probiotyki
-
Pijesz wodę z ogórków kiszonych? Dietetyk ostrzega przed jednym składnikiem. Może zaszkodzić
Gdy zjemy już wszystkie ogórki kiszone, zostaje po nich woda, którą można wykorzystać na kilka różnych sposobów. Wiele osób w celach zdrowotnych lubi ją także wypijać. Dietetyk zwraca jednak uwagę, że nie jest tak zdrowa, jak mogłoby się wydawać.
-
Surówka z kiszonej kapusty - uniwersalny dodatek do obiadu i prawdziwa bomba witaminowa
Surówka z kiszonej kapusty to klasyka w polskiej kuchni. Smaczny i uniwersalny dodatek do obiadu to także naturalny probiotyk i bomba witaminowa. Istotna jest jednak jakość warzywa i oczywiście dodatki. Jesienne rarytasy nadadzą całości charakteru...
-
Jak zrobić ocet jabłkowy? Domowy przepis na naturalny probiotyk. Sprawdzi się także do pielęgnacji włosów
Jeśli nie przepadamy za klasyczną wersją octu jako dodatek do codziennej kuchni, warto dowiedzieć się jak zrobić ocet jabłkowy. Ta alternatywna wersja, jest nie tylko bardziej smaczna, ale przede wszystkim niesie ze sobą wiele wartości...