mrożonki
-
Czy twaróg można mrozić? Tak, ale są ważne zasady. Wyjaśniamy
Mrożenie jest doskonałym sposobem na to, by zachować na dłużej niewykorzystane jedzenie i nie marnować go. Do mrożenia jednak nadają się nie wszystkie produkty. Czy można mrozić twaróg? Wszystko wyjaśniamy.
-
Blogerka kulinarna zdradza, jak przedłużyć trwałość jogurtu. Jest na to bardzo prosty sposób
Mrożony jogurt zamiast lodów wciąż robi furorę. Czy wiedzieliście, że produkt ten można zamrażać nie tylko z myślą o deserze?
-
Przetwory, mrożonki i domowe gotowanie, czyli jak pandemia wymusiła zmiany w sposobie żywienia Polaków
Podczas pandemii zmieniły się nawyki żywieniowe Polaków. Jedliśmy przede wszystkim więcej przetworów i mrożonek, częściej też gotowaliśmy samodzielnie.
-
Czy można mrozić biały ser? Jak mrozić twaróg a jak ser żółty?
Mrożenie to świetny sposób na ograniczenie marnowania żywności. Jeśli do tej pory mieliście wątpliwości, co do tego czy można mrozic ser biały, z powodzeniem możecie się ich pozbyć.
-
Jak mrozić warzywa w domu? Jest kilka ważnych zasad
Mrożenie warzyw to doskonały sposób na ich przechowywanie. Można to zrobić własnoręcznie. Dzięki temu nie będziesz co drugi dzień biegać do sklepu po warzywa lub kupować ich tylko w formie mrożonek czy przetworów. Jak mrozić warzywa w domu? Mamy...
-
Masz zapas mrożonych warzyw? Przygotuj z nich znakomitą pastę lub curry [PRZEPISY]
Masz w zamrażalniku zapas mrożonych warzyw i zastanawiasz się, do czego je wykorzystać? Sprawdź, jakie są nasze propozycje na dania z mrożonych warzyw. Opcji jest naprawdę wiele! Mrożone warzywa - przepisy na pyszne potrawy.
-
Mrożonki nie mrzonki, czyli jak pomysłowo mrozić warzywa i owoce. Podpowiada Jagna Niedzielska
Producenci mrożonek prześcigają się z pomysłami na miksy warzywne, które mają nam ułatwić życie w kuchni. Nie mamy jednak pewności, jakiej jakości warzywa znajdują się w środku. Kupując gotowce, generujemy kolejne odpady w postaci jednorazowego...
-
Mrożonki zdrowsze od świeżych warzyw? Doniesienia badaczy
O tym, czy mrożone warzywa i owoce są tak samo zdrowe jak świeże, dyskusje trwają już od dawna. Naukowcy z Uniwersytetu Sheffield Hallam przeprowadzili badania, które wskazują, że mrożonki mogą być zdrowsze od świeżych owoców i warzyw!
-
Jak mrozić kotlety, bigos czy zupy, by zachowały smak i wartości? Oto krótki poradnik
Czasem zdarza nam się przygotować zbyt dużo jedzenia. Odkłada się je do lodówki i zapomina o nim albo po prostu ignoruje. Aby sie nie zepsuło, warto je zamrozić. Plusy? Niemarnowanie jedzenia i szybki obiad innego dnia.
-
Polska rodzina co miesiąc wyrzuca do kosza 50 zł. Co można zjeść po dacie ważności?
Dużo jedzenia możecie wykorzystywać po upłynięciu daty ważności, jeśli tylko odpowiednio je przechowujecie. Jak? Oto kilka prostych sposobów.
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
-
Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
-
Zupa szczawiowa - przepis. Nie będzie smaczna, jeśli zapomnisz o kremowym serze
-
Najłatwiejszy sposób na parzenie liści kapusty. Zajmuje mniej niż pół godziny
- Kiszone rzodkiewki: przepis w kilku krokach. Warto przygotować je właśnie teraz
- Kapuśniak: przepis na klasyczną polską zupę. Podstawą jest odpowiednie mięso
- Jak zrobić zakwas na chleb? Wystarczą trzy składniki, aby cieszyć się aromatycznym wypiekiem
- Ciasto na weekend. TOP 3 najlepszych i najprostszych przepisów
- Zupa pieczarkowa. Przepis babci na kremowe i pożywne danie. Obficie posyp ją pieprzem
-
Mrożone owoce - jak je wykorzystać? Znamy kilka świetnych sposobów
Mrożone owoce ratują nasze wypieki i desery, gdy przygotowujemy je poza sezonem. Zachowują one naturalny smak w przeciwieństwie do tych pasteryzowanych. Jak używać mrożonych owoców? Co z nich przygotować?
-
Mrożone warzywa - czy można je piec w piekarniku i gotować na parze? Wyjaśniamy
Mrożone warzywa to doskonałe rozwiązanie, gdy potrzebujemy przygotować szybki dodatek do jakiegoś dania lub zjeść lekką przekąskę. Dobrze zastąpią świeże warzywa, gdy nie mamy do nich dostępu. Czy mrożone warzywa można upiec w piekarniku? A...
-
Ciemne plamy na zamrożonym mięsie. Wyjaśniamy, skąd się biorą i czy są bezpieczne
Czy zdarzyło wam się kiedyś zauważyć ciemne plamy na mięsie, które właśnie wyciągnęliście z zamrażalnika? Czy to znaczy, że się zepsuło i należy je wyrzucić? Niekoniecznie. Sprawdzamy, skąd się biorą takie plamy i jak uniknąć ich powstawania.