placki
-
Placek po węgiersku z przepisu Magdy Gessler to aromatyczny i sycący posiłek. W sam raz na obiad
Placek po węgiersku to danie, które zachwyci mięsożerców. Przepis Magdy Gessler czyni tę pyszną potrawę jeszcze lepszą. Sprawdźcie sami. Na pewno nie pożałujecie.
-
Placki z cukinii - przepis na szybki obiad. Nawet ja je uwielbiam, choć z cukinią mi nie po drodze
Przyznam, dyplomatycznie dobierając słowa, że cukinia nie należy do moich ulubionych warzyw. Mimo to uwielbiam placki z cukinii - to jedyna forma, w której akceptuję to warzywo. Być może to kwestia smażenia, a może innych dodatków, które są...
-
Fuczki - przepis na bieszczadzką odmianę placków. Popularna kiszonka świetnie zastępuje ziemniaki
Mieszkańcy Bieszczad mają własny odpowiednik placków ziemniaczanych - fuczki. Pochodzą one z kuchni łemkowskiej i są robione z kiszonej kapusty. Sam przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, a do tego jak smakuje!
-
Przepis na placki ziemniaczane dla fanów tradycyjnych smaków. Łatwy trik sprawi, że będą chrupiące
Placki ziemniaczane to chyba najsmaczniejsza rzecz, jaką można przygotować z tego smakowitego warzywa. Przepis na placki ziemniaczane jest bardzo prosty, ale dziś zdradzimy ci sekret ich idealnego smaku. Chcesz, żeby były delikatne i chrupiące?...
-
Racuchy na kefirze. Wypróbuj przepis na placki, które znasz od dziecka!
Racuchy na kefirze z jabłkami to prosty i szybki przepis na śniadanie lub kolację. Chrupiące, puszyste i lekkie placuszki doskonale smakują z kawałkami kwaśnego jabłka. Do tego wystarczy odrobina cukru pudru lub ulubionej konfitury, aby przygotowa...
-
Placki z serka homogenizowanego, czyli najpyszniejsza rzecz, jaką możesz zrobić z tego produktu. Są rewelacyjne
Placki z serka homogenizowanego to chyba najpyszniejsze placuszki, jakie jedliśmy. Są delikatne, wręcz rozpływają się w ustach a dodatek malin czy borówek momentalnie wprowadza nas w wakacyjny nastrój. Musisz koniecznie wypróbować ten przepis,...
-
Placki twarogowe - przepis na fit śniadanie. Porządnie je ubij, a wyjdą perfekcyjne
Placki na śniadanie to zawsze dobry pomysł, niezależnie jakie zrobisz. Czy będą to racuchy z jabłkami, placuszki z serka wiejskiego czy placki jogurtowe, jedno jest pewne - nic nie dorówna placuszkom twarogowym. Są pyszne, niskokaloryczne, idealne...
-
Placki ziemniaczane z drożdżami. Będą puszyste jak nigdy. Rewelacja
Nie ma na świecie osoby, która nie kocha placków ziemniaczanych. Te delikatne, złote placuszki świetnie smakują z każdym dodatkiem, ale pyszne są także solo z dodatkiem cukru lub soli. A gdyby placki ziemniaczane były jeszcze delikatniejsze i...
-
Placki ziemniaczane będą chrupiące i cienkie, jeśli zastosujesz trik szefa kuchni. Chodzi m.in. o wodę
Placki ziemniaczane można jeść na dziesiątki różnych sposobów i każdy z nich jest pyszny, o ile placki wyjdą chrupiące i cienkie. Takie właśnie będą, jeśli zastosujesz się do wskazówki jednego z najsłynniejszych kucharzy, Gordona Ramsaya. Jego...
-
Placki z twarogu. Jak przygotować, aby były puszyste i delikatne? Ważna jest kolejność dodawania składników
Placki z twarogu to ciekawa odmiana jeśli chodzi o śniadaniowe menu. To danie jest smaczne i łatwe w przygotowaniu. Może też występować w różnych wariantach. Jak je zrobić? Podpowiadamy.
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
-
Góralska pierś z kurczaka to pomysł na komunijny posiłek według Ewy Wachowicz. Goście będą zachwyceni
-
Co zrobić, żeby roladki schabowe nie były suche? Poznaj niezawodne sposoby na soczyste mięso
-
Jak zrobić perfekcyjne pieczone ziemniaki? Triki, dzięki którym będą pyszne i chrupiące
- Przepis na szaszłyki z grilla z kurczakiem, cukinią i papryką. Dodaj te przyprawy, by podbić ich smak
- Najlepsze przepisy z truskawkami w roli głównej. Sprawdzą się nie tylko w ciastach
- Kuchenne fakty i mity. Spróbuj pobić 6/10. Najwięcej pomyłek przy 6. pytaniu
- Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
- Makaron z serem białym - przepis na szybkie i smaczne danie na słodko. Ten smak przypomina dzieciństwo
-
Złociste i chrupiące racuchy - przepis na słodkie placuszki z przepiśników naszych babć
Powrót do dzieciństwa? Postaw na racuchy i przepis na słodkie placuszki z ciasta naleśnikowego, z dodatkiem jabłek i cynamonu. To propozycja śniadań nie tylko weekendowych. Kiedy rano brak czasu na porządne śniadanie, polecamy zarezerwować sobie...
-
Przepis na placki z gotowanych ziemniaków. Potrzebujesz tylko kilku składników
Placki z gotowanych ziemniaków to niezawodny sposób na szybkie, proste i sycące danie obiadowe. Można podawać je na słodko lub wytrawnie, w zależności od preferencji kulinarnych. To danie zaliczane jest do tradycyjnej kuchni polskiej.
-
Placuszki bananowe fit - prosty przepis na lekkie śniadanie. Ważny jest rodzaj mąki
Placuszki bananowe to świetna opcja śniadaniowa, dla osób dbających o linię. Ich przygotowanie jest banalne i zajmuje kilka chwil, ale należy pamiętać o rodzaju mąki. Jaka będzie najlepsza do tego fit przepisu? Zdecydowanie owsiana.
-
Fuczki, czyli przepis na placki z kiszonej kapusty. Kroisz, mieszasz, smażysz i gotowe
Uwielbiacie placki, ale już trochę nużą was ziemniaczane albo z cukinii? Przybywamy z pomocą. Spróbujcie fuczków, czyli placków z kapusty kiszonej. Robi się je megaprosto i megaszybko. Wystarczy pokroić, zamieszać i usmażyć. Do dzieła!
-
Przepis na placki na kefirze - to dzięki niemu wyjdą obłędnie pulchne i mięciutkie!
Są puszyste, łatwe do przygotowania, a do tego nadają się i na śniadanie na kolację. Przepyszne pod każdą postacią, z dżemem, marmoladą i z owocami - mowa o puszystych plackach na kefirze. To ich główny składnik, który sprawia, że smakują obłędnie.
-
Drugie śniadanie, czyli puszyste placki jogurtowe z 6 składników. Idealne do lunch boxa i do plecaka
Drugie śniadanie jemy najczęściej w pracy lub w szkole. Powinno być smaczne, dodawać energii i być łatwe w przygotowaniu. Takie właśnie są pyszne placuszki jogurtowe, które zrobisz w kilka minut z zaledwie 6 składników.
-
Proste placki Ani Starmach zrobisz w pięć minut, a z talerzy znikną w pięć sekund. Ważnym dodatkiem jest cynamon
Proste placuszki jabłkowe Ani Starmach to wspaniała i zdrowa przekąska dla małych i dużych. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie ci więcej niż 5 minut. Jeśli nagle najdzie cię ochota na słodką i zdrową przekąskę, proste placki Ani...
-
Placuszki na śniadanie. Wychodzą zawsze miękkie i puszyste dzięki jednemu składnikowi
Dania na słodko mają swoje miejsce w naszym menu. Bardzo często do nich wracamy, a na naszych stołach pojawiają się placuszki na śniadanie. Świetnie komponują się z czekoladą do smarowania lub jogurtem śmietankowym i świeżymi owocami.
-
Placki ziemniaczane - przepis na ostro według Magdy Gessler. Nie pomiń czwartego kroku
Placki ziemniaczane to jeden z najbardziej lubianych obiadowych dodatków. Jest świetną alternatywą dla klasycznych kartofli, ryżu czy kaszy. Przedstawiamy wam przepis Magdy Gessler na tę potrawę. Koniecznie musicie go wypróbować.
-
Placki z jabłkami na kefirze - smaki dzieciństwa [prosty przepis]
Placki z jabłkami to nie tylko doskonała alternatywa dla kanapek, ale też wspomnienia podane na talerzu. Poszukujesz smaków z dawnych lat? Sprawdź przepis idealny dla Ciebie i dzieci.
-
Przepis na racuchy z jabłkami. Wystarczy trzymać się proporcji, a wyjdą jak u babci
Domowe racuchy z jabłkami to jedno z najbardziej lubianych dań przez dzieci. Idealnie przyrządzone mają chrupiącą skórkę i miękkie, owocowe wnętrze. Wystarczy posypać je cukrem pudrem, aby stworzyć cudowny deser. Podpowiadamy, jak zrobić racuchy...
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Dodaj jedną łyżkę tego składnika, a będą wyśmienite
Gdybyśmy mieli wybrać nasze ulubione hapsowe warzywo, z pewnością byłby to ziemniak. Jest niesamowicie wszechstronny i przyrządzimy z niego zarówno kremowe puree, jak i frytki, czy też wyśmienite placki. Sprawdziliśmy, jak robi je Magda Gessler.
-
Placki z jabłkami - przepis na powrót do przeszłości
Placki z jabłkami to smak dzieciństwa współczesnych dorosłych. Aromatycznego zapachu, który roznosi się przy smażeniu, nie da się pomylić z niczym innym. Szukasz przepisu na kulinarny powrót do przeszłości? Sprawdź poniższą propozycję.
-
Przepis na placki ziemniaczane. Jednym składnikiem nadasz im charakteru
Placki ziemniaczane to jedno z najpopularniejszych dań przyrządzanych w Polsce. Ta prosta potrwa może być przyrządzana zarówno na słono, jak i na słodko. W naszym przepisie zdradzamy, jak sprawić, by danie było nietypowe i obłędnie pyszne!
-
Chaczapuri. Przepis na nieprzyzwoicie pyszne placki gruzińskie. Ja nie potrafię sobie ich odmówić
Chaczapuri przebojem wdarły się na polskie salony. Nazywane bywają gruzińską pizzą, bo ich podstawą jest pyszne ciasto drożdżowe. Jeżeli więc jesteście miłośnikami włoskiego klasyku, chaczapuri też z pewnością wam zasmakuje. Zwłaszcza że można...
-
Placki twarogowe z jabłkiem - dzięki temu składnikowi będą obłędnie puszyste. I nie chodzi o proszek!
Placki twarogowe z jabłkiem to śniadanie idealne. Są pyszne, delikatne i robi się je błyskawicznie. Przepis na placki twarogowe z jabłkiem jest banalny, a dzięki jednemu składnikowi wyjdą puszyste jak chmurka. Wcale nie chodzi o proszek do...
-
Placki twarogowe z jabłkami - idealne na śniadanie albo podwieczorek. Tylko nie przesadź z mąką
Placki twarogowe z jabłkami to wspaniały pomysł na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Przepis jest prosty, a placuszki wychodzą pyszne i każdy łasuch się nimi zachwyci. Co zrobić, by placki twarogowe z jabłkiem były wyśmienite? Nic prostszego -...
-
Placki z serka wiejskiego idealne na śniadanie i podwieczorek. Jak je zrobić? [PRZEPIS]
Serek wiejski jadacie tylko jako zamiennik jogurtu? A może przygotowujecie z nim kanapki? Nawet nie wiecie, jak wiele przepisów z serkiem wiejskim w roli głównej może urozmaicić waszą kuchnię! Proponujemy na początek placki z serka wiejskiego. Są...
-
Pomysł na szybki obiad? Placki ziemniaczane Magdy Gessler to hit. Restauratorka zdradza swój patent
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki ziemniaczane. To świetny pomysł na szybki obiad, który trafi w gusta nawet największych niejadków. Przepis na placki ziemniaczane Magdy Gessler to dopiero hit! Spróbujcie, a nie pożałujecie.
-
Pomysł na śniadanie dla najmłodszych? Placuszki bananowe dla dzieci będą idealne
Pomysł na śniadanie? To nie lada wyzwanie. Szczególnie gdy mówimy o śniadaniu dla najmłodszych. Każdy rodzic dobrze zna to wybrzydzanie przy każdym kęsie. "Ja chcę parówkę", "Nie chcę parówki, ja chcę płatki!". Dzieci zawsze chcą coś innego, niż...
-
Puszyste racuchy z jabłkami? Dzięki temu składnikowi na pewno nie opadną
Racuchy drożdżowe z jabłkami, które rozpływają się w ustach to idealny pomysł na słodki obiad, podwieczorek czy śniadanie. Można je jeść o każdej porze dnia! A dzieci wprost je uwielbiają. Nawet największe niejadki skuszą się na racuchy drożdżowe ...
-
Placki bananowe na śniadanie? Czemu nie! Potrzeba ledwo kilka składników [PRZEPIS]
Placki bananowe na śniadanie to zawsze dobry pomysł. Nieważne, czy masz małe dzieci, które wybrzydzają podczas każdego posiłku i starasz się je przekupić czymś słodkim, czy sam masz ochotę na odrobinę rozpusty. Racuchy z bananami to doskonałe...
-
Placki z dyni - przepis idealny istnieje, ale ważny jest rodzaj dyni. Jaka najlepsza?
Placki z dyni to jesienny hit, bez którego nie wyobrażamy sobie chłodnych wieczorów i poranków we wrześniu czy październiku. Placuszki z dyni świetnie sprawdzą się zarówno na pożywne śniadanie, jak i szybką kolację na ciepło. Co więcej, można je...
-
Fuczki Jaśka Kuronia robią furorę na Instagramie. Te składniki macie zawsze ręką
Popularny szef kuchni, Jasiek Kuroń podzielił się przepisem na puszyste i aromatyczne placki. Fuczki to danie, które z pewnością znają wszyscy miłośnicy bieszczadzkich smaków. Jak je przygotować?
-
Znacie fuczki? Jasiek Kuroń podrzuca swój przepis. "Robi się je szybko, a zjada jeszcze szybciej"
Choć ich nazwa nie jest podobna do niczego, fuczki są dobrze znane w wielu regionach Polski. Szczególnie w Bieszczadach, skąd pochodzą. Swoim przepisem na te wyjątkowe placki podzielił się ostatnio szef kuchni Jasiek Kuroń.
-
Sos do potrawki z kurczaka albo placków potrzebny na już? Mamy genialny przepis
Sos do potrawki z kurczaka można przygotować z naprawdę wielu składników. Najczęściej wykorzystuje się śmietankę. A co do niej? To, co dodamy do takiego sosu, będzie definiowało całą potrawę. Dziś podpowiadamy wam sprawdzony przepis na sos do...
-
Placki z kalafiora - alternatywa dla placków ziemniaczanych [PRZEPISY]
Placki z kalafiora to ciekawa propozycja przyrządzenia tego popularnego warzywa. Mogą być interesującą odmianą dla osób, które kalafiora spożywały do tej pory w postaci gotowanych różyczek polanych podsmażoną bułką tartą z masłem. Stanowią też...
-
Naleśniki na maślance, czyli w nieco innej wersji. Co do tego? Borówki!
Naleśniki na maślance to nieco inna odmiana klasycznego przepisu. Ten niestandardowy dodatek wpływa i na smak, i na konsystencję placków. Jak zrobić naleśniki na maślance? Wyjaśniamy.
-
Pankejki wychodzą cienkie i gumowate? Nigdy więcej! Naleśniki japońskie to turbopuszysty hit
Idealne, pulchniutkie, delikatne pankejki - kto o takich nie marzy, zabierając się za przygotowanie? Niestety w praktyce często wychodzą gumowate i cienkie. A może spróbujecie tych w stylu japońskim? Są banalnie proste do zrobienia. A jakie puszyste!
-
Przepis na pankejki? Bananowe na stałe trafią do twojego menu
Bananowe pankejki na pewno dobrze znacie. To znany i lubiany przepis na pankejki, który chętnie robimy w leniwe niedziele lub na prośbę dzieci. Ale tym razem mamy dla was zupełnie inny przepis. Zdrowszy! Ale równie obłędny. Spróbujecie nowego...