pietruszka
-
Podrasuj smak nudnej zupy dyniowej tym białym warzywem. Po stary przepis nie sięgniesz już nigdy w życiu
Zupa dyniowa to rarytas w jesiennym jadłospisie. Na tle innych dań wyróżnia ją jedwabiście kremowa konsystencja i właściwości rozgrzewające. Jej smak można jednak podrasować i to w tani sposób. Wystarczy dodać do zupy to popularne warzywo.
-
Natka pietruszki ekspresowo więdnie? Ten patent pozwoli zachować ziele przy życiu znacznie dłużej
Natka pietruszki więdnie jak szalona? Z tym banalnie prostym trikiem podtrzymasz zieleninę przy życiu znacznie dłużej niż dotychczas. Bez kombinowania, mrożenia i specjalnych gadżetów. Wystarczy odrobina sprytu i patent z wrzątkiem lub bawełnianą...
-
Połącz ze sobą te składniki. Tak powstanie napój pełen witamin. Idealny smak i kolor gwarantowane
Jak przyrządzić zielony napój pełen zdrowia? Przedstawiamy jeden z najprostszych przepisów, dzięki któremu będzie można przyrządzić przepyszną mieszankę owocowo-warzywną. Niezbędne będą pietruszka i... awokado.
-
Niby podobne, a jednak dwa światy. Jak odróżnić pietruszkę od pasternaku? Sekret tkwi w szczegółach
Na pierwszy rzut oka są niemalże identyczne, jednak różni je niemal wszystko. Mowa tu o pietruszce i pasternaku, które dla wielu osób wyglądają tak samo. Ten sprytny trik uchroni cię od kulinarnej zguby, bowiem myli się ten, kto stawia między...
-
To konkurencja dla klasycznych kotletów. Trudno uwierzyć, że takie połączenie może być tak dobre
Do ziemniaków i domowej surówki najlepiej pasuje soczysty kotlet. Najczęściej podaje się te zrobione z mięsa mielonego lub schabu. Jednak wiosna rządzi się swoimi prawami, a co za tym idzie, warto zrobić coś nowego i świeżego. Z tym przepisem na...
-
Uwielbiasz natkę pietruszki? Możesz zawsze mieć ją w swojej kuchni i to bez wychodzenia do sklepu
Natka pietruszki daje wspaniały aromat, więc zdecydowanie warto mieć ją w swojej kuchni przez cały rok. Poza tym ma również wiele cennych właściwości, które przydadzą się szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Jak zatem zadbać o to, by mieć natkę...
-
Sposób "na ręcznik" uratuje nie jedno danie. Dzięki niemu zachowasz świeżość i smak
Świeża zielenina to składnik, bez którego kuchnia nie tylko byłaby nudna, a także mniej smaczna. Problemem takich produktów jest to, że szybko tracą na świeżości. Sposobów, aby przedłużyć ich żywotność jest wiele, ale tylko jeden jest bardzo...
-
Jak przedłużyć świeżość natki? Ta prosta metoda sprawi, że zielenina nie zwiędnie
Świeża zielenina to składnik, bez którego kuchnia byłaby nudna, mniej kolorowa i znacznie mniej aromatyczna. Niestety częstym problemem jest więdnięcie ziół, są jednak na to sprawdzone metody. Jak przedłużyć świeżość natki? Ten prosty trik sprawi,...
-
Pesto z pietruszki - sposób na przygotowanie aromatycznego sosu z krótkiej listy składników
Pesto z pietruszki to sos na bazie niezwykle popularnego w Polsce warzywa. Pietruszka wykorzystywana jest zazwyczaj w całości - zarówno korzeń jak i natka. Zobacz, do czego pasować będzie pesto z pietruszki.
-
Pietruszka droższa niż szparagi? Wysokie ceny warzyw i owoców szokują klientów. Skąd się wzięły? Wyjaśniamy
Cena pietruszki już drugi rok z rzędu szokuje. Za kilogram popularnego dodatku do zup zapłacimy nawet ponad 20 złotych. Wiele innych warzyw i owoców również do tanich nie należy. Skąd te kwoty?
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
-
Przekąska tak pyszna, że zniknie w minutę. Jest idealna na imprezę
-
To kwestia smaku. Dlaczego wybór metody parzenia kawy ma znaczenie? Eksperci tłumacząMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
To królowa sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto czekać, bo znika w 3 sekundy
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Tego przepisu na pyzy babcia strzegła jak oka w głowie. Bezmięsny farsz to hit
- Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz do pomidorowej. Jest najlepsza z tym mięsem
- Pieczone jabłka w cieście Ewy Wachowicz. Prosty, szybki i przepyszny deser
- Kurczak zamknięty w cieście to uczta na talerzu. Dodatki są kluczowe
- PRL na talerzu, czyli śniadanie jak za dawnych lat. Dzieciaki to uwielbiały