pieczarki
-
Koniec z wodnistymi i ciemnymi pieczarkami. Poznaj sekret szefów kuchni. Zawsze będą idealne
Sprawdzają się zarówno w tradycyjnych daniach, jak i w szybkich posiłkach do pracy. Jednak aby grzyby były apetyczne, warto je odpowiednio przyrządzić. Jak powinno się smażyć pieczarki? Podpowiadamy.
-
Teściowa robi najlepszą zupę pieczarkową. Najpierw dusi por, potem dodaje trzy ważne rzeczy
Zupa pieczarkowa to zawsze dobry pomysł. Sprawdza się idealnie na każdy dzień, robi się ją łatwo i dość szybko. Jednak moja zdolna teściowa zupę pieczarkową gotuje jedynie na niedziele i święta, i robi to po mistrzowsku. Jej zupa jest kremowa, peł...
-
Wszyscy tylko cukinia i papryka, ja faszeruję coś innego. Żaden obiad z piekarnika nie jest tak dobry
Pomysłów na obiad z piekarnika jest bez liku, ale dziś skupimy się na faszerowanych smakołykach. Nie, nie będą to faszerowane roladki z kurczaka, nie będzie to także cukinia ani papryka. Chociaż wspomniane opcje są naprawdę pyszne, mamy dla ciebie...
-
Gęsta zupa, która zapełni brzuch na wiele godzin. W mistrzostwach zup zdobyłaby złoty medal
Polacy kochają grzyby i wszelkie potrawy z nich zrobione. Nie zawsze jednak mamy dostęp do pysznych leśnych okazów i wtedy właśnie wkraczają pieczarki. Całe na biało. Choć mogą wydawać się pospolite, to z nich powstaje doskonała gęsta zupa, która...
-
Kotleciki z pieczarkami i kurzym owocem. Tak pyszne i tanie, że mięso niepotrzebne
Szukasz pomysłu na tani, pyszny i bezwysiłkowy obiad? Mamy dla ciebie przepis, który oczaruje twoich bliskich, a dodatkowo zachwyci smakiem i po taniości zapełni brzuchy. Masz w domu kilka jajek i pieczarki? Jeśli tak, to nie czekaj i zabieraj się...
-
Najlepszy do kopytek i polędwiczek. Sos pieczarkowy będzie kremowy, ale zadbaj o śmietanę
Ach, czy istnieje coś pyszniejszego niż delikatny, aromatyczny i kremowy sos pieczarkowy? Mamy dziś przepis, który z pewnością cię zachwyci, a jest tak łatwy, że nie ma prawa nie wyjść, nawet kulinarnym nowicjuszom. Oczywiście przyprawy są ważne,...
-
Te chrupiące bułeczki robię na każdą imprezę. Do barszczyku lepsze niż krokiety
Przepis na te pyszne bułeczki od kilkunastu lat towarzyszy mi podczas karnawałowych imprez, rodzinnych spotkań i wtedy, kiedy nie chce mi się robić krokietów do barszczu. Robiła je moja ciocia, kucharka z domu weselnego i chwała jej za to, bo nie...
-
Czy można jeść surowe pieczarki? Rolniczka zachęca. "Dużo wartości odżywczych"
Kamila Boś dała się poznać szerszej publiczności jako uczestniczka programu "Rolnik szuka żony". Kobieta prowadzi własną pieczarkarnię i można powiedzieć, że na tych grzybach zęby zjadła. W jednym z odcinków programu "Ja Wysiadam" w rozmowie z...
-
Czy da się zrobić aksamitny sos pieczarkowy bez śmietany? Oto przepis na prawdziwy majstersztyk
Sos pieczarkowy bez śmietany to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego dania. Jest to rozwiązanie idealne dla osób, które szukają nowych smaków lub są na diecie. Jak zrobić sos pieczarkowy bez śmietany? Z czym go podać? Podpowiadamy.
-
Sklepowe smarowidła nie mają do niej podjazdu. Zamykam w słoikach i mam śniadanie na kilka dni
Domowe smarowidło do chleba nie musi być oklepane. Dzięki prostym składnikom pasta pieczarkowa stanie się ulubionym dodatkiem do kanapek, tostów czy przekąską na imprezy. To zdrowa, smaczna i w dodatku szybka opcja, która zadowoli nie tylko...
-
AI wskazała polski klasyk. Światowe rankingi potwierdzają odpowiedź
-
Awokado, które nie ciemnieje? Trik, który zmieni twoje życie kulinarne
-
Kryzysowe kotlety robię co piątek. Nauczyła mnie babcia: Nie mlej mięsa, pyry utup
-
Lepsze niż mielone i zwykłe ziemniaczane. Kotlety ruskie wiodą prym
-
Mięciutkie i kleiste. Na Wielkanocny obiad podam szlachecki przysmak
- W Austrii tak jedzą rosół. Spróbowałam i przepadłam. Inaczej już nie podam
- Jak wysiewać bób? Pilnuj terminu. Inaczej strączki nie wyrosną
- Lepsze od mielonych i schabowych. Siekańce wiodą prym przez dodatki
- Zrobiłam dubajskie pierogi. Takiej profanacji świat nie widział
- Jaką zupę zrobić na rosole? Pomidorowa to nuda, postaw na ten przysmak
-
Zrób kulki z mięsa i włóż do warzyw. Szybko zapomnisz o tradycyjnym kotlecie
Pieczarki faszerowane z piekarnika to doskonały wybór na każdą okazję. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie pełne smaku, zadowolą nawet najbardziej wymagających. Główną rolę pełni farsz, który sprawia, że całość jest przepyszna i sycąca.
-
Pieczarki bez smażenia? Dodaj do sałatki, ale pamiętaj o ważnych kwestiach. Unikniesz bólu brzucha
Czy można jeść surowe pieczarki? To pytanie zadaje sobie wielu miłośników grzybów. Odpowiedź brzmi tak, ale pod pewnymi warunkami. Dowiedz się, co warto wiedzieć, zanim sięgniesz po pieczarki w ich naturalnej formie.
-
Pieczarki ciemnieją? Wystarczy skropić je tym, a będą białe i jędrne. Korzystam z tego patentu od lat
Pieczarki nie są zbyt drogie, a na dodatek przygotowuje się je szybko i łatwo. Nic dziwnego, że tak często goszczą w naszych kuchniach. Mają jednak pewną wadę: błyskawicznie zmieniają kolor. Podpowiadamy, co dodać do pieczarek, żeby nie ściemniały.
-
Barszcz pieczarkowy robię zawsze przed świętami. Lepszy od grzybowej
Zupa pieczarkowa to pyszny obiadowy pewniaczek, ale ten przepis będzie idealny i na codzienny obiad, i na wigilijną kolację. Jak zrobić tani barszcz pieczarkowy? To proste i pyszne danie, którym możesz zaskoczyć rodzinę w święta.
-
Myć czy obierać pieczarki? Oto jest pytanie. Koleżanka po gastronomii zaskoczyła mnie odpowiedzią
Pieczarki to idealna baza do zupy albo sosu. Ich przygotowanie może jednak sprawiać kłopot. Wiele osób zastanawia się, czy grzyby trzeba myć. Może wystarczy tylko je obrać? Postanowiłam zapytać o to koleżankę kucharkę, która zna się na gotowaniu j...
-
Z cukrem, śmietaną czy solo? Zapomnij o ziemniaczanych. W tej wersji dodatek może być tylko jeden
Z czego mogą być placki? Niezależnie od tego, czy jesteś fanem wersji ziemniaczanej, czy też wręcz przeciwnie, koniecznie spróbuj ciekawej odmiany popularnego przysmaku. Zastąp główny składnik, a wyjdą tak pyszne, że słowa tego nie opiszą.
-
Wyjęłam z lodówki i wrzuciłam do pieczarkowej. Smak poprawił się o sto procent
Zupa pieczarkowa to w zasadzie świetny pomysł na obiad z każdej okazji. Możemy podać ją na szybko po powrocie z pracy, zaserwować najbliższym w niedzielę jako alternatywę dla rosołu lub podczas rodzinnych spotkań w większym gronie. Przepis na zupę...
-
Pyszna i bosko kremowa. Do zupy pieczarkowej dodaj dwa sery, a smak wystrzeli cię z kapci
Zupa pieczarkowa to taki obiadowy pewniaczek. Zawsze, kiedy pojawia się na stole, każdy chętnie się nią zajada i trudno się temu dziwić, jest naprawdę smaczna. Jednak może być jeszcze smaczniejsza, jeśli dodasz do niej dwa konkretne sery.
-
Sos pieczarkowy - przepis mojej cioci. Tak łatwego nie znajdziesz, ale ważna jest śmietana
Jak zrobić sos pieczarkowy, żeby był aksamitny, pełen smaku i pyszny tak, że ma się ochotę zaśpiewać? Nie jest to takie trudne. Sos pieczarkowy będzie zawsze idealny, jeśli zapamiętasz zasadę dotyczącą śmietany.
-
Już nigdy nie przygotujesz pieczarek w inny sposób. Będą smakowały jak grzyby prosto z lasu
Wraz z końcem wakacji oczy Polaków coraz śmielej kierują się w stronę lasu. Mimo to nie wszyscy mają czas, chęci lub możliwość, aby udać się na grzybobranie. Jednak nic straconego. Odpowiednio przyprawione pieczarki również mogą smakować jak leśne...
-
Strzelczyk zrobił taki pasztet, że o la la. Nie zgadniesz, co połączył z pieczarkami
Tomasz Strzelczyk od dawna raczy nas swoimi wyśmienitymi przepisami na YouTube. Znany jest z tego, że stawia na klasyczne dania i zwykłe, proste, ale zarazem pyszne składniki. Ostatnio pokazał, jak zrobić przepyszny pasztet. Z tego połączenia...
-
Zamykam je w słoikach, a później wyciągam do obiadu. Są smaczniejsze od niejednej sałatki
Przyrządzanie przetworów pełną parą i w wielu domach nie ma już miejsca, bo całe zabierają słoiki. Jednak na ten przysmak znajdzie się i czas i miejsce, a to ze względu na smak. Można go jeść jako samodzielną przystawkę, lub podać jako alternatywę...
-
Nie masło i cebulka. Dodaję do pieczarek te 2 składniki. Według męża to najlepszy dodatek do obiadu
Duszone pieczarki jak najbardziej można jeść solo, ale to też świetny dodatek do obiadu albo na grilla. Większość osób smaży je na maśle. Wychodzą pyszne, to fakt, ale my wiemy, jak zrobić jeszcze lepsze. Wystarczą dwa składniki.
-
Pasuje do każdego mięsa i robi się go w kilka minut. Ten prosty przepis pokochasz od razu
Niektóre dodatki mogą pasować do naprawdę wszystkiego. Tak właśnie jest z tym sosem, którego smak polubisz od razu. Robi się go błyskawicznie i jestem pewna, że od dziś będziesz go robić codziennie. By wyszedł, potrzebujesz tylko kilku składników.
-
Obiad bez mięsa w kilkanaście minut. Siekam i smażę kotlety - mielone się chowają
Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad bez mięsa, mamy dla ciebie prawdziwą perełkę. Kiedy nie masz czasu długo stać przy garach, a rodzina upomina się o obiad, zrób te pyszne kotlety. To dosłownie chwila siekania, a każdy będzie się zajadał aż mił...
-
Zupa pieczarkowa z przepisu teściowej nie ma sobie równych. Dodatek tego nabiału gwarantuje efekt wow
Latem ciężkie zupy odchodzą w zapomnienie, a ich miejsce zajmują raczej lekkie dania, chłodniki i lekkostrawne specjały. Zupa pieczarkowa to jednak rarytas, któremu nikt się nie oprze. Szczególnie jeśli zamiast klasycznej śmietany dodamy ten lekki...
-
Kurczak w sosie pieczarkowym, czyli pomysł na szybki obiad. Włoski dodatek podkręci smak grzybów
Są takie przepisu, które sprawdzają się na każdą okazję. Jednym z takich przepisów jest kurczak w sosie pieczarkowym, który sprawdzi się zarówno na codzienny szybki obiad, jak również jako główne danie podczas ważniejszych uroczystości. Przepis je...
-
Gdy za oknem upał, zawsze robię tę zupę. To nie chłodnik, ani zupa owocowa, tylko coś lepszego
Słońce, które pojawiło się za oknem, nie może sprawić, że zrezygnujemy z tak pysznego dania, jakim jest zupa. Ta, którą dzisiaj przedstawiam jest idealna zarówno na zimno jak i na ciepło. Wrzuć do niej te dwa składniki, by jej smak był ciekawszy, ...
-
Dodaj do jajek to warzywo i sprawdź, jak smakuje. Nie zrobisz smaczniejszego śniadania
Jajka można przygotować na wiele różnych sposobów i każdy z nas ma swoją metodę na ich przyrządzenie. Dodaje się do nich rozmaite przyprawy, a także dodatki w postaci warzyw czy serów. Tym razem gdy będziesz chciał zrobić je na śniadanie, użyj teg...
-
Jedno opakowanie wystarczy, by zrobić tę przekąskę. Takiego przepisu aż grzech nie zrobić
Na co dzień uwielbiamy się uroczyć smakołykami, które nie są koniecznie daniami głównymi, a tylko przekąskami. To właśnie po nie możemy bardzo szybko sięgnąć i zaspokoić nasz lekki głód lub chęć zjedzenia czegoś. Poniższy przepis pokazuje, że w...
-
Zetrzyj na tarce i ułóż na cieście francuskim. Wyjdzie z tego idealna przekąska
Z ciasta francuskiego można zrobić wiele różnych rzeczy. Jest to świetna baza zarówno pod słodkie wypieki, jak i te wytrawne. Dziś chcemy pokazać, z czym dokładnie warto je łączyć. Tak przyrządzone może być przekąską, śniadaniem, a także kolacją.
-
Zamiast chipsów i paluszków na imprezach podaję to. Jest chrupiące i od razu znika z misek
Weekend to czas relaksu, a także spotkań z najbliższymi i znajomymi. To właśnie wtedy na stole lądują przekąski, którymi wszyscy się zajadają. Najczęściej są to chipsy, chrupki, krakersy lub paluszki. Następnym razem, gdy będziesz gościć znajomych...
-
Zmarnujesz pudełko pieczarek, jeśli nie zadbasz o jeden szczegół. Kiedy je solić? Nie popełnij błędu
Najsmaczniejsze pieczarki to takie, które są podsmażone na masełku, z cebulką i natką pietruszki. Tak przygotowane świetnie nadają się na kanapkę, jako dodatek do mięs i zapiekanek. Kiedy przyrządzimy je w zły sposób, staną się gorzkim...
-
Faszerowane pieczarki na grilla albo do piekarnika. Ser się rozpłynie, a ty razem z nim
Co na grilla zaskoczy gości majówkowych? Oczywiście nie zaszkodzi pójść w świętą trójkę grilla, a chodzi o kiełbasę, karkówkę i dla miłośników - kaszankę. Jednak każdy to doskonale zna, a zawsze fajnie postawić na coś pysznego i zarazem...
-
Ta zupa to mistrzostwo świata i okolicznych gmin. Pieczarki nigdy tak nie smakowały
Zupa krem z pieczarek to pomysł na szybki obiad, który nikomu nie sprawi problemu. Jeśli goni cię czas albo nie chcesz spędzać długich godzin na gotowaniu, ten przepis na pewno ułatwi ci życie. Zupa pieczarkowa smakuje jak spod ręki najlepszego...
-
Mdłe i bez smaku? Dodaj odrobinę do pieczarek. Będą smakować jak grzyby z lasu
Pieczarki smażone świetnie sprawdzą się jako szybki pomysł na obiad. W porównaniu do leśnych grzybów uważane są za mniej aromatyczne i intensywne w smaku. Dodaj pewien składnik, a wyjdą wyjątkowo soczyste i chrupkie.
-
Sekret obłędnie kremowej zupy pieczarkowej? Tylko 2 składniki. Rodzina dwa razy brała dokładkę
Pieczarki na obiad to popularny składnik, który można serwować pod różnymi postaciami. Zupa pieczarkowa to świetna opcja na tani i prosty posiłek. Do uzyskania kremowej konsystencji wcale nie musisz używać śmietany. Jest coś lepszego.
-
Masz już dosyć klasycznych rozwiązań? Ten składnik sprawi, że zupa będzie bardziej kremowa
Zupa pieczarkowa to zawsze dobry pomysł na obiad. Pieczarki są dostępne przez cały rok, ale warto sięgnąć po te świeże na początku sezonu do przygotowania najlepszych dań. Kto jest miłośnikiem tej zupy, ma na pewno na nią swoje patenty. Kto jednak...
-
Kotlet po kowalsku to nie żarty, a przepis na obłędny obiad. Wystarczy dobre mięso i pierzyna z warzyw
Mielone czy schabowe odejdą w zapomnienie, jeśli zaserwujesz domownikom te obłędne kotlety po kowalsku. Tego smaku nie da się podrobić, a wszystko za sprawą kruchego i soczystego mięsa skrytego pod pierzynką z warzyw i sera.
-
Nadziewane kapelusze nie tylko świetnie wyglądają, ale i dobrze smakują. A ten zapach... nieziemski
Jeśli masz dość kotletów na obiad albo nudnych kanapek na kolację, przygotuj nadziewane kapelusze pieczarek. Nie tylko pięknie wyglądają, ale są też po prostu pyszne. Szczególnie uwielbiam je polane ostrym sosem.