obiad
-
Wymieszaj, włóż do piekarnika i zrób obiad na 3 dni. Jest lepszy niż zupa i schabowy z ziemniakami
Z tego warzywa zrobisz wiele pysznych i sycących potraw zaczynając od zupy, a kończąc na plackach. Jest ono delikatne i pasuje do prawie każdych dodatków. Poniższy przepis pokazuje, że zrobienie tego obiadu się opłaca, bo wystarczy go na kilka dni...
-
Ziemniaki, ser, cebula a obiad marzenie! To najlepsza zapiekanka, jaką zrobiłam. Do tego prosta
Zapiekanki to zawsze sprawdzony sposób na obiad. Robią się szybko, nie wymagają skomplikowanych i wymyślnych składników, a przy tym są naprawdę smaczne. Nic dziwnego, że latem często goszczą na stołach. Jak zrobić prostą zapiekankę, która posmakuj...
-
To danie ratuje mnie w upały. Robię je w kilka minut, a później jem przez najbliższe dni
W ostatnich dniach pogoda pokazała, że może nas naprawdę wymęczyć. Upał, który nam doskwiera może być męczący i wiele osób może nie wiedzieć jak sobie z nim poradzić. Na szczęście istnieją dania, które mogą nas pomóc z walką z gorącem. Poniższą...
-
Biegnij do lasu lub kup je za mniej niż 20 zł. Zrobisz z nich zupę lepszą od pomidorowej
Pomimo że za oknem upał nie daje nam spokoju i tak wybieramy na obiad ciepłe posiłki. Smakosze zup nie odpuszczają ich o tej porze roku, tylko jedzą je miska za miską. Jeśli zaliczasz się do tej grupy, to ten przepis jest dla ciebie idealny. Ta...
-
Papryka faszerowana jak od szefa kuchni. Grzybki tu zagrają i dodadzą smaku
Pyszny obiad bez mięsa? Porzuć kotlety sojowe, smażone boczniaki i ryż z warzywami. Ten obiad na pewno zawojuje ci w głowie i zdziwisz się, jak łatwo się go robi. Tu kluczem są pezyprawy.
-
Takich nie ma w sklepie. W tej wersji zrobisz je lepiej, a kawałki będą rozpływać się w ustach
Wydawać by się mogło, że niektóre produkty można tylko znaleźć w sklepie. Jednak wcale tak nie jest i takie kąski mogą być dużo smaczniejsze, gdy robi się je samodzielnie. Tak jest w tym przypadku. Trudno opisać, jak smaczne są, a nie będziesz rob...
-
Biorę jajka, makaron i ser, i za chwilę mam najlepszy obiad. Nie uwierzysz, że robi się tak szybko
Szybki obiad wcale nie musi być niesmaczny i nie musi to być odgrzana na patelni mrożonka. Możesz zrobić coś dużo lepszego. Wystarczy, że weźmiesz makaron, mozzarellę oraz jajka. Połączenie tych składników jest sycące, a danie robi się dosłownie w...
-
Obtoczyłam i wrzuciłam na tłuszcz. Taka wątróbka to prawdziwy rarytas, a nie koszmar dzieciństwa
Wątróbka w wielu domach nie cieszy się dużą popularnością. Sama jako dziecko za nią nie przepadałam i mocno ją omijałam. Gdy tylko poznałam ten przepis, od razu zmieniłam o niej zdanie. W takiej wersji mogłabym ją jeść każdego dnia.
-
Mizeria i sałatka z pomidorów to już przeżytek. Od dziś do obiadów podawaj tylko tę surówkę
Chcesz zrobić obiad, ale nie wiesz, z jakimi dodatkami go podasz? Mizeria i pomidory są dobre, ale ta surówka deklasuje je od razu. Zrobisz ją z kilku składników i jestem przekonana, że cała rodzina będzie nią zachwycona.
-
Surówka biskupia pasuje do wszystkiego. Nie wyobrażam sobie bez niej dobrego obiadu
Jak zrobić idealną surówkę do obiadu, która pasuje i do schabowego, i do kurczaka oraz gulaszu? Istnieje jeden przepis, który pasuje do wszystkiego, robi się go łatwo i ciekawie się nazywa. Jak zrobić surówkę biskupią? Przyda się kwaśny dodatek.
- Nowa królowa stołu. Sałatka, która zrobi furorę i zastąpi jarzynową
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Polacy kochają ten sklep. Asortyment o 60% tańszy ułatwi świąteczne zakupyMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Oszustwo na jarmarku. Oto jak klienci są nabijani w butelkę
- Został uznany za najgorsze mięso. Polacy masowo dodają go do kanapek
- Jak zrobić najlepszą kapustę z grochem? Prosty przepis na udaną Wigilię
- Zamiast karpia na Wigilię? Mało tłuszczu, kalorii i tańsza niż dorsz
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Ten quiz kulinarny spierze was na kwaśne jabłko. 13/13 graniczy z cudem!
- Kozina rzadko bywa na stole. Niesłusznie, bo jest bardzo smaczna
-
Takiej ogórkowej w życiu nie jadłeś. Wrzuć kilka liści, a od razu nabierze smaku
Niektóre smaki znamy bardzo dobrze i to od wielu lat i nawet nie chcemy ich zmieniać. Poznaliśmy je dziki naszym babciom i mamom i po dziś dzień stosujemy się do ich przepisów. Jednak czasem warto zmienić nawet najbardziej klasyczny przepis. Może...
-
Zjadłam je w restauracji i złapałam się za głowę. Musiałam pokazać je całej rodzinie
Niektóre potrawy są tak klasyczne, że ich receptura nie jest zmieniana od lat. Jednak czasem zdarza się sytuacja, gdy odwiedzamy kogoś z rodziny lub znajomych, lub wybieramy się do restauracji i to tam odkrywamy ich nową wersję. Tak było w moim...
-
Ani z bułką tartą, ani z masłem. Podaj teściowej fasolkę szparagową w tej wersji, a padnie z wrażenia
Jeśli znudziła ci się fasolka szparagowa polana masełkiem i bułką tartą, koniecznie wypróbuj ten przepis. Sałatka obiadowa na jej bazie, z udziałem papryki i pomidorów staje się hitem na polskich stołach. Więcej nie będziesz się zastanawiać, co...
-
Nie z ziemniakami i z mięsem. O te pierogi będzie każdy pytał, bo mają niezapomniane nadzienie
Pierogi to danie, które na pewno każdy zna. Można je zrobić na wiele różnych sposobów, a wszystko to zależy od naszych preferencji smakowych. Latem niezwykle popularne są pierogi z owocami i to właśnie te chcemy poniżej przedstawić. Nadzienie, któ...
-
W dzieciństwie jej nienawidziłam, teraz robię 3 razy w tygodniu. Jest kremowa i delikatna
Zupy z pewnością nie są popularną formą obiadową w okresie letnim. Może się wydawać, że zjedzenie ich jeszcze bardziej nas rozgrzeje i będziemy czuć się gorzej. Jednak ta zupa może być jedzona zarówno na ciepło, jak i na zimno i w każdej formie je...
-
Zimą tego nie zjesz, ale latem każdy o tym marzy. Ta zupa uratuje cię w upały
Niektóre potrawy przeznaczone są na konkretne pory roku. Jest tak ze względu na składniki, z których są wykonane, a także na sposób, w jaki są podane. Ta potrawa jest rozchwytywana latem, za to zimą nikt jej nie tknie. Poniższy przepis jest...
-
Latem jem ją kilogramami. To warzywo zyskuje na smaku dzięki panierce. Smaku nie da się opisać
Lato jak każda pora roku ma swoje specjały i smakołyki, które właśnie wtedy smakują najlepiej. Jedną z tych pyszności podałam ostatnio do obiadu. Zniknęła szybciej niż ziemniaki i mięso. Za każdym razem robi największą furorę.
-
Pasuje do każdego mięsa i robi się go w kilka minut. Ten prosty przepis pokochasz od razu
Niektóre dodatki mogą pasować do naprawdę wszystkiego. Tak właśnie jest z tym sosem, którego smak polubisz od razu. Robi się go błyskawicznie i jestem pewna, że od dziś będziesz go robić codziennie. By wyszedł, potrzebujesz tylko kilku składników.
-
Pokroiłam kurczaka, wrzuciłam do marynaty i poczekałam. Po wysmażeniu miałam najlepsze kotlety
Dania z kurczaka są bardzo popularne i wiele osób postanawia go robić na co dzień. Nic dziwnego, ponieważ to mięso jest delikatne i bardzo smaczne, co tylko zachęca do jego zjedzenia. W tym przepisie zakochałam się od razu, a to w czym zanurzony...
-
Zdradzam najlepszy sposób na pyszny obiad. Mięso połącz z tym nieoczywistym, czerwonym sosem
Pomimo że dziś jest piątek, to wiele osób już zastanawia się, co może przyrządzić na niedzielny obiad. Większość z nas i tak postawi na klasyk, jakim są kotlety schabowe Jednak jeżeli chcesz trochę wyjątkowości w swojej kuchni, warto wykorzystać...
-
Mama złapała się za głowę, gdy pokazałam jej te kotlety. Najpierw była niechętna, ale je pokochała
Kotlety są nam bardzo dobrze znane i zazwyczaj wykonywane są z mięsa. Najpopularniejsze to schabowe, z piersi z kurczaka, lub z mięsa mielonego, jednak te całkowicie różnią się od powyższych propozycji. Nie ma w nich ani grama mięsa, a głównym...
-
Masz ochotę na kluski jak u babci? Nasi zachodni sąsiedzi zajadają się nimi na okrągło. Smakują obłędnie
Kluski to jedno z dań, które cieszy się uznaniem niemal w każdym domu. Można je przyrządzić na wiele różnych sposobów, a każdy region w Europie charakteryzuje się innym rodzajem. Warto sięgnąć do kuchni naszych zachodnich sąsiadów i spróbować ich...
-
Teraz jest idealny czas na zrobienie tej zupy. Biegnij na targ i kup te warzywa
Jeśli w twojej głowie panuje pustka, a musisz zrobić dla swojej rodziny danie obiadowe, to poniższy przepis sprawdzi się wyśmienicie. Zrobienia tej zupy gwarantuje sukces i zadowolenie twoich bliskich. Wykorzystać sezonowe warzywa, a smak tej zupy...
-
To najłatwiejsze ciasto na pizzę. Zrobisz ją w kilkanaście minut
Ciasto na pizzę nie musi być trudne i długie w wykonaniu. Oczywiście, każdy rodowity Włoch powie, że ciasto na pizzę powinno długo wyrastać i dojrzewać nawet 48 godzin. Nie w tym przepisie. To ciasto na pizzę zrobisz bez wyrastania i najlepszą...
-
Gdy nie chce mi się zbyt długo gotować, sięgam po ten przepis. Robię to danie w 20 minut
Nie każdy z nas ma chęci by dania, które wychodzą spod naszych rąk były skomplikowane, a ich przygotowanie było długie. Na szczęście istnieją przepisy, które można wykonać w kilka minut i które smakują jak z najlepszych restauracji. Taka właśnie...
-
Jemy ją od wielkiego dzwonu, a szkoda, bo jest naprawdę pyszna i zdrowa. Przepis babci to petarda
Po przepisy babci sięgamy chętnie i często w różnych okolicznościach. Kuchnia nestorki rodu kojarzy się najczęściej ze sprawdzonymi i klasycznymi przepisami i właśnie po takie receptury warto sięgać podczas gotowania.
-
Wystarczy ciasto francuskie i warzywa. Bardzo lekka, ale najesz się nią do syta
Lato to czas wytchnienia od ciężkich potraw, które zazwyczaj jedzone są zimą. Teraz chcemy coś lekkiego, co przyniesie powiew świeżości. Ta tarta jest idealna o każdej porze dnia i nocy. Zrobisz ją szybciej, gdy zaopatrzysz się w odpowiednie...
-
Szalałam za pomidorową, ale poznałam coś, co wyrwało mnie z butów. Dobra na zimno i ciepło
Nie każda potrawa może dobrze smakować, gdy jest podgrzana lub schłodzona. Ta zupa smakuje obłędnie w obu tych wersjach. Zrobienie jej to chwila, a wystarczy na kilka porcji obiadowych.
-
Kotlety po francusku to konkurencja dla schabowych. Wszystko przez kremowy dodatek i ostry sos
Brakuje czasu na marynowanie mięsa, a marzysz o wybornym obiedzie? Zamiast klepać schabowe czy formować babcine mielone postaw na kotlety po francusku. Robię je na co dzień i od święta - zawsze smakują rewelacyjnie przez dodatek kremowego i ostreg...
-
Wybierz tylko te warzywa, bo z nich zrobisz najsmaczniejszą zupę. Jest idealna na lato
Zupa to danie, które na pewno nie kojarzy nam się z latem. Upały, które doskwierają sprawiają, że chce się jeść tylko coś chłodnego. Jednak ten przepis przekona cię, że zupa to danie idealne na lato. Połączenie smaków jest naprawdę niesamowite.
-
Po pierwszym kęsie to mięso będzie rozpływać się w ustach. Dawno nie jadłeś czegoś podobnego
Mięsne potrawy od zawsze zdobywają naszą sympatię. Przecież od zawsze jemy kotlety mielone i schabowe i trudno jest nam z nich zrezygnować. Jednak, zamiast robić je kolejny raz, proponujemy przyrządzić coś innego. To danie wywoła u ciebie eksplozj...
-
Mięso to nic przy tym, co znajduje się w środku. Zrobisz je raz i będziesz powtarzać co tydzień
Mięso gości na naszych stołach od zawsze i rzadko kiedy decydujemy się na jego wykluczenie. Zdaniem niektórych obiad nie może się bez niego obyć, a niektórzy uważają, że bez mięsa nie mogą się najeść posiłkiem. Jeśli zaliczasz się do tej grupy osó...
-
Tak kremowa i lekka, że będziesz ją gotować codziennie. Dla mnie to najlepszy letni obiad
Lato na pewno nie kojarzy nam się z zupami i ciepłymi posiłkami. Najczęściej chcemy się zajadać jakimiś innymi, chłodniejszymi potrawami. Jednak ten krem będzie twoim ulubionym ciepłym posiłkiem. Jest lekki, a do tego można go jeść zarówno na...
-
Bitki wychodzą mi mięciutkie i soczyste. W tym sosie smakują najlepiej - mąż był wniebowzięty
Kiedy schabowe i pieczone udka mi się przejedzą, zawsze sięgam po ten przepis na bitki. Bitki schabowe z cebulą i pieczarkami wychodzą mi zawsze mięciutkie i soczyste. Ten obiad możesz zaserwować nawet bardzo wybrednej teściowej. Nie to, że nie db...
-
Kotleciki ziemniaczane z takim dodatkiem to ferrari wśród innych dań obiadowych. Zaskocz bliskich!
Kotleciki ziemniaczane z tajnym dodatkiem, który smakuje niemal każdemu to doskonały pomysł na obiad. Nie wiesz, co zrobić z ziemniakami, które zostały z poprzedniego dnia lub kupiłeś ich za dużo? Zrób z nich nowe danie! Będzie pysznie i...
-
Trudno opisać ich smak, musisz je po prostu zrobić. Te kotlety są lepsze od mielonych
Niektóre kotlety mogą być smaczniejsze od tych, które znamy od lat. Ich prostota, a także smak również mogą przebijać największe klasyki. Przykładem takich kotletów są te, które teraz przedstawiamy. Z powodzeniem przy najbliższym obiedzie mogą...
-
Babcia złapała się za głowę, gdy podałam te pierogi. Nie mogła uwierzyć, że nie dodałam ziemniaków
Pierogi to danie, które jest bardzo popularne nie tylko w Polsce, lecz także poza granicami naszego kraju. Pomimo tej popularności i tak od lat ich skład wcale się nie zmienia. Właśnie dlatego jest to idealny moment na to, by nieco pokombinować z...
-
W moim domu jem ją z ziemniakami, lecz teściowa dodaje ryż. Dla mnie obie wersje są pyszne
Różne specjały można podawać i przyrządzać na kilka całkowicie innych sposobów. To, że w moim domu przyrządza się je w taki sposób, nie oznacza, że każdy tak je robi. Ostatnio okazało się, że moja teściowa całkowicie inaczej przyrządza zupę...
-
O tych kotletach powiedziała mi sąsiadka babci. Dodałam tylko jeden składnik, a mielone stały się lepsze
Pomimo że nasze klasyczne potrawy same w sobie są już przepyszne, czasem warto z nimi poeksperymentować. Zachęcamy do zmieniania ich składów, a także do dodawania do nich składników, które na pierwszy rzut oka nie są oczywiste. Patent na te kotlet...
-
Zrobiłam ten gulasz i wyrzuciłam przepis, który dostałam od babci. Nie ma żadnej konkurencji
Gulasz to danie, które może naprawdę porządnie nasycić. Już jedna porcja wystarczy, by zapełnić brzuch, choć i tak pewnie będziesz mieć ochotę na dokładkę. Gulasz z tego przepisu jest naprawdę wyjątkowy, a smakiem przebija nawet babcine propozycje.