odporność
-
Odpowiednie parzenie herbaty nie tylko wpływa na jej smak. Bosacka podpowiada jak to robić dobrze
Herbata towarzyszy przy okresie zimowym wielu osobom. Nie tylko rozgrzewa, a także cieszy dobrym smakiem i aromatem. Katarzyna Bosacka podpowiada jak odpowiednio ją parzyć, aby wydobyć z niej to, co najlepsze.
-
Czas na odporność! Naturalne produkty, które warto włączyć do diety jesienią
Zacznij budować odporność już dziś. Uniwersalną receptę na zdrowie masz podaną dosłownie na talerzu. Włącz do swojej diety naturalne produkty, dzięki którym wzmocnisz organizm i przygotujesz go do walki z przeziębieniami i infekcjami. Miód, pyłek...
-
Kiedy kisić kapustę? Babcia obserwowała księżyc. Odpowiednia pora sprawi, że będzie chrupiąca
Aby móc wzmocnić odporność w naturalny sposób, warto wiedzieć kiedy kisić kapustę. Ważne, aby nie przeoczyć odpowiedniego momentu. Dzięki czemu będzie soczysta, a zarazem chrupiąca. Bogata w kwas mlekowy dostarcza organizmowi bakterii...
-
Jak zrobić masło czosnkowe? Przepis na dodatek do domowych zapiekanek i tostów
Jeśli jesteśmy miłośnikami kanapek, tostów czy zapiekanek warto dowiedzieć się jak zrobić masło czosnkowe. Dzięki niemu nasze przekąski będą nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowe. To świetny sposób na wzmocnienie odporności. Mamy prosty przepi...
-
Przetwory z owoców dzikiej róży. Konfitura i sok jako remedium na przeziębienia
Przetwory z owoców dzikiej róży znane są już od lat. Nasze babcie chętnie przygotowywały konfitury, aby móc nimi nadziewać pączki, czy rogaliki. Sok także jest wyjątkowo smaczny, lecz przede wszystkim zdrowy. Dodając go do zimowej herbaty, nie tyl...
-
Prosta konfitura z borówki amerykańskiej na zimę. Przepis na pyszny dodatek do ciast i naleśników
Wielkimi krokami zbliża się do nas jesień. To dobry czas, aby zaplanować wsparcie naszego organizmu przed atakiem wirusów i innych drobnoustrojów, które wywołują różne choroby. Aby temu zapobiec, należy wzmocnić swoją odporność. Pomocna będzie...
-
Imbir - poznaj właściwości i zastosowanie tej wyjątkowej rośliny
Imbir to roślina, która stanowi jedną z najbardziej cenionych przypraw, które swoje zastosowanie znajdują zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Warto poznać jej właściwości, a także dowiedzieć się, jak o nią dbać, by ich nie traciła...
-
Co jeść zimą, żeby nie chorować? Naturalne antybiotyki i produkty o działaniu antybakteryjnym
Co jeść zimą, żeby nie chorować? To pytanie, które zadają sobie nie tylko mamy dzieci żłobkowych i przedszkolaków. W obecnej sytuacji coraz więcej osób zaczyna przykładać uwagę do tego, aby w diecie znajdowały się produkty naturalnie wspomagające...
-
Przepis na kiszony czosnek. Hit jesieni, który wspomaga odporność
Jesień za pasem, a to oznacza, że zaczynamy sezon przeziębieniowy. Szukacie naturalnych sposobów na wzmocnienie odporności? Sprawdźcie, jak zrobić kiszony czosnek.
-
Co można zrobić z kwiatów lipy? Idealna do sałatki albo do syropu. Trwa sezon
Mamy lipiec, lipa już kwitnie, a to najlepszy moment, by jej kwiaty zbierać i przygotować z nich zapasy na jesień. Nalewka, syrop, susz na herbatę - sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Ten biszkopt zawsze wyrasta i jest wilgotny. Nie ma szans, aby się nie udał
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc. Najlepszy przepis z odrobiną kwaśnego dodatku
-
Problem suchości oka - czynniki i przyczyny. PODCAST [Materiał promocyjny]MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Kiedy sadzić cebulę? Niedługo będzie najlepszy moment
- Przepis mojej mamy na szybki sernik bez pieczenia. Smakuje obłędnie
- Najprostsze ciasto świata - chlebek bananowy. Biała słodkość podkręci smak
- Śledzie pod pierzynką na Wielkanoc. Z łyżeczką tego składnika będą lepsze
- Włączasz zmywarkę i wychodzisz z domu? Możesz doprowadzić do tragedii
- Najlepsze mięso na Wielkanoc? Domowa szynka z solanki powali cię na kolana
-
Kiszonki to już od dawna nie są tylko ogórki i kapusta, czyli o tym, co kisić i co z tym potem robić [WYWIAD]
Gdy mówimy "kiszonki" na myśl przychodzą ogórki i kapusta. Nie mniej, nie więcej. A świat kiszonek jest znacznie bogatszy, bowiem kisić można praktycznie wszystko - i warzywa, i owoce. Ba! W słoikach można zamknąć nawet odpadki, jak ogryzki czy...
-
Skąd brać witaminy, skoro sezon na świeże owoce i warzywa już się kończy? Kiszonki? Jasne! Soki? I tak, i nie
Jesienią w sklepach i na bazarach coraz mniej dorodnych, świeżych owoców i warzyw. Czym więc się wspomagać? Czy mrożonki są zdrowe? Dlaczego warto jeść kiszonki, ale świeżo wyciskane soki to nie zawsze dobry pomysł? Pytam o to dietetyczkę Agatę...
-
Jak wzmocnić odporność na jesień? Antygrypina to must-have sezonu [PRZEPIS]
Jesień trwa w najlepsze, a razem z nią sezon na dynie, jabłka i... przeróżne infekcje. To ten czas w roku, kiedy dbanie o odporność jest bardzo ważne. Dziś mamy dla was przepis na antygrypinę - miksturę, która pomoże wam ustrzec się przed...
-
Naturalne syropy na odporność i przeziębienie - idealne na spadek odporności
Gdy za oknem deszcz i coraz niższe temperatury, a wszyscy wokół są przeziębieni, warto zadbać o swoją odporność. Jak to zrobić, nie faszerując się codziennie lekami? Najlepiej naturalnie! Mamy dla was przepisy, które możecie wykorzystać nie tylko...