mizeria
-
Mizeria na zimę? Nawet zimą możesz poczuć zapach lata na talerzu!
Mizeria na zimę to doskonały sposób na przygotowanie soczystych ogórków z dodatkiem aromatycznych ziół z sezonu letniego, aby móc cieszyć się nimi także w zimowe dni. Odkrywamy prosty sposób, który pozwoli nam cieszyć się wyjątkowym smakiem i...
-
Opublikowali zdjęcie mizerii. "Wszyscy mówimy NIE". W komentarzach zawarzało. "Nie znacie się!"
Wszelkiego rodzaju rankingi kulinarne zawsze budzą dużo emocji. Osoby z kraju, którego kuchnia została źle oceniona, zwykle ruszają wtedy z odsieczą swoim narodowym potrawom. Podobnie reagują, gdy tradycyjny przepis zostanie w nietypowy sposób...
-
Włóż je do słoików, a zimą każdy ci podziękuje. Świeżość letnich warzyw poczujesz nawet w grudniowe przymrozki
Lato charakteryzuje się soczystymi i świeżymi owocami i warzywami. Jemy je prawie codziennie, by się ochłodzić i nawodnić. Na naszych talerzach nie brakuje również sałatek. Aby móc dalej cieszyć się ich smakiem, warto zamknąć je na dłużej. Dzielim...
-
Mizeria z nietypowym składnikiem to czysta perfekcja. Wystarczy dodać do ogórków iście polski smak
Klasyczną mizerię zna niemal każdy - to obłędny dodatek do wakacyjnego obiadu w wersji mięsnej, jak i tej wegetariańskiej. Co jednak gdyby do obłędnej surówki dodać jeden, nietypowy i nieco kontrowersyjny składnik? Zapewniamy, że będzie smacznie,...
-
Klasyczna mizeria odchodzi do lamusa! Ta a'la tzatziki ma sekretny składnik. Ten smak i aromat!
Trudno o bardziej klasyczny dodatek do obiadu niż mizeria. Króluje ona na polskich stołach szczególnie latem, kiedy to panuje sezon na ogórki gruntowe. Tradycyjna mizeria składa się przede wszystkim ze śmietany i, oczywiście, ogórków oraz przypraw...
-
Co dodaje do mizerii Karol Okrasa? Już niewielka ilość tego składnika sprawi, że wyjdzie wyśmienita
Mizeria to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Karol Okrasa przyrządza ją w specjalny sposób i dodaje do niej składnik, który idealnie podkreśla jej smak. Taka sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu.
-
Młode kucharki tak teraz robią mizerię. Dodają składnik, który rośnie w co drugim ogrodzie
Trudno o lepszy dodatek do letnich obiadów, niż mizeria. Przepisów na mizerię jest kilka, ale dziś podpowiemy wam, na jaki dodatek stawiają młode kucharki i moja znajoma. To zioło rośnie w prawie każdym ogrodzie i świetnie orzeźwia.
-
Jaki jest przepis na mizerię? Tak przygotujesz najprostszy na świecie dodatek do obiadu
Przepis na mizerię to najszybszy sposób na przygotowanie delikatnego dodatku do obiadu. Wystarczą dwa lub trzy składniki i gotowe. Nasza receptura podbija kubki smakowe i podkreśli smak każdej potrawy.
-
Mało kto zna taką odsłonę mizerii. Usuń z przepisu ogórki i zastąp je tym warzywem
Klasyczna mizeria to ogórek, śmietana i cebula. Dodaj się do niej również sól, a jeszcze inni urozmaicają ją świeżym koperkiem. Jest ona świetnym dodatkiem do letnich obiadów i mało kto jej nie lubi. Jednak okazuje się, że tradycyjny przepis może...
-
Mizeria bez śmietany i jogurtu? W tej wersji jest równie pyszna. Obok takiej nowości nie przejdziesz obojętnie
Mizeria bez śmietany lub innego nabiału to doskonała alternatywa dla tradycyjnej surówki. Choć ta, którą znamy z dzieciństwa jest wyśmienita, to ten wariant pozwoli wprowadzić urozmaicenie w codziennej diecie. Tak przygotowany dodatek do obiadu...
-
Zaskakujący farsz do pierogów. Żadne mięso i grzyby - wystarczą trzy puszki
-
Ciasto łyżką mieszane jest tak proste, że aż trudno uwierzyć. Tylko 5 minut
-
Wielu młodych Polaków ma ten problem. Rozwiązanie jest prosteMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Idzie zima, więc musisz zrobić tę sałatkę z kapusty. Lepszej nie zjesz nigdzie
-
Fasolka po bretońsku będzie dużo smaczniejsza. Ważne są dwa dodatki
- Wszyscy je jemy, ale i tak nam się mylą. A ty wiesz, o co pytamy?
- Przepis na carbonarę to banał. Tylko nie popełnij grzechu ciężkiego
- Tę zupę musisz znać i zrobić. Każdy podziękuje, bo jej smak jest obłędny
- Kawa, herbata, sok. To szybki quiz o napojach! Zdobędziesz komplet?
- Obiad z resztek musi być paskudny? Nie. Ten chłopski garnek to sztos
-
Mizeria - kultowa letnia sałatka, której nie może zabraknąć przy rodzinnym obiedzie
Mizeria to jedna z bardziej popularnych sałatek, jakie serwuje się na polskim stole. Zazwyczaj jest serwowana z ziemniakami i kotletem. Skład sałatki opiera się na dwóch głównych produktach: ogórkach i śmietanie. Sprawdź przepisy na mizerię w...
-
Ta sałatka przebija klasyczną mizerię. Dodaj ten składnik, aby każdy oszalał na jej punkcie
Wiosna i lato to czas, który może kojarzyć się z lekkimi daniami, które przygotowuje się w kilka minut. Gdy słońce dosłownie nas praży nie mamy ochoty na wymagające potrawy, które sprawią, że będziemy czuć się ociężali. Aby zjeść lekko lecz pożywn...
-
Mizeria jak za dawnych lat. Babcia stosowała trik z cebulką - w żadnej restauracji nie zrobią tak pysznej
Nie od dziś wiadomo, że stare i sprawdzone przepisy są najlepsze i nie zawodzą. Tak jest w przypadku przepisu na mizerię, który pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Jak zrobić mizerię, żeby smakowała najlepiej na świecie? Babciny sposób na cebul...
-
Trudno uwierzyć co do mizerii dodaje Strzelczyk. Babcie z pewnością takiej nie robią
Mizeria to kultowy przysmak, który znany jest w każdym domu. Przepis na niego jest wszędzie prawie taki sam, może się jedynie różnić detalami. Tomasz Strzelczyk wykonał tę sałatkę łamiąc wszystkie zasady. To, co do niej dodał może przyprawiać o...
-
Mizeria z dodatkiem cebuli i octu? W tej wersji prawdopodobnie jej nie jadłeś i żałuj. Smakuje nawet lepiej niż tradycyjna
Ile osób, tyle sposobów na przygotowanie mizerii. To, co można uwielbiać w tej tradycyjnej surówce, to jej uniwersalność i możliwość modyfikowania przepisu wedle własnego uznania i smaku. Jedni lubią ją na słodko, inni na słono, a jeszcze niektórz...
-
Dodaj do ogórków jeden specjalny składnik i wymieszaj. Mizeria po warszawsku zaskakuje smakiem
Mizeria to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Jest popularnym dodatkiem do dań mięsnych, świetnie komponuje się z kotletami i gotowanymi ziemniakami. Jak ją przyrządzić, aby miała wyjątkowy smak? Podajemy prosty przepis.
-
Mizeria bez ogórków? Kucharka ze szkolnej stołówki przemycała inne warzywo, a wszyscy zajadali się bez opamiętania
Mizeria to doskonały dodatek do obiadu. Jedni lubią ją na słodko, inni zaś tylko i wyłącznie z solą. Z reguły je się ją z ogórkami, znacznie rzadziej z sałatą, jednak pani Mariola gotująca w szkole nie raz zaskoczyła uczniów dodatkiem zupełnie...
-
Przepis na mizerię, którego nikt nie zna. Nie ma śmietany ani cebuli, a jest najpyszniejsza
Mizeria wszystkim kojarzy się z kotletem mielonym albo schabowym no i oczywiście z latem. Przepis na mizerię jest banalny i na pewno wszyscy robimy ją podobnie - posiekane górki mieszamy ze śmietaną, dodajemy cebulę, sól i pieprz. Okazuje się...
-
Klasyczna i orzeźwiająca mizeria jak u babci. Sekretem smaku jest banalny trik na pozbycie się goryczy
Jednym ze smaczniejszych warzyw sezonowych są oczywiście ogórki, które szczególnie latem królują w kuchni w rozmaitych postaciach. Na piedestale znajdziemy także mizerię, czyli królową wśród surówek i dodatków obiadowych. Warto poznać jednak trik...
-
Prosty trik Magdy Gessler na wyśmienitą mizerię. Jeden składnik podkręci jej smak
Szykujesz lekką surówkę z ogórków do obiadu? Mizeria jest bardzo łatwa w przygotowaniu i komponuje się doskonale z wieloma daniami. Najczęściej przyrządza się ją np. z dodatkiem jogurtu, śmietany i koperku, ale niektórzy dodają do niej jeszcze kil...
-
Mizeria - przepis na sałatkę jak u mamy. Wyjdzie idealna, jeśli nie popełnisz tego popularnego błędu
Pewne dodatki do obiadu potrafią nas magicznie przenieść do czasów dzieciństwa. W wielu domach pojawiała się marchewka z groszkiem, a inni miło wspominają buraczki na ciepło. Jednak pewna propozycja króluje na polskich stołach do dziś - orzeźwiają...
-
Mizeria bez śmietany? Ten składnik nie tylko dobrze smakuje, ale i wzbogaca dietę!
Gusta Polaków różnią się pod wieloma względami, ale co do tej jednej rzeczy niemal wszyscy są zgodni: domowej roboty mizeria smakuje nieziemsko! Dziś proponujemy jednak podkręcić nieco tradycyjny przepis. Aby mizeria była pyszna, nie potrzebuje...
-
Rewelacyjna mizeria w szwedzkim wydaniu. Spróbuj raz, a nie wrócisz do tradycyjnej odsłony
Mizeria to jedna z klasycznych surówek, która smakuje obłędnie szczególnie wiosną i latem, gdy warzywa są świeże i dojrzałe. Warto jednak nieco urozmaicić tradycyjny smak i przekonać się do szwedzkiej wersji. W składzie królują ciekawe dodatki,...
-
Mizeria - przepis i do mielonego i do schabowego. Jeden dodatek może zszokować, ale gwarantuje pyszny smak
Mizeria to uniwersalny dodatek do obiadu, który pasuje do prawie każdej potrawy. Może się wydawać, że mizeria to po prostu starte ogórki wymieszane ze śmietaną, czasem z dodatkiem cebuli. Błąd - mizeria może smakować jak ogórkowe arcydzieło, a dzi...
-
Przepis na mizerię do obiadu. Te dwa składniki idealnie podkreślą jej smak i dodadzą aromatu
Mizeria to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Komponuje się świetnie z różnymi rodzajami mięs i gotowanymi ziemniakami. Przedstawiamy przepis na mizerię, w którym oprócz ogórków zagoszczą dwa dodatkowe składniki.
-
Przepis na mizerię. Prosta i szybka surówka do obiadu. Zamień śmietanę na jogurt i przygotuj wersję light
Surówka to obowiązkowy element obiadu. Nie zawsze jest jednak czas na przygotowywanie pracochłonnych kompozycji. W takich awaryjnych sytuacjach najlepiej sprawdzają się szybkie rozwiązania. Przepis na mizerię wykonamy, zanim podgrzeje się mięso.
-
Kiedy solić mizerię? Przez jeden błąd będzie zbyt wodnista. Kluczowa jest kolejność
Tradycyjny obiad nie smakowałby tak wyśmienicie, gdyby nie dodatki - mowa tu o sałatkach, warzywach w różnej postaci i surówkach. Mizeria to klasyka, która często towarzyszy wszelakim kotletom, mięsom czy jarskim daniom. Kluczowe w przygotowaniu...
-
Większość Polaków popełnia błąd przyrządzając mizerię. Przez to traci cały smak. Kluczowa jest kolejność
Mizeria jest jednym z ulubionych dodatków Polaków, niestety wiele osób przygotowuje ją niepoprawnie i na pokrojone ogórki od razu wylewa śmietankę. Jak się okazuje, żeby w pełni cieszyć się smakiem, kluczowa jest kolejność składników.
-
Mizeria na zimę do słoików - sprawdź, jak ułatwić sobie życie i mieć gotowe ogórki do śmietany zawsze pod ręką
Mizeria na zimę do słoików to idealne rozwiązanie pod wieloma względami. Gotowa mizeria to spore ułatwienie zwłaszcza kiedy mamy niespodziewanych gości na obiedzie. Sprawdź, jak zrobić taką mizerię.
-
Mizeria po warszawsku. Dodaj nietypowy składnik, tradycyjny i pyszny smak gwarantowany
Wśród tradycyjnych polskich surówek i dodatków do obiadów mizeria jest na piedestale. Proste i zarazem wyjątkowo smaczne połączenie sezonowych warzyw z dodatkami jest uwielbiane w wielu domach. Mizeria po warszawsku to prawdziwy rarytas - chociaż...
-
Mizeria - idealny dodatek do mięsa. Ten sekretny składnik sprawi, że będzie smakować jeszcze lepiej
Mizeria to idealny dodatek do mięsa. I choć najczęściej przygotowujemy ją według jednego schematu, to zdecydowanie warto spróbować ją w wersji z tym jednym nietypowym składnikiem. Jakim? Sprawdź!
-
Mizeria z nietypowym składnikiem. Ewa Wachowicz zdradziła sekret na najlepszą
Mizeria to nieodłączny dodatek do obiadu i latem na talerzach nie może zabraknąć plastrów ogórka otulonych śmietaną. Ewa Wachowicz podzieliła się swoim przepisem na najlepszą mizerię, która zawiera pewien nietypowy składnik, który raczej kojarzymy...
-
Mizeria na zimę - przepis z zeszytu mojej babci. Żeby była pyszna, zrezygnuj z tarcia ogórków
Mizeria na zimę to obowiązkowa pozycja na liście przetworów z ogórków w moim rodzinnym domu. Przepis przechodził z pokolenia na pokolenie, aż w końcu trafił do mnie i muszę przyznać, że taka mizeria smakuje bosko zarówno w styczniu, jak i następne...
-
Ogórki na mizerię do słoików bez octu. Ten przepis jest u mnie w rodzinie od pokoleń. Ważna jest zasada 1:1
Mizeria na zimę do słoików jest absolutnie obowiązkową pozycją do zrobienia na zimę w moim domu. W ten sposób robiła ją moja babcia, mama, a teraz czas przyszedł na mnie. Przepis jest banalny, zawiera tylko dwa składniki i jedną złotą zasadę - ile...
-
Mizeria na zimę do słoików. Przepis, z którym poradzi sobie każdy. Zawsze wychodzi pyszna
Mizeria to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu, szczególnie latem, gdy w trakcie upałów możemy nieco orzeźwić się soczystym ogórkiem. Nie znaczy to jednak, że można ją jeść tylko o tej porze roku. Świetnym rozwiązaniem jest bowiem mizer...
-
Mizeria - przepis, który z pewnością cię oczaruje. Tajemniczy składnik babci Krysi zupełnie zmienia smak
Mizeria to nieodłączny dodatek do letniego obiadu. Przepis jest banalny - pokrojone ogórki wymieszać ze śmietaną i gotowe. Jednak stary sposób babci Krysi na mizerię sprawi, że już nigdy nie zrobisz jej inaczej. Co jest tym nietypowym dodatkiem?...
-
Mizeria z octem i cytryną - koleżanka z redakcji zdradziła przepis swojej babci. "Nigdy nie jadłam lepszej"
Mizeria to najlepszy dodatek do obiadu. I chociaż co dom, to inny sposób przygotowania, ostatnio nasza koleżanka podzieliła się przepisem na mizerię, którą robi jej babcia. Dodatek octu i soku z cytryny w pierwszej chwili brzmi jak kiepski pomysł,...
-
Mizeria idealna - przepis. Kluczowa jest kolejność dodawania składników
Królowa jest jedna. Mizeria to sałatka, która nieodłącznie kojarzy się z latem i wakacyjnymi upałami. Doskonale smakuje, a przy tym jest niezwykle orzeźwiająca i banalna w przygotowaniu. Choć przepis na idealną mizerię składa się z zaledwie kilku...
-
Przepis na mizerię Magdy Gessler. To klasyka kuchni polskiej, ale ważny jest rodzaj śmietany
Czy polski letni obiad może istnieć bez mizerii? Może, ale po co... Nie ma lepszego dodatku do schabowego lub mielonego niż drobno posiekane ogórki z cebulką i śmietaną. Tylko jakiej śmietany użyć? Magda Gessler rozwieje wszelkie wątpliwości...
-
Węgierska mizeria - przepis na aromatyczną wersję znanej klasyki. Urozmaici niemal każdy obiad
Węgierska mizeria jest to przepis na surówkę prostą i szybką do zrobienia, ale nieco bardziej aromatyczną od klasycznej, dobrze znanej wersji. Koniecznie ją wypróbujcie przy następnym obiedzie. Nie pożałujecie.