pieprz
-
Pierś z kurczaka na obiad? Dopraw mięso czarnym pieprzem - otrzymasz danie z nutą egzotyki w tle
Pierś z kurczaka na obiad sprawdza się niemal w każdej sytuacji. To niezwykle wdzięczny produkt. Przygotowuje się szybko, a jej delikatny smak doskonale współgra z różnorodnymi dodatkami. Tradycyjne przysmaki czy może obiad z egzotyczną nutą?...
-
Złote mleko - przepis na zimowy nektar bóstw, który rozgrzewa i poprawia nastrój. Ten dodatek to strzał w 10
Złote mleko to napój tysiąca właściwości. Nie tylko świetnie smakuje, ale także wzmacnia odporność i pracę mózgu, uwalnia hormony szczęścia oraz, co najważniejsze w okresie zimowym - zwalcza przeziębienie w zarodku. Przepis na złote mleko jest...
-
Najprostszy na świecie makaron według szefowej kuchni. Potrzebujesz tylko 4 składników, które na pewno masz w domu
Do przygotowania najprostszego makaronu wystarczą cztery składniki. Brytyjska szefowa kuchni pokazała, jak zrobić rewelacyjne
-
Słynny pieprz powraca na salony. Skąd się bierze pieprz Kampot i dlaczego jest uważany za najlepszy pieprz świata?
Pieprz Kampot - uprawiany w Kambodży, w mieście nieopodal wybrzeża Zatoki Tajlandzkiej. Być może nie słyszeliście o nim, ale warto zapamiętać, że nie jest to zwykły pieprz. Jest znacznie lepiej postrzegany w świecie kulinarnym, niż znany nam dobrz...
-
Pieprz syczuański - co to jest i jak go używać? Sprawdzamy, jakie ma właściwości
Zapewne słysząc, że pieprz może mieć lekką cytrusową nutę, uniesiecie brwi w wyrazie zdziwienia. Jest jednak pewna odmiana, uprawiana w Chinach, która posiada taki wyjątkowy smak. Mowa o zapewniającym unikalne doznania smakowe pieprzu syczuańskim.
-
Jak uratować zbyt pieprzne danie? Znamy kilka skutecznych, domowych sposobów
Sposoby na przesolone danie znasz pewnie dobrze (np. wrzucenie ziemniaków, które wchłoną sól), ale co zrobić, gdy przesadzimy z pieprzem? Nie trzeba od razu wszystkiego wyrzucać. Oto kilka porad, jak je uratować.