pomysły
-
Ciocia poczęstowała mnie obłędnym sokiem z "polskiej cytryny". Zdradziła, że sekret tkwi w dodatkach
Jesienią dojrzewa wiele owoców, w tym pigwa, zwana też polską cytryną. A warto po nią sięgać, bo jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Jednak aby wydobyć z niej pełnię smaku, trzeba ją odpowiednio przygotować. Na przykład wyczarować sok. A...
-
Na Chorwatach nie robią żadnego wrażenia, ale na Polakach już tak. Można z nich zrobić pyszny dżem
Druga połowa sierpnia i początek września to sezon na te owoce zwłaszcza w Chorwacji, gdzie powszechnie występują. Za to Polacy chętnie je zbierają i robią z ich dodatkiem różne dania. A co konkretnie można z nich zrobić? Choćby pyszny dżem. W jak...
-
Dzięki temu cebula będzie zdrowa, a zbiory obfite. Wszystko zrobisz domowymi metodami
Każdy, kto samodzielnie hoduje owoce i warzywa chce, by jego zbiory były zdrowe, a do tego obfite. Ważne jest, aby wszystkie warzywa doglądać i sprawdzać, czy nie atakuje ich żadna choroba. Aby więc były one w pełni zdrowe, wykorzystaj te domowe...
-
Bułkę schowaj na dno szafki i przygotuj fasolkę szparagową inaczej. Na talerzach nie zostanie okruszek
Świeża fasolka szparagowa kupowana na targu to niewątpliwie jeden ze smaków lata. Jest pyszna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich, zrób ją w inny sposób, niż zazwyczaj. Bez bułki tartej. Puste talerze gwarantowane.
-
Złociste, chrupiące i nieziemsko pyszne. Obtocz i usmaż. Od razu zapomnisz o panierce z KFC
Boczniaki popularnością doganiają pieczarki. Zachwycają nie tylko smakiem, ale również wieloma możliwościami ich wykorzystania. W tym wydaniu zachwycą każdego. Będą chrupiące, złociste i bajecznie pyszne.
-
Już nie robię zwykłego chleba w jajku. Dodaję 2 składniki i jem nawet codziennie. Co gryz, to lepszy
Chleb w jajku to przepis na pyszne śniadanie, które smakuje doskonale, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut. Możesz także postawić na nieco urozmaiconą wersję. Do jej stworzenia nie potrzebujesz wiele.
-
Tulipany z pomidorków koktajlowych zrobią furorę na stole! "Są słodkie" i banalnie proste
Szukasz kreatywnej przystawki na przyjęcie lub jadalnych ozdób na wielkanocny stół? Poznaj tulipany z pomidorków koktajlowych. Każdy z gości będzie zachwycony twoją pomysłowością i estetyką potrawy.
-
Ogórki kanapkowe, czyli szybki przepis na danie, które wzmocni naszą odporność
Ogórki kanapkowe to doskonały wybór, kiedy szukamy alternatywy dla nudnych i mało sycących śniadań. Przygotowanie ich to dosłownie chwila, która co ważne - zaowocuje jesienią i zimą. Jedzenie tego typu potraw, które zawierają kiszonki, wzmocni nas...
-
Wywar wykorzystujesz, a reszta leci do kosza? To kulinarny grzech! Co zrobić z mięsem z rosołu? Podpowiadamy
Mięso z rosołu - co zrobić z takich "resztek"? Odpowiadamy prosto i zwięźle: wszystko!