placki
-
To poważna konkurencja dla racuchów. Zielony i soczysty dodatek sprawia, że można je jeść całymi dniami
Trzeba przyznać, że przepadamy za plackami nieważne, pod jaką odsłoną będą podawane. Racuchy, placki ziemniaczane czy innego warzywa goszczą na stołach bardzo często. Ten przepis pokaże ci nową odsłonę słodkich placków. To najlepsza wersja dzięki...
-
Cukinii w takiej wersji nie robi prawie nikt. Jest tak dobra, że robię ją nawet 3 razy w tygodniu
Sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele, jednak mało który bardziej się wyróżnia. My proponujemy przepis na danie, które oczaruje nawet najlepszego kucharza. Aby wyszło pyszne, należy dodać drobno posiekanego kurczaka, obfitą ilość przypraw i...
-
Delikatne i słodziutkie placki z truskawkami. Wybierz odpowiedni jogurt, a już nigdy o nich nie zapomnisz
Jakie jest najpyszniejsze śniadanie, kiedy za oknem nieśmiało rozgaszcza się lato? Oczywiście delikatne i aksamitne placuszki jogurtowe. A jeśli dodać do nich najpyszniejszy letni owoc, uzyskamy smak, którego już nigdy nie zapomnimy. Jaki jogurt...
-
Dodaj do naleśników ten składnik, a będą delikatne i miękkie. Mało kto zrobi je lepiej
Naleśniki to świetna propozycja na każdą porę dnia. Można je jeść na śniadanie, obiad i kolację, a do tego świetnie smakują zarówno ze słodkimi, jak i słonymi dodatkami. Jednak ten przepis odmieni wykonanie twoich naleśników. Jeden składnik sprawi...
-
Placki ziemniaczane, o których będziesz śnić przez całą noc. Do środka dodaj mięsny twist
Placki ziemniaczane to danie, które na stole gości bardzo często. Jednak większość z nas ogranicza się do ich klasycznej wersji, którą znamy od lat. Ten przepis pokazuje, że można je zrobić inaczej. Nie uwierzysz, jak jeden składnik może zmienić...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Ewa Wachowicz dodaje do nich ukochany składnik każdego Polaka
Placki ziemniaczane to świętość dla każdej gospodyni i jeśli któraś myśli, że robi je perfekcyjnie to... najpewniej ma rację. Warto jednak zerwać z przyzwyczajeniami i zrobić placki ziemniaczane z przepisu Ewy Wachowicz. Są złote, chrupiące i...
-
Placki pyszniejsze od ziemniaczanych. Mogę je jeść codziennie i wiem, że nie przytyję
Dziś mamy dla was przepis na placki, które biją na głowę ziemniaczane. Są delikatne, świetnie doprawione, nie chłoną tłuszczu i mają mniej kalorii - są więc idealne dla każdego, kto lubi dobrze zjeść. Jak zrobić placki z cukinii, marchewki, koperk...
-
Takie placki ziemniaczane je Robert Lewandowski. Nie zapomnij o sosie, to element obowiązkowy
To, czym zajadają się gwiazdy od zawsze jest interesującym tematem. Każdy chciałby dowiedzieć się jakie dania obiadowe, śniadania, czy desery można znaleźć na ich stole. Anna Lewandowska uchyla trochę rąbka tajemnicy i zdradza swoje autorskie...
-
Nie z ziemniaków, nie z jabłkami. Placki z tego warzywa zostawiają konkurencję w tyle
Cukinia to warzywo, które potrafi wzbudzić skrajne emocje. Jedni ją uwielbiają, inni wręcz nie mogą na nią patrzeć. Choć ja należę do tej drugiej grupy, to akurat placki z cukinii ubóstwiam i stawiam je nawet wyżej niż placki ziemniaczane. Mamy dl...
-
Lepsze niż naleśniki i racuchy razem wzięte. Dodaj składnik, dzięki któremu będą smakować jak małe serniczki
Słodkie przekąski uwielbiają wszyscy. Jednak robienie ciągle tych samych naleśników czy racuchów może kiedyś się znudzić. Aby nadać gotowaniu nowego smaku, proponujemy zrobić te placuszki. Jeden składnik może naprawdę zaskoczyć.
-
Pięciominutowy chłodnik Katarzyny Bosackiej. "Ochota od samego patrzenia"
-
Przepis na ten obiad dostałam od gospodyni. Jedna porcja to za mało
-
Młodzi inaczej niż dorośli rozumieją zagrożenie w świecie cyfrowym. Najbardziej obawiają się rówieśnikówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Bułeczki drożdżowe? Owszem, ale tylko z przepisu dziadka. Takie są najlepsze
-
Małgorzata Ostrowska-Królikowska zdradza, jak schudła aż 10 kilogramów
- Babciny przepis na dodatek do obiadu. Albo go kochasz, albo nienawidzisz
- Zauważyłeś żółte liście na ogórkach? Kup produkt za dwa złote i po problemie
- Mizeria w innej odsłonie. Dodatek tych produktów dodatkowo poprawi jej smak
- Jaką wodą zalewać ogórki kiszone? Unikaj tego popularnego błędu
- Wybitne smarowidło do pieczywa. Spróbujesz raz i będziesz robić ją codziennie
-
To ostatnia chwila, aby zrobić to danie. Będziesz zwlekać, a na główny składnik poczekasz cały rok
Znane nam placki ziemniaczane to nie jedyna odsłona takiego dania. Okazuje się, że inne warzywo smakuje w takiej odsłonie lepiej, co w swoim przepisie pokazuje Kinga Paruzel. Aby nacieszyć się tym smakiem, nie zwlekaj z wykonaniem tej potrawy....
-
Wyciągnięcie od babci tej receptury było nie lada wyzwaniem. Zdradzam rodzinny przepis, który ma ponad 100 lat
Kuchnia polska znana jest z mącznych smakołyków, które robione są od wielu wielu lat. Każda babcia może pochwalić się choć jedną taką recepturą. Moja babcia przekazała mi przepis na pyszne placki. Są miękkie i elastyczne, a z tym dodatkiem smakują...
-
Co zrobić, aby placki ziemniaczane były idealne? Mało kto wie o tych dwóch kluczowych czynnościach
Jak smażyć placki ziemniaczane, aby były idealne chrupkie i jednocześnie nie nasiąkały tłuszczem? O tych dwóch czynnościach wie niewiele osób, a są kluczowe w przygotowaniu pysznych placków ziemniaczanych.
-
Góralskie placki z ziemniaków, czyli moskole w ekspresowej wersji. Te dodatki gwarantują smaki Podhala
Ziemniaki królują w polskiej kuchni - podajemy je do obiadu jako dodatek, serwujemy z nich najróżniejsze przekąski czy tworzymy obłędnie smaczne dania. Warto wypróbować także podhalański przepis na moskole, czyli regionalny przysmak z ugotowanych...
-
Dodaj ketchup do mąki, a oniemiejesz. Takie połączenie składników to sposób na pyszną przekąskę
Szukasz pomysłu na przekąskę, którą zrobisz w okamgnieniu? Podajemy przepis na placki, które sprawdzą się jako drugie śniadanie czy popołudniowa przekąska. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy połączyć cztery składniki.
-
Nigdzie nie znajdziesz bardziej puszystych placków. Na szybkie i sycące śniadanie są jak znalazł
Jeśli standardowe śniadania ci się znudziły, to znak, by sięgnąć po to danie. Robi się je w kilka chwil, a kolor i słodkość to nie jest czysty przypadek. Takie podanie osłodzi ci nawet najgorszy poranek.
-
Placki twarogowe. Będą smakowały jak malutkie serniczki, ale nie zapomnij o dwóch ważnych dodatkach
Placki twarogowe to świetny pomysł na szybki i pyszne śniadanie. Są delikatne, mięciutkie i smakują niemal identycznie jak małe serniczki na ciepło. Jak je zrobić i tym samym błyskawicznie poprawić sobie humor? Oprócz twarogu ważne są dwa składnik...
-
Szybki obiad z mięsem, który przygotujesz w mgnieniu oka. Wygląda pięknie, ale i smakuje obłędnie
Propozycji na szybki obiad nigdy nie jest zbyt wiele. W końcu mamy coraz mniej czasu, a po skończonym dniu pracy ogromny apetyt. Szybkie kotlety z piersi kurczaka z warzywami są więc doskonałym pomysłem na pyszne danie. Podpowiadamy, jak je zrobić...
-
Jak sprawić, by placki ziemniaczane były bardziej puszyste? Koniecznie dodaj ten składnik. Będą jeszcze smaczniejsze
Prawie każdy kocha placki ziemniaczane. Niezależnie od tego, czy wolimy je w wersji słodkiej, czy wytrawnej, to zawsze doskonały pomysł na obiad. Nie muszą być one jednak za każdym razem takie same. Te chrupiące placuszki można uczynić puszystymi ...
-
Placki bananowe na szybkie śniadanie. Będą delikatne i jeszcze pyszniejsze, dzięki maślanemu dodatkowi
Placki bananowe to klasyka śniadań na słodko i można przygotować je na kilka sposobów. Dziś jednak chcemy zdradzić wam najprostszy i zarazem najpyszniejszy przepis na placki bananowe. Jak je zrobić, żeby były perfekcyjne? Zamiast mleka użyj maślan...
-
Przepis na racuchy drożdżowe. Słodki klasyk rodem z babcinej kuchni lubuje się w dobrym składzie
Babcina kuchnia nie ma równych, a przepis na racuchy to idealny dowód. Idealnie puszyste, wyrośnięte i miękkie ciasto bazuje jedynie na kilku prostych składnikach. Formuła wypada obłędnie smacznie - szczególnie podana w towarzystwie owoców, bitej...
-
Przepis na placki ziemniaczane, czyli chrupiąca klasyka z dodatkiem warzyw. To połączenie to petarda
Tradycyjne placki ziemniaczane cię nudzą? Przepis z dodatkiem kolorowych warzyw gwarantuje obłędny smak - środek będzie wilgotny i soczysty, a brzegi idealnie chrupiące. Mała zmiana pozwoli stworzyć ciekawą odsłonę klasyka i przemycić do diety...
-
Fit placki twarogowe z bananem, czyli pomysł na słodkie śniadanie bez cukru
Jeśli zależy nam na przygotowaniu szybkiego i smacznego dania, doskonałym pomysłem będą placki twarogowe. Idealnie komponują się z dżemami, masłem orzechowym oraz popularnymi owocami, takimi jak banany. Oto przepis, dzięki któremu przygotujecie...
-
Placki ziemniaczane z nietypowym dodatkiem. Ten składnik budzi kontrowersje, jednak smakuje obłędnie
Przepis na placki ziemniaczane to obiadowa klasyka. Nie wiele osób serwuje je jednak na słodko. Receptura z dodatkiem tego nabiału to totalny game changer, który wywołuje sporo kontrowersji. Warto jednak wypróbować udoskonaloną recepturę i przekon...
-
Placki jogurtowe w pięć minut. Będą puszyste i delikatne, ale zapomnij o oleju - inny składnik sprawdzi się lepiej
Placki jogurtowe to świetna propozycja na szybkie śniadanie i lunch do pracy czy szkoły. Przepis jest banalny i nie ma opcji, żeby placuszki się nie udały. My jednak wiemy, jak wyczarować z nich słodkie mini obłoczki. Jaki jest sekret? Białka ubij...
-
Przepis na placki ziemniaczane Ani Starmach. Banalny skład i żadnych zbędnych dodatków. Kilka chwil i gotowe!
Obiadową klasyką, którą przygotujemy w mgnieniu oka, są oczywiście placki ziemniaczane. Tradycyjny przysmak z przepisu Ani Starmach to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy zetrzeć warzywa i połączyć je z pozostałymi czterema składnikami. Należy...
-
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z wczorajszego obiadu? Te placki to niebo w gębie i kosztują grosze
W lodówce zostały ziemniaki z wczorajszego obiadu? Nie wyrzucaj ich! To świetna okazja, by poeksperymentować w kuchni. Z gotowanych ziemniaków zrobisz smakowite placki ziemniaczane bez tarcia i smażenia w głębokim tłuszczu.
-
Chrupiące placki ziemniaczane to nie magia. Zdradzimy ci dwa sekrety idealnych placuszków, jeden dotyczy cebuli
Umówmy się: wszyscy kochamy placki ziemniaczane i bez względu na to, czy wolimy jeść je z cukrem i śmietaną, czy może gulaszem, jedno jest pewne - muszą być delikatne i chrupiące. Jak osiągnąć plackowy sukces? Zdradzimy dwa sekrety - na pewno...
-
Placki ziemniaczane według czeskiej receptury. Wystarczy dodać do tradycyjnej masy jeden składnik
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które zna niemal doskonale każdy z nas. Jak się okazuje, przygotowane według czeskiej receptury smakują o niebo lepiej, a wszystko to przez jeden dodatek. Mięsna wkładka nada całości n maku i przyjemnej...
-
Małdrzyki krakowskie, czyli słodkie placuszki twarogowe. Małopolski raryta to tylko kilka składników
Małdrzyki krakowskie to specjał rodem z Małopolski, który podbije kubki smakowe nawet największych smakoszy czy niejadków. Lokalny specjał to nic innego jak twarogowe placuszki, które bazują na swojskim, prostym składzie. Mowa tu o twarogu, jajach...
-
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane były delikatniejsze? Jeden dodatek i babciny trik to gwarancja sukcesu
Placki ziemniaczane to chyba jeden z najlepszych comfort foodów świata i jeśli istnieje chociaż jedna osoba, która nie lubi placków ziemniaczanych - chętnie ją poznam. Tak czy siak - idealne placki ziemniaczane są delikatne, lekko chrupiące, ale n...
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda - mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
Placki z ziemniaków to jedno z popularniejszych i lubianych dań, które często gości na stołach w porze obiadowej. Jedyną przeszkodą w przygotowaniu jest mozolne i czasochłonne ścieranie warzyw. Warto zatem zastąpić je ugotowanymi bulwami. Efekt je...
-
Placuszki Roberta Makłowicza zrobisz w niecałe 10 minut. Ten sos jest nieznany w Polsce, a pasuje do nich idealnie
Poznawanie nowych smaków jest coraz bardziej popularne. Niektórzy odchodzą czasem od tradycyjnych smaków na rzecz tych pochodzących z dalekich stron. Robert Makłowicz przybliża widzom smaki wschody. Tego sosu mogli nie znać.
-
Pancakes - przepis na puszyste naleśniki po amerykańsku. Kluczem jest połączenie pół na pół mleka i innego napoju
Pancakes podbiły serca Polaków nie tylko swoim smakiem, ale także delikatnością. Uwielbiają je szczególnie dzieci, a ich wykonanie jest właśnie dziecinnie proste. Jak zrobić pyszne śniadaniowe placuszki rodem z amerykańskiego baru? Połącz mleko i...
-
Placki bananowe na śniadanie. Będą puszyste i delikatne, ale mleko ci się nie przyda. Postaw na gazowany napój
Placki bananowe, czy też bananowe pankejki to świetny pomysł na śniadanie, ale także słodki podwieczorek, czy lunch w szkole i pracy. Przepis jest banalny, ale my dziś mamy dla ciebie coś esktra - megapuszyste i rozpływające się w ustach placuszki...
-
To naprawdę słodki quiz. Ciekawe, czy rozpoznasz te ciasta na zdjęciu!
.
-
Jak zrobić placki ziemniaczane, żeby były tak pyszne, jak u babci? Zapamiętaj zasadę 1 na 1
Placki ziemniaczane to przyjemne wspomnienie z czasów dzieciństwa i chyba zgodzimy się, że najlepsze robiły nasze babcie. Jaki jest babciny sekret idealnie chrupiących, pysznych placuszków? Chodzi o zasadę dotyczącą mąki i ziemniaków.
-
Domowe racuchy bez drożdży, mąki i cukru. Z trzech składników przygotujesz ich zdrowszą wersję
Domowe racuchy to jeden ze smaczniejszych przepisów na słodki deser czy ekspresowy obiad. Warto jednak poznać nieco zdrowszą wersję, którą przygotujemy z zaledwie trzech produktów. w składnie nie znajdziemy ani grama mąki, cukru czy drożdży.
-
Co zrobić z ugotowanych ziemniaków? Na liście królują tradycyjne kluski, ale i oryginalne przekąski
Gotowane ziemniaki to częsty dodatek do obiadu, niestety zdarza się, że porcja jest zbyt duża. Jeśli chcesz żyć w duchu zero waste i przy okazji wypróbować smaczne dania, koniecznie przygotuj jeden z tych makołyków. Na liście tradycyjne kluski,...
-
Jak zrobić placki ziemniaczane? Dodaj do nich ten składnik, a wyjdą perfekcyjnie smaczne i chrupiące
Daniem, które często gości na naszych stołach w porze obiadowej, są tradycyjne placki ziemniaczane. Idealnie chrupiące brzegi i delikatne wnętrze, to pożądany efekt, który rozpieszcza podniebienie. Aby go osiągnąć, warto dodać do listy składników...