ogórki konserwowe

Więcej o:

ogórki konserwowe

  • Ogórki konserwowe. Jak je przygotować w kilka chwil?

    obiadowe i inne, w których jednym ze składników są właśnie ogórki konserwowe. Ogórki konserwowe przepis mają bardzo prosty i nawet początkujący kucharze bez problemu poradzą sobie z ich przygotowaniem. Pierwsze receptury zachowane w książkach pochodzą z początków XVII wieku. Według nich do ogórków

  • Pasteryzowanie - czym jest i jak może się przydać?

    przy tym nie ma wpływu na smak i zapach produktów zabezpieczonych przy jej pomocy. Zobacz również: Ile pasteryzować ogórki konserwowe? Ile pasteryzuje się ogórki konserwowe? Gdy słoiki są już nimi wypełnione i mocno zakręcone, należy ustawić je w garnku, na papierze, a następnie zalać je ciepłą wodą w taki sposób

  • Ciągutki na południe

    Czesi nie muszą już jeździć do Cieszyna czy Bielska po krówki, paluszki i ogórki konserwowe. Polskie sklepy otwarto we Frydku-Mistku, Hawierzowie i Ostrawie, w tym roku powstanie dziesięć następnych. Ich właściciele twierdzą, że w Czechach może powstać nawet 100 sklepów z polskimi produktami

  • Pomysły na pasty do kanapek - proste przepisy dla każdego

    na połączenie klasyczne, które od lat króluje na wielu polskich stołach. Chodzi tu o połączenie wędzonej makreli oraz jajka na twardo. Nasza pasta z makreli nabiera wyrazistego smaku za sprawą dodatku ogórków konserwowych. Składniki: 1 wędzona makrela - około 350 g 4 jajka ugotowane na twardo  2 średniej

  • Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem. Banalny przepis w kilku krokach

    . Kanapki warto udekorować zieleniną: świeżym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Składniki: 1 duża wędzona makrela - około 350 g 4 jajka ugotowane na twardo  2 średnie ogórki konserwowe  średnia cebula  2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy garść siekanego szczypiorku szczypta pieprzu

  • Sałatka z ziemniaków - solo lub w duecie. Poznaj superprosty przepis

    opis całego procesu. W pierwszym kroku należy obrać i umyć ziemniaki, które następnie gotujemy tradycyjnie w lekko osolonej wodzie. Ziemniaki gotujemy do momentu, aż staną się miękkie. Ziemniaki studzimy i kroimy w dużą kostkę.  Kroimy ogórki konserwowe w cienkie plastry lub małe słupki. Drobno kroimy

  • Szlak na medal

    część łączy Głogów i Wrocław. Projekt obejmuje też szlaki piesze, promocję produktów lokalnych (ogórki konserwowe i patisony, smalec i in.), a w przyszłości muzeum i schronisko młodzieżowe. Koordynuje go Fundacja Ekologiczna "Zielona Akcja" z Legnicy. Nagrody przyznaje Environmental Partnership