omlet

  • Rolada z omletu - na każdą godzinę
  • Frittata z bobem - obowiązkowa na ten sezon

    Frittata z bobem - obowiązkowa na ten sezon

    Jeśli nie masz w domu bobu, biegnij natychmiast po woreczek. Przegapienie sezonu na bób powinno być karane. Chłostą. I to publiczną. Myślisz, że bób można jeść tylko prosto z miseczki? Trochę fantazji! Frittata to zdecydowanie smaczniejszy pomysł!

  • Hiszpański omlet - O(m)lé!

    Hiszpański omlet - O(m)lé!

    Chciałbyś coś prostego i lekkiego - może omlet? Nie, nie pasuje?! Ale nie chodzi o jakąś zwykłą, zbyt mocno ściętą jajecznice, tylko o prawdziwy hiszpański omlet. Taki z pachnącą papryką, szpinakiem, szczypiorkiem odrobiną sera i przysmażonymi...

Więcej o:

omlet

  • Puszysty omlet? Cesarski sprawi, że nie będziecie chcieli jeść nic innego

    Puszysty omlet Omlet cesarski. Składniki: pół szklanki mąki - dowolnej, ale najlepsza będzie tortowa, pół szklanki mleka - także dowolnego, ale najlepsze będzie krowie o wysokiej zawartości tłuszczu, 3 jajka, szczypta soli masło do smażenia, cukier puder, 1 łyżeczka cukru wanilinowego do podania

  • Na słodko, czy na wytrawnie? Omlety śniadaniowe z Appetitą

    Aby dobrze rozpocząć dzień, warto zrobić to… smakowicie! Można to uczynić z omletami, które łączą w sobie prostotę popularnej jajecznicy z mnogością wersji podania naleśnika. Jajka zaserwowane na śniadanie w taki sposób zapewnią poranny zastrzyk energii i rozbudzą nie tylko kubki smakowe

  • Hiszpański omlet - O(m)lé!

    smaż omlet na średnim ogniu ok. 8 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i patelnię przykryj talerzem. Talerz przytrzymaj (najlepiej w rękawicy), patelnię odwróć do góry nogami, by przewrócić omlet na drugą stronę, i z powrotem zsuń placek na patelnię. Wierzch omletu posyp żółtym serem. Smażymy pod pokrywką

  • Jak zrobić idealnie puszysty omlet? Przedstawiamy kilka trików

    Każdy znajdzie omlet dla siebie Jest wiele odmian omletów - ich podstawową wersję przygotowuje się na bazie samych jajek, jajek z wodą lub mlekiem, a także z dodatkiem mąki. Można je podawać na słono lub na słodko - na śniadanie, obiad i kolację. Najczęstszym rodzajem omletu, który przyrządza się w

  • Omlet na słodko - pyszny sposób na śniadanie. Dwa przepisy

    Prawdziwy omlet na słodko to wspaniały, puszysty placek, pięknie przyrumieniony, wilgotny i idealnie wyrośnięty. Tajemnicą jest ubicie białek na sztywno – nie pomijaj tego kroku, gdyż wtedy omlet będzie zwykłym plackiem jajecznym. Każdego, kto jest na diecie na pewno zainteresuje omlet na

  • Śniadaniowy klasyk - omlet z płatkami kukurydzianymi Nestle Corn Flakes

    przygotowania:Fetę pokrój w kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj jogurt oraz szczypiorek i utrzyj widelcem na pastę. W dużej misce ubij jajka z mlekiem, mąką oraz szczyptą soli. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj szpatułką. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wlej masę jajeczną. Smaż, aż omlet delikatnie się zrumieni

  • Poręczny omlet w plastrach cebuli

    Składniki:2 duże czerwone cebule5 jajek1 szklanka tartych brokułów8 plasterków boczku2 łyżki posiekanego szczypiorku80 g tartego parmezanu1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzu Sposób przygotowania:W dużej misce wymieszaj jajka z solą i pieprzem. Dodaj świeże brokuły starte na tarce o dużych oczkach,