mrożonki

Więcej o:

mrożonki

  • Mrożonki zdrowsze od świeżych warzyw? Doniesienia badaczy

    Mrożone czy świeże? Dostępne w sklepach spożywczych mrożonki są bardzo popularne zwłaszcza zimą, gdy nie ma dostępu do świeżych warzyw. Przydają się jednak także wtedy, gdy musimy zrobić większe zapasy i nie będziemy mieć możliwości codziennego zaglądania do lokalnego warzywniaka. Czy mrożone

  • Barszcz ukraiński. Przepis na tradycyjny barszcz czerwony

    wypłukać i namoczyć, aby szybciej się ugotowały. Przed dołożeniem do garnka należy je odcedzić i pokroić w drobne paseczki. Garść grzybów jest w stanie całkowicie odmienić aromat barszczu ukraińskiego i sprawić, że będzie jeszcze smaczniejszy.  Barszcz ukraiński z mrożonki Barszcz ukraiński z

  • Nie wszystkie produkty możemy mrozić. Czego nie wkładać do zamrażarki?

    , które mają dużo wody. Mrożenia powinny unikać więc: ogórki, sałata, rzodkiewki, pomidory. Tu chodzi wyłącznie o walory smakowe. Gotowanego ryżu i makaronu Gdy jesteśmy przy smaku mrożonek, warto wspomnieć też o mrożeniu ryżu i makaronu. Tracą konsystencję, stają się suche. Po prostu źle smakują po

  • 5 porcji faktów o warzywach i owocach

    FAKT 1# 146 kilogramów Tyle wynosi minimalna ilość warzyw i owoców, jaką dorosły człowiek powinien zjadać w ciągu całego roku. Gdy podzielimy tę liczbę przez 365 dni, otrzymamy 400 g, czyli zalecaną przez dietetyków dzienną warzywno-owocową „dawkę". Jest ona nie tylko rekomendowana, ale i

  • Mrozisz jedzenie w słoikach? Jeden błąd i wszystko pójdzie na marne

    wstawimy je do zamrażalnika, pojemniki na żywność dokładnie myjemy przed użyciem, nie zamrażamy ponownie rozmrożonej wcześniej potrawy, zamrażamy potrawy krótko po ugotowaniu, a nie po długim odstaniu w lodówce, "bo może ktoś wreszcie to zje", nie przechowujemy mrożonek na wieczność, zjadamy je

  • Warzywa na grilla - które wybrać i jak je przygotować? Sprawdzone menu

    pomidorów; marchewka – słodka i delikatna. Aby uniknąć przypalenia wierzchniej warstwy przy surowym środku, warto wybierać marchewkę baby, a większe okazy pokroić w talarki lub słupki. Inną metodą jest wstępne obgotowanie. Można w ten sposób z powodzeniem wykorzystać mrożonki, np. marchewkę mini