powidła śliwkowe
-
Te powidła będziesz jeść prosto ze słoika. Dwa składniki podkręcą ich smak
Uważam, że powidła śliwkowe to jedne z najlepszych smarowideł, jakie istnieją i nic nie zmieni mojego zdania. Ich idealnie wyważony, słodko-kwaśny smak jest nie do podrobienia. Na dodatek powidła śliwkowe można zrobić bez dodatku cukru i nic na ty...
-
Powidła śliwkowe bez mieszania i tylko z 3 składników. Dzięki tej metodzie nie przypalą się
Lubisz przyrządzać pyszne smarowidła w swoim domowym zaciszu? A masz może śliwki, z którymi nie wiesz, co zrobić? Jeśli tak, to koniecznie wykonaj powidła, którymi będziesz się rozkoszować przez długi czas. Jeśli zastosujesz się do tej zasady, nie...
-
Przypalone powidła to przeszłość. Znamy proste rozwiązanie, które uratuje niejedne śliwki
Przypalone powidła to koszmar każdej gospodyni i gospodarza, którzy przygotowują zapasy na zimę. Jest to nie tylko wielka strata owoców, lecz także dżemów, którymi mogliśmy się cieszyć. Poznaliśmy jednak rozwiązanie, które jest skuteczne i dzięki...
-
Powidła śliwkowe - przepis Magdy Gessler. Biją na głowę pyszne powidła babci
Powidła śliwkowe to smak jesieni. Nie może ich zabraknąć w żadnej spiżarni czy piwniczce. Wiele osób szuka jednak najlepszego przepisu, który pozwoli im cieszyć się obłędnie pysznym smakiem powideł. Magda Gessler podzieliła się najlepszą z...
-
Zrobiła powidła w piekarniku i bez mieszania. Ich sekret? Trzy przyprawy. "Ale narobiłaś ochoty"
Wrzesień to czas, gdy w wielu domach przygotowuje się przetwory ze śliwek. Najpopularniejsze są oczywiście powidła, które większość osób smaży/gotuje w garnku. Standardowo w przepisach podane jest też, by powidła zamieszać. Blogerka kulinarna Sylw...
-
Zamknij jesień w słoiczku i przygotuj wyśmienite powidła śliwkowe bez grama cukru. Będą smakowały jak za dawnych lat
Koniec lata i początek jesieni to czas, w którym śliwki królują na straganach. Najlepiej zamknąć je w słoiczku i cieszyć się ich smakiem całą zimę, a nawet dłużej. Powidła śliwkowe będą doskonałym dodatkiem do ciast, świeżego pieczywa, a nawet mię...
-
Powidła śliwkowe bez cukru? Owocowe przetwory mogą być o wiele zdrowsze i równie znakomite
Nie ma nic lepszego niż sezonowe dobra zamknięte w słoikach na zimę. Przepis na powidła śliwkowe bez grama cukru to wyborny smak bez konserwantów i dodatków. Tak przygotowane rarytasy świetnie zastąpią sklepowe produkty, na dodatek są o niebo leps...
-
Piernik drożdżowy przekładany - przepis na świąteczny rarytas. Kluczem są warstwy i proporcje kremu
Jednym z tradycyjnych świątecznych rarytasów jest bez dwóch zdań piernik. Świąteczne ciasto przygotowane w wersji z kremem, powidłami i polewą to przepis na zachwyt tegorocznych gości. Kluczowe są złote proporcje w stosunku masy do ciasta i pełne...
-
Nutella ze śliwek. Przepis na czekośliwkę to słodki must have. Oryginalne przetwory idealne do deserów
Wśród jesiennych przetworów nie może zabraknąć słodkich akcentów. Poza dżemami, powidłami i sokami warto przygotować także nieco bardziej oryginalny przepis. Nutella ze śliwek to prawdziwy rarytas i ciekawy dodatek do śniadań i deserów. Czekośliwk...
-
Powidła śliwkowe - przepis babci. Pamiętaj o jednej zasadzie, by nie przypalić owoców
Do naleśników, gofrów czy ciast - sposobów na wykorzystanie przetworów owocowych w kuchni może być wiele. Jednym z przysmaków, który powinien znaleźć się w każdej piwnicy, są powidła śliwkowe. Przepis babci pozwoli wam na chwilę wrócić do...
- Pokazał borowikowe eldorado. "Grzybów były setki, zebraliśmy ok. 50 kg"
- Zrób z tym kanapki, a przepadniesz. Nie spojrzysz na wędlinę i ser
- Dla kogo opony całoroczne? Eksperci wyjaśniająMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Gdy robi się chłodniej, robię tę zupę. Zapominam o rosole i meksykańskiej
- Weź słoik i kawałek papieru. Muszki owocówki już się nie wydostaną
- Najzdrowsze warzywo. Daje zastrzyk witamin, otula jelita i chroni serce
- Włóż herbatę do lodówki. Technolog żywności: Efekty po jednym dniu
- Szybka i prosta zupa krem z pomidorów. Zapomnisz o pomidorówce
- Kiedy jest sezon na grzyby? Szczyt dopiero przed nami. "Może być obfity i w całym kraju"
- Lubisz białą kawę? Lepiej uważaj, bo popularny dodatek niszczy zdrowie
-
Powidła bez mieszania. Pamiętaj o dwóch ważnych kwestiach, a będą smakować mistrzowsko
Powidła bez mieszania świetnie pasują do naleśników, pieczywa czy tarty owocowej. Śliwkowe powidła można przygotować na wiele sposobów. Jeden z nich wymaga sporo cierpliwości, ale gwarantujemy, że smakuje wyśmienicie. Jak przygotować powidła bez...
-
Bezcukrowe, klasyczne powidła śliwkowe - przepis Magdy Gessler na słodki dodatek do wypieków
Klasyczne, zrobione bez dodatku cukru powidła śliwkowe z przepisu Magdy Gessler, są pysznym i całkiem zdrowym dodatkiem do każdego wypieku. Na pewno posmakują fanom słodkich przekąsek. Przekonajcie się sami.
-
Szybkie powidła śliwkowe dla niecierpliwych
Przygotowanie domowych powideł kojarzy wam się z kilkoma dniami spędzonymi na sprawdzaniu, mieszaniu, studzeniu, gotowaniu...? Mamy dla was przepis na szybkie powidła śliwkowe. Spokojnie zrobicie je w jeden dzień!
-
Robisz powidła śliwkowe? Trzymaj się tych kilku zasad, a będą idealne [PORADNIK]
Powidła śliwkowe to chyba jedne z naszych ulubionych słodkich przetworów. Gdy są gorące, ich zniewalający aromat sprawia, że od razu przypomina nam się bożonarodzeniowy piernik staropolski. Jak w tym sezonie zrobić idealne powidła śliwkowe? Mamy...
-
Smarowidło a'la nutella ze śliwek. Przepis na pyszny dodatek do pieczywa i naleśników
"Nutella" ze śliwek, znana także pod nazwą czekośliwka, to smarowidło, które na pewno pokocha każdy fan połączenia czekolady i owoców. Przygotowuje się ją zwykle, łącząc dojrzałe śliwki węgierki z cukrem, kakao i - opcjonalnie - również czekoladą....