mizeria
-
Kiedy solić mizerię? Przez jeden błąd będzie zbyt wodnista. Kluczowa jest kolejność
Tradycyjny obiad nie smakowałby tak wyśmienicie, gdyby nie dodatki - mowa tu o sałatkach, warzywach w różnej postaci i surówkach. Mizeria to klasyka, która często towarzyszy wszelakim kotletom, mięsom czy jarskim daniom. Kluczowe w przygotowaniu...
-
Większość Polaków popełnia błąd przyrządzając mizerię. Przez to traci cały smak. Kluczowa jest kolejność
Mizeria jest jednym z ulubionych dodatków Polaków, niestety wiele osób przygotowuje ją niepoprawnie i na pokrojone ogórki od razu wylewa śmietankę. Jak się okazuje, żeby w pełni cieszyć się smakiem, kluczowa jest kolejność składników.
-
Mizeria na zimę do słoików - sprawdź, jak ułatwić sobie życie i mieć gotowe ogórki do śmietany zawsze pod ręką
Mizeria na zimę do słoików to idealne rozwiązanie pod wieloma względami. Gotowa mizeria to spore ułatwienie zwłaszcza kiedy mamy niespodziewanych gości na obiedzie. Sprawdź, jak zrobić taką mizerię.
-
Mizeria po warszawsku. Dodaj nietypowy składnik, tradycyjny i pyszny smak gwarantowany
Wśród tradycyjnych polskich surówek i dodatków do obiadów mizeria jest na piedestale. Proste i zarazem wyjątkowo smaczne połączenie sezonowych warzyw z dodatkami jest uwielbiane w wielu domach. Mizeria po warszawsku to prawdziwy rarytas - chociaż...
-
Mizeria - idealny dodatek do mięsa. Ten sekretny składnik sprawi, że będzie smakować jeszcze lepiej
Mizeria to idealny dodatek do mięsa. I choć najczęściej przygotowujemy ją według jednego schematu, to zdecydowanie warto spróbować ją w wersji z tym jednym nietypowym składnikiem. Jakim? Sprawdź!
-
Mizeria z nietypowym składnikiem. Ewa Wachowicz zdradziła sekret na najlepszą
Mizeria to nieodłączny dodatek do obiadu i latem na talerzach nie może zabraknąć plastrów ogórka otulonych śmietaną. Ewa Wachowicz podzieliła się swoim przepisem na najlepszą mizerię, która zawiera pewien nietypowy składnik, który raczej kojarzymy...
-
Mizeria na zimę - przepis z zeszytu mojej babci. Żeby była pyszna, zrezygnuj z tarcia ogórków
Mizeria na zimę to obowiązkowa pozycja na liście przetworów z ogórków w moim rodzinnym domu. Przepis przechodził z pokolenia na pokolenie, aż w końcu trafił do mnie i muszę przyznać, że taka mizeria smakuje bosko zarówno w styczniu, jak i następne...
-
Ogórki na mizerię do słoików bez octu. Ten przepis jest u mnie w rodzinie od pokoleń. Ważna jest zasada 1:1
Mizeria na zimę do słoików jest absolutnie obowiązkową pozycją do zrobienia na zimę w moim domu. W ten sposób robiła ją moja babcia, mama, a teraz czas przyszedł na mnie. Przepis jest banalny, zawiera tylko dwa składniki i jedną złotą zasadę - ile...
-
Mizeria na zimę do słoików. Przepis, z którym poradzi sobie każdy. Zawsze wychodzi pyszna
Mizeria to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu, szczególnie latem, gdy w trakcie upałów możemy nieco orzeźwić się soczystym ogórkiem. Nie znaczy to jednak, że można ją jeść tylko o tej porze roku. Świetnym rozwiązaniem jest bowiem mizer...
-
Mizeria - przepis, który z pewnością cię oczaruje. Tajemniczy składnik babci Krysi zupełnie zmienia smak
Mizeria to nieodłączny dodatek do letniego obiadu. Przepis jest banalny - pokrojone ogórki wymieszać ze śmietaną i gotowe. Jednak stary sposób babci Krysi na mizerię sprawi, że już nigdy nie zrobisz jej inaczej. Co jest tym nietypowym dodatkiem?...
-
Kartacze - przepis na przepyszne kluchy z farszem. Sekretem ich smaku są proporcje ziemniaków
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Smażysz cebulę na patelni? Dodaj ten składnik, a wyjdzie o niebo lepsza
-
Przepis na gofry. Lekkie, chrupiące, po prostu przepyszne
- Jak sprawić, żeby ciasto drożdżowe na pączki było jeszcze bardziej puszyste? Trik z jajkiem zapewni wymarzony efekt
- Bez grama oleju, dalej złociste i chrupkie. Takie są faworki z piekarnika
- Ciasto ryżowe - przepis na lekki wypiek, który świetnie zastąpi te klasyczne
- Pieczone pączki - przepis. Choć to wersja fit, smakują obłędnie
- Pytamy tylko o robienie przetworów, ale nie jest tak łatwo. Prawda czy fałsz?
-
Mizeria z octem i cytryną - koleżanka z redakcji zdradziła przepis swojej babci. "Nigdy nie jadłam lepszej"
Mizeria to najlepszy dodatek do obiadu. I chociaż co dom, to inny sposób przygotowania, ostatnio nasza koleżanka podzieliła się przepisem na mizerię, którą robi jej babcia. Dodatek octu i soku z cytryny w pierwszej chwili brzmi jak kiepski pomysł,...
-
Mizeria idealna - przepis. Kluczowa jest kolejność dodawania składników
Królowa jest jedna. Mizeria to sałatka, która nieodłącznie kojarzy się z latem i wakacyjnymi upałami. Doskonale smakuje, a przy tym jest niezwykle orzeźwiająca i banalna w przygotowaniu. Choć przepis na idealną mizerię składa się z zaledwie kilku...
-
Przepis na mizerię Magdy Gessler. To klasyka kuchni polskiej, ale ważny jest rodzaj śmietany
Czy polski letni obiad może istnieć bez mizerii? Może, ale po co... Nie ma lepszego dodatku do schabowego lub mielonego niż drobno posiekane ogórki z cebulką i śmietaną. Tylko jakiej śmietany użyć? Magda Gessler rozwieje wszelkie wątpliwości...
-
Węgierska mizeria - przepis na aromatyczną wersję znanej klasyki. Urozmaici niemal każdy obiad
Węgierska mizeria jest to przepis na surówkę prostą i szybką do zrobienia, ale nieco bardziej aromatyczną od klasycznej, dobrze znanej wersji. Koniecznie ją wypróbujcie przy następnym obiedzie. Nie pożałujecie.
-
Mizeria - przepis na domową surówkę. Smak tkwi w prostocie i odpowiednim momencie posolenia ogórków
Mizeria to bez dwóch zdań jedna z najbardziej lubianych i najczęściej przygotowywanych surówek w polskich domach. Jest pyszna i idealnie pasuje do wielu dań. Podpowiadamy, jak przygotować mizerię, która smakuje jak ta od babci.
-
Jak zrobić mizerię z ogórków? Podpowiadamy prosty przepis na jeden z uwielbianych smaków lata
Jak zrobić mizerię z ogórków, żeby była pyszna i stanowiła doskonały dodatek do różnych dań? Przepis oczywiście nie jest skomplikowany. Jak zwykle najważniejsze są dorodne ogórki, których latem raczej nie zabraknie.
-
Mizeria, czyli czas na typowo letnie smaki
Mizeria to tradycyjny polski dodatek do obiadu. Ten uniwersalny przysmak pasuje zarówno do kotleta schabowego jak i kurczaka. Mizerię z powodzeniem można serwować też podczas grilla. Sprawdź prosty przepis na lekkie danie na bazie ogórków.
-
Mizeria niejedno ma imię. Jak zrobić idealną? Na słono czy na słodko?
Mizeria to jedna z najbardziej podstawowych dodatków do polskich dań. Znamy ją doskonale od dzieciństwa. Podawano nam ją z kotletami mielonymi lub schabowymi oraz młodymi ziemniaczkami. Pamiętamy doskonale ten smak, jednak nie zawsze udaje nam się...
-
Jak zrobić mizerię? Pyszna surówka rodem z czasów dzieciństwa [PRZEPIS]
Mizera jest kultową surówką podawaną do polskich obiadów. Trudno wyobrazić sobie osobę, która by w życiu jej nie skosztowała. To prosta sałatka dodawana najczęściej do kotleta schabowego z ziemniakami. Jej wyjątkowy smak i orzeźwiający chłód...