paszteciki
-
Podałam je do zupy i zniknęły szybkiej niż główne danie. Mam ten przepis od lat i za każdym razem wychodzi bezbłędnie
Gdy na stole pojawia się zupa, pierwsze po co do niej sięgamy jest pieczywo. Jednak można je zamienić na coś znacznie lepszego. Ten przepis to umożliwi, a to, co z niego wychodzi znika szybciej od innych potraw. Zwróć uwagę na farsz, to on powala ...
-
Rozmrażasz wigilijne paszteciki na Nowy Rok? Nie popełniaj tego błędu bo zniszczysz cały ich smak
Wigilijne paszteciki u wielu z pewnością zostały zamrożone na czarną godzinę. Można je odmrozić po sylwestrowych zabawach, aby mieć szybką przekąskę. Ten jeden błąd może sprawić, że ich smak diametralnie się zmieni.
-
Błyskawiczne paszteciki sylwestrowe. Fenomenalna przekąska na huczną zabawę. Oto jak je przygotować
Podajemy przepis na błyskawiczne paszteciki, które idealnie wpasują się w sylwestrową atmosferę. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali ciasta francuskiego i kapusty kiszonej. Tę rozgrzewającą przekąskę przygotujesz w niecałą godzinę.
-
Ewa Wachowicz zdradza przepis na paszteciki idealne na sylwestra. Kluczowy jest sekretny składnik
Przepis Ewy Wachowicz na sylwestrowe paszteciki to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Popularny smakołyk w nietypowym wydaniu podbije kubki smakowe nawet najbardziej wymagających gości. Wszystko za sprawą tajemniczego składnika, który idealnie podkreś...
-
Kapuśniaczki wigilijne - świąteczny rarytas z aromatycznym nadzieniem. Kluczowe jest drożdżowe ciasto
Jednym ze smaczniejszych rarytasów są kapuśniaczki wigilijne. Tradycyjna przekąska bazuje na puszystym i miękkim cieście drożdżowym, którego wnętrze hojnie wypełnia aromatyczny farsz. Kluczem do sukcesu są idealne proporcje, dodatek odpowiednich...
-
Paszteciki z pieczarkami - wigilijny rarytas na dwa sposoby. Z domowym ciastem drożdżowym i francuskim
Jednym z synonimów świąteczny smakołyków są domowe paszteciki z pieczarkami. Ten świąteczny rarytas można przygotować na dwa wyjątkowe sposoby - z ciastem drożdżowym lub francuskim. Oba smakują obłędnie podane z barszczem lub jeszcze ciepłe prosto...
-
30 minut i dodatek do barszczu gotowy. To nie byle co, bo Ewa Wachowicz dodaje do niego słodki akcent
Świąteczne paszteciki świetnie pasują do barszczu, który zawsze musi się pojawić na stole. Ewa Wachowicz pokazała, że można je zrobić inaczej, a dalej będą przepyszne. Owoce z kapustą to niecodzienne połączenie smaków, które, jak się okazuje,...
-
Paszteciki grzybowe, czyli szybka przekąska nie tylko jako dodatek do barszczu. Sekret tkwi w cieście
Paszteciki grzybowe zna i lubi chyba każdy. Są idealną przekąską, która pasuje do wielu dań - zarówno tych mięsnych, jak i jarskich, a także zup. Jednak cała tajemnica tkwi nie w farszu, a w cieście. Dobrze wyrobione będzie prawdziwą poezją dla...
-
Drożdżowe paszteciki z mięsem. Smaczną przekąskę przygotujesz z duchem zero. Użyj mięsa z rosołu
Jeśli zastanawiasz się, jak wykorzystać mięso z rosołu, przepis na paszteciki sprawdzi się idealnie. Drożdżowe ciasto połączone z wilgotnym i aromatycznym farszem sprawdzi się jako ciepła przekąska lub dodatek do barszczu. Przepis babci jest...
-
Paszteciki wegetariańskie Ewy Wachowicz. Genialna przekąska na święta
Czerwony barszcz to danie, które króluje na polskich, świątecznych stołach. To właśnie do niego serwowane są domowe paszteciki, które pojawiają się najczęściej z kapustą, grzybami, ale też pieczarkami czy mięsem. Zdradzamy, jak robi je Ewa Wachowicz.
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Da się zrobić coś lepszego od szarlotki. Na samą myśl cieknie ślinka
-
Najpiękniejsze jarmarki w Europie, zimowe ogrody i wyjątkowe prezenty. 4 powody, by zimą odwiedzić SaksonięMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
W święta nie możesz patrzeć na karpia, bo czuć muł? Przed smażeniem zrób jedną rzecz
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Makowiec w kratkę, który wygląda, ale i smakuje. Oto sposób Ewy Wachwoicz
- Zapiekanka gyros z patelni, czyli przepis na szybki, prosty i smaczny obiad
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- To piernikowe ciasto jest wyjątkowe. Pobije wszystkie wypieki teściowej.
- Tego smaku nie da się podrobić. Ta swojska zupa smakuje lepiej z tym mięsem
-
Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - prosty przepis na pyszną imprezową przekąskę
Paszteciki z ciasta francuskiego to świetna przekąska zarówno na przyjęcie, jak i na śniadanie czy kolację. Żeby je przyrządzić, wystarczy zaledwie kilka składników, a także nieco cierpliwości. Jak zrobić paszteciki z ciasta francuskiego ze...