ozory
-
Dania z PRL-u, których nie chcieliśmy tknąć. Do tej pory wielu krzywi się z obrzydzenia
Okres PRL-u był trudny, ale wszyscy radzili sobie, jak tylko mogli. Nie bez powodu mówi się, że był to czas, kiedy robiono "coś z niczego". I choć nie brakowało rarytasów, które jemy do dziś, to na wspomnienie niektórych dań wciąż krzywimy się z...
-
Dziś budzą kontrowersje, a w PRL były rarytasem. Jak zrobić ozory, żeby były miękkie i wyraziste? Unikaj błędu z wodą
Podroby w niektórych wzbudzają jedynie tolerancję, a o uwielbieniu mało kto mówi. Do wątróbki i żołądków jesteśmy przyzwyczajeni, jednak są jeszcze inne, teraz już trochę zapomniane podroby, które w PRL były hitem każdej domówki. Dziś na warsztat...
-
Niegdyś rarytasy PRL-u, dziś kulinarny koszmar, który przyprawia o mdłości. Te dania królowały na stołach
Smaki rodem z PRL-u to jednym zdaniem "coś z niczego". Ówczesna kuchnia była bardzo kreatywna, a wszystko przez braki produktów i utrudnioną dostępność podstawowych składników. Tak właśnie powstawały kultowe dania, które dla niektórych są kulinarn...