masło
-
Tak Ania Starmach robi ciasto na naleśniki. Dodaj łyżkę tego produktu, a wyjdą sprężyste i cieniutkie
Twoje naleśniki przypominają grube nieestetyczne placki? Zamiast więc popełniać nagminne błędy po raz kolejny, sięgnij po sprawdzony przepis Ani Starmach. Podstawa to dobre proporcje, a także dodatek kremowego produktu. Dzięki temu wyjdą lepsze ni...
-
Opakowanie po maśle - gdzie wyrzucić tego rodzaju odpadki? Czy trzeba je myć? To wcale nie jest takie oczywiste
W jaki sposób zutylizować puste opakowanie po maśle? Sprawdź, gdzie wyrzucić papierki i plastikowe opakowania po maśle. Przekonaj się, czy tego rodzaju śmieci nadają się do segregacji.
-
Idealne do kanapek i słodkich wypieków. Nawet babcia nie znała tego sposobu. Użyj sezonowego warzywa
Od wielu lat do przyrządzania kanapek, a także wypieków, używa się tłuszczu, który dodaje smaku. Zazwyczaj wykorzystuje się klasyczne masło, które niczym szczególnym się nie wyróżnia. Jednak tej jesieni warto zrobić coś, co podkręci smak naszym...
-
Smażone grzyby z cebulą to wymarzona jesienna kolacja. Podpowiemy, na czym je smażyć i co dodać, żeby były mniam
Grzyby smażone z cebulą to wymarzony obiad każdego miłośnika jesiennych smaków. Wystarczy dodać trochę kopytek, makaron, ziemniaki lub pajdę chleba i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Jak zatem zrobić smażone grzyby? Wybierz odpowiedni tłuszcz.
-
Jak zrobić krokiety? Zacznij od ciasta - nie będą to zwykłe naleśniki, dwa dodatki je podkręcą
Jak zrobić naleśniki na krokiety? Na pewno nie tak, jak te do dżemu lub sera. Naleśniki na krokiety mają być elastyczne, cienkie i podkreślać smak nadzienia, a do tego przydadzą się dwie rzeczy, jedną z nich jest masło, a druga przyda się w...
-
Prosty trik, by poczuć się sytym. Do filiżanki kawy dodaj łyżeczkę tego produktu. Skończysz z podjadaniem od razu
Nawet po solidnym obiedzie szybko odczuwasz głód lub nie możesz powstrzymać się od podjadania między posiłkami? Możesz sobie pomóc prostym trikiem. Wystarczy, że do kawy dodasz łyżeczkę masła. Będziesz w szoku, kiedy odczujesz pozytywne efekty w...
-
Na jakim tłuszczu smażyć jajecznicę, by wyszła obłędnie kremowa i najpyszniejsza na świecie? Ten produkt nie ma konkurencji
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań serwowane na śniadanie. Porządna dawka białka i tłuszczu od rana zapewnia energię i sytość na wiele godzin. Ciężko więc lepiej zacząć dzień. Niestety niektórzy przygotowują jajecznicę na zwykłym oleju....
-
Gospodyni od 40 lat zdradziła fantastyczny trik na świeże masło. Byłam w szoku, że tak się da
Ostatnio w jednym z dyskontów, pewna starsza pani zaczepiła naszą redakcyjną koleżankę i zdradziła jej trik, o którym wiele osób najpewniej nie ma pojęcia. Ten sposób na masło pozwoli naprawdę długo cieszyć się jego świeżością i korzystać do woli ...
-
Ten jeden składnik odmieni twoją pomidorową. Każda teściowa poprosi o przepis i o dokładkę
Sezon na pomidory to doskonały moment na przygotowanie przepysznej, aromatycznej zupy. Jak przyrządzić pomidorową o idealnym smaku? Podpowiadamy, co do niej dodać, aby miała wyjątkowy smak i znikała w okamgnieniu.
-
Weekendowy chlebek ziołowy to hit w moim domu. Robię go co tydzień, a najważniejsze jest masło
Jeśli zastanawiasz się, co pysznego upichcić na weekend, mam dla ciebie mój sprawdzony przepis. Chlebek ziołowy do rwania to nie tylko przepyszna przekąska, ale także nieodłączny element spotkań z przyjaciółmi lub przyjęć przy grillu. Jak go zrobi...
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Da się zrobić coś lepszego od szarlotki. Na samą myśl cieknie ślinka
-
Poznaj właściwości zamknięte w "szklanych ampułkach". Wzmocnisz odporność i nie tylkoMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Idealny karp na święta. Zrób jedną rzecz przed smażeniem, a będzie pyszniejszy
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- Piernikowa krajanka jest pyszna. Ciasta teściowej mogą się schować
- Zupa, która nigdy się nie znudzi. Babcia zawsze używała tego mięsa
- Przekąska tak pyszna, że zniknie w minutę. Jest idealna na imprezę
- Pamiętasz jeszcze, co jadło się w PRL-u? Jeśli tak, spróbuj mieć 9/9 w tym QUIZIE!
-
Dodałam do bobu te dwa składniki. Był tak pyszny, że zjadłam "pół wiadra" na raz
Lato to czas lodów, truskawek i bobu. Oczywiście nie ma żadnych problemów w przygotowaniu tych pysznych zielonych nasion, jednak ja postanowiłam sprawdzić smak ulubionej przekąski w towarzystwie dwóch dodatków. Już nigdy nie zjem bobu z samym masłem.
-
Jak przechowywać masło? Dzięki tej metodzie będzie miękkie i świeże. "Moja mama Zosia robi tak od lat"
Z masłem wszyscy mamy ten sam problem. Trzymane w lodówce zamienia się w kamień, poza nią - szybko może zjełczeć. Czy jest jakiś złoty środek? Okazuje się, że tak. Mama naszej koleżanki z redakcji przechowuje masło w taki sposób od lat i jest bard...
-
Jak zrobić masło w domu? To banalne i szybkie - potrzebny będzie słoik, kremówka i "para w rękach"
Cóż jest smaczniejszego od kromki świeżutkiego pieczywa posmarowanego domowym masełkiem? Jeśli na samą myśl cieknie ci ślinka, mamy dla ciebie najprostszy przepis na kremowe, ekologiczne domowe masło. Nawet nie potrzebujesz maselnicy - wystarczy...
-
Weź słoik i zapomnij o twardym maśle. Wystarczy kilka minut i sprytny trik
Nie ma nic gorszego podczas przygotowywania śniadania niż zimne i twarde masło. Jest jednak sposób, aby w kilka minut było gotowe do rozsmarowania na kanapce. Wystarczy zastosować trik ze słoikiem.
-
Ekspertka odpowiedziała na pytanie: czy masło musi stać w lodówce? Takiego zdania mało kto się spodziewał
Ciepłe dni stają się już normalnością, a zostawianie produktów na kuchennym blacie czasem jest automatycznym odruchem. Czy postąpienie w ten sposób z masłem to dobry pomysł? Jak długo może stać, aby nic się z nim nie stało? Ekspertka bez wahania...
-
Katarzyna Bosacka ujawnia kolejny zabieg producentów. Kostka masła coraz mniejsza. Lidl odpowiada
Producenci żywności kombinują coraz bardziej, a zjawisko downsizingu zdaje się nasilać z dnia na dzień. Cierpią na tym oczywiście klienci, którzy za mniejszą porcję bazowych składników płacą starą, wysoką cenę, natomiast zakupiona porcja jest dużo...
-
Czy można jeść przeterminowane masło? Różnica pomiędzy "należy spożyć do" a "najlepiej spożyć przed"
Odkąd ceny żywności znacznie wzrosły, coraz częściej zastanawiamy się, czy można spożyć przeterminowany produkt. Wśród internautów pada pytanie, czy można jeść masło po terminie. Okazuje się, że wielu z nas nie wie, czym różnią się zapisy...
-
Trzy proste triki na masło z lodówki. Tak przygotujesz kanapki w ekspresowym tempie
Podajemy trzy bardzo proste triki na masło wyjęte prosto z lodówki. Jeśli nie chcesz czekać aż zmięknie, warto skorzystać z naszych sposobów. Dzięki nim przygotowanie kanapek będzie jeszcze prostsze i szybsze.
-
Jak wykorzystać papierek po maśle? Istnieje prosty sposób, dzięki któremu nie zmarnujecie jedzenia
Jeśli został wam papierek po maśle i jego resztki ciągle na nim się znajdują, zamiast go wyrzucać, warto skorzystać z pewnego prostego triku. Dzięki niemu unikniemy marnowania jedzenia zgodnie z ideą zero waste.
-
Masło coraz droższe, ale mamy na to sposób - zrób je w domu. Potrzebujesz dwóch składników i "pary w rękach"
Ceny produktów spożywczych nie spadają i dotyczy to także masła. Jednak jeśli chcesz wyjść naprzeciw inflacji, zrób masło samodzielnie. To banalnie proste i jeśli odważysz się wypróbować nasz przepis, już nigdy nie kupisz masła w sklepie.
-
Cztery składniki i idealne, babcine ciasto na pierogi jest gotowe! Kluczowa jest jednak temperatura
Pierogi to tradycyjny, domowy specjał, który często gości w najróżniejszych wersjach. Jednak niezależnie od preferowanego farszu, kluczem do sukcesu jest perfekcyjna baza. Babcine ciasto z czterech składników jest bezkonkurencyjne. Ważne są jednak...
-
Tak sklepy radzą sobie z plagą kradzieży. Masło na stanie, ale tylko pod kontrolą sprzedawcy
Podwyżki cen żywności konsumenci odczuli już w ubiegłym roku. Drożyna dotyka większość gospodarstw domowych, a sklepy borykają się z falą kradzieży podstawowych produktów spożywczych. Niektóre dyskonty zamontowały więc zabezpieczenia antykradzieżo...
-
Masło jest zbyt twarde? Zastosuj prosty trik ze szklanką, a w zaledwie moment będzie kremowe i miękkie
Jeśli miękkie i kremowe masło jest ekspresowo potrzebne w kuchni, warto poznać trik, który pozwoli szybko zmienić twardą konsystencję. Wystarczy sięgnąć po najzwyklejszą szklankę, a nabiał ekspresowo zmięknie. Dzięki temu poranne śniadanie, czy...
-
Jak zagęścić sos bez mąki? Czy da się to zrobić? Znamy sprawdzone sposoby [TOP 5]
Kiedy przygotowujemy domowy gulasz, zastanawiamy się czasami jak zagęścić sos bez mąki. Okazuje się, że jest to dosyć proste. Można to zrobić przy użyciu podstawowych produktów, które zazwyczaj posiadamy w domu. Przygotowaliśmy kilka propozycji.
-
Jak zrobić masło? Najlepiej tak, jak nasze prababki. To nie czary - potrzebujesz jednego składnika i "pary w rękach"
Trudno wyobrazić sobie bardziej potrzebny produkt w kuchni niż masło. Niestety, ceny artykułów spożywczych poszły mocno do góry i za kostkę masła możemy zapłacić nawet 10 zł. Nie trzeba jednak wydawać fortuny na kanapkowe smarowidło - masło bez...
-
Prosty sposób na masło z lodówki - nie każdy zna ten trik. Wystarczy położyć je we właściwym miejscu
Co zrobić, aby masło po wyjęciu z lodówki nie było twarde? Mogliście nie wiedzieć o tej prostej metodzie. Najlepiej położyć je na odpowiedniej półce. Dzięki temu nie będzie skostniałe po wyłożeniu go na maselniczkę.
-
Deska masła to najnowszy hit wśród przystawek. Beata Tadla pokazała przepis na zdrowszą wersję
Ostatnim hitem w mediach społecznościowych jest przepis na oryginalną przekąskę bazującą na nabiale. Deska masła to must have na domową imprezę lub rodzinne spotkanie. Beata Tadla pokazała przepis na zdrowszą wersję z dodatkiem warzyw i świeżych...
-
Przetestowałam trik z TikToka na szybkie zmiękczenie masła. Jedna rzecz mnie zirytowała
Media społecznościowe zasypane są filmikami, w których ich autorzy pokazują triki i patenty "zmieniające życie". Nie brakuje oczywiście tych kulinarnych. Niektóre faktycznie ułatwiają codzienność, inne są mocno naciągane. Postanowiłam przetestować...
-
Jak zrobić masło czosnkowe? Podajemy najlepszy przepis. Będzie idealne do grzanek, tostów i sałatek
Jak zrobić masło czosnkowe? Jego przygotowanie jest naprawdę proste i bardzo szybkie. Będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Doskonale sprawdzi się z grzankami i tostami. Doda charakteru waszym daniom.
-
Właśnie wyjąłeś masło z lodówki i chcesz, żeby szybko zmiękło? Zdradzamy trzy triki, które w tym pomogą
Po wyjęciu masła z lodówki zazwyczaj trzeba odczekać pewien czas, aby ono zmiękło. Istnieje kilka prostych metod na przyspieszenie tego procesu. O co chodzi? Przydadzą się garnek z wodą lub mikrofalówka.
-
Jak zrobić masło klarowane? Tu nie ma żadnych czarów - wystarczy jeden składnik i metoda "na dwa razy"
Masło klarowane jest produktem niezbędnym w każdej kuchni. Nadaje wyjątkowy smak zarówno potrawom przygotowywanym na słodko, jak i również wytrawnym daniom, a smażenie na maśle klarowanym jest zdrowsze i dużo efektywniejsze niż na innych tłuszczac...
-
Zapomnij o suchej jajecznicy! Ten składnik sprawi, że będzie idealnie puszysta i kremowa
Przepis na jajecznicę zna niemal każdy. Nie każdy jednak potrafi przygotować jajecznicę idealną. Jeśli chcesz, by efekt był puszysty i kremowy dodaj ten sekretny składnik. Efekt? Królewskie śniadanie w nowym wydaniu.
-
Domowe masło w kilka minut? To możliwe! Sprawdziłam trik ze słoikiem
Masło to jeden z tych produktów, bez których nie wyobrażam sobie gotowania. Dodaje niepowtarzalnej kremowości w risotto, doskonale pasuje do jesiennych grzybów i jajecznicy, jest bazą ciast, aksamitnych naleśników i pieczonych ziemniaków. I choć...
-
Jak zrobić masło w domu? Wystarczą ci tylko dwie rzeczy: słoik i śmietana
Rosnąca inflacja sprawia, że poszczególne produkty są coraz droższe. Podwyżki cen nie omijają również masła. Polacy zaczęli więc rezygnować z jego zakupu na rzecz miksów i margaryn. Jest jednak sposób na to, żeby masła nie eliminować ze swojej...
-
Czym zagęścić zupę? Babcine receptury nie mają sobie równych. Bulion będzie sycący i aromatyczny
Domowe zupy nie mają sobie równych - są sycące, pełne smaku i aromatu. Niektóre przepisy wymagają jednak dodatkowego składnika, po który sięgały często nasze babcie. Czym zatem zagęścić zupę? Te dodatki sprawią, że bulion stanie się treściwy i...
-
Sposób na ekspresowe gotowanie ziemniaków. Dodaj do wody łyżeczkę tego produktu
Ziemniaki to jedno z najczęściej wykorzystywanych warzyw w domowej kuchni. Niestety często zmuszeni jesteśmy czekać, aż lubiany dodatek do obiadu będzie gotowy. Aby usprawnić i przyśpieszyć gotowanie ziemniaków, wystarczy dodać jeden składnik.
-
Jak zrobić masło? Nie uwierzysz jakie to proste. Zaoszczędzisz mnóstwo pieniędzy!
Jak zrobić masło? To pytanie coraz częściej pada w różnych okolicznościach. Wszystko ze względu na to, że ceny tego podstawowego produktu poszybowały w górę. Zatem, aby zaoszczędzić, warto zrobić je samodzielnie. Wystarczy jeden składnik i trochę...
-
Grzybiarze je uwielbiają. Nowa odsłona klasycznego masła idealna do klusek
Grzyby są niewątpliwie najpopularniejsze w nadchodzącym sezonie. Robi się z nich naprawdę wiele, zaczynając od zup, a kończąc na dodatkach do sałatek. Jednak miłośnicy grzybów mają nowy ulubiony dodatek i jest to masło z grzybami.
-
Jak zagęścić sos? Poznaj sprawdzonych kilka metod bez użycia mąki
Kiedy przygotowujemy mięso na obiad, często decydujemy się na to, aby zalać je wodą i udusić, by ostatecznie otrzymać smaczny sos. Zdarza się jednak, że jest on zbyt rzadki. Jak zagęścić sos? Czy można to zrobić tylko za pomocą mąki? Niekoniecznie.
-
Jak zrobić masło czosnkowe? Przepis na dodatek do domowych zapiekanek i tostów
Jeśli jesteśmy miłośnikami kanapek, tostów czy zapiekanek warto dowiedzieć się jak zrobić masło czosnkowe. Dzięki niemu nasze przekąski będą nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowe. To świetny sposób na wzmocnienie odporności. Mamy prosty przepi...