placki
-
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane były delikatniejsze? Jeden dodatek i babciny trik to gwarancja sukcesu
Placki ziemniaczane to chyba jeden z najlepszych comfort foodów świata i jeśli istnieje chociaż jedna osoba, która nie lubi placków ziemniaczanych - chętnie ją poznam. Tak czy siak - idealne placki ziemniaczane są delikatne, lekko chrupiące, ale n...
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda - mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
Placki z ziemniaków to jedno z popularniejszych i lubianych dań, które często gości na stołach w porze obiadowej. Jedyną przeszkodą w przygotowaniu jest mozolne i czasochłonne ścieranie warzyw. Warto zatem zastąpić je ugotowanymi bulwami. Efekt je...
-
Placuszki Roberta Makłowicza zrobisz w niecałe 10 minut. Ten sos jest nieznany w Polsce, a pasuje do nich idealnie
Poznawanie nowych smaków jest coraz bardziej popularne. Niektórzy odchodzą czasem od tradycyjnych smaków na rzecz tych pochodzących z dalekich stron. Robert Makłowicz przybliża widzom smaki wschody. Tego sosu mogli nie znać.
-
Pancakes - przepis na puszyste naleśniki po amerykańsku. Kluczem jest połączenie pół na pół mleka i innego napoju
Pancakes podbiły serca Polaków nie tylko swoim smakiem, ale także delikatnością. Uwielbiają je szczególnie dzieci, a ich wykonanie jest właśnie dziecinnie proste. Jak zrobić pyszne śniadaniowe placuszki rodem z amerykańskiego baru? Połącz mleko i...
-
Placki bananowe na śniadanie. Będą puszyste i delikatne, ale mleko ci się nie przyda. Postaw na gazowany napój
Placki bananowe, czy też bananowe pankejki to świetny pomysł na śniadanie, ale także słodki podwieczorek, czy lunch w szkole i pracy. Przepis jest banalny, ale my dziś mamy dla ciebie coś esktra - megapuszyste i rozpływające się w ustach placuszki...
-
To naprawdę słodki quiz. Ciekawe, czy rozpoznasz te ciasta na zdjęciu!
.
-
Jak zrobić placki ziemniaczane, żeby były tak pyszne, jak u babci? Zapamiętaj zasadę 1 na 1
Placki ziemniaczane to przyjemne wspomnienie z czasów dzieciństwa i chyba zgodzimy się, że najlepsze robiły nasze babcie. Jaki jest babciny sekret idealnie chrupiących, pysznych placuszków? Chodzi o zasadę dotyczącą mąki i ziemniaków.
-
Domowe racuchy bez drożdży, mąki i cukru. Z trzech składników przygotujesz ich zdrowszą wersję
Domowe racuchy to jeden ze smaczniejszych przepisów na słodki deser czy ekspresowy obiad. Warto jednak poznać nieco zdrowszą wersję, którą przygotujemy z zaledwie trzech produktów. w składnie nie znajdziemy ani grama mąki, cukru czy drożdży.
-
Co zrobić z ugotowanych ziemniaków? Na liście królują tradycyjne kluski, ale i oryginalne przekąski
Gotowane ziemniaki to częsty dodatek do obiadu, niestety zdarza się, że porcja jest zbyt duża. Jeśli chcesz żyć w duchu zero waste i przy okazji wypróbować smaczne dania, koniecznie przygotuj jeden z tych makołyków. Na liście tradycyjne kluski,...
-
Jak zrobić placki ziemniaczane? Dodaj do nich ten składnik, a wyjdą perfekcyjnie smaczne i chrupiące
Daniem, które często gości na naszych stołach w porze obiadowej, są tradycyjne placki ziemniaczane. Idealnie chrupiące brzegi i delikatne wnętrze, to pożądany efekt, który rozpieszcza podniebienie. Aby go osiągnąć, warto dodać do listy składników...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Ciasto bez pieczenia, czyli szarlotka z patelni. Przepis na szybki deser
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Teściowa robi je najlepiej. Tą metodą chrust będzie pulchny i chrupiący
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
- Piątkowy obiad bez mięsa - włoska lasagne z zielonymi dodatkami i serami
- Tak robią mistrzowie cukiernictwa. Dodajesz pianę do ciasta? Zrób to w odpowiednim momencie, inaczej wyjdzie zakalec
- Co oznacza biała obwódka na pączku? Warto zwrócić na nią uwagę
- Dziś mało kto o nich pamięta, kiedyś jadł je każdy. To kultowe słodycze
- Zabił dwie osoby, szukali go 16 lat. W wywiadzie opowiadał o swoich przepisach
-
Placki ziemniaczane - zapomnij o tradycyjnej wersji. Te dodatki sprawią, że wyjdą smaczne i oryginalne
Placki ziemniaczane to prawdziwy rarytas w domowym menu. Zazwyczaj króluje tradycyjne podanie - z sosem po węgiersku, dodatkiem żurawiny lub kleksem kwaśnej śmietany. Warto jednak poznać ten nietypowy przepis, w którym przemycone są nietypowe...
-
Placki ziemniaczane - tradycyjny rarytas, który smakuje jak u babci. Sekretem jest kwaśny dodatek
Prawdziwą klasyką wśród domowych obiadów bez dwóch zdań są placki ziemniaczane. Wyjdą złociste, chrupiące i pełne aromatów, jeśli zastosujesz babciną metodę. Mowa tu o sekretnym dodatku kwaśnego nabiału. Śmietana gwarantuje aksamitne wnętrze i...
-
Dodajesz ten składnik do placków ziemniaczanych? Być może zupełnie niepotrzebnie, bez niego będą lepsze
Placki ziemniaczane to popularne polskie danie, które przyrządzane jest w każdym domu. Jednak pomimo dobrych składników zdarza się, że wychodzą niesmaczne. Przyczyna? Jeden składnik - mąka. Pozbądź się jej, a będą zdecydowanie lepsze.
-
Przepis na placki ziemniaczane, które smakują jak u babci. Będą chrupiące i lekkie, dzięki nietypowemu dodatkowi
Placki ziemniaczane to nie tylko smaczny pomysł na obiad, czy podwieczorek, ale także na pocieszenie po ciężkim dniu. Najlepsze placki ziemniaczane robiły nasze babcie, a my dziś mamy dla was przepis, dzięki któremu odtworzycie przysmak z...
-
Racuchy - przepis na domowy rarytas z zaledwie kilku składników. Wyjdą mączne i puszyste
Jednym z bezkonkurencyjnych smaków dzieciństwa jest ten domowych racuchów. Delikatne, puszyste placuszki według babcinej receptury za każdym razem smakują wybornie. Kluczem są odpowiednie składniki i zastosowanie kilku prostych zasad, takich jak...
-
Bieszczadzkie placki biją na głowę te ziemniaczane. W cieście znajdziesz kiszony przysmak
Placki warzywne to przysmaki niejednego domu. Nie są skomplikowane w przygotowaniu, za to ich smak jest powalający. To bieszczadzkie danie według wielu osób jest nawet lepsze od placków ziemniaczanych. Dlaczego? Wszystko za sprawą kiszonego dodatku.
-
Placki ziemniaczane - przepis. Magda Gessler opanowała go do perfekcji, a sekretem jest kwaśny dodatek
Umówmy się - placki ziemniaczane to jeden z powodów, dla których życie uznajemy za piękne. Prawdą jest także, że każdy z nas robi je tak, jak lubi. Dziś mamy jednak dla was placki od Magdy Gessler, która dodaje do nich kwaśną śmietanę. Jaki jest...
-
Placki twarogowe z budyniem, czyli nic dodać, nic ująć - śniadanie idealne. Będą puszyste, ale uważaj na pianę
Placki twarogowe smakują jak mini serniczki z patelni, a ich przygotowanie jest banalne. Jeśli chcesz słodko zacząć dzień, takie placuszki to najlepszy pomysł na śniadanie. Jak je zrobić, żeby były puszyste i delikatne? Odpowiednio obejdź się z...
-
Placki z serka wiejskiego - przepis na ekstra śniadanie. Wychodzą mięciutkie i delikatne, ale nie używaj miksera
Placki z serka wiejskiego to pomysł na śniadanie, który szybko doda energii i poprawi humor. Przepis jest bardzo prosty, ale jeśli chcesz, żeby twoje placuszki wyszły idealne, nie używaj miksera - zwykła plastikowa łopatka lepiej połączy składniki.
-
Placki bananowe zrób inaczej niż zawsze. Zamień mleko na inny składnik i nie zapomnij o korzennej przyprawie. Pycha
Placki bananowe to świetny pomysł na śniadanie na słodko, kiedy potrzebujemy zacząć dzień z energią i dobrym humorem. Przepis jest banalny, ale my postanowiliśmy go jeszcze nieco ulepszyć. Zamiast mleka dodaj do placuszków maślankę. Nie zapomnij...
-
Jak zrobić idealne placki ziemniaczane? Sekret tkwi w ziemniakach
Jak zrobić placki ziemniaczane? Pyszne, złociste i chrupiące to prawdziwy rarytas, który uwielbiają zarówno starsi, jak i młodsi smakosze. I choć wydaje się, że przygotowanie placków to przysłowiowa bułka z masłem, nic bardziej mylnego. Kluczowe...
-
Placki ziemniaczane piją tłuszcz niczym bezdzietne 25-latki alkohol? Mamy na to sposób
Nie milkną echa wypowiedzi pełnej bzdur wygłoszonej ostatnio przez pewnego polityka. Jednak "picie" tłuszczu przez placki ziemniaczane to najprawdziwsza prawda, a my doskonale wiemy, jak temu zaradzić. Z pomocą przyjdzie jeden składnik i sprytny...
-
Pomysł na ekstra śniadanie, czyli placki z twarogu. Będą mięciutkie i puszyste dzięki zamianie składników
Placki z twarogu to świetny pomysł na śniadanie bez czekania. Przepis jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać składniki i "ćlap - na patelnię". Jednak jeśli chcemy, by nasze placuszki twarogowe wyszły puszyste i delikatne, zamień mleko na kefir...
-
Placki z dyni, które bija na głowę racuchy. Będą puszyste i delikatne, ale zadbaj o odpowiednie dodatki
Placki z dyni to świetny pomysł na śniadanie, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Przepis jest bardzo prosty, jednak żeby placki wyszły idealne, warto użyć odpowiednich składników. Chodzi o typ mąki i rodzaj jogurtu.
-
Ekspresowe placki ziemniaczane bez ścierania. Mała zmiana gwarantuje chrupiący i smaczny efekt
Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które często gości w polskich domach. Przepis jest banalnie prosty, a lista zakupów krótka, jednak często na przeszkodzie stoi nam uciążliwa czynność - ścieranie warzyw. Jest na to prosty sposób.
-
Placki z dyni, które zdetronizują ziemniaczane. Potrzebne są dwie przyprawy - jedna dla koloru, druga dla ostrości
Placki z dyni to jesienny must have w menu i sroga konkurencja dla uwielbianych placków ziemniaczanych. Dynię najczęściej serwujemy w zupach lub na słodko, ale wytrawne placuszki są tak pyszne, że wędrują na podium wśród listy najlepszych potraw z...
-
Poleśniki - przepis na nietypowe placki ziemniaczane ze Śląska. Kapusta będzie świetnym uzupełnieniem smaku
Poleśniki to połączenie placków ziemniaczanych i gołąbków w jednym. Z poleśników słyną Beskidy i Śląsk Cieszyński, ale to danie jest tak pyszne, że przepis trzeba pokazać całemu światu. Jak zrobić beskidzkie placki ziemniaczane? Nie możesz zapomni...
-
Placki twarogowe - przepis idealny na śniadanie i do lunch boxa. Dodaj składnik kojarzony z sernikiem, a będą obłędne
Placki twarogowe to szybki i smaczny pomysł na śniadanie na słodko. Idealne sprawdzą się także jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Przepis jest banalnie prosty i każdy świetnie sobie z nim poradzi. Jednak żeby placki twarogowe wyszły jeszcz...
-
Sekret kucharki na chrupiące placki ziemniaczane. Należy pamiętać o dwóch ważnych kwestiach
Placki ziemniaczane to danie uwielbiane zarówno przez starszych, jak i najmłodszych. Jest to idealny pomysł na śniadanie, obiad, a nawet kolację. Jak jednak sprawić, by wyszły idealne? Poznajcie sekret kucharki na chrupiące placki ziemniaczane.
-
Placki z dyni. Oryginalne pancakes w jesiennej wersji. Wystarczy połączyć kilka składników
Placki z dyni to oryginalny przepis na jesienne pancakes z sezonowych warzyw. Puszyste, delikatne i kolorowe racuchy to must have domowego menu. Wystarczy kilka prostych składników, mus z pieczonej dyni i gotowe! Rumiane placki można podać ze...
-
Placki z serka wiejskiego osłodzą każdy poranek. Ważna jest temperatura i słodki dodatek
Czy można sobie wyobrazić lepsze śniadanie niż delikatne, słodkie placki z serka wiejskiego? Jeśli masz ochotę zacząć dzień na słodko, ten przepis na pewno ci się sprawdzi. Jedyne, o czym warto pamiętać, to odpowiednia temperatura składników. No i...
-
Placki bananowe w pięć minut. Zrezygnuj z mleka, a będą puszyste jak chmurka
Placki bananowe to idealny sposób na szybkie śniadanie, jeśli lubisz zaczynać dzień na słodko. Zazwyczaj placki robimy na mleku, ale w przypadku placków bananowych, warto zrezygnować z tego składnika i zastąpić go innym. Placki na kefirze będą...
-
Placki z dyni, czyli słodkie co nieco na jesienne śniadanie. Będą idealnie puszyste dzięki prostej czynności
Placki dyniowe to świetna propozycja śniadania na słodko. Mamy jesień, czyli sezon na dynie i do woli możemy zajadać się puszystymi jak chmurka placuszkami. Jak je zrobić, żeby wyszły idealne? Zadbaj o jajka - białka muszą być ubite osobno.
-
Placki jogurtowe, czyli słodki pomysł na śniadanie. Będą puszyste jak chmurka dzięki łatwej czynności
Jeśli szukasz pysznego i zarazem szybkiego pomysłu na śniadanie, postaw na placki jogurtowe. Są delikatne i zazwyczaj znikają prosto z patelni, a najlepiej smakują oczywiście z owocami lub obficie oprószone cukrem pudrem. Co zrobić, by placki...
-
Jak zrobić placki ziemniaczane? Dzięki babcinej recepturze wyjdą złociste, chrupiące i delikatne
Jak zrobić placki ziemniaczane, by były chrupiące i delikatne w środku? Klasyczne danie polskiej kuchni najlepiej smakuje przygotowane według niezawodnej, babcinej receptury. Kluczowe są odpowiednie składniki, proporcje i proces smażenia. Te metod...
-
Twoje placki ziemniaczane ciemnieją? Poznaj trik Magdy Gessler, a zrobisz furorę
Domowe placki ziemniaczane to najlepszy dowód na to, że z prostych składników można wyczarować wyśmienite danie. Możliwości są tysiące - świetnie pasują do gulaszu, jesiennego, grzybowego sosu czy kwaśnej śmietany lub cukru. Jeśli przygotujemy je...
-
Chrupiące i miękkie placki ziemniaczane z minimum tłuszczu? To możliwe - te triki ci w tym pomogą
Chrupiące i miękkie placki ziemniaczane z minimalną zawartością tłuszczu to marzenie miłośników dania. Ale jest to możliwe - wypróbuj te triki, a placki zawsze wyjdą ci idealnie.
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Chrupiące i złociste, a w środku miękkie. Zawsze wychodzą idealne
Placki ziemniaczane Magdy Gessler to sprawdzony przepis na udany obiad. Jeśli do tej pory to danie nam nie wychodziło, to warto wykorzystać nasze wskazówki. Dzięki temu placki nie będą tłuste, twarde i niesmaczne, a staną się chrupiące, lekkie i...
-
Placki bananowe w pięć minut, idealne na śniadanie i do lunch boxa. Zakochasz się w smaku i puszystości
Placki bananowe to świetny pomysł na śniadanie, kiedy goni cię czas. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a dodatek cynamonu świetnie podkręca smak delikatnych placuszków. Od razu uprzedzam - ten smak uzależnia i najpewniej skończy się to tak, że...
-
Jakie ziemniaki na placki ziemniaczane wybrać? Te rodzaje sprawią, że będą wyjątkowo pyszne i chrupiące
Chrupiące, złociste placki ziemniaczane to jedno z prostszych i jednocześnie wyjątkowo smacznych dań obiadowych. Przygotowanie jest szybkie i nikomu nie powinno sprawić problemu, jednak wybór składników okaże się kluczowy. Jakie ziemniaki na plack...