odporność
-
Znalazłam sposób na wzmocnienie odporności. Poszukaj tych kwiatów w ogrodzie
Czerwiec i lipiec to najlepsze miesiące do zbioru kwiatów czarnego bzu, które mają cenne zastosowanie w domowej kuchni. Roślina ta bowiem ceniona jest za swoje wartości odżywcze. Przyrządzony z nich syrop idealnie sprawdzi się jako napój...
-
Słodki eliksir na wzmocnienie odporności i regenerację po chorobie. Sekretem są trzy składniki
W parze z sezonem zimowy przybywa sezon na przeziębienia. Przed świętami warto nie tylko skupić się na przygotowaniach do uczty wigilijnej, ale i na swoim zdrowiu. Świetnym wspomagaczem dla odporności okaże się eliksir z miodu, imbiru, pierzgi i...
-
Ten domowy medykament to płynne złoto na jesień. Zabije wirusy i bakterie, a także wspomaga stawy
Domowe przetwory z sezonowych dóbr to must have każdej spiżarni, który pomoże w wielu dolegliwościach, a także uraczy gości niebanalnym smakiem. Przepis na imbirówkę znacznie się wyróżnia na tle innych specjałów. To nie tylko płynne złoto, ale i...
-
Z tym napojem żadne przeziębienie nie jest ci straszne. Babcie robiły go w każdą jesień
Gdy za oknem pojawia się gorsza pogoda, a słońce chowa się za deszczowymi chmurami, nas może zacząć dopadać przeziębienie. W takich sytuacjach pierwsza nasza myśl jest, by sięgnąć po suplementy i leki. Jednak tej jesieni zacznij używać czegoś...
-
Wytęż wzrok, zerwij z krzaka i wrzuć do garnka. W kilka minut zrobisz sok, za który podziękuje organizm
Dobrej jakości sok to bomba witaminowa, która może świetnie wpłynąć na nasze zdrowie i samopoczucie. Zamiast kupować, warto zrobić je samodzielnie, bo właśnie wtedy mamy pewność, że produkt jest naturalny. By zadbać o siebie nie tylko od zewnątrz,...
-
Wzmocni odporność, a przy tym obłędnie smakuje. Babcia podawała mi go już od wczesnej jesieni
Aura, którą można zobaczyć za naszymi oknami sprawia, że możemy nieco gorzej się poczuć, a przeziębienie szybciej nas dopadnie. To właśnie jesienią i zimą powinniśmy się wspomagać specyfikami, które to utrudnią. Warto więc zastosować babcine metod...
-
Sezon grypowy tuż-tuż, więc zadbaj o swoje zdrowie. Ewa Wachowicz zdradza, jak przygotować syrop wzmacniający odporność
Nie każdy może pochwalić się nienagannym zdrowiem w okresie jesienno-zimowym. Niektórzy dość często łapią infekcje, które skutecznie osłabiają organizm. Na całe szczęście przed grypą i przeziębieniem można się chronić. Warto do swojej diety włączy...
-
Odpowiednie parzenie herbaty nie tylko wpływa na jej smak. Bosacka podpowiada jak to robić dobrze
Herbata towarzyszy przy okresie zimowym wielu osobom. Nie tylko rozgrzewa, a także cieszy dobrym smakiem i aromatem. Katarzyna Bosacka podpowiada jak odpowiednio ją parzyć, aby wydobyć z niej to, co najlepsze.
-
Czas na odporność! Naturalne produkty, które warto włączyć do diety jesienią
Zacznij budować odporność już dziś. Uniwersalną receptę na zdrowie masz podaną dosłownie na talerzu. Włącz do swojej diety naturalne produkty, dzięki którym wzmocnisz organizm i przygotujesz go do walki z przeziębieniami i infekcjami. Miód, pyłek...
-
Kiedy kisić kapustę? Babcia obserwowała księżyc. Odpowiednia pora sprawi, że będzie chrupiąca
Aby móc wzmocnić odporność w naturalny sposób, warto wiedzieć kiedy kisić kapustę. Ważne, aby nie przeoczyć odpowiedniego momentu. Dzięki czemu będzie soczysta, a zarazem chrupiąca. Bogata w kwas mlekowy dostarcza organizmowi bakterii...
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić zamiast placków ziemniaczanych? Oto alternatywa
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Zamiast twarogu włóż do pierogów ten ser. Na dobre zapomnisz o ruskich
- Jak zrobić pastę jajeczną? Wystarczy kilka minut. Będzie pyszna
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Idealny napój na jesień? Tylko kompot z winogron z przepisu mojej cioci
- Tarte buraczki Babci Anieli. Ani kropli octu, a smak rewelacja
- Najlepszy deser na zakończenie lata. Warto wykorzystać końcówkę sezonu
- Jaka cebulę sadzić na szczypiorek? Oto najlepsza odmiana
-
Jak zrobić masło czosnkowe? Przepis na dodatek do domowych zapiekanek i tostów
Jeśli jesteśmy miłośnikami kanapek, tostów czy zapiekanek warto dowiedzieć się jak zrobić masło czosnkowe. Dzięki niemu nasze przekąski będą nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowe. To świetny sposób na wzmocnienie odporności. Mamy prosty przepi...
-
Przetwory z owoców dzikiej róży. Konfitura i sok jako remedium na przeziębienia
Przetwory z owoców dzikiej róży znane są już od lat. Nasze babcie chętnie przygotowywały konfitury, aby móc nimi nadziewać pączki, czy rogaliki. Sok także jest wyjątkowo smaczny, lecz przede wszystkim zdrowy. Dodając go do zimowej herbaty, nie tyl...
-
Prosta konfitura z borówki amerykańskiej na zimę. Przepis na pyszny dodatek do ciast i naleśników
Wielkimi krokami zbliża się do nas jesień. To dobry czas, aby zaplanować wsparcie naszego organizmu przed atakiem wirusów i innych drobnoustrojów, które wywołują różne choroby. Aby temu zapobiec, należy wzmocnić swoją odporność. Pomocna będzie...
-
Imbir - poznaj właściwości i zastosowanie tej wyjątkowej rośliny
Imbir to roślina, która stanowi jedną z najbardziej cenionych przypraw, które swoje zastosowanie znajdują zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Warto poznać jej właściwości, a także dowiedzieć się, jak o nią dbać, by ich nie traciła...
-
Co jeść zimą, żeby nie chorować? Naturalne antybiotyki i produkty o działaniu antybakteryjnym
Co jeść zimą, żeby nie chorować? To pytanie, które zadają sobie nie tylko mamy dzieci żłobkowych i przedszkolaków. W obecnej sytuacji coraz więcej osób zaczyna przykładać uwagę do tego, aby w diecie znajdowały się produkty naturalnie wspomagające...
-
Przepis na kiszony czosnek. Hit jesieni, który wspomaga odporność
Jesień za pasem, a to oznacza, że zaczynamy sezon przeziębieniowy. Szukacie naturalnych sposobów na wzmocnienie odporności? Sprawdźcie, jak zrobić kiszony czosnek.
-
Co można zrobić z kwiatów lipy? Idealna do sałatki albo do syropu. Trwa sezon
Mamy lipiec, lipa już kwitnie, a to najlepszy moment, by jej kwiaty zbierać i przygotować z nich zapasy na jesień. Nalewka, syrop, susz na herbatę - sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Kiszonki to już od dawna nie są tylko ogórki i kapusta, czyli o tym, co kisić i co z tym potem robić [WYWIAD]
Gdy mówimy "kiszonki" na myśl przychodzą ogórki i kapusta. Nie mniej, nie więcej. A świat kiszonek jest znacznie bogatszy, bowiem kisić można praktycznie wszystko - i warzywa, i owoce. Ba! W słoikach można zamknąć nawet odpadki, jak ogryzki czy...
-
Skąd brać witaminy, skoro sezon na świeże owoce i warzywa już się kończy? Kiszonki? Jasne! Soki? I tak, i nie
Jesienią w sklepach i na bazarach coraz mniej dorodnych, świeżych owoców i warzyw. Czym więc się wspomagać? Czy mrożonki są zdrowe? Dlaczego warto jeść kiszonki, ale świeżo wyciskane soki to nie zawsze dobry pomysł? Pytam o to dietetyczkę Agatę...
-
Jak wzmocnić odporność na jesień? Antygrypina to must-have sezonu [PRZEPIS]
Jesień trwa w najlepsze, a razem z nią sezon na dynie, jabłka i... przeróżne infekcje. To ten czas w roku, kiedy dbanie o odporność jest bardzo ważne. Dziś mamy dla was przepis na antygrypinę - miksturę, która pomoże wam ustrzec się przed...
-
Naturalne syropy na odporność i przeziębienie - idealne na spadek odporności
Gdy za oknem deszcz i coraz niższe temperatury, a wszyscy wokół są przeziębieni, warto zadbać o swoją odporność. Jak to zrobić, nie faszerując się codziennie lekami? Najlepiej naturalnie! Mamy dla was przepisy, które możecie wykorzystać nie tylko...