piekarnik
-
Zrób je, a nigdy nie tkniesz faworków i oponek. Słodkie nadzienie rozpływa się w ustach
Kruche ciasto wypełnione słodkim nadzieniem to smak, który wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem. Teraz może również kojarzyć się z tłustym czwartkiem. Taki deser godnie zastępuje faworki, a także inne puszyste smakołyki. Zrobienie go jest równi...
-
Tę jajecznicę zrobisz w nietypowy sposób. Oprócz patelni potrzebny będzie piekarnik
To, w jaki sposób zaczniemy dzień, jest bardzo kluczowe. Jeśli zrobimy to odpowiednio dobrze, będziemy cieszyć się wspaniałym humorem. By poranek był udany, na pewno pomoże w tym pyszne śniadanie. Ta jajecznica jest obłędna, a to zasługa sposobu...
-
Prosty deser prosto z Francji. Ten przepis ma 126 lat, a dalej zachwyca i zachęca do zrobienia
Francuskie przysmaki wzbudzają wielkie emocje. Jednak nie można powiedzieć, że nie są one smaczne. Przykładem apetycznego deseru jest tarta z owocami i karmelem. Po wypieczeniu jej kawałki rozchodzą się w ekspresowym tempie. Warto zrobić od razu...
-
Kucharka papieża pokazała, jak zrobić gołąbki. Każda babcia może wzorować się na tym przepisie
Gołąbki to danie, które zna każdy z nas. Ich przygotowanie wymaga od nas cierpliwości, ale ich smak rekompensuje wszystko. By wyszły one odpowiednio dobre, musimy mieć sprawdzony przepis. Siostra Aniela podzieliła się swoją recepturą, która jest...
-
Jak przygotować wołowinę, aby była krucha i soczysta? Wystarczy wykorzystać ten przepis
By wołowina, którą przyrządzasz miała odpowiedni smak, warto zrobić ją w wyjątkowy sposób. Ten francuski przepis na pewno w tym pomoże i sprawi, że nie zechcesz jeść już nic innego. Wystarczy do niego dodać ten napój, a jego aromat będzie głęboki,...
-
Gdy zrobiłam je po raz pierwszy, sąsiedzi pytali o przepis. Ich zapach rozchodził się na całe osiedle
Soczyste i miękkie mięso to marzenie każdego. Nic dziwnego, bo nie zawsze takie wychodzi, a nie da się ukryć, że wtedy jest najsmaczniejsze. Jednak z tego przepisu na pewno wyjdzie wyśmienite. Za każdym razem, gdy je robię, wszyscy je chwalą.
-
Deser, który nigdy się nie znudzi. Połączenie delikatnych smaków przyciągnie każdego
Ciasta są przez nas robione na większe okazje takie jak święta lub rodzinne imprezy. Rzadko kiedy decydujemy się je zrobić w zwyczajny dzień. Jednak to ciasto jest tak pyszne, że nie warto zwlekać z jego wykonaniem. Ten smaczny i słodki deser...
-
Zamiast wyrzucać, tak wykorzystaj czerstwy chleb. Zrobisz z niego sycący obiad dla całej rodziny
Gdy pieczywo, które jeszcze niedawno było świeże, staje się twarde jak kamień, ląduje zazwyczaj w koszu. Mało kto wie, jak można je dobrze wykorzystać. Nam udało się znaleźć smaczny sposób, dzięki któremu wykarmimy wszystkich naszych bliskich.
-
Składnik za 5 zł sprawi, że zrobisz ptysie w ekspresowym tempie. Trudno uwierzyć, że to takie proste
Wykonanie ptysi kojarzy się nam z długim przygotowaniem, dlatego wolimy kupować je w cukierni. Z tym przepisem to się zmieni, a klasyczne ciasteczka pójdą w niepamięć. W takiej wersji i z tym nadzieniem są obłędne i delikatne.
-
By kurczak był miękki i soczysty marynuję go w tych składnikach. Tak dobrego mięsa jeszcze nie jadłeś
Niezależnie od tego, czy chcesz upiec, czy wysmażyć pyszne i soczyste kawałki kurczaka, proponujemy byś zrobił go w tej marynacie. To właśnie ona sprawia, że mięso jest tak pyszne i nie wychodzi suche jak wiór. Ta mieszanka smaków może cię...
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Mały błąd, duży koszt. Fusy po kawie powinny trafić w konkretne miejsce
-
Te warzywa pomagają obniżyć cukier. Naukowcy potwierdzają
-
Babka piaskowa na Wielkanoc i do kawki. Tak łatwa, że zawsze się udaje
-
Wymieszaj twaróg, mąkę i jajko. W kilkanaście minut będziesz mieć furę mięciutkich placków
- Włącz ją do diety czym prędzej. Wspomaga trawienie jak nic innego
- Smak średniowiecza na talerzu. Kotleciki jadano za czasów Piastów
- Zamiast soli dodaj do ziemniaków te przyprawy. Więcej z niej nie skorzystasz
- Już wiadomo, jak ugotować idealne jajka. Naukowcy głowili się miesiącami
- Jak smakuje guawa? Przypomina truskawki i ananasa
-
To idealna przekąska na leniwy weekend. Zrobiona raz-dwa i podawana na ciepło
Weekend kojarzy się z odpoczynkiem, brakiem obowiązków i leżeniem na kanapki. W takie dni nawet przygotowywanie posiłków nie sprawia takiej radości. Jeśli więc chcesz coś przekąsić, sięgnij po ten przepis. Te sakiewki z ciasta francuskiego są pysz...
-
Podasz raz, a rodzina sama będzie się o nie upominać. Te pizzerinki zrobisz na patelni
Błyskawiczne pizzerinki z patelni są idealną alternatywą dla klasycznej pizzy. Można je wykonać, gdy ma się ochotę na tę potrawę, ale w trochę innym stylu. Do przygotowania nie potrzebujesz piekarnika, wystarczy jedynie patelnia.
-
Do obiadu i na kanapki. Ta włoska pieczeń jest smaczniejsza od każdego mięsa, jakie znasz
Założymy się, że takiej rolady jeszcze w życiu nie jadłeś. Wykonana jest z wieprzowiny, ale to nie wszystko. Przed podaniem polecamy wysmarować ją tymi składnikami. Dzięki temu na podniebieniu poczujemy smak, którego jeszcze wcześniej nie znaliśmy.
-
Warstwowe ciasto na biszkopcie. Smakuje jak popularny batonik, a blacha znika w kilka minut
Słodycze uwielbiają wszyscy. Zajadamy się nimi o każdej porze dnia i nocy, są deserem, podwieczorkiem, a dla niektórych śniadaniem. By cały czas mieć w lodówce coś awaryjnego, proponujemy zrobić to ciasto. Chociaż od razu uprzedzamy, że może znikn...
-
Nie znosiłam czyszczenia piekarnika, ale znalazłam sposób idealny. Teraz sięgam po ten owoc i gotowe
Dla wielu osób czyszczenie piekarnika jest syzyfową pracą. Wcale jednak nie musi tak być. Okazuje się, że możemy zrezygnować z silnej chemii i postawić na domowe sposoby, a piekarnik będzie lśnił czystością.
-
Strzelczyk robi taką rybę, że każda gospodyni może pozazdrościć. Ta panierka jest znakomita
Przygotowanie smacznej ryby nie należy do najłatwiejszych zadań. Przekonał się o tym każdy, kto chociaż raz próbował ją przyrządzić. Tomasz Strzelczyk pokazał jednak przepis, który wyjdzie każdemu, nawet osobie, która nie wie nic o gotowaniu. To...
-
Zapiekany kurczak będzie twoim popisowym daniem. Nie zapomnij o tej mieszance, a będzie palce lizać
Kurczak to mięso, po które sięgamy bardzo często. Jest łatwe w przygotowaniu i mamy pewność, że każdy będzie się nim zajadać. Dzięki wielu przepisom z jego udziałem można zrobić różne dania i można jeść go codziennie pod nowymi postaciami. Ten...
-
Szybki obiad, który zrobisz w piekarniku. Tak wykonany, wystarczy nawet na kilka dni
Każdy obiad, który przyrządzamy powinien mieć spełniona pełne kryteria. Przede wszystkim dobrze jakby był smaczny, pełen wartościowych składników i szybki w przygotowaniu. To danie spełnia te wszystkie kryteria i właśnie dlatego, jest tak pyszny....
-
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach. Zawsze robi furorę, gdy stawiam je na stole
By zjeść smaczny deser nie trzeba wykorzystywać do tego piekarnika. Na szczęście istnieje wiele przepisów, które mówią, jak przyrządzić je bez tego sprzętu. Takim przykładem jest ta słodycz, której bazą są herbatniki. Robi się je w mgnieniu oka.
-
Zetrzyj ogórki, ser i ułóż na mięsie. Rodzina błaga mnie o ten obiad przynajmniej raz w tygodniu
Przyrządzanie nowych dań obiadowych może stać się prostsze, gdy tylko zapamięta się ten przepis. Kurczak wychodzi z niego soczysty, a pełnię smaku osiąga z tą pierzynką. W takiej odsłonie na samą myśl każdemu leci ślinka. Gdy go podaję, zawsze jak...
-
Może być obiadem i sycącym śniadaniem. Lepiej zapisz ten przepis, bo będziesz robić go bez końca
Nasze lodówki i kuchenne szafki pełne są smakołyków. Czasem możemy nawet nie wiedzieć, co z nich zrobić, by danie było pyszne i sycące. Moim zdaniem najlepiej wrzucić do naczynia kilka składników i je podpiec. Dzięki temu wychodzi niewymagająca...
-
Prosty obiad bez kombinowania. Warzywa i mięso to najlepsze połączenie, które zostanie z tobą na długo
By zjeść dobrze i pożywnie nie trzeba wymyślać skomplikowanych potraw. Wystarczy wykorzystać recepturę na klasyczne dania, a czasem warto też sięgnąć po kuchnię zagraniczną. Gdy się to zrobi, można się miło zaskoczyć i zjeść prosto i smacznie. W t...
-
Włożyłam do ciasta farsz i ułożyłam na patelni. Po pierwszym kęsie wiedziałam, że będę robić je codziennie
Oryginalne i do tego pyszne smakołyki uwielbia chyba każdy. To właśnie nimi możemy urozmaicić posiłki i zachwycić najbliższych. Ten przepis warto zapisać i wykorzystać, bo takiego smaku nie można ominąć. Zrobisz je raz i będziesz robić je co kilka...
-
Krem, mus i puszysty biszkopt - to brzmi jak ciasto idealne. Z każdym kęsem jest coraz smaczniejsze
Słodkie desery uwielbia chyba każdy. Zajadamy się nimi przy każdej możliwej okazji. Zazwyczaj wykonujemy najprostsze i najbardziej znane przepisy, jednak ta receptura sprawi, że zechce się trochę poeksperymentować. Prezentuje się jak z najlepszej...
-
Takiego śniadania w życiu nie widziałeś. Połącz składniki i włóż do piekarnika. Wyjdzie poranna uczta
Śniadanie powinno być pożywne, sycące i przede wszystkim smaczne. Nie uda się, to gdy wybierze się nieodpowiednie produkty. Ten przepis pokazuje, że połączenie smaków ma duże znaczenie. Takiego śniadania pozazdrości ci każdy, a podane ze świeżym...
-
Koniec z wymagającym ciastem. Te oponki zrobisz z 2 składników i w dodatku w mniej niż 15 minut
Pączki, faworki, oponki i inne słodkie smakołyki to nasza codzienność podczas karnawału. Ich wykonanie jest punktem obowiązkowym i każdym domu trzeba zrobić ich chociaż jedną porcję. Ich zrobienie wymaga czasu i cierpliwości, dlatego znaleźli...
-
Nie czekaj na wyjątkową okazję, by zrobić to ciasto. Jedna blacha to zdecydowanie za mało
Pieczenie ciast zarezerwowane jest na specjalne okazje takie jak święta, urodziny, czy wielkie rodzinne imprezy. Czasem nie warto czekać do takiego wydarzenia, bo można sobie odmówić naprawdę świetnego smaku. To ciasto zrób bez okazji i zobacz, ja...
-
Szybki obiad z kurczakiem w roli głównej. Wysmaruj go tym słodkim produktem, a zniknie w 5 minut
Kurczak to lubiane i bardzo popularne mięso. Wykorzystujemy je do obiadów, przekąsek, czy nawet past, które wykorzystujemy w śniadaniach. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a połączenie go z oryginalnymi dodatkami dodaje mu charakteru....
-
Od dziś nie zrobisz już ani jednej kanapki. Robię to śniadanie od tygodni i wcale się nie nudzi
Śniadania okazują się czasem bardzo trudne. Nie chodzi o ich wykonanie, a o wymyślenie czegoś pożywnego. Ten przepis rozwiąże ten problem i od dziś będziesz go robić codziennie. Mieszanka składników jest bogata w smak, a do tego świetnie się...
-
Owiń kurczaka tym składnikiem, a klasyczny obiad zdobędzie nowe życie. Każdy go chwali
Kurczaka można wykonać na wiele różnych sposobów. Niemniej jednak najczęściej trzymamy się kilku sprawdzonych przepisów i od nich nie odchodzimy. Do takiej listy warto dodać jeszcze tę recepturę. Z niej mięso wychodzi smaczniejsze i bardziej...
-
Bez grama mięsa i pasuje do każdej pieczeni. Zapach będziesz czuć od pierwszej minuty pieczenia
Tradycyjnie pieczony pasztet robi się z mięsa kurczaka, indyka, czy królika. Tym razem odchodzimy od tej reguły, by posmakować nowych smaków. W tym przepisie nie masz ani grama mięsa, a główny składnik nieczęsto widywany jest w takiej formie.
-
Mięciutkie oponki, których nie znajdziesz w sklepie. Jeden dodatek całkowicie zmienia ich smak
Oponki to przysmak, który teraz wykonujemy bardzo chętnie. Zazwyczaj trzymamy się klasycznego przepisu, jednak tym razem warto od niego odejść. Oponki z tej receptury charakteryzują się wyjątkowym smakiem, a to za sprawą jednego składnika. Każdy...
-
Podziękujesz mi za to ciasto bez pieczenia. Nie ma lepszego deseru, który możesz zrobić w 15 minut
Ekspresowe przepisy są czasem na wagę złota. Można z nich wyczarować danie lub deser, które małym nakładem pracy będzie naprawdę smaczne. Tak właśnie jest z tym ciastem. Nie potrzebujesz nawet do niego piekarnika.
-
Gołąbki z mielonym mają poważną konkurencję. Zrobiłam je, a znajoma kucharka zapytała o przepis
Gołąbki pojawiają się na naszych obiadowych stołach bardzo często. Są wymagające, ale ich smak jest warty każdej minuty przygotowywania. Tym razem zamiast klasycznej wersji zrób tę i zaskocz smakiem całą rodzinę. Są naprawdę wyjątkowe.
-
Chleb z gara idealny na śniadaniowe kanapki. Chrupiący z zewnątrz, a obłędnie miękki w środku
Pieczywo to nieodłączny element wielu dań. Najczęściej jednak używamy go, gdy chcemy przygotować kanapki. A nic nie smakuje lepiej, jak kanapki z ciepłego i chrupiącego chleba. By rozkoszować się jego smakiem, wykorzystaj ten przepis. Zawsze się...
-
Co roku podaję to ciasto na Trzech Króli. Nawet teściowa uważa, że jest najlepsze ze wszystkich
W wielu domach Trzech Króli jest hucznie obchodzone. Jednak nawet jeśli nie jest tak u ciebie, warto zrobić z tej okazji smaczne ciasto. Ja co roku podaję ten wypiek i stanowczo potwierdzam, że nie ma nigdzie czegoś pyszniejszego. Trzy warstwy...
-
Te piernik nie są twarde jak kamień. Za sprawą bazy pozostaną miękkie i smaczne przez wiele tygodni
Świąteczne szaleństwo dziś może sięgać zenitu. Ostatnie zakupy, nocne pieczenie i gotowanie, by tylko wyrobić się przed Wigilią. Każdy z nas zna ten scenariusz, który powtarza się co roku. Na ostatnią chwilę można sobie nawet przypomnieć o...
-
Soczyste i miękkie mięso sprawiło, że robię ten obiad kilka razy w miesiącu. Trudno o lepszy smak
Każdy z nas lubi dania, przy których nie trzeba się za bardzo napracować. Na szczęście istnieje wiele takich receptur, które sprawiają, że obiad wykonywany jest w mgnieniu oka. Takim pomysłem jest ta potrawa. Mięso z tego przepisu samo rozpływa si...
-
Te pieczone ziemniaki są tak pyszne, że wystrzelą cię z kapci. Nikt nie przygotowuje ich w ten sposób, a to błąd
Pieczone ziemniaki to już klasyka. W wielu domach podawane są do obiadu zamiast standardowego puree, jednak w tej wersji sprawdzą się również jako przekąska imprezowa. Temu smakowi nie da się oprzeć, a wszystko za sprawą słonego dodatku.
-
Viralowe naleśniki z piekarnika. Są miękkie, słodkie i puszyste. Zrobisz je błyskawicznie
Trudno znaleźć osobę, która nie przepadałaby za naleśnikami. Miękkie, puszyste i słodkie ciasto smakuje doskonale w towarzystwie ulubionych dodatków. Mało kto wie, że naleśników nie trzeba smażyć na patelni. Istnieje o wiele prostszy patent, który...