podgrzybek
-
Najlepsza zupa o tej porze roku. Z tymi grzybami wyjdzie bezbłędna
Jedni grzyby suszą, inni mrożą i dopiero po pewnym czasie robią z nich zupę. Nie da się jednak ukryć, że najsmaczniejsza zupa grzybowa to ta, którą robi się ze świeżych darów lasu. Na szczęście w tym sezonie grzyby obrodziły, więc teraz jest ideal...
-
Czy są grzyby? Poszłam się przekonać i byłam w szoku - mogłam przyjechać tirem
Listopad to miesiąc, kiedy w naszej świadomości już nie ma za bardzo po co iść do lasu na grzyby, ale jako że w tym roku nie jestem dostatecznie "grzybowo dopieszczona", postanowiłam nie zwracać uwagi na deszcz i wybrałam się do lasu, by przekonać...
-
Sos z suszonych grzybów, czyli jak zapewnić daniu niepowtarzalny aromat
Sos z suszonych grzybów to doskonały dodatek do wielu dań, którego aromat i smak zadowoli najwybredniejszych smakoszy. Nie tylko wzbogaci smak mięs, ale również nada wyjątkowego charakteru warzywom czy makaronom. Jeśli więc chcesz dodać swoim dani...
-
Ceny grzybów suszonych przed świętami szokują. Dodatek do wigilijnych dań będzie słono kosztować
Suszone grzyby to prawdziwy must have wśród wigilijnych dodatków do świątecznych potraw. Aromatyczne i pyszne, najczęściej wzbogacają smak zup, sosów, pierogów czy uszek. Jak zatem wypadają tegoroczne ceny grzybów suszonych na święta? Za niektóre...
-
Zupa z podgrzybków jak u babci. Rozgrzewający przepis na jesienne wieczory
Zupa z podgrzybków będzie wyśmienitym pomysłem na to, co zrobić z zebranymi w lesie grzybami. Z pewnością jej zapach przyciągnie do stołu niejednego smakosza. Zapraszamy do wypróbowania przepisu na zupę jak u babci.