mascarpone

Więcej o:

mascarpone

  • Ciasto z mascarpone - jakie przyrządzić?

    Ciasto z mascarpone - morze możliwości Serek mascarpone to jeden z najlepszych składników do ciast. Lekko słodki, tłusty i kremowy stanowi doskonałą bazę do kremów. Mamy dla Was dwa pomysły na ciasto z serkiem mascarpone – tartę owocową i pyszne ciasto bez pieczenia - tartę z dodatkiem masła

  • Sernik z mascarpone - nowe oblicze tradycji z dodatkiem banana [PRZEPIS]

    Sernika na zimno z mascarpone dla zabieganych  Nie zawsze jest czas na długie wypieki, warto też na wstępie podkreślić, że ciasto pieczone w piekarniku nie zawsze się udaje. Sernika na zimno z mascarpone to słodki pewniak. Sprawdź, jak w prosty sposób można wyczarować domowe smakołyki. 

  • Desery z mascarpone. Jak szybko przygotować smakołyki z użyciem serka?

    Krem z mascarpone: jak go wykorzystać? Mascarpone to delikatny serek, który pochodzi z północnych Włoch. Ze względu na swoją aksamitną, delikatną konsystencję doskonale nadaje się do deserów, ciast, tortów, ale także dań słonych. Znany jest przede wszystkim jako podstawowy składnik

  • Sernik na zimno? Przepis z mascarpone zawładnie waszymi podniebieniami

    Sernik na zimno Sernik na zimno przepis. Składniki: Sernik na zimno. Spód: 100 g herbatników lub kruchych ciasteczek, 1/3 kostki masła, Sernik na zimno. Masa serowa: 500 g mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki, 250 ml serka homogenizowanego, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki żelatyny, 3 łyżki

  • Ciasto bez pieczenia z mascarpone. Potrzebujesz tylko 10 minut

    Więcej sylwestrowych przepisów znajdziecie na stronie Gazeta.pl. Ciasto z mascarpone bez pieczenia opiera się na skondensowanym mleku, biszkoptach i oczywiście śmietankowym serze. Krótki czas przygotowania nie oznacza, że deser nie będzie zjawiskowy i pyszny. Wręcz przeciwnie: ma szanse stać

  • Zabrakło mascarpone do deseru? Zrobienie go w domu jest banalnie proste

    Jak zrobić mascarpone? Ten włoski serek to podstawa wielu kremów i deserów. Można też używać go do dań wytrawnych, na przykład jako składnik sosu do makaronu, zup czy włoskich pierożków ravioli. Jest dość tłusty i ma delikatny, lekko słodki smak. Włoskie pochodzenie, a także fakt, że to produkt