pieprz syczuański

Więcej o:

pieprz syczuański

  • Kurczak gong bao - syczuański przysmak

    łyżeczka pieprzu syczuańskiego, 2 łyżki oleju ryżowego, sól (marynata do mięsa) 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego, 1,5 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżka mąki kukurydzianej (sos) 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki brązowego cukru, 3 łyżeczki octu winnego, 2 łyżeczki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka

  • Zawierucha na wielkanocnym stole

    . Bardzo łatwo ją zrobić, ponieważ taką pierś z kaczki, oczywiście odpowiednio doprawioną, np. pieprzem syczuańskim, który znakomicie podkreśla charakter kaczego mięsa, zwykłym pieprzem i solą, przygotowuję metodą sous vide. Gotuję ją w temperaturze 57 stopni przez 30 minut, a następnie wkładam do wędzarki

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.