placki
-
Te placki nie mają sobie równych. Żadne ziemniaki, żadna cukinia, to warzywo popieści wasze podniebienia
Placki nie muszą być tylko z ziemniaków lub cukinii. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić placuszki marchewkowe, które są prześliczne, przesmaczne i chrupiące, że strach. Co jest ważne? Nie każdy wie, że placki marchewkowe lubią się z serem. A lubią si...
-
Ten przysmak ze wschodu Polacy uwielbiają coraz bardziej. Przygotowanie go potrwa mniej niż zrobienie kawy
Polacy bardzo chętnie testują nowe smaki, szczególnie gdy pochodzą one od sąsiednich państw. Jednym z takich dań są właśnie te placki, które mogą przypominać naleśniki lub racuchy. Ich wykonanie jest bardzo podobne, lecz wyróżnia je główny składni...
-
Każdy, kto ich próbował, mówił, że są lepsze od ziemniaczanych. Te placki zwalają z nóg
Placki ziemniaczane znane są w całej Polsce. Podaje się je z różnymi dodatkami, niektórzy jedzą je na słodko, a inni niezmiennie serwują je z kwaśną śmietaną. Nieważne, jakich dodatków się używa, najważniejsze i tak jest to, jak smakuje placek. Ty...
-
Takich racuchów nie robi nawet babcia. Dodaj do ciasta sezonowy owoc, a zapamiętasz ten smak na długo
Rumiane i puszyste placuszki z jabłkami zna każdy, co jednak gdyby owca zamienić na inny? Przepis na racuchy ze śliwkami to iście jesienna dawka smaku i przyjemności. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze obejdz...
-
Te placki są sto razy lepsze od ziemniaczanych. Jak zrobić bieszczadzkie fuczki? Uważaj na tłuszcz
Każdy region słynie z jakiejś wyjątkowej potrawy, która często wywodzi się z kuchni prostych, biednych ludzi. Bieszczady słyną z prostej, ale pysznej gamy regionalnych smakołyków, a jednymi z nich są fuczki. Jak zrobić pyszne, chrupiące placki z...
-
Placuszki z dynią. Będą lekkie i delikatne, ale nie zapomnij o korzennej przyprawie
Jesień na dobre rozgościła się za oknami i powinna także rozgościć się na naszych talerzach. Dziś podpowiemy, jak zrobić pyszne placuszki dyniowe. Będą delikatne i lekkie, ale nie wolno zapomnieć o jednej przyprawie, która także mocno kojarzy się ...
-
Placki twarogowe - przepis na świetne śniadanie do szkoły czy biura. Ich zapach pobudza kubki smakowe
Placki twarogowe to doskonała propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie. Doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno, więc można zabrać je do szkoły czy pracy. Przygotowuje się je błyskawicznie i to z niewielu składników.
-
Puszyste i leciutkie pancakes, czyli amerykański sen na twoim talerzu. Zrezygnuj z mleka, a będą pyszniejsze
Pancakes to idealny pomysł na śniadanie, słodki podwieczorek lub kolację. Przepis na pankejki jest banalny i poradzi sobie z nim dosłownie każdy. Jak zrobić pancakes, żeby smakowały jak w amerykańskim barze? Zamień mleko na inny składnik, a smak c...
-
Te placki rozczulą twoje podniebienie. Zerwij z drzewa i dodaj ten składnik do ciasta. Jest lepszy od jabłek
Racuchy to słodkie placki, za którymi szaleją nie tylko najmłodsi, a także dorośli. Podaje się je na śniadania i kolacje, są również idealną przekąską do pracy i szkoły. By podbić ich smak, dodaje się do nich różne dodatki. Najczęściej jest to...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Siostra zdradziła mi patent, żeby były chrupiące. Chodzi o cebulkę
Placki ziemniaczane to chyba najlepszy comfort food świata. Możemy jeść je na milion różnych sposobów i zawsze smakują idealnie, pod warunkiem że są chrupiące i złociste. Jak je zrobić? Moja siostra ma na to idealny patent. Chodzi o cebulkę. Muszę...
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Od dziś będziesz robić najlepszy rosół. Babcia poprosi o przepis
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Już nigdy nie zrobisz gołąbków inaczej. Sparzona kapusta w 10 minut
- Sajgonki - przepis, z którym na pewno się udadzą. Zapomnij o rozpadaniu
-
Placki lepsze od klasycznych racuchów. Mąkę połącz z tym warzywem i słuchaj samych słów zachwytu
Placki to najlepszy i jeden ze smaczniejszych sposobów na przyrządzenie śniadania. Są bowiem łatwe do przygotowania, a do tego każdy lubi się nimi zajadać. By dodać do swojego zeszytu z przepisami kolejną śniadaniową recepturę, polecamy sprawdzić...
-
Puszyste placuszki jogurtowe z niespodzianką. Ten jesienny dodatek jest teraz w każdym domu
Placki jogurtowe to idealny pomysł na śniadanie, lunch do pracy lub słodki podwieczorek. Przepis jest bardzo prosty i nikomu nie powinien sprawić problemu, a placuszki wychodzą puszyste i delikatne jak obłoczek. Jednak jedna rzecz niesamowicie je...
-
Placki ziemniaczane - przepis na danie z jesiennego menu. Przygotuj je w ten sposób, a będą chrupać aż miło
Placki ziemniaczane - przepis na chrupiącą i złocistą wersję popularnego przysmaku. Smakują wybornie zarówno w wersji solo, jak i z dodatkiem gulaszu. Warto pokusić się o ich przygotowanie właśnie teraz!
-
To najbardziej puszysty naleśnik na świecie. Gotowy w kilka minut, a całą pracę zrobi za ciebie piekarnik
Ten naleśnik może być określany najbardziej puszystym plackiem na świecie. Ten efekt to zasługa odpowiedniego sposobu przygotowania. Zrobisz go raz i już nigdy nie sięgniesz po standardowy przepis.
-
Placki z cukinii bez mąki? Pszenny składnik łatwo zastąpisz innym produktem. Podawaj je z ulubionym sosem lub jedz na sucho
Ten Nie da się ukryć, że koniec lata to czas cukiniowego szału. Gospodynie przygotowują cukinie w occie, w orientalnej zalewie lub chrupiącej panierce. Tymczasem tradycyjne placki schodzą na dalszy plan, a to wielka szkoda. To pyszne i sycące dani...
-
Placuszki cukiniowe to lekka, smaczna i zdrowa przekąska. Z tymi dodatkami to istny majstersztyk
Placki z cukinii to pyszna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, więc świetnie sprawdzą się na szybki i prosty obiad lub przekąskę do pracy czy na uczelnię....
-
Lewandowska wie, jak zrobić pyszne i miękkie racuchy. Dodaje do nich ten składnik, to niebywałe
Anna Lewandowska oprócz wymagających treningów specjalizuje się w zdrowych i pożywnych daniach. Na swojej stronie zdradza autorskie przepisy, którymi zajada się wraz z rodziną. Tym razem ma dla nas ukochane racuchy. Trudno uwierzyć, że właśnie to ...
-
Puszyste i leciuteńkie placki jogurtowe. Jesienny dodatek sprawi, że będziesz je jeść codziennie
Placuszki jogurtowe to idealny pomysł na śniadanie, słodki podwieczorek lub lunch do pracy albo szkoły. Sposób wykonania jest bardzo łatwy, a placuszki wychodzą puchate niczym jesienny kożuszek. Jeśli dodasz jesienny dodatek, nie oderwiesz się od...
-
Placki ziemniaczane zdobędą nowy smak, jeśli zmienisz główny składnik. Z nim są sto razy lepsze
Placki ziemniaczane to klasyk nad klasykami. Ich przepis zna na pamięć każdy mniej lub bardziej doświadczony kucharz. My jednak chcemy pokazać ich nową wersję, która uważana jest za tą smaczniejszą. Wystarczy zmienić jeden składnik i się przekonać.
-
Słodki smak jesieni, czyli racuszki dyniowe. Dodaj jeszcze jeden składnik, a o innych zapomnisz
Jesienne racuszki dyniowe to chyba najlepsza rzecz, jaką możesz przygotować, gdy za oknem babie lato. Przepis jest banalny i szybki, jednak nie ma co się spieszyć, by nie zapomnieć o jeszcze jednym jesiennym składniku. Takie racuszki to prawdziwa...
-
Dodaj to warzywo do placków ziemniaczanych. Będą bardziej kolorowe, ale też smaczniejsze
Tradycyjne placki ziemniaczane są obłędnie pyszne, ale w kwestii tego dania, zdecydowanie warto poeksperymentować. Na targowiskach i w sklepach już króluje to pyszne i kolorowe warzywo. Kupcie je, a wyczarujecie wyjątkowe placuszki.
-
Jesienne placuszki z jabłkami gotowe w pięć minut. Jedna przyprawa jest niezastąpiona
Placuszki z jabłkami to przyjemne wspomnienie z czasów dzieciństwa i idealny jesienny przysmak, gdzie w naszych sadach pełno już jest pysznych i soczystych owoców. Przepis na placuszki jest banalny, a ich wykonanie zajmuje dosłownie dwie chwile. N...
-
Jedna łyżka sprawi, że placki ziemniaczane będą chrupiące i smaczne. Dzięki temu nie będą ociekać tłuszczem
Placki ziemniaczane to popularna potrawa, która gości na naszych stołach dość często. Wiele osób postanawia także nieco zmodyfikować klasyczny przepis, a dzięki temu wychodzą one jeszcze smaczniejsze. My również mamy patent, by poprawić ich smak....
-
Cukinia i ziemniaki odchodzą do lamusa. Placki z dyni są milion razy lepsze
Placki z dyni to niekwestionowany król jesiennych śniadań i podwieczorków. Przepis jest banalny, może odrobinę przypomina racuszki, ale mówię wam - ten smak niemal uzależnia. Co jest ważne? Oprócz pysznego warzywa przyda się szklanka białego dodat...
-
Jak usmażyć idealnie chrupiące placki ziemniaczane? Liczą się dwie rzeczy, o których zawsze musisz pamiętać
Placki ziemniaczane to już klasyka. Przy okazji są też podmiotem kulinarnych sporów - czy jeść je z cukrem, ze śmietaną, czy tylko i wyłącznie z mięsnym sosem. Niezależnie od preferencji, wszystkie placki powinny mieć wspólny mianownik. Mianowicie...
-
Koleżanka pokazała mi, jak robi placki z bidonu. Zaskoczyła mnie. "Słyszałaś?"
Ten przepis to najlepszy przykład na to, że warto rozmawiać. To własnie w ten sposób dowiedziałam się od koleżanki z redakcji, jak robi placki dla swoich dzieci. "Pewnie słyszałaś już o plackach z bidonu?" - zapytała. Moja odpowiedź była przecząca...
-
Wyrzuć z przepisu mleko i zastąp je tym napojem. Mała zmiana, a naleśniki będą milion razy lepsze
Przepis na naleśniki znamy na pamięć, jednak warto go zaktualizować, bo podajemy smaczniejszą wersję. Od klasycznej różni się jednym, choć ważnym szczegółem. Jeśli zrobisz je raz, nie wrócisz do klasycznej receptury.
-
Zapomnij o nudnej klasyce z ziemniaków. Pomidorowe placki to danie, które skradnie niejedno serce
Jednym ze smaczniejszych i szybszych dań, jakie możemy przygotować na obiad, są klasyczne placki ziemniaczane. Jesienią warto jednak nieco zaszaleć i zamienić główny składnik na nieco bardziej sezonowy rarytas. Beata Śniechowska - zwyciężczyni...
-
Wzięłam ziemniaki z wczorajszego obiadu i zrobiłam te placki. Nie został po nich nawet okruszek
Bardzo często dzieje się tak, że gdy przygotowujemy obiad, zostaje nam kilka składników, które aż szkoda wyrzucić. W takich sytuacjach najlepiej zrobić z nich drugą całkiem inną potrawę. Gdy więc zostanie ci więcej ziemniaków, wykorzystaj przepis ...
-
Placuszki śniadaniowe, które pobiły smakiem racuchy. Głównym składnikiem zajadał się każdy dziadek
Na śniadanie lub słodki podwieczorek często smażymy placuszki, racuszki lub naleśniki. Jednak chyba warto zerwać z powtarzalnością i zanurzyć zęby w czymś dużo smaczniejszym i bardziej puszystym? Ten przepis na placuszki zachwyci każdego, a główny...
-
Placki z dyni to obłędna alternatywa dla tradycyjnych racuchów. Zachwycają nawet wybrednych smakoszy
Wśród jesiennych warzyw nie brakuje obłędnych smaków i produktów z dużym potencjałem. Poza szarlotką, tartami czy drożdżowym ciastem ze śliwkami warto postawić na rumiane i puszyste niczym chmurka placki z dyni. To ciekawa alternatywa dla...
-
Placki bananowe z przepisu mamy. Wspaniale smakują również jako drugie śniadanie do szkoły
Przepis na placki bananowe to jeden z najprostszych przepisów na słodkie śniadanie. Nie wymaga wielu składników, specjalistycznego sprzętu ani długich godzin spędzonych w kuchni. Jak zatem zrobić placki bananowe? Oto przepis mojej mamy.
-
Koniec nudnych placków ziemniaczanych. Dodaj te dwa składniki. Podkręcą smak
Placki ziemniaczane to klasyk polskiej kuchni. Jedni uwielbiają jeść je z cukrem, inni zaś preferują wersję z mięsnymi sosami. Warto jednak nieco zmian zaprowadzić w samym cieście na chrupiące placuszki. Dodaj do ziemniaków te dwa składniki, a...
-
Pomysły na szybką kolację z jajkami. 3 przepisy, które zaskoczą niejednego kulinarnego sceptyka
Pomysły na szybką kolację z jajkami są mega proste w wykonaniu, ale i dobre w smaku. Co więcej, są bardzo ekonomiczne. W artykule kilka przepisów na jajeczne dania w różnych odsłonach. Przedstawiamy proste receptury na domowe dania z jajkiem.
-
Żadne ziemniaki czy cukinia. We wrześniu robię placki tylko z tego warzywa. Każdy chwali i chce dokładkę
Kolejny przepis na placki ziemniaczane lub z cukinii może nie robić na nikim już takiego wrażenia. Jednak przy tym warto zatrzymać się na dłużej. Główny składnik omijany jest przez wielu, a jego smak zna mało kto. Wykorzystanie go w tym przepisie ...
-
Placki po litewsku to przepis na klasykę z obłędnym, mięsnym dodatkiem. Taki duet sprawdzi się na obiad
Placki po litewsku to przepis na obłędnie smaczny rarytas i ciekawą alternatywę dla nudnej, ziemniaczanej klasyki. Oczywiście w składzie nie brakuje warzyw, jednak znacznie ważniejszy jest tu mięsny akcent, który w tym duecie idealnie się komponuj...
-
Ciocia Krysia wspomina to danie z sentymentem. Teraz ja robię je co tydzień, bo ten smak jest tego wart
Chrupiące placki polane aromatycznym mięsnym sosem mogą śnić się po nocach. Jednak wykorzystując ten przepis można sen przenieść na jawę i zasmakować tego dania na żywo. Poznaj więc niezastąpioną recepturę na potrawę, która świetnie zapełnia brzuc...
-
Takiego placka ziemniaczanego jeszcze nie było. Jest smacznie i ciekawie, a wszystko przez prosty trik
Polska ziemniakiem stoi, jednak przepisu na placka ziemniaczanego w wersji XXL jeszcze nie było. To obłędne danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i smakuje o niebo lepiej od wszystkim doskonale znanej klasyki z tartych warzyw. Podany z sosem...
-
Lepsze od gofrów i naleśników razem wziętych. Zawsze puszyste i nigdy nie opadają. Ten smak nigdy nie zawodzi
Niektóre przepisy znamy już na pamięć, a robienie ich w nowych wersjach nie sprawia nam radości. Gdy tak się właśnie dzieje na ratunek przychodzą receptury, które są mniej znane, ale wykazują się równie smacznym smakiem. Ten przysmak się do nich...
-
Wyśmienite i puszyste jak chmurka placki z jabłkami. To śniadanie przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym
Kultowe już połączenie jabłka z cynamonem, otulone w mięciutkim i puszystym cieście. Jesienna propozycja śniadaniowa, czyli placki z jabłkami, brzmi jak marzenie wielu łasuchów. Przepis jest banalnie łatwy i nie wymaga wielu składników. Możesz...