placki
-
Ten przepis jest w mojej rodzinie od prawie 100 lat. Zrób, a będą ulubionym przysmakiem w twoim domu
Każda rodzina ma własne przepisy, które są znane od wielu lat. U mnie jest podobnie, a smak tej potrawy pamiętam z dzieciństwa. Babcia Teresa robiła je przy każdej możliwej okazji, a wszyscy się nimi zachwycali. Do dziś z sentymentem wracam do tej...
-
W 20 minut zrobisz racuchy, o jakich ci się nie śniło. Bez wyrastania i z nieoczywistym dodatkiem
Racuchy to smaczne placuszki, które chętnie wykonujemy i jadamy. Mogą być dla nas świetnym śniadaniem, a w tej wersji również szybką kolacją. Zrobisz je w kilka minut i możesz zapomnieć o czekaniu i wyrastaniu.
-
Wyrzuciłam przepis na racuchy i zamieniłam je na ten smakołyk. To dodaje im delikatności
Racuchy są bardzo smaczne, ale czasem i one stają się dla nas nudne w smaku. Wtedy warto wykorzystać inne sprawdzone przepisy, które są równie smaczne, a czasem nawet i lepsze. Taką recepturę znajdziesz poniżej. Przy najbliższej okazji sięgnij po...
-
Zawsze je robię, kiedy mam zły humor. Te placuszki są najdelikatniejsze i gotowe w kwadrans
Placki z serka wiejskiego są delikatne, leciutkie i absolutnie pyszne. Nic mi tak nie poprawia humoru i nie nastraja pozytywnie, co te placuszki, a ich wykonanie jest banalne. Najważniejsze oprócz smaku jest to, że są gotowe w piętnaście minut -...
-
Nie smaż, tylko włóż do piekarnika. Takich placuszków będzie ci zazdrościć każdy w rodzinie
To danie jest nam bardzo dobrze znane i dziś chcemy pokazać, że można przygotować je w całkiem inny sposób. Dla smakoszy tej potrawy może być to niemałe zaskoczenie i nic dziwnego, ponieważ sposób wykonania zaskakuje. Ułóż ciasto na blaszce i włóż...
-
Placki ziemniaczane chłoną tłuszcz jak szalone? Znam sposób, który znacznie odchudzi ten rarytas
Placki ziemniaczane piją tłuszcz jak gąbka, przez co są mało smaczne i mają milion kalorii? Aby temu zapobiec, wystarczy zmienić klasyczny sposób przygotowania. Zapomnij więc o tradycyjnej patelni i zamień ją na nieco nietypowe rozwiązanie, które...
-
Placuszki z serka waniliowego to tylko 4 składniki. Będziesz żałować, że zrobiłaś tak mało
Nie wiesz, co zjeść na śniadanie? Niektórzy wolą dzień zaczynać "na słono", inni "na słodko". Płatki z mlekiem czy owsianka nie każdemu pasuje. Sprawdź ten przepis na placuszki z serka homogenizowanego. To szybki i prosty sposób nie tylko na...
-
Gdy je zobaczyłam, przetarłam oczy ze zdziwienia. Takich placków w życiu nie widziałam
Placki to jest bardzo ciekawy temat, który poruszaliśmy już niejednokrotnie. Można je zrobić z wielu różnych składników, a i tak najczęściej robimy je tak samo. Placki ziemniaczane królują w naszych kuchniach, ale gdy poznasz te, od razu się to...
-
Zamiast jabłek biorę puszkę i dodaję jeden składnik. Racuchy wychodzą arcydobre
Racuchy z tropikalnym dodatkiem to smakowita przekąska, którą można zaserwować na śniadanie, podwieczorek, kolację lub jako wkład do lunchboxa do pracy i szkoły. Przygotowanie przepysznych racuchów zajmuje niewiele czasu, a efekt zaskakuje. Soczys...
-
Ani ziemniaki, ani cukinia. Chrupiące placki robię na wiosnę tylko z tego warzywa
Wiosna to doskonały czas na testowanie nowych przepisów. Choć tradycyjne smażone placki są nam znane nie od dziś, to mało kto przyrządza je na bazie pewnego sezonowego warzywa. Co ciekawe, nie chodzi ani o młode ziemniaki, ani o cukinię.
- To "owoc bogów". Dobry na serce i cholesterol. Kupisz go w markecie
- Weź słoik i kawałek papieru. Muszki owocówki już się nie wydostaną
- Dla kogo opony całoroczne? Eksperci wyjaśniająMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Najlepsze łazanki z kapustą pod słońcem. Przenoszą mnie do dzieciństwa
- Pasta do kanapek prosto z PRL-u. Polacy jedli ją kiedyś na okrągło
- Z pierogów z jagodami wypłynął cały farsz? Sprawdź, jak uniknąć powtórki
- Jak gotować warzywa, żeby nie traciły koloru? Już nie będą blade jak ściana
- Ciasto parzone, krem, ale to nie wszystko. Dodaj do ciasta ten składnik
- Kocham pierogi, ale nie mam czasu ich lepić. Po to odkryłam ten przepis
- Te powidła będziesz jeść prosto ze słoika. Dwa składniki podkręcą ich smak
-
Placki z cukinii odchodzą w zapomnienie. Spróbuj zrobić je z tego warzywa, choć brzmi to ciut dziwnie
Placki bardzo często goszczą w naszych domach. Najczęściej przygotowujemy je z ziemniaków. Zdarza się też, że serwujemy placki z cukinii czy dyni. Ale placki przygotowane z tego warzywa zaskoczą wszystkich gości.
-
Placki z cukinii idealne na obiad. Będą puszyste i delikatne, ale nie zapomnij o triku z jajkiem
Placki z cukinii to rzecz nadzwyczajna z kilku powodów. Po pierwsze - są pyszne, to wiadomo. Są także łatwe w wykonaniu i idealnie pasują na obiad, śniadanie, podwieczorek i każdy posiłek. Przepis na placki z cukinii jest banalny, ale dziś...
-
Bez tarcia i smażenia. Te placki są szybsze i łatwiejsze w wykonaniu. Gotowe w kilka chwil
Placki ziemniaczane mogą nam się kojarzyć z ciężkim i długim przygotowaniem. Dzięki temu przepisowi będą one łatwiejsze i przede wszystkim szybsze w przyrządzeniu. Jak to jest możliwe? Wystarczy nie trzeć ich na tarce i nie smażyć. Ta metoda jest...
-
Puszyste placuszki wypełnione owocami. Takiej mieszanki nie robi żadna babcia i mama
Śniadaniowe placuszki to miła odmiana dla klasycznych kanapek i jajecznicy. Przygotowanie ich nie jest skomplikowane, ani trudne. Zrób je w najbliższym czasie i zobacz, jak cała rodzina się nimi zajada. Ten jeden dodatek nadaje im zdrowej słodkości.
-
Te placki ziemniaczane smakują inaczej, bo dodałam ten składnik. Nikt nie spodziewa się go w środku
Placki ziemniaczane to nasze ulubione danie wśród Polaków. Zazwyczaj robi się je z jednego, klasycznego przepisu i nie dodaje niespotykanych dodatków. Tym razem postanowiliśmy to zmienić, by podkręcić ich smak. Takie połączenie jest zadziwiająco...
-
Przepis na placki ziemniaczane. Babcia robiła je najlepsze. Przyda się trik z cebulką
Placki ziemniaczane to wymarzony obiad, podwieczorek lub sposób na skuteczną poprawę humoru po ciężkim dniu. Przepis na placki ziemniaczane jest prosty, ale jak je zrobić, żeby były chrupiące i złociste? Chodzi o sposób na cebulkę - tutaj liczy si...
-
Poznałam ten przepis przez przypadek i stał się numerem jeden. Przez ten składnik jest tak smaczny
Jeśli marzysz o pożywnym śniadaniu, to ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Dzięki niemu zapomnisz o wszelkich kanapkach, omletach i owsiankach. Placuszki z tego przepisu wychodzą lekkie, aksamitne, a ich smak pasuje do wszystkich dodatków. S...
-
Smakiem przebijają racuchy, a są prostsze w przygotowaniu. Głównego składnika używasz do obiadów
Wiele osób jest szaleńczo zakochanych w różnego rodzaju plackach. W internecie można znaleźć różnorodne przepisy na te smakołyki, ale takiego może jeszcze nie widziałeś. Głównym produktem jest składnik, którego używasz do obiadów. W takiej wersji...
-
Placki ziemniaczane od teraz podaję z tym sosem. Gdy ich spróbujesz, zapomnisz o śmietanie
Gdy nuda wkracza do naszej kuchni, warto posiłkować się klasycznymi przepisami, które w jakiś sposób zostały zmienione. Z tej receptury wykreśliłam śmietanę, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Zamiast niej placki polałam sosem, który zwiastuje...
-
Placki ziemniaczane chrupiące i najpyszniejsze. Babcia dodawała do nich nietypowy składnik
Placki ziemniaczane to rzecz, którą kocha każdy, bez względu na wiek, pochodzenie i poglądy. Placki ziemniaczane potrafią łączyć ludzi, ale muszą być naprawdę pyszne. Jak zrobić najlepsze placki ziemniaczane? Moja babcia dodawała składnik, o który...
-
Jeszcze nie jadłam tak dobrych placków. Nie są z ziemniaków, a są równie pyszne
Placki to bardzo popularny pomysł na danie obiadowe. Robimy je z wielu składników, lecz najpopularniejsze są te z ziemniaków. Przepis, który chcemy wam zaproponować, zachęca, by użyć całkowicie innego składnika. Nieczęsto pojawia się w polskiej...
-
Placki ziemniaczane. Zrób je jak moja babcia, a wyjdą złote i chrupiące
Placki ziemniaczane to wymarzony obiad, podwieczorek lub sposób na skuteczną poprawę humoru po ciężkim dniu. Przepis na placki ziemniaczane jest prosty, ale jak je zrobić, żeby były chrupiące i złociste? Chodzi o sposób na cebulkę - tutaj liczy si...
-
Nie ziemniaczane i nie serowe. Te placki są najlepsze i robię je non stop. Ważny jest rodzaj kaszy
Placki ziemniaczane każdy zna i uwielbia. Placki twarogowe, także. A co powiecie na placki, które idealnie smakują z sosem grzybowym lub mięsnym i robi się je bardzo łatwo? Nie czekajcie, tylko wstawiajcie wodę - musicie ugotować kaszę.
-
Ciekawa i smaczna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Takiego smaku jeszcze nie znasz
Placki kojarzone są tylko z jednym warzywem, którym są ziemniaki. To właśnie w taki sposób je zazwyczaj robimy i podajemy. Ten przepis ich nie uwzględnia, ale głównym składnikiem jest coś pysznego. Zakochasz się w tym daniu.
-
Po co się męczyć z racuchami, skoro istnieją lepsze placki? Są puszyste i gotowe w dziesięć minut
Co na śniadanie, gdy znudziły nam się kanapki i jajecznica? Opcji jest wiele, ale dziśzdradzimy wam zdecydowanie najlepszy przepis. Lubisz racuchy, ale nie chce ci się czekać, aż ciasto wyrośnie? Zrób pyszniejsze i szybkie placuszki. Przepadniesz...
-
Ani ziemniaki, ani cukinia. Chrupiące placki robię tylko z tego warzywa. Wychodzą bajecznie dobre
Zalega ci w kuchni puszka kukurydzy i nie wiesz, co z nią zrobić? Zamiast po raz kolejny przyrządzać sałatkę jarzynową, usmaż chrupiące placuszki. Świetnie sprawdzą się na szybki i prosty obiad lub na smaczną przekąskę w ciągu dnia.
-
Biją racuchy na głowę. Te delikatne placuszki zrobisz w kwadrans
Przepis na racuszki bez czekania, bez wyrastania i bez ceregieli? Proszę bardzo! Są dużo smaczniejsze od tradycyjnych i robi się je w kilka chwil. Tak delikatnych na bank nie jedliście - babcia spąsowieje ze wstydu.
-
Zamiast ziemniaków do zrobienia placków użyłam tego składnika. Okazały się dużo smaczniejsze
Przyrządzając placki zazwyczaj sięgamy o najpopularniejsze warzywa. Głównym składnikiem stają się więc ziemniaki, cukinia czy marchewka. Tym razem wyrzuć pomysł o warzywach i zastąp je tym produktem. Mało kto pomyśli o tym, że można zrobić je w ta...
-
To chyba najprostszy przepis na pieczywo. "Mój tata je zrobił. Nie mógł wyjść z podziwu"
Proziaki to przysmak kuchni regionalnej. To bieszczadzkie chlebki, często nazywane też bułeczkami lub plackami, które robi się na sodzie. Są chyba najprostszym pieczywem do zrobienia. Nie trzeba długo czekać, aż ciasto wyrośnie, a składniki...
-
Szybkie racuchy bez czekania. Babcia będzie zła, bo smakują lepiej niż jej
Racuchy to miłe wspomnienie z dzieciństwa i prosty sposób na poprawę humoru. Niestety, żeby zanurzyć zęby w mięciutkim i delikatnym racuszku, zazwyczaj musieliśmy czekać. Zupełnie niepotrzebnie. Dziś mamy dla was przepis na racuchy bez drożdzy i...
-
Anielskie ruchańce to tradycyjny przysmak z Warmii. Przypadnie ci do gustu, bo jest puszysty i słodki
Kuchnia polska może nas zaskakiwać każdego dnia. Robi to nie tylko oryginalnymi smakami, a także nazwami potraw. Anielskie ruchańce się do tego oczywiście zaliczają. Co się kryje po taką nazwą? To pyszne, słodkie i puszyste placuszki.
-
Bieszczadzkie bandurjanki są bezkonkurencyjne. Jeden składnik sprawia, że są lepsze od klasycznych placków
Placki ziemniaczane to klasyk nad klasykami. Nie ma osoby, która chociaż raz ich nie jadła. Podawane są z różnymi dodatkami, ale zawsze smakują bezbłędnie. Bieszczadzkie placuszki okazują się jednak lepsze. To zasługa jednego dodatku, który nadaje...
-
Powstał ranking najlepszych naleśników. Polacy zaskoczeni. "Nie mają nic wspólnego"
Serwis Taste Atlas słynie z tego, że przygotowuje jedzeniowe rankingi, które wzbudzają sporo kontrowersji. Czasem dobór potraw faktycznie bywa zaskakujący, by nie powiedzieć niefortunny. Tak właśnie stało się w przypadku rankingu na najlepsze...
-
Biegnij do sklepu po ten składnik i zrób placki. Są nieporównywalnie lepsze od ziemniaczanych
Placki ziemniaczane to dla ciebie za mało i chcesz poczuć smak czegoś innego? Wystarczy, że wykorzystasz ten składnik i zrobisz najlepsze placki pod słońcem. Podawane z jogurtem lub sosem koperkowym staną się twoim ulubionym daniem.
-
Puszyste racuchy z nieoczywistym dodatkiem. Od kiedy poznałam przepis, nie dodaję jabłek
Racuszki to przysmak dzieciństwa, który bardzo często robimy na śniadania i kolację. Zazwyczaj przygotowujemy je z pokrojonych jabłek. Tym razem ten owoc zostanie zamieniony na coś innego. Takiego połączenia prawie nikt nie kosztował. Z nim są...
-
Najlepsze placki na pocieszenie. Przepis jest banalny, a smakują jak marzenie. W tłusty czwartek wygrają
Placki z serka homogenizowanego to chyba najpyszniejsze placuszki, jakie jedliśmy. Są delikatne, wręcz rozpływają się w ustach a dodatek malin czy borówek momentalnie wprowadza nas w wakacyjny nastrój. Musisz koniecznie wypróbować ten przepis,...
-
Przepis na placki ziemniaczane wzbogaciłam typowo polskim dodatkiem. Lepszych nie jadłam
Jak zrobić placki ziemniaczane, żeby były pyszne, chrupiące i najlepsze na obiad? Przepis jest banalny, ale ja dodaję do nich coś ekstra. Nie istnieje lepszy trik na placuszki - wystarczy najbardziej polski dodatek - kroisz go do sałatek i wrzucas...
-
Robię je, gdy nie wiem, co podać na obiad. Placki wzbogacam dwoma nieoczywistymi składnikami
Nie ma szans, że ktokolwiek nie zna klasycznych placków ziemniaczanych. To właśnie je robiły nam babcie, a my się nimi zajadaliśmy do pełna. Postanowiłam trochę je podrasować i dodałam dwa nieoczywiste składniki. Od kiedy podałam je rodzinie, nie...
-
Nie masz co zrobić z kawałkiem kiełbasy? Stwórz obłędne placki. Nie zapomnij o innych składnikach
Resztki jedzenia potrafią być problematyczne. Warto jednak dać z siebie wszystko, by nie wyrzucać ich do kosza, a wyczarować z nich obłędnie pyszny obiad. Tak może być w przypadku kawałka kiełbasy zalegającego w lodówce.
-
Słodkie śniadanie na zimową chandrę. Weź mąkę, jogurt, kilka dodatków i zrób puszyste placki
Pomysł na śniadanie, kiedy za oknem szaro, buro i ponuro? Kanapki i jajecznica wieją nudą, dlatego mamy dla ciebie najlepszy przepis na placki jogurtowe. Będą puszyste i delikatne i co najważniejsze - gotowe w chwilę.