czy sernik, przyjdzie nam tam słono zapłacić.
-
Specjały Magdy Gessler rozpieszczą podniebienie, ale nie portfel. Ceny "U Fukiera" pod lupą
Magda Gessler znana jest nie tylko z programu "Kuchenne rewolucje". Prowadzi także własne restauracje. Jedną z nich jest "U Fukiera". Internauci wytykają restauratorce, że ceny w jej lokalach są wyjątkowo wysokie, a za sezonowe przysmaki trzeba...
-
Kotlety mielone Magdy Gessler z jednym hiperskładnikiem. Nie wrócisz już do starego przepisu
Kotlety mielone Magdy Gessler smakują obłędnie. Jeśli spróbujesz ich raz, gwarantujemy, że już nigdy nie wrócisz do starego przepisu. Sekret mielonych tkwi w jednym, ale bardzo prostym składniku. Dzięki niemu kotlety są puszyste. O jaki składnik...
-
Aromatyczna zupa grzybowa z przepisu Magdy Gessler. Zaskakujący smak podbija dodatek sera
Jesienna aura sprzyja leśnym spacerom. Warto wybrać się na grzyby, bo mamy ich w tym roku cały wysyp. Co z nich ugotować? Najlepsza będzie zupa grzybowa z przepisu Magdy Gessler. Smaczna, pożywna, rozgrzewająca - zdradzamy przepis.
-
Przepis na grzyby z dodatkiem parmezanu. Szybka przekąska Magdy Gessler pełna leśnego aromatu
Przepis na grzyby nie musi być skomplikowany. Wystarczy, że użyjemy kilku sprawdzonych składników, dzięki którym uda się nam wydobyć wyjątkowy smak i aromat leśnych zbiorów. Kiedy chcemy przekąsić coś smacznego, warto tak jak Magda Gessler, dodać...
-
Soczysta i miękka karkówka prosto od Magdy Gessler. Czas pieczenia jest kluczowy
Odpowiednio przypieczone i soczyste mięso to marzenie każdego kucharza. Magda Gessler zdradza, gdzie tkwi klucz do tak wypieczonej karkówki. Jak się okazuje, istotny jest czas pieczenia i dodatki.
-
Dodajesz te składniki do zupy? Magda Gessler twierdzi, że to spory błąd. Możesz mu jednak łatwo zapobiec
Zupy od wielu lat trafiają na nasze stoły. Gotujemy rosoły, pomidorową i mnóstwo innych, mniej klasycznych pozycji. Podczas przygotowywania dodajemy składniki, na które wydajemy mnóstwo pieniędzy, a które tak naprawdę nie poprawiają smaku zupy....
-
Twoje placki ziemniaczane ciemnieją? Poznaj trik Magdy Gessler, a zrobisz furorę
Domowe placki ziemniaczane to najlepszy dowód na to, że z prostych składników można wyczarować wyśmienite danie. Możliwości są tysiące - świetnie pasują do gulaszu, jesiennego, grzybowego sosu czy kwaśnej śmietany lub cukru. Jeśli przygotujemy je...
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler - przepis. Złociste, chrupiące i obłędnie smaczne
Placki ziemniaczane Magdy Gessler przygotujesz szybko, ale pamiętaj - z talerza znikają jeszcze szybciej. Znana restauratorka zdradza sekret na to, by były chrupiące na zewnątrz, a puszyste w środku. Oto najlepszy przepis na placki ziemniaczane.
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Chrupiące i złociste, a w środku miękkie. Zawsze wychodzą idealne
Placki ziemniaczane Magdy Gessler to sprawdzony przepis na udany obiad. Jeśli do tej pory to danie nam nie wychodziło, to warto wykorzystać nasze wskazówki. Dzięki temu placki nie będą tłuste, twarde i niesmaczne, a staną się chrupiące, lekkie i...
-
Aromatyczny, pyszny i zdrowy rosół według Magdy Gessler. Restauratorka używa nietypowych składników
Rosół według Magdy Gessler jest wyjątkowo aromatyczny, pyszny i zdrowy. Restauratorka dodaje do klasycznej, polskiej zupy kilka nietypowych składników. Jakich? Zobaczcie sami. Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.
-
Zupa z dyni - przepis Magdy Gessler. Pyszna, kremowa i aromatyczna - idealna na jesień
Zupa z dyni z przepisu Magdy Gessler smakuje obłędnie. Jeśli uwielbiasz zupy krem i szukasz przepisu na obiad, który doskonale rozgrzewa - koniecznie musisz go wypróbować. Receptura jest bardzo prosta, a lista składników niezbyt wymagająca.
-
Jak zabielić zupę? Metoda Magdy Gessler sprawi, że śmietana się nie zważy, a bulion będzie kremowy
Zupy to element menu kuchni polskiej, który uwielbia niemal każdy. Aromatyczne, dobrze doprawione, sycące i rozgrzewające buliony można przygotować na wiele smacznych sposobów. Jednym z nich jest dodatek śmietany, która sprawia, że zupa staję się...
-
Delikatne i miękkie kluski śląskie Magdy Gessler. Sekretem są proporcje
Kluski najlepiej smakują gdy są miękkie, elastyczne i rozpływają się w ustach. Sekretem, który sprawia, że są właśnie takie, jest odpowiednie wyliczenie składników. Przepis Magdy Gessler jest niezawodny i smaczny.
-
Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką - przepis. Doskonały obiad na upały. Musisz spróbować
Chłodnik z ogórkiem i rzodkiewką - przepis idealny na upalne dni. Warto korzystać z tej receptury szczególnie latem, kiedy mamy dostęp do pysznych, świeżych warzyw. Nierzadko zdarza się, że pochodzą one z naszego ogródka, więc nie ma na co czekać....
-
Tiktokerka odwiedziła restaurację po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Cena za posiłek zaskakuje
Polska tiktokerka Aga Testuje na swoim profilu recenzuje restauracje. Niedawno odwiedziła lokal, który przeszedł rewolucję Magdy Gessler. Swoją opinią o potrawach, wystroju i cenach podzieliła się z obserwatorami. Jak jej zdaniem wypadł lokal z...
-
Zupa krem z cukinii Magdy Gessler. Mistrzyni dodaje nietypową przyprawę
Magda Gessler to bez wątpienia autorytet w kulinarnym świecie. Porady słynnej restauratorki śledzą tysiące Polaków, a jej proste sztuczki próbują odtworzyć później w swoich kuchniach. Jednym ze świetnych pomysłów na lekki, letni obiad, jest zupa...
-
Sałatka z mortadeli Magdy Gessler. Wykonasz ją z prostych, domowych składników
Jeśli lubimy tradycyjną kuchnię polską, a potrawy z dodatkiem majonezu to dla nas smaczna przekąska, warto wypróbować ten przepis. Sałatka z mortadeli Magdy Gessler to sycący posiłek, po który możemy sięgnąć w dowolnej chwili. Do jego przygotowani...
-
Mięso wychodzi twarde jak podeszwa? Magda Gessler radzi, co zrobić, żeby było soczyste. "Nie ruszać!"
Usmażenie mięsa tak, aby nie było twarde i wysuszone na wiór, nie zawsze jest taką prostą sprawą. Z pomocą przychodzi Magda Gessler, która przy okazji przyrządzania gjuweczu, wyjaśniła, jak smażyć mięso, aby było soczyste i miało dużo smaku.
-
Magda Gessler dodaje to do cukinii. Ten składnik podbija smak zupy krem
Cukinia króluje w kuchniach w każde lato, robione są z niej przeróżne dania, ale najlepiej sprawdzają się najprostsze przepisy. Zupa krem smakuje wyśmienicie, a aby podbić jej smak, spróbuj przepisu restauratorki Magdy Gessler. Ona robi to inaczej.
-
Zupa krem z cukinii. Magda Gessler nie żałuje przypraw, a najważniejsza kojarzy się z grzańcem
Zupa krem z cukinii to pomysł na codzienny, jak i odświętny obiad. Przepis wydaje się banalny, ale lubiana restauratorka go odrobinę podkręciła. Jak zrobić zupę krem z cukinii godną najlepszej restauracji? Oprócz świeżych warzyw i esencjonalnego...
-
Genialne wykorzystanie cukinii wg Magdy Gessler. Zupa krem ze świeżych warzyw jest bezkonkurencyjnie pyszna
Aromatyczna, lekka, pełna smaku - to zaledwie garstka pozytywnych określeń tego letniego rarytasu. Genialne wykorzystanie cukinii wg Gessler to zupa krem ze świeżych, sezonowych i intensywnie zielonych warzyw. Odpowiednio dobrane składniki nadadzą...
-
Naleśniki Magdy Gessler, które są sprężyste i się nie rwą. Restauratorka zdradza idealne proporcje i pewien sekret
Naleśniki Magdy Gessler to przepis, dzięki któremu śmiało możesz się określić mianem mistrza w kuchni. Kluczem do sukcesu są oczywiście proporcje, ale restauratorka zdradza pewien sekret. Chcesz, żeby twoje naleśniki były perfekcyjne? Najpierw ubi...