mizeria
-
Za tę wersję dostałam po głowie. Dla mnie jest lepsza od klasyka, a to dzięki jednemu składnikowi
W wielu domach mizeria jest świętością, a jej skład i przepis jest niezmienny od wielu lat. W mojej rodzinie również robi się ją cały czas tak samo, a ja postanowiłam to zmienić. Dodałam do niej ten czerwony składnik, dzięki któremu nabrała koloru...
-
Nie śmietana i nie jogurt. Mizeria z innym dodatkiem jest najpyszniejsza. Mało kto zna ten przepis
Trudno wyobrazić sobie lepszą surówkę do letniego obiadu, niż mizeria. Prawda jest taka, że nie istnieje jeden przepis na mizerię. Jedno robią ją ze śmietaną, inni z majonezem albo jogurtem. te opcje są oczywiście bardzo smaczne, jednak moim...
-
Robię ją od 4 lat i za każdym razem robi wrażenie. Wystarczy zamknąć je w słoikach i zalać zalewą
Mizeria to sałatka, którą dodaje się do prawie każdego obiadu. A jakby umieścić ją w słoiku i mieć ją przez cały rok na wyciągnięcie ręki? Jeśli taka wizja cię przekonuje, to musisz poznać ten przepis. Jest prosty i za każdym razem robi niesamowit...
-
Co zrobić z przerośniętych ogórków? Nie kiś i nie marynuj - zrób na zimę coś lepszego
Zdarzyło ci się przegapić dobry moment i twoje ogórki przerosły? Przerośnięte ogórki nie nadają się do kiszenia, do marynowania też nie są najlepszym wyborem. Nie musisz jednak jeść ich na siłę. Możesz zrobić z nich pyszny dodatek do obiadu na zimę.
-
Dla mnie to sposób na zniszczenie mizerii, a inni się nią zachwycają. Wystarczy dodać jeden składnik
Mizeria to bardzo popularna surówka, którą można dodać do bardzo wielu potraw. W mojej rodzinie jej smak od lat nie jest zmieniany. Jednak istnieje przepis, który moi bliscy nie znają, a dla innych jest codziennością. Do ogórków dodają ten jeden...
-
Polacy źle robią mizerię, a potem dziwią się, że jest wodnista. Chodzi o kolejność
Mizeria to niby taki prosty obiadowy dodatek, a jednak łatwo popełnić błąd, który może zaważyć na smaku. Wystarczy, że dodamy składniki w złej kolejności i zamiast mizerii będziemy mieli kompletną klapę.
-
Ogórki na zimę robi się tak od stu lat. Liczy się ciekawa metoda babci
Mizeria na zimę to bardzo łatwy przepis i zdziwisz się, jak szybko możesz ją przygotować. Od wielu lat tak się ją przygotowywało i moja babcia zna ten przepis od swojej babci. Wiedziała ile soli potrzeba, by mizeria na zimę smakowała wyśmienicie.
-
Mizeria jeszcze nigdy nie była tak pyszna. Żadnej śmietany - inny składnik nadaje smaku
Trudno wyobrazić sobie lepszą letnią surówkę niż mizeria. W naszej świadomości to po prostu ogórki pocięte w plastry ze śmietaną. Można i tak, ale znamy inny i dużo lepszy przepis na mizerię. Moja koleżanka robi taką, naprawdę klasyczna może się...
-
Te kotlety mogą smakować jeszcze lepiej niż w tradycyjnym wydaniu. Wszystko zawdzięczam marynacie
Schab często przyprawiamy jedynie solą i pieprzem przed panierowaniem. Tym razem możesz spróbować czegoś nowego i wcześniej go zamarynować. Kotlety wyjdą soczyste i smaczne jak nigdy wcześniej.
-
Jak zrobić mizerię na zimę do słoików? Będzie pyszna i chrupiąca, ale zrezygnuj z tej czynności
Jak zrobić mizerię na zimę do słoików, żeby była chrupiąca i pyszna, niemal tak samo jak latem? Niektórym wydaje się to niemożliwe, ale mówię wam - sposób mojej babci jest niezawodny. Przetwory robione z wykorzystaniem soli nie są trudne w...
- Jesienią zawsze ją robię. Mogłabym jeść co weekend
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- To już ten czas! Zarezerwuj swój zimowy urlop w miejscu jak z bajkiMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Kiedy solić makaron? "Znajomy Włoch zaniemówił, gdy usłyszał, co robię"
- Ten przepis na ciasto marchewkowe mam od pani z cukierni. Mięciutkie i słodkie jak mała wiewióreczka
- Przebija rosół i pomidorową. Jedną porcją najesz się na wiele godzin
- Tak prostego obiadu nie widziałeś. Siostra Anastazja zrobiła go z papryk
- Spojrzałam w górę i wyjęłam telefon. Ten dziwny grzyb rośnie na drzewie, ale na talerz go nie kładź
- Quiz o pigwie niby prosty, ale możesz się zdziwić! 8/13 to minimum
- Quiz o pigwie niby prosty, ale możesz się zdziwić! 8/13 to minimum
-
Już nie robię klasycznej mizerii. Nie dodaję śmietany, ale dokładam zielone coś. Smakuje lepiej
Mizeria to dla wielu Polaków ulubiona surówka do obiadu, zwłaszcza latem, kiedy ogórki są najsmaczniejsze. Przepis na mizerię może się różnić i każdy robi ją nieco inaczej. Jedni dodają śmietanę, inni majonez, jeszcze inni dodają szczypiorek zamia...
-
Jeden składnik odmieni na zawsze twoją mizerię. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, to masz czego żałować
Sezon grillowy nadal trwa w najlepsze. Pogoda sprzyja weekendowemu pichceniu na świeżym powietrzu. Przy najbliższej okazji zaskocz rodzinę sałatką z sekretnym składnikiem z dodatkiem gorczycy, który najczęściej dodawany jest do mięs prosto z rusztu.
-
Masz dość tradycyjnej mizerii? Nic dziwnego. W końcu ile można jeść to samo. Spróbuj tej, jest obłędna
Mizeria to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Doskonale komponuje się z kotletami czy sosami z mięsem. Jest obłędnie chrupiąca, świeża i po prostu pyszna. Ale to nie znaczy, że nie może się znudzić. Postanowiłam trochę poeksperymentow...
-
Mizeria po koreańsku zostawia polską klasykę daleko w tyle. W składzie na próżno szukać śmietany
Klasyczna mizeria ze śmietaną i toną koperku odchodzi do lamusa. W mojej kuchni króluje teraz orientalna wersja prosto z kuchni koreańskiej. Taka wariacja idealnie pasuje do tradycyjnych, polskich obiadów, a także rarytasów prosto z grilla.
-
Nazwał ten przepis "pogromcą mizerii". Spróbujesz i będziesz dodawać do każdego obiadu
Mizeria to klasyk wśród polskich dodatków obiadowych. Polacy mają do niej duży sentyment. W zależności od rodzinnych tradycji robi się ją na słodko lub na słono. Mało kto jednak pomyśli, by przyrządzić ogórki w zupełnie inny sposób. Tiktoker o...
-
Dodaj do mizerii to warzywo z rosołu. Każdy, kto spróbuje tej wersji, nigdy więcej zrobi inaczej
Mizeria to najpopularniejszy dodatek do kotleta czy mięsnego sosu. Nic dziwnego, bo jej przygotowanie jest banalnie proste, a ona naprawdę pyszna. I choć jest wiele metod robienia mizerii, to nie spotkałam się jeszcze z tym, by ktoś robił ją tak j...
-
Do ogórków dodaję te dwa składniki. To przepis, który przywiozłam od szwedzkiej przyjaciółki
Surówką, która bez dwóch zdań króluje na wiosennym, stole jest oczywiście tradycyjna mizeria. Klasyka doczekała się wielu ciekawych wersji, jednak ta nie ma konkurencji, bo smakuje wręcz wyśmienicie. Mowa tu o szwedzkiej mizerii, którą poznałam...
-
Ani po turecku, ani po szwedzku. Na grilla przygotowuję wersję francuską. Całkowicie przyćmiewa inne
Nie mizeria po turecku ani mizeria po szwedzku. Podczas tegorocznej majówki lub do niedzielnego obiadku koniecznie wypróbuj wersję francuską. Nietypowy składniki sprawi, że klasyczne ogórki ze śmietaną pójdą w niepamięć.
-
Przepis na mizerię, który was zszokuje. Nie dodaję ogórka i jest smaczniejsza. "Nie mów babci"
Jak zrobić mizerię, by nie była tylko zwyczajnym dodatkiem do schabowego? Dziś mamy dla was przepis na mizerię, który w pierwszym zderzeniu wydaje się czymś dziwacznym, ale po spróbowaniu każdy zajada aż miło. Nie używam ogórków, tylko innego...
-
Koleżanka dała mi przepis na mizerię bez śmietany. Najpierw myślałam, że oszalała, teraz sama tak robię
Jak zrobić mizerię, żeby nie była znów banalnym dodatkiem do schabowego? Przepis na mizerię zna chyba każdy i większość z nas robi ją podobnie. Moja koleżanka jednak ostatnio podzieliła się ze mną swoim przepisem na mizerię. Nie daje śmietany, za ...
-
Kochasz ogórki? Nic dziwnego! Ale tych rzeczy pewnie o nich nie wiedziałeś
Ogórki to niemalże warzywo narodowe Polaków, a przynajmniej zaraz obok cebuli. Kochamy je kiszone, małosolne, konserwowe czy jedzone na surowo. Jeśli też należysz do grona miłośników ogórkach, to witaj w klubie. Ale jest zapewne kilka rzeczy,...
-
Mizeria to może być coś więcej niż ogórki i śmietana? Tak, ten zaskakujący składnik zwali cię z nóg
Mizeria to smak lata i dzieciństwa. Lekka, orzeźwiająca surówka pasuje do większości dań obiadowych i idealnie komponuje się z grillowanymi potrawami. Wielu z nas przyrządza ją w tradycyjny sposób, ale największy nawet klasyk z czasem może się...
-
Bez śmietany i smakiem przebija klasyka. Zrób mizerię w nowy sposób wykorzystując te dwa składniki
Co zazwyczaj podajemy do mięska i ziemniaczków? Jest to oczywiście domowej roboty sałatka. Robi się ją z wielu warzyw, jednak najpopularniejsza jest mizeria. Ten przepis pokazuje, że można ją zrobić inaczej. To zasługa dwóch składników, które twor...
-
Do mizerii zawsze dodaję ten nietypowy produkt. Z nim kultowa surówka smakuje o niebo lepiej
Klasyczna mizeria to najlepszy dodatek do mielonych, schabowych czy jajka sadzonego. Jedną z najlepszych, polskich surówek warto jednak nieco wzbogacić - tukolejne zielone warzywo zrobi prawdziwe zamieszanie, ale ze smacznym efektem. Taka wariacja...
-
Nie każdy to robi, przez co mizeria wychodzi mdła. Moja babcia na szczęście doprawia ją tymi dodatkami
Mizeria wywołuje wiele kontrowersji wśród jej fanów. Jedni preferują ją na słono, inni zaś do surówki dodają także cukier. Choć w obu wersjach smakuje wyśmienicie, to warto doprawić ją jeszcze mocniej i cieszyć się wyrazistym smakiem ogórków w...
-
Mizeria w tej wersji zostawia konkurencję daleko w tyle. Mało kto robi ją w ten sposób
Mizeria to klasyk nad klasykami. Niektórym trudno wyobrazić sobie kotlety mielone lub schabowe podane bez tej sałatki. I choć można się spierać, czy mizerię powinno się jeść na słodko, czy na słono, to jednak zwykle robimy ją dość podobnie. Dlateg...
-
Mizeria na zimę? Nawet zimą możesz poczuć zapach lata na talerzu!
Mizeria na zimę to doskonały sposób na przygotowanie soczystych ogórków z dodatkiem aromatycznych ziół z sezonu letniego, aby móc cieszyć się nimi także w zimowe dni. Odkrywamy prosty sposób, który pozwoli nam cieszyć się wyjątkowym smakiem i...
-
Opublikowali zdjęcie mizerii. "Wszyscy mówimy NIE". W komentarzach zawarzało. "Nie znacie się!"
Wszelkiego rodzaju rankingi kulinarne zawsze budzą dużo emocji. Osoby z kraju, którego kuchnia została źle oceniona, zwykle ruszają wtedy z odsieczą swoim narodowym potrawom. Podobnie reagują, gdy tradycyjny przepis zostanie w nietypowy sposób...
-
Włóż je do słoików, a zimą każdy ci podziękuje. Świeżość letnich warzyw poczujesz nawet w grudniowe przymrozki
Lato charakteryzuje się soczystymi i świeżymi owocami i warzywami. Jemy je prawie codziennie, by się ochłodzić i nawodnić. Na naszych talerzach nie brakuje również sałatek. Aby móc dalej cieszyć się ich smakiem, warto zamknąć je na dłużej. Dzielim...
-
Mizeria z nietypowym składnikiem to czysta perfekcja. Wystarczy dodać do ogórków iście polski smak
Klasyczną mizerię zna niemal każdy - to obłędny dodatek do wakacyjnego obiadu w wersji mięsnej, jak i tej wegetariańskiej. Co jednak gdyby do obłędnej surówki dodać jeden, nietypowy i nieco kontrowersyjny składnik? Zapewniamy, że będzie smacznie,...
-
Klasyczna mizeria odchodzi do lamusa! Ta a'la tzatziki ma sekretny składnik. Ten smak i aromat!
Trudno o bardziej klasyczny dodatek do obiadu niż mizeria. Króluje ona na polskich stołach szczególnie latem, kiedy to panuje sezon na ogórki gruntowe. Tradycyjna mizeria składa się przede wszystkim ze śmietany i, oczywiście, ogórków oraz przypraw...
-
Co dodaje do mizerii Karol Okrasa? Już niewielka ilość tego składnika sprawi, że wyjdzie wyśmienita
Mizeria to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Karol Okrasa przyrządza ją w specjalny sposób i dodaje do niej składnik, który idealnie podkreśla jej smak. Taka sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu.
-
Młode kucharki tak teraz robią mizerię. Dodają składnik, który rośnie w co drugim ogrodzie
Trudno o lepszy dodatek do letnich obiadów, niż mizeria. Przepisów na mizerię jest kilka, ale dziś podpowiemy wam, na jaki dodatek stawiają młode kucharki i moja znajoma. To zioło rośnie w prawie każdym ogrodzie i świetnie orzeźwia.
-
Jaki jest przepis na mizerię? Tak przygotujesz najprostszy na świecie dodatek do obiadu
Przepis na mizerię to najszybszy sposób na przygotowanie delikatnego dodatku do obiadu. Wystarczą dwa lub trzy składniki i gotowe. Nasza receptura podbija kubki smakowe i podkreśli smak każdej potrawy.
-
Mało kto zna taką odsłonę mizerii. Usuń z przepisu ogórki i zastąp je tym warzywem
Klasyczna mizeria to ogórek, śmietana i cebula. Dodaj się do niej również sól, a jeszcze inni urozmaicają ją świeżym koperkiem. Jest ona świetnym dodatkiem do letnich obiadów i mało kto jej nie lubi. Jednak okazuje się, że tradycyjny przepis może...
-
Mizeria bez śmietany i jogurtu? W tej wersji jest równie pyszna. Obok takiej nowości nie przejdziesz obojętnie
Mizeria bez śmietany lub innego nabiału to doskonała alternatywa dla tradycyjnej surówki. Choć ta, którą znamy z dzieciństwa jest wyśmienita, to ten wariant pozwoli wprowadzić urozmaicenie w codziennej diecie. Tak przygotowany dodatek do obiadu...
-
Mizeria - kultowa letnia sałatka, której nie może zabraknąć przy rodzinnym obiedzie
Mizeria to jedna z bardziej popularnych sałatek, jakie serwuje się na polskim stole. Zazwyczaj jest serwowana z ziemniakami i kotletem. Skład sałatki opiera się na dwóch głównych produktach: ogórkach i śmietanie. Sprawdź przepisy na mizerię w...
-
Ta sałatka przebija klasyczną mizerię. Dodaj ten składnik, aby każdy oszalał na jej punkcie
Wiosna i lato to czas, który może kojarzyć się z lekkimi daniami, które przygotowuje się w kilka minut. Gdy słońce dosłownie nas praży nie mamy ochoty na wymagające potrawy, które sprawią, że będziemy czuć się ociężali. Aby zjeść lekko lecz pożywn...
-
Mizeria jak za dawnych lat. Babcia stosowała trik z cebulką - w żadnej restauracji nie zrobią tak pysznej
Nie od dziś wiadomo, że stare i sprawdzone przepisy są najlepsze i nie zawodzą. Tak jest w przypadku przepisu na mizerię, który pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Jak zrobić mizerię, żeby smakowała najlepiej na świecie? Babciny sposób na cebul...
-
Trudno uwierzyć co do mizerii dodaje Strzelczyk. Babcie z pewnością takiej nie robią
Mizeria to kultowy przysmak, który znany jest w każdym domu. Przepis na niego jest wszędzie prawie taki sam, może się jedynie różnić detalami. Tomasz Strzelczyk wykonał tę sałatkę łamiąc wszystkie zasady. To, co do niej dodał może przyprawiać o...