masło
-
Wideo z mamą, która sama robi masło, stało się viralem. Podpowiadamy więc, jak zrobić własne masło
Ostatnio pewna gospodyni z Manchesteru zamieściła filmik na swoim TikToku, na którym w prosty i tani sposób własnoręcznie zrobiła masło przy użyciu 'whipping cream'. Filmik błyskawicznie stał się viralem, obejrzano go już ponad 87000 razy. Jeśli...
-
Jak zrobić masło? Zdziwisz się, jakie to proste. To tylko dwa składniki
Domowe masło. Nie ma nic pyszniejszego, niż pajda świeżego chleba posmarowana masełkiem własnej roboty. Jak zrobić masło w swojej kuchni? Dwa składniki i chwila miksowania, a smak nieporównywalny z niczym innym.
-
Jak zrobić naleśniki z efektem wow? Trik z masłem zupełnie odmieni smak
Naleśniki świetnie smakują o każdej porze dnia i nocy. Dziś jednak mamy dla ciebie przepis na naleśniki, które cię w sobie rozkochają. Jak zrobić naleśniki, które będą cieniutkie i delikatne? Tak je robią Francuzi - dodają masło. Spróbuj i przenie...
-
Ekspresowy sposób na zmiękczenie masła. Zapomnij o długim czekaniu
Jak szybko zmiękczyć masło? Jest na to bardzo prosty sposób! Użytkownicy TikToka pokochali tę metodę. Sprawdźcie, co trzeba zrobić.
-
Zmienniki masła. Lista produktów, które pomogą, gdy tego produktu zabraknie w naszej kuchni
Masło to klasyczny dodatek do świeżego pieczywa. To także składnik wielu dań i wypieków, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie gotowania. Warto jednak znać zamienniki tego smarowidła, by móc je zastąpić lub nieco ograniczyć.
-
Ciasto na pierogi: dodaj łyżkę masła, a wyjdą idealne. Ten sekret znały nasze babcie!
Tak przygotowane ciasto na pierogi nigdy nie przyklei się do stolnicy i łatwo się rozwałkuje. Ponadto jest elastyczne oraz miękkie. Natomiast kiedy zostanie ugotowane, niezależnie od tego, jakiego nadzienia użyjemy, zagwarantuje pierogi idealne. C...
-
Zacznij dodawać do swojego brownie palone masło. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania
Jak zrobic najlepsze brownie na świecie? Najlepiej dodać do niego palone masło! Podpowiadamy, jak je zrobić i jak przygotować doskonałe ciasto czekoladowe z jego dodatkiem.
-
Przepis na naleśniki. Żeby były miękkie i elastyczne, przyda się kawałek masła
Któż z nas nie kocha naleśników? Te pyszne, cienkie placuszki świetnie nadają się na śniadanie, wytrawny lub słodki obiad, lub kolację w rodzinnym gronie. Przepis na naleśniki jest bardzo prosty, a my dziś zdradzimy sekret, który sprawi, że...
-
Instagramerka pokazała szybki sposób na zmiękczenie masła. "Najlepsza metoda, żeby go nie stopić"
Jak łatwo zmiękczyć masło? Instagramerka pokazała sposób, dzięki któremu osiągnie idealną temperaturę do dodania do ciasta oraz do smarowania pieczywa. Sprawdźcie prostą metodę na zmiękczenie masła.
-
Kruche ciasteczka korzenne. Przepis na aromatyczne słodkości
Ciastka korzenne są smacznym dodatkiem do filiżanki zimowej herbaty, jednak można je wykorzystać również jako naturalne ozdoby na choinkę. Szukasz szybkiego i prostego przepisu na tradycyjne herbatniki korzenne? Sprawdź poniższe propozycje. Ciastk...
-
Ogórki kiszone - przepis Magdy Gessler. Lubiana restauratorka dodaje składnik, o którym rzadko się już pamięta
-
Domowy izotonik najlepszy na upały. Zrobisz go szybko i tanio, a nawodni lepiej niż woda
-
Kiedy należy solić rosół? Zły moment skutecznie pozbawi go smaku. "Ma puszczać oczka aż do sumy"
-
Ile soli do ogórków małosolnych? Są konkretne proporcje, których warto się trzymać
-
Genialna fasolka po bretońsku. Przepis wygrzebany z szuflady babci
- Wędliny w lodówce - jak je odpowiednio przechowywać? Te wskazówki pozwolą przedłużyć ich świeżość
- Czy można jeść pomidory z kiełkami w środku? Ekspertka rozwiewa wszelkie wątpliwości
- Brownie z fasoli - ciasto bez mąki, które zawsze wyjdzie idealne. Zdrowsza wersja tradycyjnego deseru
- Zupa truskawkowa z makaronem to słodki smak wakacji. Zobacz, jak ją szybko i łatwo przygotować
- Dżem wiśniowy, czyli smak lata w słoiku. Zobacz, jak zrobić smaczny przetwór
-
Twarde masło to zmora? Jest kilka sposobów, by je zmiękczyć. Który najlepszy?
Zimne masło to jedna z tych rzeczy, które sprawiają, że poranki są jeszcze trudniejsze. Jak sprawić, żeby szybko stało się miękkie? Mamy dla was kilka sposobów.
-
Zupa kalafiorowa przepis na lekki obiad. Ten trik zajmuje chwilę, a pogłębia jej smak
Przepis na lekki, jesienny obiad to ciepła i smaczna zupa. Dobrym wyborem będzie zupa kalafiorowa, uwielbiana przez dorosłych i dzieci. Jeśli uważasz, że smak kalafiora jest nieco "mdły" to jesteś w błędzie. Pogłębisz go za pomocą jednego triku,...
-
Masło w lodówce zbyt twarde, a poza nią za szybko jełczeje? Jest na to starodawny patent
Przechowywanie masła wielu osobom może sprawiać pewien problem. W lodówce postoi dłużej, ale będzie twarde. Poza lodówką da się łatwo rozsmarować, ale szybciej się zepsuje. Da się znaleźć kompromis? Okazuje się, że tak.
-
Masło - nieodłączny kompan w kuchni, dla wielu niezastąpione. "Tego smaku nie da się podrobić", "Ma otwarte ramiona"
To jeden z największych comfort foodów na świecie pod każdą szerokością geograficzną: pieczywo - nieważne, czy płaskie, czy wypieczone wysoko, na zakwasie, drożdżach, czy niczym - i tłuszcz, najchętniej i najlepiej masło. Biało-żółciutkie, miękkie...
-
Ostrzeżenie GIS: W partii masła wykryto bakterie Salmonella
Eksperci z Głównego Inspektoratu Sanitarnego poinformowali o wykryciu pałeczek Salmonelli w partii masła. Produkt wycofano ze sprzedaży.
-
Jak zrobić masło klarowane? Prosty przepis na masło klarowane
Masło klarowane idealnie nadaje się do smażenia wielu dań. Przygotowane na nim potrawy mają doskonały smak i zapach. Jak samodzielnie zrobić masło klarowane?
-
Masło czosnkowe: jak zrobić i do czego je dodawać? Przepis na masło czosnkowe
Masło czosnkowe jest niezwykle aromatycznym dodatkiem do wielu dań. Jak je zrobić? Prezentujemy sprawdzony, łatwy i szybki przepis na pyszne masło czosnkowe.
-
Masło za 6 złotych poszło w niepamięć? Ceny spadły. Czy się utrzymają? Sprawdzamy
Ceny masła od początku roku znacząco spadły. Będzie jeszcze taniej, czy może trzeba się jeszcze obawiać powrotu do dawnych wysokich cen?
-
Czy można mrozić masło? Co z bezpieczeństwem? Sprawdzamy
Czy można mrozić masło? Jeśli tak, to jak to robić, aby nie straciło swoich walorów? Jeśli jesteś po zakupach, na których udało ci się upolować sporą ilość masła w dobrej cenie, sprawdź, jak je przechowywać. Mamy kilka porad dotyczących tego...
-
Czy można mrozić masło? Fakty i mity o mrożeniu żywności
Czy można mrozić masło i inne produkty mleczne? Pytanie to zadaje sobie wiele osób, które lubią mieć zapasy w swojej spiżarni. Poniżej postaramy się rozwiać wątpliwości co do mrożenia żywności, w tym również masła.
-
Jak klarować masło? To prostsze niż myślisz [PRZEPIS]
Jaka jest różnica między zwykłym masłem a masłem klarowanym? W końcu masło to masło. A jednak jest coś, co sprawia, że to klarowane ma szerszy wachlarz zastosowań. Spieszymy z odpowiedzią i poradą, jak je zrobić w domu.
-
Jak zrobić domowe masło? To prostsze niż myślisz!
Wielu z nas pamięta z dzieciństwa smak domowego masła, nieco odmienny od tego, jaki mają masła dostępne obecnie w sklepach. Czemu by zatem nie zrobić go samodzielnie? Wbrew pozorom to całkiem proste.
-
Masło jest zbyt twarde? Oto kilka metod na jego ekspresowe zmiękczenie
Czy da się w szybki sposób zmiękczyć masło? Oczywiście! Jak? Podrzucamy wam kilka sposobów. Każdy z nich jest naprawdę prosty i wymaga użycia jednego albo dwóch narzędzi. Sprawdźcie sami, że twarde masło to nie koniec świata.