pietruszka
-
Uwielbiasz natkę pietruszki? Możesz zawsze mieć ją w swojej kuchni i to bez wychodzenia do sklepu
Natka pietruszki daje wspaniały aromat, więc zdecydowanie warto mieć ją w swojej kuchni przez cały rok. Poza tym ma również wiele cennych właściwości, które przydadzą się szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Jak zatem zadbać o to, by mieć natkę...
-
Sposób "na ręcznik" uratuje nie jedno danie. Dzięki niemu zachowasz świeżość i smak
Świeża zielenina to składnik, bez którego kuchnia nie tylko byłaby nudna, a także mniej smaczna. Problemem takich produktów jest to, że szybko tracą na świeżości. Sposobów, aby przedłużyć ich żywotność jest wiele, ale tylko jeden jest bardzo...
-
Jak przedłużyć świeżość natki? Ta prosta metoda sprawi, że zielenina nie zwiędnie
Świeża zielenina to składnik, bez którego kuchnia byłaby nudna, mniej kolorowa i znacznie mniej aromatyczna. Niestety częstym problemem jest więdnięcie ziół, są jednak na to sprawdzone metody. Jak przedłużyć świeżość natki? Ten prosty trik sprawi,...
-
Pesto z pietruszki - sposób na przygotowanie aromatycznego sosu z krótkiej listy składników
Pesto z pietruszki to sos na bazie niezwykle popularnego w Polsce warzywa. Pietruszka wykorzystywana jest zazwyczaj w całości - zarówno korzeń jak i natka. Zobacz, do czego pasować będzie pesto z pietruszki.
-
Pietruszka droższa niż szparagi? Wysokie ceny warzyw i owoców szokują klientów. Skąd się wzięły? Wyjaśniamy
Cena pietruszki już drugi rok z rzędu szokuje. Za kilogram popularnego dodatku do zup zapłacimy nawet ponad 20 złotych. Wiele innych warzyw i owoców również do tanich nie należy. Skąd te kwoty?