makowiec

Więcej o:

makowiec

  • Przepis na makowiec - dwa oblicza ciasta

    Makowiec: którą opcję wybrać? Ciasto zawsze warto dostosować do okazji. Podczas gdy przepis na makowiec zawijany sprawdzi się tuż przed świętami, to makowiec na kruchym cieście będzie idealny również poza okresem świątecznym. Obydwie wersje można bogato udekorować i sprawić, że zwykły placek zyska

  • Makowiec japoński: przepis na aromatyczne święta

    Przepis na makowiec japoński to niezwykle prosta i lubiana receptura. W wielu domach makowiec po japońsku zastępuje tradycyjny makowiec przede wszystkim dlatego, że jego przygotowanie nie wymaga wyrabiania drożdżowego ciasta, w które następnie należy zawinąć masę makową. Co prawda makowiec

  • Makowiec na święta na dwa sposoby - zawijany i na kruchym cieście

    Makowiec, ciasto z makiem, strucla? Taki deser musi pojawić się na świątecznym stole! Można je robić na różne sposoby ? my przedstawimy dwa pomysły na ten smakołyk. Sprawdźcie, jak zrobić makowiec z gotowej masy makowej na kruchym spodzie oraz makowiec zawijany, czyli struclę! Przepis na makowiec

  • Makowiec pęka? To przez kilka błędów, które często popełniamy. Jakich?

    Więcej podobnych artykułów znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl. Makowiec to ciasto, które wydaje się proste, ale może przysporzyć kłopotów. Podczas pieczenia strucla lubi pękać, co nie wygląda efektownie. Zwłaszcza jeśli chcemy, by ciasto prezentowało się naprawdę pięknie - na przykład

  • Przepis na soczysty makowiec z jabłkami - proste, szybkie i smaczne ciasto!

    Jeśli nie mieliście okazji spróbować jak smakuje ciasto z makiem i jabłkami, to polecamy uwadze przepis na wzbogacony makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej. To ciasto przygotujecie szybko i zachwycicie swoich gości. Makowiec z jabłkami z gotowej masy makowej - święta na skróty Współczesne

  • Makowiec na biszkopcie - puszysta propozycja na święta

    zrobioną własnoręcznie - to Twój wybór. Szczegółowy przepis prezentujemy poniżej. Makowiec na biszkopcie z gotowej masy makowej Zanim wybierzemy się na zakupy zawsze najpierw warto sprawdzić, czy niektórych składników nie ma już w naszej lodówce. Zakupy na wyrost nie tylko generują dodatkowe koszty

  • Tradycyjny makowiec z polewą lukrową

    Makowiec z polewą lukrową - składniki: Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 100 ml mleka 25 g brązowego cukru 2 żółtka 25 g roztopionego masła Masa makowa: 400 g gotowej masy makowej białka z dwóch jajek 25 g orzechów łyżka bułki tartej Lukier: białko z jajka 150 g cukru