placek po zbójnicku

Więcej o:

placek po zbójnicku

  • Placek po zbójnicku

    Na ciasto składają się: pół kilo startych ziemniaków, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, łyżka mąki jęczmiennej, sól i pieprz. Szef kuchni sprawnie uformował ogromne placki. Kluczem do potrawy jest dobrze przyrządzony gulasz. Do jego wykonania potrzebujemy szynki, pomidorów, groszku konserwowego,

  • Cafe Gazeta zaprasza w środę

    . 13 - Pocztówka z Sopotu. Ustaw się przed naszą letnią redakcją o godz. 13, a jutro zobaczysz się na zdjęciu w "Gazecie" Godz. 14 - Letnia Kuchnia Gazety. Szef kuchni sopockiej restauracji META przygotuje placek po zbójnicku, którym po pokazie poczęstuje przechodniów. Zapraszamy! 1 - tyle dni zostało

  • Café Gazeta zaprasza w piątek

    "Gazety". Dla wszystkich fanów Janosika Marcin Szczodrowski, szef kuchni restauracji Meta, przygotuje placek po zbójnicku. Po pokazie - degustacja! * Godz. 16.30 - Książka pod młotek. Książka Patricka Haumont "Justine Henin-Hardenne. Szczęście znalezione na korcie" z autografem bohaterki (więcej - s

  • Przepisy z kozim serem w roli głównej - dla smakoszy

    smarujemy kozim serem, posypujemy malinami i cukrem trzcinowym. Pieczemy 15 minut w tej samej temperaturze. Dobra alternatywa dla pizzy i placka po zbójnicku w jednym? Takie placki ziemniaczane! Składniki: olej 1/2 masy ziemniaczanej według przepisu podstawowego 120 g koziego sera 100 g suszonej wędliny