oliwki
-
W zdrowym ciele zdrowy bób. Król letniej sałatki w tym połączeniu smakuje najlepiej
Uwielbiany przez Polaków od lat, co lato cieszy się ogromną popularnością. Bób nie dość, że smaczny to wyjątkowo cenny pod względem odżywczym. Wystarczy ugotować jego fasolki w osolonej wodzie i jeść jako przekąskę, dodawać do sałatek lub klasyczn...
-
Biały ser Sirene to podstawa tej sałatki. Przywołaj wspomnienia wakacji nad Morzem Czarnym
Bułgaria to od lat jedno z najpopularniejszych miejsc na wakacje w Europie. Przyciąga nas czysta woda Morza Czarnego, wyśmienita kuchnia, doskonałe wina, wszechobecny bałkański folklor. Kto choć raz odwiedził Bułgarię, wie, że jej najsłynniejszym...
-
Gospodynie złapią się za głowę, jak zobaczą tą fasolową. Dodasz ten składnik, a wywołasz domowy galimatias
Kuchnia świata jest bardzo ciekawa, a każdy, kto choć trochę się nią interesuje musi spróbować tego dania. Ten przepis znany jest i w Polsce, lecz grecka wersja trochę się różni. Dodaje się do niej pewien charakterystyczny składnik, który może...
-
Dlaczego w sklepach nie można nigdy kupić świeżych oliwek? Wyjaśnienie jest proste - chodzi o ich smak
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, dlaczego w sklepach można kupić oliwki w przeróżnych zalewach i z różnymi farszami, ale świeżych oliwek już nie? Sprawdziliśmy, co się za tym kryje.
-
Jak zrobić sałatkę grecką? Klasyczna sałatka do przygotowania szybko i samodzielnie
Sałatka grecka to klasyk, który znajdziemy w każdym restauracyjnym menu. To również bardzo prosta sałatka do przygotowania w domu. Jej składniki są dostępne w każdym sklepie, a jej przygotowanie nie zajmie nam więcej niż kilkanaście minut. Zachęca...