odgrzewanie jedzenia
-
Odgrzewane kotlety nie muszą być kulinarnym koszmarem. Ten trik sprawi, że nie będą gumowe, a smaczne
W lodówce czeka na ciebie zapas kotletów? Jeśli chcesz, by mięso nadal było smaczne, a nie gumowe i twarde jak podeszwa, poznaj trik na banalne odgrzewanie. Od teraz wczorajszy specjał nie będzie już koszmarem, a wciąż apetycznym kąskiem.
-
Szuflada pod piekarnikiem jest domem blach do pieczenia? Niepozorne miejsce ma zupełnie inną funkcję
Szuflada pod piekarnikiem to w większości polskich domu schowek na patelnie, blachy i formy do pieczenia. Jak się jednak okazuje, nietypowe miejsce ma zupełnie inne przeznaczenie, które może okazać się prawdziwym objawieniem w kuchni. W ten sposób...
-
Zostawiasz jedzenie do podgrzania? Tych produktów nie odgrzewaj. Staną się rakotwórcze!
Odgrzewanie jedzenia to idealny sposób, aby nie tylko zaoszczędzić na kolejnych zakupach, ale także zminimalizować marnowanie żywności. Jednak okazuje się, że są produkty, których nie powinniśmy spożywać kolejnego dnia, a zwłaszcza podawać ich...
-
Jak odgrzewać tradycyjne schabowe, żeby pozostały soczyste i apetyczne? Zapomnij o patelni i mikrofali
Kotlety schabowe to nasz narodowy skarb kulinarny, który gości na stołach zarówno w porze obiadowej, jak i podczas rozmaitych uroczystości czy świąt. Często zdarza się także, że przygotowujemy ich nadwyżkę. Jak zatem odgrzać kotlety, by zachować i...
-
Jak odgrzać ryż, żeby nie był posklejany? Przedstawiamy bardzo prosty sposób, który wam w tym pomoże
Ryż to jeden z najbardziej wszechstronnych produktów. Podpowiadamy kilka sposobów na jego odgrzewanie. Dzięki tym trikom już nie będzie się sklejał. Jedna z metod naprawdę was zaskoczy. Chodzi o dodanie do niego kostki lodu.
-
Tych produktów nie "zostawiaj na później"! Odgrzewanie może skończyć się źle dla twojego zdrowia
Odgrzewanie jedzenia ma głównie na celu ograniczenie jego marnowania. Choć to zdecydowanie dobra postawa, są produkty, których nie należy zjadać po powtórnej obróbce termicznej. Kwestia dotyczy także warzyw. Ta praktyka znana od pokoleń może...
-
Jak odgrzewać piersi z kurczaka, żeby nie były suche jak wiór? Szefowa kuchni stosuje trik z ręcznikiem papierowym
Jak odgrzewać mięso z kurczaka, by nie było suche? Mamy dla was prosty trik do zastosowania w kuchence mikrofalowej, a także garść porad, jak zrobić to w piekarniku lub na kuchence.