pierogi
-
Wołowina, drób, a może wieprzowina? Wybór jest prosty. To mięso będzie najlepsze do pierogów
Pierogi przygotowuje się nie tylko na święta, a odpowiedni dobór składników to podstawa. Aby potrawa wyszła jak najlepiej zadbaj o dobre mięso. Jakie wybrać spośród tylu propozycji? Podpowiadamy.
-
Co zrobić, jeśli pierogi się rozklejają? Te sprawdzone metody pozwolą uniknąć świątecznej katastrofy
Prawdziwym rarytasem i elementem obowiązkowym na wigilijnym stole są klasyczne pierogi z kapustą i grzybami. Kluczem tradycyjnej potrawy jest perfekcyjne ciasto i hojnie nałożony farsz. Co jednak zrobić, gdy pierogi się rozklejają? Znamy prosty...
-
Nietypowe pierogi z Małopolski. Nie szukaj w nich grzybów i kapusty - regionalny owoc nadaje im wyjątkowości
Pierogi zajmują szczególne miejsce w sercach Polaków, a z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia, na samą myśl o pysznych pierożkach cieknie nam ślinka. Najbardziej popularne są oczywiście te z kapustą i grzybami, jednak w Małopolsce jada...
-
Przepis na ciasto na pierogi Katarzyny Bosackiej. Zrobisz je szybko i bez wysiłku, a sekretem jest temperatura
Ciasto na pierogi i to chyba jeden z teoretycznie prostszych przepisów, ale niestety - jak coś wydaje się łatwe, zazwyczaj w praktyce okazuje się inaczej. Katarzyna Bosacka zdradziła przepis na ciasto na pierogi, które jest idealne - miękkie i...
-
Ile trzeba gotować grzyby do pierogów? Pomoże w tym metoda 4 × 15, a będą miękkie i delikatne
Ile trzeba gotować suszone grzyby, by były idealne do pierogów, uszek czy kapusty? Najprościej byłoby powiedzieć, że "do miękkości". Jednak to wcale nie jest takie oczywiste. Metoda 4 x 15 sprawi, że grzyby ugotują się perfekcyjnie, a ty nie...
-
Pierogi po góralsku - takich pewnie jeszcze nie jadłeś. Oryginalny przepis na świąteczne danie
Pierogi są daniem, które Polacy uwielbiają. Można robić je na tysiące różnych sposobów. Jedną z ich ciekawszych wersji są pierogi po góralsku. Przygotowanie takiej potrawy nie jest trudne, a smak zaskakuje. Zrobisz je w kilku prostych krokach.
-
Przepis na ciasto na pierogi świąteczne. Babcia wie najlepiej, jak się to robi. Będą miękkie i elastyczne
Przepis na ciasto na pierogi to klucz do udanej potrawy wigilijnej. Najlepsza wersja tego kultowego dania to idealnie doprawiony farsz z kiszonej kapusty i suszonych, leśnych grzybów. Ciasto z kolei powinno być cieniutkie, miękkie i elastyczne. Ja...
-
Ciasto na pierogi wychodzi twarde i ucieka spod wałka? Trik z miską sprawi, że pierogi zrobisz szybko i bez wysiłku
Jeśli na myśl o wałkowaniu ciasta na pierogi przechodzi cię dreszcz i boisz się, ze znowu ciasto będzie twarde i ciężkie do wałkowania, możesz się uspokoić. Ciasto na pierogi idealne istnieje i siedzie spokojnie pod gorącą miską. Dlaczego pod misk...
-
Za cenę jednego pieroga u Magdy Gessler przygotujesz obiad dla całej rodziny. Tak ceni się gwiazda
Pierogi to jedno z tradycyjnych i najprostszych dań kuchni polskiej. Nie może ich zabraknąć w Boże Narodzenie. Magda Gessler oferuje catering świąteczny - średnio jeden pieróg u słynnej restauratorki kosztuje niemal tyle, ile całe opakowanie...
-
Pierogi z przepisu Gessler. Gwiazda dodaje do farszu nieoczywisty składnik. Goście będą błagać o dokładkę
Magda Gessler podaje przepis na świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. Nie jest to jednak tradycyjne danie. Gwiazda polskiego świata kulinarnego dodaje do nich pewien nioczywisty składnik, który dodaje im charakteru.
- Babka cytrynowa siostry Anastazji to niebo w gębie. Zniknie w dzień
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Sałatka lepsza od gyrosa. Można się kłócić, ale deklasuje wszystkie inne
- Rozpoznasz owoce na zdjęciach? O punkty powalczą wyłącznie smakosze
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
- Gwarancją dobrego żurku jest to. Goście spadną z krzesła na jego widok
- To najprostszy deser świat. Zastąpi wielkanocne mazurki i baby
- Domowy majonez w kilka minut. Goście będą go wyjadać łyżkami
-
Jakub Kuroń gościem u Joanny Przetakiewicz. Kucharz wyjawia sekret doskonałych pierogów na święta
Jakub Kuroń był gościem Joanny Przetakiewicz w filmie opublikowanym na Instagramie przez projektantkę mody. Kucharz pokazuje, w jaki sposób przygotowuje pierogi. Do farszu dodaje pewien specjalny dodatek, który podkreśla ich smak.
-
Pierogi rozklejają się podczas gotowania? Te proste sposoby pozwolą zrobić je perfekcyjnie na święta
Boże Narodzenie w kuchni kojarzy się przede wszystkim z pierogami. Ich przygotowanie nie jest bardzo trudne, ale bywa, że podczas gotowania ciasto zaczyna się rozklejać. Dlaczego tak się dzieje? Zazwyczaj powodują to popularne błędy.
-
Przepis na ciasto na pierogi. Z nim wyjdą miękkie, delikatne i elastyczne - po prostu idealne
Przedstawiamy fantastycznie prosty przepis na ciasto na pierogi. Jego struktura jest wyjątkowo delikatna - dzięki niemu twoje świąteczne dania będą wyjątkowe. Do ich przygotowania wystarczy mąka, olej, sól i woda.
-
Pierogi z kapustą i grzybami - przepis babci to czysta perfekcja. Istotne jest ciasto i soczysty farsz
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami według przepisu babci. Świąteczny rarytas to jedno ze smaczniejszych dań - kluczem smaku i bogatego aromatu są swojskie składniki. Mowa tu o leśnych grzybach, domowe...
-
Farsz do pierogów wigilijnych z kaszy gryczanej. Oryginalne nadzienie, które podbija podniebienia
Podajemy przepis na farsz do pierogów wigilijnych z kaszy gryczanej. Jest niezwykle prosty w wykonaniu, a jego smak zachwyci każdego. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali tylko kaszy, sera, jajka i cebuli.
-
Ciasto na pierogi, z którym wyjdą perfekcyjnie. Doskonale delikatne i aksamitne. Podajemy przepis
Pierogi to jedno z dań, które pojawia się na świątecznych stołach. Szukasz przepisu na ciasto na pierogi? Z naszym wyjdą miękkie i delikatne. Podpowiadamy, co zrobić, aby było odpowiednio elastyczne.
-
3 składniki i farsz na pierogi gotowy. Jego sekret? Zero ziemniaków, za to przydadzą się jesienne zbiory
Pierogi to danie, które gotuje się przez cały rok. Co jest w nich najlepsze? Delikatne ciasto i aromatyczny farsz. Przedstawiamy propozycję na nadzienie z trzech składników i nie znajdziesz w nim ziemniaków. Co zamiast nich? Chwyć za okazy, które...
-
Zupełnie nowa wersja wigilijnych pierogów. Farsz z białej kaszy gryczanej podkręci cebulka i słodki owoc
Pierogi to tradycyjne danie wigilijne i z racji postnego charakteru święta, stawia się na farsze w wersji bezmięsnej. Najczęściej jadamy pierogi z kapustą i grzybami, ale w wielu domach podawane są z ziemniakami, czy z kaszą gryczaną. Dziś mamy dl...
-
Pierogi z serem, czyli jeden z najbardziej lubianych jarskich obiadów
Pierogi z serem mają wiele odsłon - od tradycyjnych, znanych większości nam jako ruskie, po wiele wersji czerpiących z nowoczesnych rozwiązań sztuki kulinarnej.
-
Jak mrozić i rozmrozić pierogi, by zachować najlepszą formę i smak? Zapomnij o obgotowywaniu!
Odpowiednie mrożenie i późniejsze rozmrażanie pierogów wpływa na ich smak i konsystencję. Aby uniknąć świątecznej porażki kulinarnej, zastosuj te proste metody. Zapomnij o wcześniejszym obgotowywaniu! Ważny jest czas i późniejsze porcjowanie.
-
Tym sposobem zrobisz pierogi bez użycia wałka i szklanki. Jest 2 razy szybszy niż tradycyjna metoda
Pierogi to jedna z popularniejszych potraw polskich. Jednak jej minusem są długie przygotowania i dla niektórych uciążliwy czas wałkowania i klejenia. Znamy sposób jak zrobić to nawet 2 razy szybciej. Nie uwierzysz, że jest to tak proste.
-
Co zrobić, żeby ciasto na pierogi nie było twarde? Pani Bogusia robi świąteczne cateringi i zna kilka trików
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Niektórzy wyciągają już notatniki z przepisami i planują, jakie dania przygotować na bożonarodzeniowy stół. Hitem są bez wątpienia pierogi z kapustą i grzybami. Trudności może jednak sprawić samo ciasto. Częst...
-
Pierogi wigilijne z kapustą, za których smakiem szybko zatęsknisz
Pierogi wigilijne z kapustą to obowiązkowe wigilijne danie. Jest proste w przygotowaniu, jednak czasochłonne. Nic więc dziwnego, że w niektórych domach pojawiają się jedynie raz do roku, w ten wyjątkowy wieczór. Sprawdź, jak je przygotować, by...
-
Ile gotować pierogi? Kierują się tą zasadą, a z pewnością pierogi się nie rozgotują
Ile gotować pierogi? To pytanie oprócz tego dotyczącego ciasta, jest najczęściej pojawiącym się w kontekście tego dania. Od wielu lat pierogi królują na polskich stołach jako obowiązkowe danie wigilijne. Jednak są aż tak uwielbiane, że cieszą się...
-
Pierogi z grzybami tak dobre, że zagoszczą w Twoim menu nie tylko od święta!
Pierogi z grzybami - jedni je po prostu lubią, inni wręcz nie mogą się nimi najeść. Tym bardziej nie ma to jak od podstaw zrobić tę potrawę z własnoręcznie zebranymi grzybami. Jeśli jednak w tym roku zbiory się nie powiodły, albo zwyczajnie wolisz...
-
Pierogi alternatywne, czyli przepis Moniki Mrozowskiej. Gwiazda dodaje do nich króla warzyw
Przedstawiamy alternatywną wersję pierogów z przepisu Moniki Mrozowskiej. Gwiazda wypełnia je farszem z kalafiora, dzięki czemu potrawa uzyskuje zupełnie nowy charakter. Jak je przygotować? Podajemy prosty przepis na to niecodzienne danie.
-
Farsz na pierogi - kapusta z grzybami i coś dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi daniami wigilijnymi
Farsz na pierogi świąteczne zazwyczaj wykonuje się z kapusty i grzybów. W artykule jednak poza tradycyjnym nadzieniem przedstawimy kilka wariantów na nietypowy świąteczny farsz. Wybór należy do ciebie.
-
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami. Przepis na świąteczne danie od babci Wiesi
Pierogi z kapustą i grzybami to wigilijny must have i kulinarna tradycja. Ten swojski rarytas jest jednym ze smaczniejszych dań świątecznych, jednak wyznacznikiem jest odpowiednie przygotowanie. Baza, czyli ciasto powinno być sprężyste i mieć...
-
Wigilijne pierogi Okrasy podawane są z owocami. To danie musi pojawić się na świątecznym stole
Takich pierogów jeszcze świat nie widział. Karol Okrasa robi je w rewelacyjnym stylu. Nie tylko, dlatego że są buraczane, lecz ich dodatkiem są słodkie owoce. Jak kucharz połączył te dwa smaki? Przeczytaj i sprawdź.
-
Jak mrozić pierogi domowe? Dzięki tym sposobom przygotujesz świąteczne pierogi z dużym wyprzedzeniem
Jak mrozić pierogi, by się nie sklejały, a przy gotowaniu nie rozpadały? Te pytania krążą po Internecie nie tylko od święta. Poznaj sprawdzone sposoby na mrożenie gotowych pierogów.
-
Pierogi z kaszanką i jabłkami - przepis Katarzyny Bosackiej. Pyszne i tanie - jedna porcja kosztuje tylko 4 zł
Katarzyna Bosacka słynie z tego, że bezkompromisowo rozprawia się ze składami i etykietami popularnych produktów. Chętnie dzieli się też przepisami na tanie obiady. W swojej najnowszej książce, która w całości poświęcona jest budżetowemu gotowaniu...
-
Ciasto na pierogi jest kluczem do popisowego dania na święta. Przepis Magdy Gessler na ciasto z 3 składników
Ciasto na pierogi świąteczne musi mieć idealną konsystencję. Dodatkowo nie może być ani za grube, ani za cienkie i najlepiej, jeśli będzie rozpływać się w ustach przy każdym kęsie. Nie wiesz, jak je zrobić? Sprawdź koniecznie przepis Magdy Gessler...
-
Potrawy świąteczne, które można mrozić. Sprawdź, jak zyskać trochę wolnego czasu tuż przed świętami
Potrawy świąteczne, które można mrozić to znakomita propozycja dla osób, które przygotowania do świąt muszą rozłożyć na etapy. Jest to praktyczne rozwiązanie, które ogranicza stres, a przy tym możesz zyskać trochę wolnego czasu tuż przed świętami.
-
Pierogi Anny Lewandowskiej. Gwiazda dodaje do nich specjalny rodzaj mąki. Zdrowe danie na święta
Pierogi to tradycyjne polskie danie, które przyrządza się przede wszystkim na Święta Bożego Narodzenia. Anna Lewandowska podaje przepis na pierogi z bezglutenowej mąki kasztanowej. Gwiazda nadziewa je jabłkami.
-
Jak lepić pierogi? Pani Bożenka z baru mlecznego podpowiada szybki trik przed Bożym Narodzeniem
Jak się lepi pierogi? To pytanie pada coraz częściej. Nic dziwnego, w końcu zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a nie każdy musi być wybitnym kucharzem. Dlatego, aby ułatwić zadanie, przygotowaliśmy pewien sposób stosowany od lat przez nasze...
-
Pierogi z kapustą i grzybami na święta. Przygotuj tradycyjne danie z wyprzedzeniem
Pierogi z kapustą i grzybami na święta Bożego Narodzenia to nieodłączny, tradycyjny element świąt w polskim domu. To tylko jedna z 12 tradycyjnych potraw na wigilijnym stole, a przepis na to danie jest przekazywany z pokolenia na pokolenie. Nic...
-
Z tym jednym składnikiem zrobisz idealnie miękkie ciasto na pierogi. Będzie delikatne i sprężyste
Pierogi to tradycyjna polska potrawa, którą serwuje się z przeróżnymi farszami. Ciasto, z którego są przygotowywane powinno być delikatne, ale zarazem odpowiednio sprężyste, aby pierogi nie rozpadły się podczas gotowania. Podajemy przepis na ideal...
-
Pierogi na święta. Przepis na idealny farsz jest w zasięgu Twojej ręki
Pierogi na święta: przepis to absolutna podstawa! Pierogi to typowe danie wigilijne. Można przygotować je na bardzo wiele różnorodnych sposobów. Sprawdź, jak połączyć składniki w farszu, aby zasmakował wszystkim domownikom.
-
Rozgotowane pierogi? Nieudane ciasto? Te potrawy można jeszcze uratować. Oto patenty naszych czytelników
Kuchenne eksperymenty nie zawsze są udane. Czasem nawet przygotowanie najprostszych potraw może przerodzić się w spektakularną katastrofę. Jak się jednak okazuje, z niemal każdej kuchennej opresji można wyjść obronną ręką.
-
Polskie pierogi podbijają zagranicę. Znalazły się w międzynarodowym rankingu. Kategoria może dziwić
Pierogi to prawdopodobnie najpopularniejsza polska potrawa. Chyba każdy cudzoziemiec, którego zapyta się o polskie danie, jako pierwsze wymieni właśnie pierogi. Nic więc dziwnego, że polskie pierogi znalazły się w międzynarodowym rankingu z...