pasta
-
Pasta z awokado i jajka na dobre rozgości się w twojej kuchni. Nie ma lepszego smarowidła
Nie jesteśmy w tej kwestii obiektywni, trudno. Ale naszym zdaniem pasta z awokado i jajka nie ma sobie równych w smarowidłowym segmencie. Jak ją zrobić? Obok smaku to jej kolejna zaleta - nie jest trudna. Najtrudniejsza część to usunięcie pestki z...
-
Pasta kanapkowa awanturka, czyli wielka draka na talerzu. Ale bez obaw! Będzie smacznie i zdrowo
Co do kanapek? Pasta kanapkowa awanturka będzie smaczną odmianą. Do jej przygotowania potrzeba m.in. wędzonej makreli i twarogu półtłustego. Taka mieszanka będzie doskonałym źródłem energii i sprawdzi się na śniadanie.
-
Pasta warzywna. Doskonała do kanapek na drugie śniadanie. Intensywny smak i aromat sprawdzi się zimą
Szukasz pomysłu na dodatek do kanapek? Podajemy prosty przepis na pastę warzywną. Składa się z oryginalnych składników o wyrazistym smaku, dzięki czemu świetnie komponuje się z pieczywem, sałatkami i wędlinami. Jej przygotowanie nie wymaga wiele...
-
Jak zrobić domowe produkty do czyszczenia kuchni i naczyń? Zdradzamy sekret sprzed lat, który stosowały niegdyś nasze babcie
Jak zrobić domowe produkty do czyszczenia kuchni i naczyń? Nie potrzebujesz tych wszystkich płynów, magicznych gąbeczek, olejków i innych czyścików, które jeśli coś czyszczą, to na pewno twój portfel. Nasze babki, z brudem w domu radziły sobie na...
-
Pasta jajeczna - przepis z najlepszym grzybem świata. Hit na śniadanie, obiad i kolacje
Pasta jajeczna to przepis na najlepsze smarowidło do kanapek, ale także dodatek do wędlin i mięs na zimno. Pasta jajeczna może być przygotowana na mnóstwo sposobów, ale dziś mamy dla ciebie coś ekstra - pastę jajeczną z kurkami. Jest tak pyszna, ż...
-
Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy to pyszny pomysł nie tylko na śniadanie
Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy na pewno zachwyci niejedno podniebienie. Jest pyszna i zdrowa, w sam raz na śniadanie, choć nie tylko. Zobaczcie jak przyrządzić tę pastę.
-
Hummus - przepis na orientalną pastę idealną do lekkich dań i pieczywa. Domowy produkt nie ma konkurencji
Hummus - przepis na kremową i delikatną pastę z ciecierzycy i aromatycznych przypraw. Połączenie tych kilku prostych składników daje wyjątkowo smaczny efekt. Potrawa wywodzi się z Lewantu i Egiptu, popularna jest także na Bliskim Wschodzie....
-
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku - wyśmienity dodatek do pieczywa. Sprawdzi się także jako dip
Idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa lub innych przekąsek jest aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Poza niesamowicie bogatym smakiem to także doskonałe źródło witamin, które m.in. wspomagają odporność. Świetnie sprawdzi się również jako...
-
Szybki przepis rodem z PRL. Pasta "awanturka" z makrelą była ogromnym hitem w tamtych czasach
Osoby żyjące w czasach PRL-u były bardzo pomysłowe. Potrafiły stworzyć coś z niczego. Ich dania były zawsze pożywne i miały ciekawy smak. Tak jest w przypadku pasty na chleb "awanturka". Zrobicie ją w dosłownie 5 minut.
-
Pasta jajeczna - przepis na szybkie śniadanie dla zabieganych. Wystarczą cztery składniki, aby wyczarować to cudo
Codziennie zjadamy je na śniadanie lub kolację. Są nieodłącznym elementem naszego jadłospisu. Mowa o kanapkach, jeśli jesteś już znudzony klasyczną z szynką lub serem to czas na nowości. Pasta jajeczna to szybki sposób na urozmaicenie codziennego...
-
Dzięki masie wielkanocny przekładaniec to hit świąt. Sernik się chowa
-
Czy można jeść kiełkujący czosnek? Wielu popełnia poważny błąd
-
Twoje dziecko odetchnie pełną piersią. Substancje zaczerpnięte z natury podniosą komfort życiaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ciasto na szybko. Zamieszaj łyżką, upiecz i spróbuj - jest najpyszniejsze
-
Tych produktów lepiej nie mrozić. Zamienią się w brejowatą papkę
- Przepis na kotlety ze śledzia. Spróbuj, a będziesz robić częściej
- Poszłam do najlepszej restauracji w Polsce. Czułam się jak w Wersalu
- Tymbaliki wielkanocne to przysmak świąt. Z przepisu babci wychodzą najlepsze
- Soczysty schab w 15 minut. Najlepsze mięso na Wielkanoc potrzebuje tych przypraw
- Przepis na ciasto na pierogi. Ania Starmach podpowiada jak je szybko zrobić
-
Pasta z awokado i jajka - zaskakująca alternatywa na świąteczne kanapki. Przygotowanie trwa kwadrans
Pasta z awokado i jajka to zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji tej potrawy. Do przygotowania nie potrzebujesz masła, dzięki czemu będzie lżejsza i zdrowsza. Idealnie sprawdzi się na świąteczne kanapki, a także do sałatek, wrapów czy jak...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę, która zadomowiła się w polskiej kuchni. Wzbogać ją o te dodatki
Hummus - przepis na ten chętnie wybierany dodatek do warzyw, kanapek, czy tortilli, warto odtworzyć w swojej kuchni. Co prawda na sklepowych półkach nie brakuje gotowych już past, ale domową wersję możesz wzbogacić o swoje ulubione dodatki.
-
Masz tylko 10 minut? Podpowiadamy, jak zrobić błyskawiczną pastę z tuńczyka
Brak czasu to prawdziwa zmora większosci osób. Ciągle gdzieś się spieszymy, za czymś gonimy. Z myślą o tych, którzy nie lubią tracic długich godzin na przygotowywanie posiłków powstał przepis na błyskawiczną pastę z tuńczyka. Idealnie sprawdzi się...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę z ciecierzycy. Dodaj ten składnik, by uzyskać dobrą konsystencję
Czasem mamy ochotę na wegańskie dania. Dobrym pomysłem może być wykorzystanie ciecierzycy. Z tych niepozornych ziaren stworzyć możemy uniwersalny hummus. Przepis na tę przystawkę jest czasochłonny, ale warto go przetestować.
-
Przepis na makaron - prosty sposób na słynny włoski wyrób. Kluczem są proporcje składników
Marco Polo przywiózł go do Włoch z dalekich Chin. Od tego momentu ten mączny wyrób stał się symbolem kraju położonego nad Tybrem. Przepis na makaron przekazywany jest z pokolenia na pokolenie i trafił do nawet najdalszych zakątków świata.
-
Guacamole - przepis. Dobre składniki i triki miejscowych sprawią, że będzie smakowało jak w Meksyku
Guacamole, przepis na niezwykle pyszną i prostą do zrobienia pastę z dojrzałego awokado, soku z cytryny lub limonki oraz soli. Dodatkowo nasza receptura składa się jeszcze z kilku idealnie pasujących do siebie składników. To świetna alternatywa dl...
-
Szukasz prostego pomysłu na rybę? Pasta z makreli to pyszne rozwiązanie. Nie zapomnij o zielonym dodatku
Ryby można przyrządzać na różne sposoby. Niektóre z nich są wymagające i czasochłonne. Jest jednak danie, które przygotujecie szybko i minimalnym nakładem sił. Przed wami pasta z makreli, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do chleba.
-
Pasta z awokado i jajka dla osób dbających o zdrowie. Pomysł na śniadanie ze smaczliwką wdzięczną
Pasta z awokado i jajka to smaczna oraz zdrowa pasta na kanapki i nie tylko. Doskonale pasuje też do sałatek, wrapów czy jako dip. Dobrze wykonana jest kremowa i gładka. Jednak duet awokado i jajko jest tak harmonijny w swojej prostocie, że...
-
Gzik - przepis na smaczny i pyszny dodatek nie tylko do ziemniaków. Zasmakuje każdemu, kto go spróbuje
Gzik, czyli twaróg ze śmietaną oraz cebulą lub szczypiorkiem i kilkoma innymi dodatkami, to nie tylko proste danie postne, ale także zdrowa alternatywa dla tłustych i ciężkich dań. Gzik - przepis na szybkie śniadanie, obiad i kolację. To, jak go...
-
Pasta z bakłażana - przepis. Jak ją przyrządzić i z czym zaserwować?
Pasta z bakłażana znana jest pod różnymi nazwami, gdyż pojawia się w wielu kuchniach, zwłaszcza arabskiej, gdzie znana jest pod nazwą baba ghanoush. Niemniej jednak bez względu na sposób przygotownaia, pasta ta doskonale nadaje się do podania z...
-
Szybka pasta jajeczna. Przepis na kanapki idealne
Sprawdzony przepis na pastę jajeczną pozwoli urozmaicić nasze śniadanie i w smaczny sposób rozpocząć kolejny dzień. Jej smak można z łatwością urozmaicić wieloma dodatkami, dzięki czemu, ten dodatek do pieczywa nigdy się nie nudzi. Podpowiadamy, j...
-
Polska zbrodnia we włoskim daniu, czyli śmietana w carbonarze. Kto to wymyślił? "Zagadka"
"Kiedy ktoś dodaje śmietany do carbonary, to jakaś babcia we Włoszech ma zawał" - mówił swego czasu kucharz Matteo Brunetti w programie "Przerwa na kawę". Postanowiliśmy zapytać Matteo, jak ten makaron powinien wyglądać w oryginale i kto wpadł na...
-
Kremowy hummus. Przepis na idealną pastę z Izraela
Pod egzotyczną nazwą hummus nie kryje się nic innego niż po prostu ciecierzyca. Uznaje się, że pasta ta pochodzi z okolic Bliskiego Wschodu, ale nie wiadomo w którym momencie w historii ktoś wpadł na genialne połączenie kilku składników, które daj...
-
Pasta jajeczna. Jeden składnik odmieni tę potrawę. Zwróć uwagę na to, ile gotujesz jajka
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i serem to dla wielu wspomnienie z dzieciństwa. Przepis na pastę jajeczną jest zybki, prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Warto wiedzieć, że czas gotowania jajek ma ogromne znaczenie i może zmienić smak...
-
Najprostszy na świecie makaron według szefowej kuchni. Potrzebujesz tylko 4 składników, które na pewno masz w domu
Do przygotowania najprostszego makaronu wystarczą cztery składniki. Brytyjska szefowa kuchni pokazała, jak zrobić rewelacyjne
-
Pasta z ciecierzycy idealna nie tylko na wegański stół [PRZEPIS]
Pasta z ciecierzycy to idealny dodatek do kanapek lub tortilli. Ten wyjątkowy smak jest niezwykle sycący. Szukasz alternatyw dla serków topionych lub masła? Zaproś pastę z ciecierzycy na śniadanie.
-
Pasta z bobu - jak przyrządzić bób, by pokochali go domownicy i goście? [PRZEPISY]
Pasta z bobu to doskonały sposób na wykorzystanie tego popularnego warzywa strączkowego w kuchni. Wielbiciele bobu z pewnością będą się nią zajadać. A gdy okaże się, że pastę z bobu można przyrządzić również z warzywa mrożonego - może ona wejść...
-
Jak przygotować bób? Przepis na genialną pastę z bobu to hit
Bób to jedno z tych warzyw, które wszyscy uwielbiają. Ba, czekają na nie cały rok! Pyszny, lekko twardy, a może w postaci pasty? Doradzamy, jak przygotować bób i prezentujemy przepis na obłędną pastę z bobu.
-
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi oburzeni
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z dodatkiem pomidorów. W tradycyjnym daniu zamieniono również kilka innych składników. Receptura oburzyła włoskich szefów kuchni.
-
Pasta z makreli z twarogiem - przepis na przysmak, który zadowoli najbardziej wymagających koneserów wędzonych ryb
Pyszną pastę z makreli z białym serem można przygotować w kilka minut, jest zdrowa i sycąca. Łatwo też zmodyfikować jej smak dzięki odpowiednio dobieranym składnikom. Nigdy więc się nie znudzi! Jak zrobić pastę z makreli z twarogiem? Przepis jest...