marynowanie
-
Najlepsze marynowane grzyby - przepis babci, który nigdy się nie zestarzeje. Sekret tkwi w prostocie
Jeżeli szukasz przepisu na marynowane grzyby, przepis babci będzie najlepszym rozwiązaniem. Wystarczy połączyć kilka prostych składników, aby zachować smak darów lasu na dłużej. Cała sztuka tkwi w odpowiednim dobraniu proporcji.
-
Grzyby w occie według siostry Anastazji. Jej sekretny składnik jest gwarancją smaku
Grzyby w occie z receptury siostry Anastazji to wyjątkowy, jesienny smakołyk. Lubiana zakonnica dodaje do zalewy jeden nietypowy składnik, który nadaje wyjątkowego aromatu. Ten przepis z pewnością powinni zapamiętać miłośnicy grzybów.
-
Czy jest sens moczyć mięso w mleku? Uważaj, bo może się to źle skończyć
Jeśli chodzi o marynowanie mięsa, na przykład na kotlety schabowe, oprócz przypraw bardzo często sięgamy także po mleko, myśląc, że w ten sposób mięso skruszeje i będzie smaczniejsze. Okazuje się, że to nie do końca dobry pomysł. Poznaj lepsze...
-
Marynowanie - majówka tuż tuż, zobacz, czego będziesz potrzebować. Zasady i przepisy, które warto znać
Marynowanie to proces, który polega na wzbogaceniu smaku mięsa, grzybów, owoców lub warzyw za pomocą specjalnych składników. Marynowanie wpływa także na przedłużenie terminu do spożycia poszczególnych produktów. Jak zrobić najlepszą marynatę na...
-
Przetwory domowe - jak i z czego je zrobić? Pięć ciekawych propozycji na nietypowe przetwory
Przetwory domowe kojarzą się z dżemami, kiszonymi ogórkami i kapustą. Da się jednak zrobić też dużo ciekawsze przetwory - mamy na to 6 pomysłów. Koniecznie spróbujcie!
-
Jesień w słoiku, czyli dynia w occie. Ewa Wachowicz i jej dynia marynowana
Jesień to bogactwo kolorów i smaków. Produkty sezonowe, takie jak dynia, papryka czy grzyby są doskonałym dodatkiem do wielu dań. Dlaczego więc nie zamknąć jesieni w słoiku i cieszyć się nią jeszcze na długo po zakończeniu sezonu? Dynia marynowana...
-
Cukinia na zimę. Teraz jest najsmaczniejsza, trzeba to wykorzystać!
Cukinia to wyjątkowe warzywo. Ma dość obojętny, neutralny smak. Z tego powodu można z niej przyrządzić dziesiątki zupełnie różnych dań. Faszerowana cukinia, leczo, ciasto z cukinii czy wreszcie cukinię na zimę, czyli cukinię marynowaną. Tę właśnie...
-
Jak zrobić domową kukurydzę konserwową? Sezon trwa!
Gdy przychodzi jesień i zima, a mamy ochotę na smaczne warzywa, ratujemy się przetworami, które przygotowaliśmy latem. Ogórki kiszone, przeciery z pomidorów, mrożone owoce... Dziś pokażemy wam, jak do domowych przetworów dołączyć pyszną domową...
-
Idealna nie tylko na przyjęcia w ogródku. Jak zrobić ekspresową marynowaną cebulę? Podpowiadamy
Marynowana cebula to bardzo prosty i smaczny dodatek do wielu potraw. Wzbogaci smak kanapek, burgerów i sałatek. Słoiczek marynowanej cebuli warto mieć w swojej lodówce. Jak ją przyrządzić? Bardzo łatwo.