pomysły
-
Sklepowe pasty to już przeszłość. Z kawałka szynki robię kulinarne arcydzieło. Znika od razu
Jakie pasty można zrobić do kanapek? Jajeczna i rybna może się schować, gdy na stole kładę obłędne smarowidło z szynką. Zaraz sięga po nie las rąk, więc od razu przygotowuję więcej niż jeden słoiczek.
-
Mój mąż raz w tygodniu chce, żebym zrobiła tę pastę. Tylko 4 niedrogie składniki i 5 minut roboty
Dodatki do kanapek wcale nie muszą ograniczać się do wędlin i serów. Jak zrobić pastę z fasoli białej? Odkąd pierwszy raz wyczarowałam ten "smalec" z raptem 3 składników, teraz przygotowuję go co tydzień. I to dwie porcje.
-
Wieczorem padasz z nóg? Oto najlepsze pomysły na kolację w kilka minut. Wcale nie kanapki
Co zrobić w 5 minut do jedzenia? Jeśli po całym dniu jesteśmy zmęczeni i nie mamy ochoty lub siły na stanie w kuchni, wcale nie musimy rezygnować z wyjątkowych smaków na talerzu. Mamy dla ciebie 5 przepisów, które ekspresowo przygotujesz na kolację.
-
Tylko 2 składniki. O te rozkoszne ciastka dopomina się każdy gość. Znikają, zanim ostygną
Czym zaskoczyć gości na przyjęciu? Nie musisz dalej szukać pomysłu na idealną przekąskę na imprezę. Wystarczy, że zaserwujesz wyjątkowe sakiewki z dwóch składników. Możliwe, że wszystko, czego potrzebujesz, masz już pod ręką.
-
Najlepsze ciasta na Święta Bożego Narodzenia. Gdy serwuję te 3 blachy, znikają nawet okruszki
Zastanawiasz się, jakie upiec ciasta na Boże Narodzenie? Wśród świątecznych wypieków dla bliskich nie może zabraknąć tej wyjątkowej trójki. Będą doskonale pasować na stół wigilijny i z pewnością zachwycą każdego. Jedno z nich przygotowuję w...
-
Pasta jajeczna? Szybko o niej zapomnisz, gdy spróbujesz tego smarowidła. Tak pyszne, że o mamo!
Z czego zrobić smarowidło do chleba? Jeśli brakuje ci pomysłów, mamy dla ciebie prosty i jednocześnie zachwycający smakiem przepis. Pasta z makrelą w sosie pomidorowym to wyjątkowy i smaczny sposób na włączenie ryby do diety.
-
Nawet nie włączam piekarnika. Ciasto "leniwej synowej" to tylko 5 składników, a smak? Bajka
Zaskoczyła cię niespodziewana wizyta gości? Aby poczęstować ich słodkim rarytasem, wcale nie musisz biec do cukierni po gotowy wypiek. Rozwiązaniem jest ciasto leniwej synowej. Zrobisz je bez pieczenia i z efektem "wow".
-
Nie tylko do ciasta. Co zrobić z orzechów włoskich? Tak pysznego połączenia dawno nie jadłam
Wyraziste w smaku, przyjemnie chrupiące i niepowtarzalne. Co dobrego można zrobić z orzechów włoskich? Możesz pomyśleć o czymś innym niż ciasto z ich dodatkiem. Mamy dla ciebie przepis na obiad, który przebije restauracyjne pozycje.
-
Prawdopodobnie wyrzucasz, a to duży błąd. Oto jak wykorzystać pestkę z awokado. Sprawdzi się w kuchni
Awokado to zdrowy i pyszny owoc, którego dużą część zajmuje pestka. Ta zwykle trafia do śmietnika, choć zupełnie niesłusznie. Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że jest jadalna i można ją wykorzystać na kilka różnych sposobów. Oto niektóre z nich.
-
Ciocia poczęstowała mnie obłędnym sokiem z "polskiej cytryny". Zdradziła, że sekret tkwi w dodatkach
Jesienią dojrzewa wiele owoców, w tym pigwa, zwana też polską cytryną. A warto po nią sięgać, bo jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Jednak aby wydobyć z niej pełnię smaku, trzeba ją odpowiednio przygotować. Na przykład wyczarować sok. A...
-
Na Chorwatach nie robią żadnego wrażenia, ale na Polakach już tak. Można z nich zrobić pyszny dżem
Druga połowa sierpnia i początek września to sezon na te owoce zwłaszcza w Chorwacji, gdzie powszechnie występują. Za to Polacy chętnie je zbierają i robią z ich dodatkiem różne dania. A co konkretnie można z nich zrobić? Choćby pyszny dżem. W jak...
-
Dzięki temu cebula będzie zdrowa, a zbiory obfite. Wszystko zrobisz domowymi metodami
Każdy, kto samodzielnie hoduje owoce i warzywa chce, by jego zbiory były zdrowe, a do tego obfite. Ważne jest, aby wszystkie warzywa doglądać i sprawdzać, czy nie atakuje ich żadna choroba. Aby więc były one w pełni zdrowe, wykorzystaj te domowe...
-
Bułkę schowaj na dno szafki i przygotuj fasolkę szparagową inaczej. Na talerzach nie zostanie okruszek
Świeża fasolka szparagowa kupowana na targu to niewątpliwie jeden ze smaków lata. Jest pyszna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich, zrób ją w inny sposób, niż zazwyczaj. Bez bułki tartej. Puste talerze gwarantowane.
-
Złociste, chrupiące i nieziemsko pyszne. Obtocz i usmaż. Od razu zapomnisz o panierce z KFC
Boczniaki popularnością doganiają pieczarki. Zachwycają nie tylko smakiem, ale również wieloma możliwościami ich wykorzystania. W tym wydaniu zachwycą każdego. Będą chrupiące, złociste i bajecznie pyszne.
-
Już nie robię zwykłego chleba w jajku. Dodaję 2 składniki i jem nawet codziennie. Co gryz, to lepszy
Chleb w jajku to przepis na pyszne śniadanie, które smakuje doskonale, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut. Możesz także postawić na nieco urozmaiconą wersję. Do jej stworzenia nie potrzebujesz wiele.
-
Tulipany z pomidorków koktajlowych zrobią furorę na stole! "Są słodkie" i banalnie proste
Szukasz kreatywnej przystawki na przyjęcie lub jadalnych ozdób na wielkanocny stół? Poznaj tulipany z pomidorków koktajlowych. Każdy z gości będzie zachwycony twoją pomysłowością i estetyką potrawy.
-
Ogórki kanapkowe, czyli szybki przepis na danie, które wzmocni naszą odporność
Ogórki kanapkowe to doskonały wybór, kiedy szukamy alternatywy dla nudnych i mało sycących śniadań. Przygotowanie ich to dosłownie chwila, która co ważne - zaowocuje jesienią i zimą. Jedzenie tego typu potraw, które zawierają kiszonki, wzmocni nas...
-
Wywar wykorzystujesz, a reszta leci do kosza? To kulinarny grzech! Co zrobić z mięsem z rosołu? Podpowiadamy
Mięso z rosołu - co zrobić z takich "resztek"? Odpowiadamy prosto i zwięźle: wszystko!