patelnia
-
Szakszuka i klasyczna jajecznica chowają się przy tureckiej wersji. Robię ją codziennie
Z każdej strony słyszymy coraz to nowsze propozycje śniadaniowe. Dochodzimy więc do wniosku, że klasyczne kanapki trzeba odłożyć w niepamięć. By je zastąpić, sięgnij po tureckie śniadanie, któremu trudno się oprzeć. Łączy w sobie co najlepsze i je...
-
Proste mięso bez kombinowania dla tych, którzy mają dość schabowych. Jest soczyste i miękkie
Niektórzy z nas nie potrafią sobie wyobrazić obiadu bez mięsa. Jeśli jesteś taką osobą, to ten przepis jest dla ciebie. Tak podana wieprzowina jest krucha, ale dalej soczysta i pełna smaku. Wszystko to zasługa odpowiedniej obróbce. Daj jej czas, a...
-
Biegnij do sklepu po ten składnik i zrób placki. Są nieporównywalnie lepsze od ziemniaczanych
Placki ziemniaczane to dla ciebie za mało i chcesz poczuć smak czegoś innego? Wystarczy, że wykorzystasz ten składnik i zrobisz najlepsze placki pod słońcem. Podawane z jogurtem lub sosem koperkowym staną się twoim ulubionym daniem.
-
Robię je, gdy mam ochotę na placki. Głównym składnikiem nie są ziemniaki, a słodkie warzywo
Placki to prosty i bardzo sycący pomysł na danie dla całej rodziny. Do ich wykonania można wykorzystać prawie każde warzywo, lecz nie wszystkie są tak smaczne jak właśnie to. Te placki podawane z domowym sosem koperkowym przebijają ziemniaczane.
-
Racuchy Lewandowskiej różnią się od klasyków. Nie używa mąki pszennej, a mleko zamienia na ten składnik
Racuchy to słodkie placuszki, które bardzo chętnie wykonujemy. Jemy je na śniadanie, kolacje, a w niektórych domach pojawiają się jako obiad. Ania Lewandowska również uwielbia je przyrządzać, jednak jej wersja znacznie różni się od tradycyjnej....
-
Zapomnij o jajecznicy i omlecie. Za tym daniem szaleją Polacy, jest najlepsze o poranku
Przygotowując śniadanie sięgamy po najpopularniejsze dania i nie chcemy próbować nic innego. Jednak warto choć raz sprawdzić ten przepis, by się przekonać, że jest najlepszy ze wszystkich. Dodaj do niego kilka warzyw, a sam stwierdzisz, że klasycz...
-
Schabowe nacierane stały się ulubionymi w moim domu. Już nie robię klasycznej wersji
Tradycyjne schabowe można bardzo często zobaczyć na naszych stołach. Przygotowywane są z najpopularniejszego przepisu, który znamy od lat. Ostatnio postanowiłam trochę poeksperymentować z recepturą i dzięki temu znalazłam sposób na przyrządzenie i...
-
Tę jajecznicę zrobisz w nietypowy sposób. Oprócz patelni potrzebny będzie piekarnik
To, w jaki sposób zaczniemy dzień, jest bardzo kluczowe. Jeśli zrobimy to odpowiednio dobrze, będziemy cieszyć się wspaniałym humorem. By poranek był udany, na pewno pomoże w tym pyszne śniadanie. Ta jajecznica jest obłędna, a to zasługa sposobu...
-
Gdy zrobiłam je po raz pierwszy, sąsiedzi pytali o przepis. Ich zapach rozchodził się na całe osiedle
Soczyste i miękkie mięso to marzenie każdego. Nic dziwnego, bo nie zawsze takie wychodzi, a nie da się ukryć, że wtedy jest najsmaczniejsze. Jednak z tego przepisu na pewno wyjdzie wyśmienite. Za każdym razem, gdy je robię, wszyscy je chwalą.
-
Patelnia woła o pomstę do nieba? Wyczyścisz ją za pomocą samej wody, to nie skam, a prosty trik
Brudnej patelni nie musicie wcale szorować drogimi mleczkami i druciakami. Takie traktowanie mogłoby porysować oraz bezpowrotnie zniszczyć jej powierzchnię. Okazuje się, że do idealnie czystej powierzchni wystarczy jedynie woda. Brzmi jak cud?...
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Gdzie należy wyrzucać fusy z kawy? Zapamiętaj raz na zawsze
-
Te warzywa pomagają obniżyć cukier. Naukowcy potwierdzają
-
Babka piaskowa na Wielkanoc i do kawki. Tak łatwa, że zawsze się udaje
-
Wymieszaj twaróg, mąkę i jajko. W kilkanaście minut będziesz mieć furę mięciutkich placków
- Włącz ją do diety czym prędzej. Wspomaga trawienie jak nic innego
- Smak średniowiecza na talerzu. Kotleciki jadano za czasów Piastów
- Zamiast soli dodaj do ziemniaków te przyprawy. Więcej z niej nie skorzystasz
- Tą metodą ugotujesz idealne jajka. Ale zajmie ci to... 32 minuty
- Na co jest dobra guawa? Ma mnóstwo witamin, ale Polacy jej nie doceniają
-
Robię je, gdy nie wiem, co podać na obiad. Placki wzbogacam dwoma nieoczywistymi składnikami
Nie ma szans, że ktokolwiek nie zna klasycznych placków ziemniaczanych. To właśnie je robiły nam babcie, a my się nimi zajadaliśmy do pełna. Postanowiłam trochę je podrasować i dodałam dwa nieoczywiste składniki. Od kiedy podałam je rodzinie, nie...
-
Podasz raz, a rodzina sama będzie się o nie upominać. Te pizzerinki zrobisz na patelni
Błyskawiczne pizzerinki z patelni są idealną alternatywą dla klasycznej pizzy. Można je wykonać, gdy ma się ochotę na tę potrawę, ale w trochę innym stylu. Do przygotowania nie potrzebujesz piekarnika, wystarczy jedynie patelnia.
-
Śniadaniowe placuszki gotowe w kilka minut. Dodaj te 2 składniki, a klasyczne racuchy nie mają szans
Placki to jedne z najlepszych pomysłów na pyszne i sycące śniadanie. Zrobienie ich zazwyczaj nie wymaga dużej ilości czasu, dlatego tak chętnie je wykonujemy. Zwykle sięgamy więc po klasyczny przepis, który mamy zapisany w zeszycie. Tym razem wart...
-
Szybki obiad, który zrobisz w piekarniku. Tak wykonany, wystarczy nawet na kilka dni
Każdy obiad, który przyrządzamy powinien mieć spełniona pełne kryteria. Przede wszystkim dobrze jakby był smaczny, pełen wartościowych składników i szybki w przygotowaniu. To danie spełnia te wszystkie kryteria i właśnie dlatego, jest tak pyszny....
-
Robię je od lat i zawsze wywołują wielkie emocje. Smak tego mięsa jest trudny do zapomnienia
Mięso to najprostsze danie obiadowe, które możemy zrobić. Na szczęście nie musimy się ograniczać tylko do kotletów, które już tak dobrze znamy. Z mięsa można również zrobić pulpety, które z odpowiednimi składnikami będą palce lizać. Ten sos nadaje...
-
Świeże bułeczki bez chodzenia do piekarni. Zrobisz je w kilka minut i to bez dodatku drożdży
Poranek rozpoczęty gorącą herbatą lub kawą, a do tego świeże pieczywo, które można podać na śniadanie. Taka wizja jest piękna i jak najbardziej możliwa, gdy tylko wykorzysta się ten przepis. Te bułeczki gotowe są w kilka minut, a do ich zrobienia...
-
Zetrzyj ogórki, ser i ułóż na mięsie. Rodzina błaga mnie o ten obiad przynajmniej raz w tygodniu
Przyrządzanie nowych dań obiadowych może stać się prostsze, gdy tylko zapamięta się ten przepis. Kurczak wychodzi z niego soczysty, a pełnię smaku osiąga z tą pierzynką. W takiej odsłonie na samą myśl każdemu leci ślinka. Gdy go podaję, zawsze jak...
-
Znalazłam sposób na smaczniejszego kurczaka. Od teraz nie robię go klasycznie
Kurczak kojarzyć się nam może z kotletami, które podawane są przy każdej okazji. Mało kto zmienia przepis na rzecz ciekawszych smaków. Tym razem warto to zrobić, bo to, co wychodzi z tej receptury, jest warte przygotowania. Piersi z kurczaka...
-
Kurczak w nowej odsłonie. Zapomnij o jajku i bułce tartej, od dziś podasz go z kukurydzą i serem
Kurczak to najpopularniejsze mięso, po jakie sięgamy, gdy chcemy wykonać danie obiadowe. Zazwyczaj panierujemy go w jajku, mące i bułce tartej i serwujemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką. Ten przepis nada świeżości w twoim domu, a to zasługa...
-
Olej podczas smażenia strzela jak Ronaldo? Zrób jedną rzecz z patelnią, a problem się skończy
Znasz to? Smażysz kotlety, mięso na gulasz lub (o zgrozo) wątróbkę, a olej strzela na cztery strony świata jak wściekły i brudzi całą kuchnię? Spokojnie, nie musisz godzić się na lekkie poparzenia i żmudne czyszczenie pomieszczenia. Ten trik jest ...
-
Prosty obiad bez kombinowania. Warzywa i mięso to najlepsze połączenie, które zostanie z tobą na długo
By zjeść dobrze i pożywnie nie trzeba wymyślać skomplikowanych potraw. Wystarczy wykorzystać recepturę na klasyczne dania, a czasem warto też sięgnąć po kuchnię zagraniczną. Gdy się to zrobi, można się miło zaskoczyć i zjeść prosto i smacznie. W t...
-
Bez brudzenia rąk i zbędnego wyrabiania ciasta. Ten przepis na chrust ma 170 lat i jest znakomity
Faworki to przysmak, którym co roku się zajadamy. Trzeba przyznać, że ich przygotowanie jest wymagające i przez to nie każdy może zdecydować się na ich zrobienie. Poznaliśmy jednak przepis, który cieszy się tradycją i który ułatwia przyrządzanie...
-
Włożyłam do ciasta farsz i ułożyłam na patelni. Po pierwszym kęsie wiedziałam, że będę robić je codziennie
Oryginalne i do tego pyszne smakołyki uwielbia chyba każdy. To właśnie nimi możemy urozmaicić posiłki i zachwycić najbliższych. Ten przepis warto zapisać i wykorzystać, bo takiego smaku nie można ominąć. Zrobisz je raz i będziesz robić je co kilka...
-
Kotlety mielone zamieniłam na ten przysmak. Teraz klasyczny obiad jest milion razy lepszy
Kotlety można zrobić na wiele różnych sposobów. Mogą się różnić rodzajem mięsa, panierką, niektóre mogą mieć również nadzienie. Pomimo że jest ich wiele i tak mało kto zna ten przysmak. Odkryłam go niedawno i przepadłam. Teraz gości na moim stole...
-
Jest lepsza od sałatki gyros i każdy ją chwali. Zawsze robię aż 2 miski, bo jedna znika w kilka sekund
Szukasz szybkiej i pożywnej sałatki, którą możesz zaserwować gościom? Ten przepis sprawi, że każdy zapyta o przepis. Nie jest to jarzynowa, a nawet gyros. Robi wrażenie za każdym razem, a jej smak zachwyca nawet niejadka.
-
Naleśniki z tym nadzieniem nawet nie przyjdą ci do głowy. Powtarzam je co tydzień
Mączne placki są świetnym śniadaniem, a nawet pożywnym obiadem. Można je podać na wiele różnych sposobów, lecz najbardziej popularne to dżemy i czekoladowe kremy. Ten przepis odchodzi od tej reguły i pokazuje, jak zrobić je inaczej. Ten farsz to...
-
Zamiast ruskich zrobiłam kotlety, a rodzina doznała szoku. Są smaczniejsze od pierogów
Bardzo sobie cenię obiady, które można zrobić szybko z dostępnych w kuchni składników. Takie danie udało mi się ostatnio wykonać i byłam wniebowzięta. Smakiem przypomina pierogi ruskie, ale nie trzeba bawić się w robienie ciasta i lepienia. Jest...
-
Przeczytaj i zrób, bo takiego dania nie możesz ominąć. Z ziemniakami i mizerią smakują najlepiej
Przyrządzając obiad, chcemy, by wyszedł jak najlepiej. Szukamy najsmaczniejszych propozycji, by cała rodzina była zadowolona. Jeśli jednak w twojej głowie jest pustka, polecamy zrobić ten przysmak. Prosty w przygotowaniu, a smak jest nie do opisania.
-
Na niedzielny obiad zrób ten przysmak. Naleśniki musisz zamienić na soczyste mięso
Krokiety to danie, które najczęściej przygotowujemy w okresie Bożego Narodzenia. Jednak w tej wersji będą ona popularne przez cały rok. Miękkie naleśniki najlepiej zamień na soczyste mięso, a do środka włóż te produkty. Musisz zapomnieć o kapuście...
-
Żadna cebulka i skwarki. Kopytka najlepiej smakują z tym sosem. Z nim zyskują nie tylko na smaku
Kopytka to bardzo popularna potrawa, która na naszych stołach gości od wielu lat. Podaje się je w wielu wersjach i z różnymi okrasami. Dziś chcemy pokazać ich nową odsłonę. W ten sposób nie tylko zyskują na smaku, a także świetnie się prezentują....
-
Zapomnij o dżemie i czekoladzie. Z tym nadzieniem naleśniki są dużo smaczniejsze. Rodzina poprosi o więcej
Naleśniki zazwyczaj jemy w kilku wariantach smakowych. Smarujemy je dżemem, kremem czekoladowym lub twarogiem połączonym z serem. Każda z tych wersji jest obłędnie pyszna, ale coś je przebija. Ten krem jest idealnie słodki i dopełnia smaku placków...
-
Pizza w 5 minut. Z tym spodem zrobienie jej będzie ekspresowe. Dodatki dopełniają smaku
Pizza zazwyczaj wymaga od nas pokładów energii i czasu. Jednak w tej wersji nie jest to konieczne. Ta pizza zrobiona jest w kilka minut i nie potrzebujesz do niej nawet piekarnika. Dodatki są kluczowe i możesz do niej dodać cokolwiek tylko chcesz.
-
Przypalona patelnia straszy przy gotowaniu? Sprawdź jak ją wyczyścić za pomocą jednej kropelki płynu
Patelnia obrosła tłuszczem i brudem po świątecznym gotowaniu? Nadaj jej dawnego blasku - obejdzie się jednak bez szorowania i drogich detergentów. Z tym sprytnym trikiem osad i trudne zanieczyszczenie dosłownie same znikną. Potrzebne są jedynie...
-
Zrób go dziś, by rozpocząć nowy rok pysznym obiadem. To mięso jest soczyste i miękkie
Nowy rok najlepiej rozpocząć smacznym i pełnym smaku posiłkiem. W tej roli świetnie sprawdzi się to mięso, które nadziewane jest serem i warzywami. Cała rodzina będzie zadowolona z jego smaku i każdy poprosi najpierw o dokładkę, a później o przepis.
-
Jak odgrzać karpia, aby nie był suchy jak wiór? Zapomnij o patelni i wykorzystaj ten patent
Już niebawem w naszych lodówkach z pewnością będą zalegały smakołyki, które przyrządzaliśmy na święta. Chcąc je odgrzać, możemy mieć obawy, że wyjdą pozbawione smaku lub suche jak wiór. Jednak istnieją sposoby, które pomogą w tym problemie. Odgrza...
-
Zrobisz ją raz, a będziesz wracać do niej kilka razy w tygodniu. To krakowski przysmak
O tym daniu już wiele osób zapomniało, choć jego smak jest naprawdę niezastąpiony. Pochodzi z kuchni małopolskiej i przebija każdy dostępne fast food. Przypominamy przepis, a także pokazujemy, jak wykonać ten smakołyk na najwyższym poziomie.
-
Przypalona patelnia? Zamiast wyrzucać, wyczyść tak, jak szkolne kucharki
Podczas gotowania nietrudno o małe wpadki. Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie przypalił mleka lub nie przesolił ziemniaków. Zdarza się jednak, że niektóre błędy mogą kosztować nas nowy sprzęt. Wiele osób wyrzuca bowiem przypalone...
-
Jak doczyścić przypaloną i brudną patelnię? Z tym trikiem będzie lśnić nowością, wszystko tanio i eko
Na ratunek przypalonej i brudnej patelni! Wykorzystaj tanie i ekologiczne składniki, a pozbędziesz się nawet najgorszych zanieczyszczeń. Obejdzie się też bez monotonnego szorowania - wszystko ładnie schodzi, a wszystko dzięki patentowi z domową...
-
Zapomnij o przypalonej, brudnej patelni. Z tym patentem naczynia zyskają dawny blask nowości
Twoja patelnia zarosła brudem i przypaleniami? Zamiast wydawać krocie na chemię czy inwestować w nowy sprzęt postaw na sprytny patent z wykorzystaniem zaledwie kilku kropel płynu do naczyń. Produkt sprawdzi się znakomicie w duecie z innymi...
-
Obiad dla dzieci - przepis na pizzę w 15 minut. Do jej przygotowania nie potrzebujesz piekarnika
Przepisy na szybkie obiady to zbawienie dla zapracowanych rodziców z dziećmi. W końcu nie zawsze mamy czas na przygotowanie domowego i ciepłego posiłku. A taka pizza w 15 minut z patelni jest strzałem w dziesiątkę. Posmakuje każdemu niejadkowi.